Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim vsechni. Budu menit olej a chci tam nalit total quarz 5w40. Ted tam mam nejakou polosintetiku 10w40. Otazkou je jestli muzu stary olej pouze vypustit a nalit tam hned novy a nebo jestli se musi motor proplachnout po tom starym?

Odesláno

Klid nic se nestane... u 406 Hdi jsem dával na zimu 5w40 a na léto 10w40 nebo vem kanystr jednoho a druhýho a namíchej si 7,5W40 ;) oleje od stejného výrobce jsou většinou dobře mísitelné.

Odesláno

ja nevim od jakeho vyrobce je olej co je tam ted! vim ze je 10w40. Jsem si rikal kdyz 5w40 od totalu stoji o 50 kc vic nez 10w40 taky od totalu tak proc ho nekoupit!? ale bojim se aby pak nezacal prave klepat motor... Tak co teda myslite?

Odesláno

U mě je to takovej zvyk z doby kdy jsem ještě bydlel na vysočině, jinak reálný přínos 5w u tohohle motoru ais není.

PS: pokud už tuhle zimu přemýšlíš nad tím jaký olej tam bude dobrej tu příští zimu tak bych jen upozornil, že se olej mění nejdéle po roce.

Odesláno

tak mam objednany 10w40 od totalu, zitra by mnel dorazit. Stalo to 613,- i s postovnym. Chlapi jak zjistim jestli muj peugeot ma FAP filtr? Podle vin je tam RHZ motor.

Odesláno

Tak dneska byl vymenen olej a filtry. Olej total quartz 7000. Zadna zmena asi. Motor funguje stejne jak i predtim. Akorat nastala mensi dilama s palivovym filtrem. Po delsim studovani fora jsem ted zjistil, ze vstrikovani mam Bosch ale filtr mam Siemens. To je zajimave :-)

Guest bostich
Odesláno

přešel jsem z 10W40 na 5W40 a úspěch se brzy dostavil: prosakuje mi těsnění u olejový vany :D na jaře to musim přetěsnit :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...