Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Nefunguje pravá zadná hmlovka

Recommended Posts

Odesláno

Takže, zistil som, že mi nesvieti pravá zadná hmlovka. Samozrejme, skúsil som vymeniť žiarovku - nič. Odmeral som multimetrom - vyzerá, že do nej vôbec nejde prúd.

Neviete kde by mohol byť problém?

(Všimol som si, že k zadným svetlám vpravo ide zväzok 5 káblov, kdežto vľavo je tých káblov 8, môže to mať súvis?)

Vďaka

Odesláno

standardne neni prava mlhovka zapojena, v nekterych svetlech je dokonce zaslepen i otvor pro zarovku. Pocet kabelu v konektoru s tim samozrejme souvisi

Odesláno

Žeby teda nikdy nefungovala? :o Potom ale nerozumiem, prečo tam je nielen otvor na žiarovku, ale aj samotná žiarovka:super

Odesláno

Kdysi se to tu řešilo, že standardně funguje levá, ale příprava je i pro pravou (možná v některých státech se vyžadují obě). V mém případě stačilo vylomit záslepku, namontovat žárovku a svítí obě. Někdo si musí dodělat ještě drátek.

Odesláno

Tak já docela jo. Opravdu stačí, že mi do ksichtu na semaforech svítí jedna mlhovka :aut Já jsem teda jak u 406, tak i u 106 druhou žárovku doplnil, ale zadní mlhovky používám minimálně. Jak za mnou někdo jede, tak vypínám. Snad jen když potkám mlhu na dálnici, tak tam je nechám pro jistotu svítit ...

Odesláno
To mají skoro všechny auta že vzadu svítí jen levá.... :D Nějak jsem nikdy nechápal proč.... ;):mrk

:D preto aby si ta niekto nezmylil s motorkou svieti ta blizsie k stredovej ciare(aby nedoslo k havarii pri predbiehani) v Uk to maju naopaksvieti na pravej strane ,ak by ti svietila na pravaj srane a auto ta predbehuje z lava tak ti to moze ked nestihne zareagovat napalit rovno do kufra a preto je priprava na ziarovku aj na pravej strane svetla lebo auta idu aj na vyvoz kde sa jazdi po lavej strane a vo fabrike ti napoja hmlovku na pravej strane aby usetrily naklady na vyrobu svetiel tak je iba jeden typ a ne viac

[Edited on 21/11/11 13:50 by krtek 2]

Odesláno

Jedna šajnice opravdu bohatě stačí. Třeba aby se nepletla s brzdovým. A proč ji vypínat když za mnou něco jede? Nechápu. Zapínám ji jen při opravdové mlze. A to podle toho, jak vidím auta před sebou.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...