Dundee Odesláno 12. listopad 2011 Odesláno 12. listopad 2011 Když už se tu roztrhl pytel s dotazama ohledně aut, rád bych se zeptal těch, kteří mají praktické zkušenosti s vozy Alfa Romeo. Konkrétně mi jde o motory 1.4 16v TS a 1.6 16v TS a to ideálně v modelu 145. Docela se mi tohle vozítko líbí a co jsem koukal, tak se dá sehnat za hodně slušnou cenu. Náhradní díly nestojí zrovna ranec, teoreticky se to dá srovnat třeba se 406kou. Zajímá mě tedy, na co konkrétně tyto motory \"trpí\" (o citlivosti na nekvalitní olej vím;) ) a tak podobně. Pokud přibudou i mouchy samotného modelu 145, budu jedině rád;) P.S.: Prosím teoretiky, aby se vystříhali příspěvků typu \"slyšel jsem, že...\" nebo \"kamarád povídal...\", velice děkuji. Citovat
Marcel00 Odesláno 12. listopad 2011 Odesláno 12. listopad 2011 skusil tu: myslim ze lubk0 to popisal dostatocne... aj par clenov sa tam k tymto autam vyjadrilo, verim ze Tvoje otazky budu uspokojene... vela zdaru. Citovat
Dundee Odesláno 12. listopad 2011 Autor Odesláno 12. listopad 2011 Díky za odkaz, ale z něj jsem vyčetl jenom to, že 1.6 TS je docela solidní motor... P.S.: Nevím proč, ale když jsem tady před kolegama vyslovil \"Alfa\", tak propukli v hurónský smích a říkali něco o kasičce (6 ze 7)... Citovat
Marcel00 Odesláno 12. listopad 2011 Odesláno 12. listopad 2011 asi to kazdy vnima ze ked sa jedna o \"pravou italskou kvalitu\"... tak mozno preto... ludia to tak maju zafixovane. V dnesnej dobe aj v minulosti su vsetky auta na urovni. Ked sa clovek o to stara ako ma tak neni problem so ziadnym autom. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 12. listopad 2011 Odesláno 12. listopad 2011 NO to maš jednoduchý, když by jsi koupil novou a dal ji to co potřebuje bude super. Jenže koupiš ojetinu kterou už si koupil někdo kdo ji nedal to co potřebuje, bud proto že na to kašlal, nebo proto že to byl mladej co na to už něměl, jen se povozil zničil co se dá a hurá pryč. To maš těžký, mužeš trefit dobrou nebo taky ludru co tě sežere, to sice platí u všech aut ale u ty Alfy o něco víc [upravil dne 12/11/11 20:30 od Radek Hurvajz] Citovat
.mycTD Odesláno 12. listopad 2011 Odesláno 12. listopad 2011 145 je nanarocne auto. klicove konstrukcni skupiny jsou shodne s fiatem tipo/bravo/marea apod. a dilu je vsude plno. 1.6 uz v tom docela pojede, ale spotreba bude asi nekde jinde, nez treba u 306 srovnatelneho obsahu. Citovat
oddie Odesláno 12. listopad 2011 Odesláno 12. listopad 2011 Málo sis naběhl s 405, takže chceš vyzkoušet větší průser? Citovat
Dundee Odesláno 13. listopad 2011 Autor Odesláno 13. listopad 2011 Radek: Každá ojetina je risk, ale v mym nejbližšim okolí nikdo Alfu neměl, tak právě netuším, na co tyhle vozítka trpí a právěže je předbíhá špatná pověst, i když všechno mám jen z doslechu... .mycTD: Hmm, takže 1.4 TS 76 kW je na těch cca 1100 kg slabých a žere? A ta 1.6 má krom háklivosti na olej (jako ostatně všechny motory od Alfy) ještě nějaký jiný mouchy? oddie: 405 mě začala zlobit (resp. motor) až poslední cca rok a půl, předtím se \"sypaly\" běžný spotřební věci. Zatím to bylo v průměru nejspolehlivější auto, co jsem měl;) Citovat
