Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Nevim zkusim to odpoledne s tou ruckou! A kdyby to byl ten hlavni brzdovej valec jak bych to poznal? A da se to nejak opravit?nebo jen vymena za novej? A da se to vubec jeste sehnat? Asi to bude ranec jen se modlim at to ten valec neni dneska to Zkusim jeste odvzdusnit a uvidime

Odesláno

Tak, urcite sa jedna o vzduch , musis mat nastartovane a odvzdusnovat od najvzdalenejsie.... a krizom, tj: PZ,LP,LZ,PP dufam ze som to dobre napisal, a nastartovano!!! Pri abs musi byt nastartovane,aby cerpadlo abs prepustalo.

Inac tiez som odvzdusnoval pred nedavnom, bol som sam, tak som si musel vyrobit taku vecicku: Potrebujes len priesvitnu hadicku na odvzdusnovak, nato napojit jednosmerny ventil(von pusti,ale dnu uzavre) a zas hadicku do nejake nadoby, nalejes par krat zoslapnes zas nalejes a ked mas dlhu hadicku tak v spetnom aj vidis jak pekne bublinky utekaju, ked uz bublinky nebudu tak ides na dalsie koleso... robil som to tak na volvo s40 tiez s abs a zatial brzdi ;)

K tomu HBV jedno auto sme mali tak pokazene a robilo to podobnu vec.... Jedna strana neprzdila a brzdila len druha strana t.j: predne prave a zadne lave koleso nebrzdilo a predne lave a zadne prave brzdilo..... Inac neviem jak sa da zistit ci to je HBV...

Dufam,ze som ti pomohol ;)

Odesláno

2 Crazybiker: To je normální, protože okruhy jsou napojené tak, že brzdí kola křížem proti sobě, případně jednotlivé nápravy, ale nikdy nesmí být zapojené LP a LZ jako jeden okruh a PP a PZ jako druhý, kvůlu směrové stabilitě při brždění. Já měl takhle problém když začlo proupouštět prase na zadku, tak se mi zavzdušnil celý jeden okruh a nešel žádnými způsoby odvzdušnit, nakonec až přetlakem se to povedlo.

Odesláno

já sem to dělal bez nastartování tak uvidíme snad to pomůže! a prasátko mi nepropouštělo když sem to sundával tak bylo všechno suchý tak to jdu testnout!

Odesláno

tak sem to odvzdušnil podruhé nastartovanej motor do kříže a je to pořád stejný! ještě sem i sundal bubny a pro jistotu mrknul na válečky a ani jeden neteče! takže to už může byt asi jen ten brzdovej válec! kamoš má doma 405 na díly tak mi pujčí válec a skusim to jestli to bude lepší! musí to byt přesně ze stejné 405 nebo jen stačí aby to bylo na ABS?

Odesláno

ručku sem zatáhl a pedál jde pořád stejně lehce! ale zjistil sem že když jedu a našlapu brzdu třeba 2krát zasebou tak pedál je tvrdší než když sešlápnu jen nejdnou! nemůže to byt posilovač? a dřív když sem šlapal na brzdu tak mi to od toho pedálu jako kdyby fučelo a dneska jak sem to odvzdušnil tak už to nedělá!

Odesláno

Kdyby to byl posilovač tak bude pedál tvrdej ale při sešlápnutí velkou silou to bude brzdit dobře.

Měl jsem podobnej problém u předchozího auta. Při odvzdušňování prošlapáváš pedál až do podlahy takže píst v brzdovým válci jde po celé dráze. Při normálním brždění jde po kratší dráze a ten zbytek zoxiduje. Při odvzdušňování pak ojedeš gumičky na pístu a už to netěsní. Je potřeba rozebrat válec, vyměnit gumičky a vnitřek válce přeleštit (dělal jsem to velmi jemným smirkem) a bude to OK.

Odesláno

jo to se mi zdá dost pravděpodobný co píšeš! v pátek budu mít asi druhej válec tak ho tam zkusim jestli bude lepší a tenhle bych rozdělal a dal dokopy! a kde seženu ty gumičky normálně v prodejně s autodílama nebo musim do peugeotu? a ještě když vyšlapu posilovač tak brzdu trošku prošlápnu že není uplně tvrdá!

Odesláno

Opravný sady se prodávají v Elitu nebo v Kelly cena cca 100-150,- nicméně úspěšnost bývá tak max 30%... V mém případě výsledek super, ale dalšího spokojeného tu jen tak nenajdeš ;)

Odesláno

pokud budeš řešit ten brzdový válec...tak se ani nemusíš dívat na to jestli je na ABS nebo není..sám jsem se o tom přesvědčil že je to jedno...moje 405ka která má ABS plus kotoučovou nápravu a kámošova 1.9TD stejný ročník..bubnová náprava taky ABS...a ani jeden znás nemá brzdový válec s ABS.....takže kdybys ho řešil tak je hlavní počet děr (2-4) a průměr otvoru (20,64-22,22)

Odesláno

Brian a nestačí ti len tak napumpovať brzdový pedál až kým nebude tvrdý a potom by to mohlo fahčiť.

Keď som menil predné brzdové platničky a kotúč (hydraulický okruh nerozpojený) tak po zložení a zošliapnutí pedálu bol mäkký a auto nebrzdilo stačilo napumpovať pedálom a je všetko v priadku (nejedná sa o zavzdušnenie).

Odesláno

Na jaře jsem něco podobnýho řešil na své nebožce 405ce. Sesadil jsem celej zadek správně, nasadil bubny, odvzdušnil a stejnak mi pedál šel až moc sešlápnout. Ručka brzdila dobře. Asi 2x jsem to rozebír, pořád dokola odvzdušňoval a nic. Nakonec zabralo to, že jsem měl auto nastartovaný a vší silou jsem několikrát šlápnul na pedál. Ten se pod tlakem začal propadat (je potřeba se do toho opravdu pořádně opřít), pak jsem našlápnul a znova. Takhle jsem to zprutka opakoval několikrát, dokud se pedál nesrovna a nezačal brzdit znova v poloze, jako předtím;) Celej problém je podle mě v tom, že se ti nenastavil samostav.

PS: Fakt se neboj se zapřít a pořádně na ty brzdy šlápnout. Musej to vydržet. A pokud ne, buď rád, že to prdlo v garáži a ne na silnici :)

[upravil dne 31/10/11 22:01 od Mef]

Odesláno

Mef: jo tak můžu to zkusit a uvidim a když ani tohle nepomůže tak to asi doufám bude ten válec! a nevim že když našlápnu 2krát rychle zasebou tak je pedál tvrdší! a co kdybych nastavil samostav ručně?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...