MHS Odesláno 16. listopad 2011 Odesláno 16. listopad 2011 Zdravím už delsši dobu uvažuji o zmněně povinného ručení. Ručení už platím cca 3 roky a za tyden mi končí rok co sem měl zaplaceny a přišla už mi další složenka na další rok. Už sem si vybral novou pojištovnu u které bych platil o polovinu levněji. Otázka tedy zní , když přejdu k jine pojištovně musím tu starou zrušit? nebo se zruší sama tím že si už nezapatim pojistné na další rok a naběhnu rovnou na pojistku druhou? Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 16. listopad 2011 Odesláno 16. listopad 2011 Musiš smlouvu vypovědět nějakou dobu před výročím smlouvy, myslim 6 týdnů, ale ted nevim jestli nekecam, potom mužeš uzavřit pojistku novou. Poptej se v pojišťovně, tam ti řeknou přesně co a jak, zaleží na nich jak ti vyjdou vstříc, ono se muže stát že když jim řekneš že jdeš jinam tak ti nabidnou slevu a zustaneš tam Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 16. listopad 2011 Odesláno 16. listopad 2011 Jj, pokial to je ako u nas na Sk, musis ju vypovedat 6 tyzdnov skorej. Je otazka, ci to este vobec stihas, nakolko je 16 teho. Inak sa to vypovedat neda, len odhlasenim auta. Citovat
Chip Odesláno 16. listopad 2011 Odesláno 16. listopad 2011 jen poznamenam ze povinne se da zrusit i pri umisteni RZ do depozitu. a nemusis cekat na nejake vyroci. v pojistovne toto pry nesmi aktivne nabizet z pochcopitelnzch duvodu. Citovat
Demo Odesláno 16. listopad 2011 Odesláno 16. listopad 2011 Chip - to je docela dobrý nápad. Sice to stojí stovku? na úřadě Citovat
MHS Odesláno 16. listopad 2011 Autor Odesláno 16. listopad 2011 26 mi to končí tak nejlepší by bylo kdyby to šlo hned převesst na novou pojistku a ukončit starou. Na netu sem četl že to jde i když neplatim tak to zanikne ta smlouva po upomínce Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 16. listopad 2011 Odesláno 16. listopad 2011 Nejjednodušší je smlouva o prodeji auta, mě ji dokonce sepsali na nové pojišťovně a ja si to jen podepsal a odnesl na starou pojišťovnu. To ti pak ukončí ihned k datu prodeje. Nic se nepřepisuje, jen se sepiše smlouva Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 16. listopad 2011 Odesláno 16. listopad 2011 Jj, pokial to je ako u nas na Sk, musis ju vypovedat 6 tyzdnov skorej. Je otazka, ci to este vobec stihas, nakolko je 16 teho. Inak sa to vypovedat neda, len odhlasenim auta. Citovat
dzavel Odesláno 16. listopad 2011 Odesláno 16. listopad 2011 Na netu sem četl že to jde i když neplatim tak to zanikne ta smlouva po upomínce Aby ses pak nestal jen dlužníkem . Smlouvu máš písemně, proto bych logicky řekl, že ji musíš písemně vypovědět. Citovat
Chip Odesláno 16. listopad 2011 Odesláno 16. listopad 2011 To co pise Hurvajz uz udelaj malokde vetsinou chtej velky technicak Depozit sice stoji stovku, ale pojistku vetsinou menis kvuli vetsi castce Citovat
PAJA106 Odesláno 16. listopad 2011 Odesláno 16. listopad 2011 2 Chip: Chtít ho můžou, ale právo na to nemají. Takže ****off. Jinak se mnou taky vyjebávali, protože mi to neukončili ke dni \"prodeje\" ale ke dni doručení dopisu(tou dobou už 3 měsíce jsem byl u jiné pojišťovny). Navíc když auto prodám, tak tím pádem nemám ani techničák, tak jak jim ho mám ukazovat. [upravil dne 16/11/11 20:46 od PAJA106] Citovat
