Viki39004 Odesláno 6. prosinec 2014 Odesláno 6. prosinec 2014 Mne 407ka robila radost 3 mesiace a teraz by som ju najradsej zapalil a najhorsie ze to nik nechce.Asi to odnesiem niekam do vykupu a bude zvazujem 508sw alebo naspat do nemca najskor A6 avant 3,0tdi pravdepodobne. Citovat
klakson23 Odesláno 6. prosinec 2014 Odesláno 6. prosinec 2014 Sprcha tě čeká i kombi verze. Mám ji a vím. V tomto počasí nadávám každý den Dále mám problémy se stěračemi. Už jsem to reklamoval několikrát, ale nic. Když jedou nahoru, vše OK, když se vracejí, rozmažou mi okno u šoféra v úrovni oči. Reklamace formou výměny za nové, chvilku to fungovalo, po pár dnech opět rozmazávají. Citovat
hawkey Odesláno 10. prosinec 2014 Odesláno 10. prosinec 2014 Kupit alebi nekupit 508sw s 2,0hdi? Koupit, ale 120kW a nečekat od toho auta obecně zázraky. Za 30% slevu, která na auto byla plus mínus asi OK, ale ceníkovou cenu by za to dal jenom blázen. Citovat
hawkey Odesláno 10. prosinec 2014 Odesláno 10. prosinec 2014 Zkušenosti po téměř dvou letech a 60tis km: - ostřikovače, původní rozprachy nad 40km/h nepoužitelné, výměna v záruce za pramínkové (jako měla Škoda 105), které se ještě čas od času rozeštelují. V 60tis druhá výměna v rámci záruky. Pramínkové ostřikovače jsou u tohoto typu auta trochu ostuda, ale tak prostě chtěl designér něco vylepšit. Na 407 byly rozprachy nahoře na kapotě a fungovaly luxusně. - nemůžu si pomoci, ale to auto má vevnitř trochu podivný dynamický hluk od zadní nápravy a to zejména v malých rychlostech při přejezdu nerovností. Ten můj kousek měl ještě další problémy tohoto rázu, viz moje vlákno, ale i když jsem jel jiným, přijde mi ta zadní náprava prostě hlučnější, než bych očekával. - jízdní vlastnosti jsou ok. Drží drží, ale pak se začne chovat trošku splašeně. Nicméně velké těžké auto není sporťák a na nepohodlí si nelze stěžovat ani na dlouhé cesty. - motor, převodovka (2.0HDI, 120kW, AUT6) bez problémů. Motor tichý, průměrná spotřeba 6.8l/100km. Výkon akorát. Motor si s převodovkou docela rozumí. Teda úměrně ceně auta. S BMW 530i se sedmikvaltem to srovnávat nechci Ale to je 3x dražší auto, takže by to asi nebylo ani fér. - elektronika OK. Jedinkrát mi auto zahlásilo nějakou chybu řídící jednotky a spadlo do nouzáku, ale po pár vteřinách to zase zmizelo a za 5 nastartování i chyba řídící jednotky. Na diagnostice pak nebyl žádný záznam. - to, že mi teče za krk ze zadních dveří, pokud prší je už jen taková trpká třešinka na dortu Celkový dojem: Pro Peugeot to je asi docela úspěšné auto a asi se i dobře prodává. Proti 407, kterou jsem měl před tím ale je vidět, že tlak na výrobní cenu je poměrně velký. Nejvíce bych auto vytknul patrně hlučnější zadní nápravu. To bych od auta střední třídy nečekal. Doporučuji koupit si tohle auto s automatem. Je to příjemné svezení pro vyzrálé řidiče Citovat
j.kuntos Odesláno 10. červen 2015 Odesláno 10. červen 2015 Po pár letech provozu jsem koukal, že již auto má nějaké kosmetické "vady" co mám pořád na očích: 1) poškrábaný černý "klavirní" plast na středové konzoli jak je řadící páka (mám AT), řešil jste někdo jak to "opravit" nebo vyměnit, nevíte přibližnou cenu nového? 2) na kůži je pár míst, co by chtělo opravit, nemáte tip na někoho v Praze? Děkuji moc za tipy, klidně do PM ;-) Citovat
HonzaZ Odesláno 10. červen 2015 Odesláno 10. červen 2015 Pokud ti jde o plast u voliče, tak ten stojí origo cca 1700,- a ten plast okolo stojí cca 3700,-. Podle VIN ti mohu ceny a objednací čísla upřesnit. Já mám pro změnu zase korozi pod klavírním lakem na vnějších krytech předních sloupků. Citovat