Medvěd Odesláno 13. listopad 2011 Odesláno 13. listopad 2011 Dane - osobně bych na Tvém místě začal úvahou, proč jsou ceny ojetých Alf tak nízké, když nová Alfa určitě nepatří mezi levná auta. Následně bych pátráním po netu zjistil, že Alfy jsou obecně auta vyžadující od majitele trvalou údržbu a neodpustí mu žádné šetření a obcházení investic, za což se odmění suprovými jízdními vlastnostmi. Bohužel ojetou Alfu v cenové hladině po které koukáš většinou nekoupíš od prvního majitele, ale už bude mít několik vlastníků, z kterých minimálně ten poslední řešil jen opravdu nejnutnější údržbu - na Tebe tedy čekají pro peněženku docela podstatné investice a stejně už z neudržované Alfy zpátky spolehlivé auto neuděláš. Doporučuju koukat se po poněkud civilnějších a rozšířenějších autech, třeba tebou zmiňovaná 406ka, Focus nebo Octávia jsou poměrně spolehlivé a je jich na trhu tolik, že si můžeš opravdu vybírat. [upravil dne 13/11/2011 07:55 od Medvěd] Citovat
ozzy56 Odesláno 13. listopad 2011 Odesláno 13. listopad 2011 Medvěd dobrý rozbor..., uvažoval bych přesně tak... Dundee jinak Tě sice neznám, ale po návratu z mise bych si koupil něco, co nebudu furt opravovat...,ber to jako radu, ahoj:papa [upravil dne 13/11/11 18:57 od ozzy56] Citovat
koblih69 Odesláno 13. listopad 2011 Odesláno 13. listopad 2011 Někdy člověk dělá vědomě kraviny, třeba když prodá 406 aby koupil 407 něco o tom vím ... mno taková 159 Sportwagon v černý barvě s alu interiérem mě chytá za srdce a s 1.9 JTD to není až takovej průšvih. Benzínu TS bych se vyhnul obloukem, pokud nemají poctivou údržbu a kvalitní olej ( Selenia ) tak bývají zakarbonované hydroštely, vylágrovaná klika... pak putují z ruky do ruky a cena tomu odpovídá. Kup si něco s čím se nebude trápit možností je mrak Citovat
Medvěd Odesláno 13. listopad 2011 Odesláno 13. listopad 2011 Asi jsi pátral i jinde, ale i tak Ti sem hodím pár odkazů 1) http://www.alfaromeo-club.com/forum-tema/alfa-romeo-145-725 2) http://alfaromeo.italiaspeed.cz/diskuse/54/ 3) http://forum.alfa145.com/ 4) http://moje.auto.cz/prehled/alfa-romeo/145/ 5) http://forum.alfisti.cz/viewforum.php?f=35&sid=15716ae0542ed4f80842d2255a6b57f3 [upravil dne 13/11/2011 08:47 od Medvěd] Citovat
rootsky Odesláno 13. listopad 2011 Odesláno 13. listopad 2011 Alfa 145 1,4 a 1,6 byly boxery až později twin sparky, technicky na svou dobu dost vyspělé autíčko. Trpěla kvalitou výroby, technicky složitějším řešením, použitými materiály a je to tedy auto pro fandu, na normální ježdění by to bylo tak možná v super stavu a i tak to chce kus fandovství a opravdu zodpovědný servis. Spotřeba je vyšší oproti srovnatelné dobové konkurenci, jako ostatně u každé alfy. Auto pro fandu ve verzi s boxer motorem, jinak to nevidím. Většinou se sypou spotřební věci (ale s větší frekvencí (tím myslím 2x -3x) než u PUGa), odchází elektrika (což je řešitelné, ale nepotěší), neumí nežrat, pečlivě se musí odstraňovat závady při zjištění - jinak se rozmnoží a není co řešit (takové se nejspíš v bazaru prodávají), koroze se jim taky nevyhýbá (což je věkem), dobrá by byla jen od fandy a těch bude jak šafránu... 145 tku jsem neměl, měl jsem 146 s boxerem a sypala se dost (sem musím doplnit, že jen ve spotřebních věcech, ale vedle jsem měl 306 tku do které se nemusela dát ani koruna)... Dnes bych si ji zase uměl představit, alfa je auto pro řidiče, ale na běžné každodení dojíždění do zaměstnání není... K těm clubům alfisti jsou nadšenci, od toho se odvíjí i jejich vztah k autům, srovnání různých značek tam nedopadá pro ty ostatní moc dobře. Sám alfu obdivuji, alfu jsem měl a další vůz bude alfa (mimo puga a obligátní šáde na ježdění), ale do clubu k \"extremistům\" mě to netáhne... [upravil dne 13/11/11 09:32 od rootsky] Citovat