.mycTD Odesláno 16. listopad 2011 Odesláno 16. listopad 2011 Na netu sem četl že to jde i když neplatim tak to zanikne ta smlouva po upomínce taky to tak jde, akorat pak musis jit doplatit pojistne za tu dobu, nez ti to vypovedeli (obvykle 3 mesice). Citovat
Milan+ Odesláno 17. listopad 2011 Odesláno 17. listopad 2011 Nejjednodušší je smlouva o prodeji auta, mě ji dokonce sepsali na nové pojišťovně a ja si to jen podepsal a odnesl na starou pojišťovnu. To ti pak ukončí ihned k datu prodeje. Nic se nepřepisuje, jen se sepiše smlouva Jo jo,udělej to jak Ti to tady radí Hurvajz,nejjednodušší řešení,taky jsem to tak dělal. Ke které jdeš? Citovat
MHS Odesláno 17. listopad 2011 Autor Odesláno 17. listopad 2011 Na netu sem četl že to jde i když neplatim tak to zanikne ta smlouva po upomínce taky to tak jde, akorat pak musis jit doplatit pojistne za tu dobu, nez ti to vypovedeli (obvykle 3 mesice). četl sem že při nezaplacení ti přijde upominka ktera tě upomína že máš zaplatit jinak smlouva zanikne a maximum je 1 měsíc tak nevím:myslim Citovat
MHS Odesláno 17. listopad 2011 Autor Odesláno 17. listopad 2011 Nejjednodušší je smlouva o prodeji auta, mě ji dokonce sepsali na nové pojišťovně a ja si to jen podepsal a odnesl na starou pojišťovnu. To ti pak ukončí ihned k datu prodeje. Nic se nepřepisuje, jen se sepiše smlouva Jo jo,udělej to jak Ti to tady radí Hurvajz,nejjednodušší řešení,taky jsem to tak dělal. Ke které jdeš? skusím buď tohle nebo ten depozit. jinak mám ČSOB a přecházím k Hasičské vzájemne pojištovne Citovat
Milan+ Odesláno 17. listopad 2011 Odesláno 17. listopad 2011 Ty jdeš z čsob do hasičské? Vždyt ted je čsob snad nejlevnější,já tam za 2,2HDi platím 1926kč. http://www.epojisteni.cz/ [upravil dne 17/11/11 17:41 od Milan+] Citovat
MHS Odesláno 17. listopad 2011 Autor Odesláno 17. listopad 2011 u mě není nejlevnější platím 4500 ročně a u hasicske bych platil 2500 ročně Citovat
dýzl Odesláno 17. listopad 2011 Odesláno 17. listopad 2011 Já mám taky ČSOB a platím s připojištěním všech oken 2400,- Mám v tom max bonus+více pojistek-domácnost,úrazovku atd. ale zase o trošku více díky 1/4 letnímu placení Vypovědět lze a to minimálně 6 týdnů před vypršením výročí uzavření.Nebo do depozitu anebo na základě fiktivního prodeje auta ke dni prodeje či dání do depozitu. Citovat
Driver Odesláno 17. listopad 2011 Odesláno 17. listopad 2011 Ukončit pojištění lze i tzv. dohodou, to pojišťovna může udělat taky. Jinak co se týká fiktivního prodeje tak určitě nemají co chtít velký techničák, dokonce ani kupní smlouvu, mělo by jim stačit čestné prohlášením které jim podepíšeš. Ale ta fiktivní kupní smlouva je nejrychlejší způsob. Co se týká Hasičské pojišťovny tak nevím jestli je to dobrá volba, prý teď např. v případě pojistné události při havarijním pojištění plní tím způsobem, že ti napíšou, že máš u nich předplaceno pojištění na x let dopředu podle výše škody. Citovat
Medvěd Odesláno 17. listopad 2011 Odesláno 17. listopad 2011 ..... Co se týká Hasičské pojišťovny tak nevím jestli je to dobrá volba, prý teď např. v případě pojistné události při havarijním pojištění plní tím způsobem, že ti napíšou, že máš u nich předplaceno pojištění na x let dopředu podle výše škody. Sorry, ale to mi přijde tak šíleně drzé, že tomu ani v našem právním kocourkově nevěřím Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.