pitbull74 Odesláno 24. červen 2015 Odesláno 24. červen 2015 Ahoj borci,prosím vás nevíte někdo jak se dá rozdělat ta páčka na stěrače? přestal mě fungovat ten posranej čudl od palub.počítače na přepínání spotřeby a tak to chci rozdělat ,ale nechci tam nic zlomit,kdysi jsem tady na fóru viděl,že tam někdo dával postupu jak na to ,ale bohužel to nemůžu najít,poradíte mě někdo ? díky. Citovat
pitbull74 Odesláno 24. červen 2015 Odesláno 24. červen 2015 tak už jsem to našel sorry za otravu Citovat
bara Odesláno 16. červenec 2015 Odesláno 16. červenec 2015 Nevšiml jsem si,že by tu někdo psal o takové jednoduché věci jako je natankovat z kanystru někde v lese na dojezd do pět set osmičky.Moje dcera si ji koupila nedávno a měla sebou pro jistotu v kufru z delší cesty kanystrovou rezervu koupenou na benzíce i s kaňákem a co se nestalo.Ten plastový nádstavec na kanystr za žádnou cenu nechtěl roztáhnout v hrdle ten pitomý plast a odsunout tak ten penízkovitý plast co uzavírá hrdlo nádrže,dokud jsme nevyrobily z plastové trubky na vodu stejný průměr jako je tankovací pistole,jinak by s tím koupeným kanystrem,plným nafty jezdila asi dodnes.Taková blbost a jak dokáže nasrát. Citovat
stefano Odesláno 17. červenec 2015 Autor Odesláno 17. červenec 2015 O tankovaní z kanistra je písané v príručke užívateľa: Používanie kanistra je pre pomalé plnenie nádrže stále možné. Treba nalievať pomaly a nálevka kanistra sa nemá dotknúť ochrannej vložky. Citovat
mirohrob Odesláno 17. červenec 2015 Odesláno 17. červenec 2015 Keďže sú väčšinou tie zobáky na plastových kanistrách kužeľovité stačí ich skrátiť tak, aby ten poistný venček roztiahli. Ale stačí liať pomaly a ono to pretečie. Viď pridávanie aditív. :-) Citovat
Multiplex406 Odesláno 17. červenec 2015 Odesláno 17. červenec 2015 Na pumpě jsem si změřil průměr tankovací trubky , doma udělal kus dural trubky , zastrčim a tankuji , slyšel jsem dokonce že i někde v zahraničí nemusí být na čerpačce standard průměr pistole a pak je to potřeba Citovat
veldik Odesláno 11. září 2015 Odesláno 11. září 2015 Zase nový problém u mojej 508ky. Olej si dávam meniť po 15tkm, takže každých 30tkm idem do Peugeotu a medzitým ku kamarátovi. Pri 45.000ks mi kamarát ukázal ako uniká olej niekde pri hadici k turbu, samozrejme do servisnej prehliadky som na to zabudol. Teraz pri 75.000km sme dali dole kryt motora a olej slzí rovnako ak nie viac, z toho vyplýva, že v servise to síce pri prehliadke vidia, ale serú na to... Pokiaľ sa rovnako pokúšajú nájsť problém s mojím automatom, tak sa nečudujem že ho doteraz nenašli. Citovat
veldik Odesláno 11. září 2015 Odesláno 11. září 2015 No, pokiaľ by olej len odsávali, tak ho ani dole nemusia dávať. Ale vzhľadom na to, že bol zle nasadený, tak ho asi dole mali. Citovat
MJSytic Odesláno 16. září 2015 Odesláno 16. září 2015 Nevím, jestli se to už probíralo, ale co koukám po inzerátech, tak má většina aut odrbaná madla dveří. To je to fakt takový "šunt", že se to lehce poškrábe? Auto se 100tis km a madlo, jako by ho vzal někdo rašplí Citovat
stefano Odesláno 17. září 2015 Autor Odesláno 17. září 2015 Tie poškriabané madlá sú hlavne od prsteňov, ale je fakt pravda, že nie sú vyrobené s veľmi odolného materiálu. Citovat
Kosikm Odesláno 17. září 2015 Odesláno 17. září 2015 Mám to samý na tři roky starým autě, ale nezdá se mi to jako od prstenů. Je to šunt. Myslím že ani ty ruce na tom nejsou tak často. Nový madla nejdou koupit zvlášť, musí se prej koupit celej tapec Citovat
HonzaZ Odesláno 17. září 2015 Odesláno 17. září 2015 To madlo se už prodáva jako opravářská sada. Ovšem musí se odstranit to původní a nové se musí připevnit roztavením plastových nýtů na madle. Ta jedna sada stojí cca 750,- Kč. Citovat
MJSytic Odesláno 17. září 2015 Odesláno 17. září 2015 HonzaZ Dnes jsem koukal na prodejně na nový GT a zdálo se mi, že tam už byly madla z jinýho matroše. Už to není ten pogumovaný plast Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.