Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Male sumarum po cca 11000km.

Spotreba na letnych pneu : 5.1 l (zhruba 70% dialnica pri rychlosti 115kmh tempomat, 20% dialnica 130kmh, 10% mesto)

Celkova spotreba : 5,4 l

Chybicky krasy :

- jemne drncanie v stropnej lampe medzi vodicom a spolujazdcom - zatial som to neriesil, kedze sa vyskytuje nahodnym sposobom

Chyba/Chybicka? Zatial je to len dojem, lebo klimu som zatial nepustal, ale vyzera to tak, ze ventilacia je poddimenzovana - opakujem zatial subjektivny dojem... ;)

Suma sumarum : spokojnost

Odesláno

Ak je to podobne ako na 307, tak si tiez nemyslim, ze je poddimenovana. Prave naopak. Napriklad na firemnej Kia Cee\'d je to cez teple leto strach a hroza, zapnem klimu a straaaaasne dlho trva kym zacne fukat studensi vzduch. Na Peugeote zapnem a do 30 sekund fuka ladovy vzduch.

Odesláno

MARCEL00 :

ked ju pouzivas v mode AUTO, tak to znamena, ze klima bezi, ci?

Myslel som, ze v rezime, ked nasava vzduch len z vonkajsieho prostredia, tak mam dojem, opakujem dojem, ze ma co robit...

AUTO zatial nemam otestovane..

Klimu nezpinam, pokial nemusim...., ale sem tam sa vyvenci, aby ma potom nenechala v stichu :D

Odesláno

V rezime AUTO bezi klimatizacia stale (teda ak nie je vonku menej ako 5 stupnov). V tomto rezime vie chladit aj kurit podla nastavenej teploty.

Ked ju nemas v rezime auto (nesvieti kontrolka Auto), tak klimatizacia nebezi vobec a kompresor nie je pripojeny na remen a regulacia vie iba kurit, tzn. udrziavat vyssiu teplotu ako je teplota vonku.

Ja som ju kedysi mal stale v rezime Auto ale kedze klima bezi stale a vysusuje vzduch v kabine, tak som maval dost casto suchy pocit v krku. Preto ju prepinam do rezimu auto, len ked potrebujem teplotu nizsiu ako vonku, pripadne na odmlzenie okien.

[upravil dne 24.04.2012 14:40 od DanculD]

Odesláno
V rezime AUTO bezi klimatizacia stale (teda ak nie je vonku menej ako 5 stupnov)....

stale nebezi, bezi podla potreby...

naco by bezala ked je vonku teplota 17 stupnov a ty pozadujes teplotu trebars 22 stupnov...

okrem toho reguluje vlhkost v kabine vozidla.

Odesláno

Marcel, v tomto sa mylis, akonahle zapnes rezim Auto, tak je kompresor pripojeny cez spojku na remen, takze bezi stale, dokonca to aj pekne pocut ako cvakne. Na starsich autach bezi stale pod plnou zatazou a primiesavanim tepleho vzduchu sa reguluje teplota. Na novsich autach sa este reguluje vykon kompresora ale urcite nie k nule.

Jo a na to aby sa regulovala vlhkost, (ehm, ono ju to len vyrazne znizuje nic ine) musis zabezpecit aby bezal kompresor stale, pretoze bez ochladenia vyparnika nedokazes nijako inak nakondenzovat vodu, ktora je obsiahnuta vo vzduchu prudiaceho do auta.

Takze aj ked je vonku 17 a ty mas nastavene Auto a teplotu 21, tak kompresor bezi stale akurat sa do studeneho vzduchu primiesava teply. To je cela veda. Keby to tak nefungovalo, tak by si napriklad na jesen ked je 10 stupnov vonku neodmlzoval okna, pretoze podla teba by kompresor nefungoval.

Odesláno
V rezime AUTO bezi klimatizacia stale (teda ak nie je vonku menej ako 5 stupnov)....

stale nebezi, bezi podla potreby...

naco by bezala ked je vonku teplota 17 stupnov a ty pozadujes teplotu trebars 22 stupnov...

okrem toho reguluje vlhkost v kabine vozidla.

Marcel, nevěřím, kdyžtak mi to natoč, jako tu klimu v mraze ... :D:D:D

Odesláno

Zdravim,

tak uz dneska dorazila bila 308SW 1.6HDi 68kw ve vybave Active navic v akci s Wip NAV a BiXenony.

Dneska ujeto asi 80km,takze zadne velke poznatky.

Motor ma s 1,5 tuny vahy skutecne co delat(silnejsi verze bude urcite lepsi),razeni me neprijde nijak zvlast spatne jak se obcas pise.Uvidime az se trochu zajede.

Jinak navigace trochu chaos na svem navigonu zadam trasu 5x rychleji ,ale chce to asi cas se s tim naucit. Zamrzi absence USB.