Kloub Odesláno 13. listopad 2011 Odesláno 13. listopad 2011 Dundee: neuvažoval jsi o nějakém malém japoncovi? třeba civic, mazda apod.? také jsem měl 405ku která se mě jen sypala a potom jsem zkusil mazdu 323f r.98 a jsem spokojený teda až na koroze ale technika je vyhlášená japonská spolehlivost a můžu to jen potvrdit;) Citovat
oddie Odesláno 13. listopad 2011 Odesláno 13. listopad 2011 Ano, tu nesmyslnou opravu motoru ve chvíli, kdy to auto mělo skončit po dílech a ve sběru jsem měl přesně na mysli. A tu 145 v přesně takovém stavu už přímo koupíš - nehodící se na nic jiného než do sběru. Dost se divím těmhle nápadům, když tu máš zázemí klubu, který funguje jako žádný jiný, máš tu x lidí kolem sebe, co mají doma mraky dílů za hubičku, ta auta znají co do oprav skoro i poslepu, máš tu pár modelů, které jsou provozně málo problémové a snadno řešitelné, a ty vymýšlíš blbosti typu 145. Citovat
Marcel00 Odesláno 13. listopad 2011 Odesláno 13. listopad 2011 oddie a Medved, lepsie by sa to ani napisat nedalo, plny suhlas :potlesk Citovat
.mycTD Odesláno 13. listopad 2011 Odesláno 13. listopad 2011 Alfy jsou obecně auta vyžadující... s nazory, kdy nekdo o jakekoliv znacce, zrejme napric celou modelovou radou, prohlasi, ze jsou to obecne auta takova a makova asi nema smysl polemizovat... btw ver mi, ze spolehlive auto zpatky neudelas ani z neudrzovane 406:roker Alfa 145 1,4 a 1,6 byly boxery až později twin sparky, technicky na svou dobu dost vyspělé autíčko. Dělala se i 4x4 v nejsilnější verzi. Trpěla kvalitou výroby, technicky složitějším řešením, použitými materiály a je to tedy auto pro fandu,... boxer je v tomto aute naopak sebevrazda, ten byl stavenej do uplne jinych podminek. navic jsou to nejstarsi rocniky vyroby, takze zase udrzba. jinak platforma fiatu tipo mi technicky slozita neprijde, 4x4 se nedelalo -quadrifoglio u verze QV znamena ctyrlistek, stupen vybavy. Hmm, takže 1.4 TS 76 kW je na těch cca 1100 kg slabých a žere? A ta 1.6 má krom háklivosti na olej (jako ostatně všechny motory od Alfy) ještě nějaký jiný mouchy? slabe to nebude, ty vykony jsou na tu dobu myslim slusne, ale neco to holt sezere. TS motory maji potencial hlavne v otackach, takze na nejake rani sontacky na spotrebu to asi nebude. na druhou stranu, s pristupem, co popisuje oddie budes za chvili i u alfy koukat bezradne pod haubnu Citovat
rootsky Odesláno 13. listopad 2011 Odesláno 13. listopad 2011 Teď jsem tu 4x4ku vymazal, pletu si to s předchůdcem, díky za opravu Citovat
Dundee Odesláno 13. listopad 2011 Autor Odesláno 13. listopad 2011 No, chlapi, moc děkuju za vyčerpávající příspěvky Nakonec to asi dopadne tak, že tady nebudu vymýšlet kraviny a po návratu obtelefonuju inzeráty, projedu bazary a třeba nakonec skončim u něčeho, o čem jsem ani nepřemýšlel, že bych si kdy koupil;) Plechovek je nepřeberný množství a sem tam se mezi nima najde solidní kousek. Pro mě je to asi uzavřená kapitola, ale nikdy neříkej nikdy. Ještě jednou díky;) Citovat
Ravel Odesláno 13. listopad 2011 Odesláno 13. listopad 2011 tady mas neco o spagetach www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2009050406 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.