Zajimalo by mne zda ten slot na SD kartu navigace bude fungovat i na prehrani hudby, asi ne,ale zkusim.

Co je ovsem skvele, jsou ty samonataceci Xenony,skutecne to funguje a pekne to osvetluje tak kde ma.Snad ty motorky vydrzi.

(u Domanskeho pan co nam to predaval rikal,ze na 308 to jeste nevidel)

Az najedu vice tak muzu poroferovat obsahleji,pokud bude zajem.

Odesláno

nataceci xenony jsou super, zkusenost z 508. Nejvice je clovek vyzkousi a oceni nekde v serpentynach. Ale pravda, pokud na nem neco odejde, tak bych novej platit nechtel....

• O 2 týdny později...
Odesláno

Zdravim po mensi odmlce.

Tak mam najeto asi 1700km spotreba 4.8 (700km dalnice,200 mimo,zbytek Praha),ale zadne svizne tempo.

Auto slape jak ma, jen nejaka rezonance v predu ve stropnim panelu,ale to uz tu psalo vice lidi.

Trochu zklamanim je vestaveny multimedialni system (da li se to tak nazvat)

Na ovladani si stale zvykam,ani posledni FW. neprinasi nic noveho ohledne prehrani MP3 z SD karty nebo bluetooth streamingu hudby.

Nejhorsi je asi, ze navigace nezna cisla domu v nekterych mensich mestech.Takze \"stary\" Navigon je opet v kastliku.

Alespon jsem dohral databazi radaru a kamer na cervenou-v Praze to poznalo vsechny radary i nektere kamery.

Jinak dnes jsem si nechal u Domanskeho zabudovat tempomat (akce za 2800,-),nevyhodou je moznost pouzit tempomat pouze u 4 a 5 teho rych. stupne. U tohoto motoru pokud chci zapnout tempomat na 50 tak pri mirnem stoupani to jiz 4 nepobere.

Ale jinak Peugeot prijemne prekvapil a jsem spokojen.

Rad bych koupil jeste do kurfu gumovy koberec (nechci tu plastovou vanu),ale origo stoji skoro 2000,- a nikde jsem do SW nic gumoveho nenasel.A jeste nejakou listu na horni dil zadniho narazniku(mozna pujdu do te origo pruhledne). Kdyby mel nekdo nejaky tip budu vdecny.

Odesláno

Tak ať ti slouží. Spotřeba je taky pěkná a co se týká WIP NAV, je to otázka zvyku, já jsem zatím spokojen (tím neříkám, že by nemohl být lepší :D). Tempomat je super věc, u 6kvaltu jde s přehledem jezdit na 4 po městě i do kopečka. O koberci do kufru taky uvažuji, tento měsíc by měla být akce, tak jestli zbydou penízky, bude tam.

Odesláno

mne dorabali tempomat v Hodonine za 1900kč, vanicku mam nie original ale za 19 euro postaci hlavne ze plni ucel a tempomat 4stupen 50km/h v pohode ale mam benzin 1,6.:papa

[upravil dne 10.5.2012 09:14 od robozv]

post-27360-1410962396127_thumb.jpg

Odesláno

Diky Chlapi za tipy, me se ty plastovy nejak nelibi, ta gumova me prijde hezci,ale mozna skoncim u te plastove.

Zrejme jine prevody a mozna trochu mene koniku no co se da delat.

1900,- to je dobra cena,kdyz tady v Praze, aby to bylo stale v zaruce, jsem nic jineho nenasel. Holt dan za hlavni mesto. :)

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Cafte,

Takze doplnam udaj o spotrebe, ktory sa ustalil od zaciatku pouzivania auta na 5,4 podla palubaku a leto osciluje medzi 5,0 -5,1.

stav : dnes vo vlastnictve 1rok aj 3 dni :D

km : 15 500km

moj stav : zatial maximalne spokojnost :D

Vie mi niekto povedat, ci sa nejako velmi lisia servisne prehliadky medzi jednotlivymi predajcami, alebo nie.

Nikde som sa nedopatral k cenniku ako ma napr. TOYOTA.. Myslim, ze PEUGEOT asi nieco take nema, alebo sa mylim?

Ak by niekto mal, tak :

P308SW 1.6 eHDI

Dakujem

• O 1 měsíc později...
Odesláno

po prehliadke BEGAM TT...

Servis neviem posudit, ale pristup prijmacieho technika viac nez :super

vratim sa ale este raz, nejako sa neviem zmierit s drncanim plastov.

3 dni oki a dnes sa to vratilo :-(

Akosik som sa zmieril s obcasnym drncanim v stropnej lampicke, ale drncanie okolo 1800 az 2100 ot/min nerozdycham a strpa nieco co som myslel, ze servis odstranil, ale bohuzial nie :(

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...