Majkls Odesláno 27. říjen 2011 Odesláno 27. říjen 2011 Zdravím, chtěl bych se zeptat na Vaše zkušenosti ohledně používání mlhových světel za podmínek, kdy se používat nemají. (Žádná mlha, žádný hustý déšť, žádné sněžení). Ptám se tak pro informaci, upozorňuji, že s nima nejezdím normálně ve městě za bílého dne. Ale když jedu ve 3 ráno z diskotéky do toho \"velkoměsta\", kde bydlím (cca. 70 obyvatel ), tak už v tuhle dobu zkrátka nikoho nepotkám, tak si přisvětluju ve tmě Občas mi to ale nedá a riskuju to i ve městě. Vím, že to může osvětlovat, ale spíš jsem se chtěl zeptat na Vaše zkušenosti s muži zákona, pokud Vás za to drapli . Dočetl jsem se totiž, že hrozí sankce až do výše kč 2 000,- a 1 bod dolů. Minulý pátek jsem měl kliku, když mě v Jičíně nezastavili, i když jsem je zapnutý měl (podmínky pro mlhovky neuzpůsobené, cca. ve 2 ráno). Vím, že to je docela topic typu ale docela mě to zajímá, jsem mladej kluk, kterej si tuhle \"frajeřinu\" občas nedokáže odpustit, prostě se mi líbí jak to svítí no :D Zajímá mě, i podle čeho se určuje výše pokuty, definováno je totiž \"až do výše kč 2 000,-\" Tak je to podle nálady policajta? Počasí je v tomhle dost subjektivní a někomu se může zdát, že mlha je hustá, někomu zase ne Díky za ohlasy [upravil dne 27/10/11 14:06 od Majkls] Citovat
ozzy56 Odesláno 27. říjen 2011 Odesláno 27. říjen 2011 každá frajeřinka něco stojí, s tím bys měl počítat...,osobně bych ti dal ty dva litry a třba bez bodů Citovat
Majkls Odesláno 27. říjen 2011 Autor Odesláno 27. říjen 2011 No, to je tak trochu účel tohohle vlákna. Třeba mě to díky tomu přestane lákat zapínat za k tomu neuzpůsobených podmínek Citovat
MilanF1 Odesláno 27. říjen 2011 Odesláno 27. říjen 2011 To rozmezí bude asi subjektivní. Pokud neprší, bez mlhy, dával bych horní hranici. Když třeba prší (někdy ne hustě), přisvítím si mimo obec žlutýma (třeba dneska v půl páté ráno, bylo fakt prd vidět). Jako frajeřinu bych to fakt neviděl ... to si raději kup 100W žárovky do hlavních světlometů, to bude policajty méně dráždit (nemusí si vůbec všimnout) a bude ti to lépe svítit (samozřejmě nepočítám životnost kabelů, paraboly a samotné žárovky). [upravil dne 27/10/11 15:24 od MilanF1] Citovat
Majkls Odesláno 27. říjen 2011 Autor Odesláno 27. říjen 2011 To je asi rozumné řešení no. Nad nějakýma žárovkama, které vydávají bělejší světlo jsem uvažoval, ale odrazují mě ohlasy lidí, kteří mění prasklé žárovky každé 2-3 měsíce. Ani nevím, co tam mám za žárovky teď, nějaký obyč. asi, auto mám asi 9 měsíců a bez problémů. Až nastane jejich čas, nějaký žárovky vyberu [upravil dne 27/10/11 14:26 od Majkls] Citovat
MilanF1 Odesláno 27. říjen 2011 Odesláno 27. říjen 2011 Bělejší ano, ale modré ne, to je jako magnet na policajty. Já jsem v P309 jezdil s H4 90/100W, to bylo světla. Dokonce chvíli blbla páčka (klasická závada) a potkávací jsem měl vytažené z parkovacích, proto když jsem dal dálky, svítily obě vlákna - když se mnou jel kámoš: \"Ty tam máš xenony, nebo co?\" PS: 100W žárovky tam dáš nesmíš, nejsou schválené pro provoz na pozemních komunikacích. Policajty by to ale dráždit nemělo, zvláště když tam dáš třeba obyč Vartu 100W, která svítí lehce do žluta Citovat
Majkls Odesláno 27. říjen 2011 Autor Odesláno 27. říjen 2011 Jasné No modré bych asi nedával, to je vážně jak pěst na oko, stejně tak jako pár nadšenců, co si dodělají xenony, pokud to není nějaká HID sada, ale pouze nějaký levný \"výmysl\", tak to je poznat hned, to jsou ti, kteří oslňují a myslím, že spíš po těch by se mělo jít, ale to je každého boj, co si tam dá [upravil dne 27/10/11 14:39 od Majkls] Citovat
Guest bostich Odesláno 27. říjen 2011 Odesláno 27. říjen 2011 Stálo mě to 2x 200Kč pak jsem z toho vyrostl Na 406 to stejně nevypadá nic moc Citovat
Majkls Odesláno 27. říjen 2011 Autor Odesláno 27. říjen 2011 Aaa, že by konečně někdo, kdo pro mne má pochopení? Díky za přesná čísla, kamarád z toho taky totiž vyšel celkem snadno, když platit 300 kč, i když, on to je huba plechová, tak to nějak okecával dlouho Citovat
wooody Odesláno 27. říjen 2011 Odesláno 27. říjen 2011 já ještě neplatil, vždycky sem to okecal, asi 3X Citovat
michals004 Odesláno 27. říjen 2011 Odesláno 27. říjen 2011 Používám mimo město když není provoz a když něco jede proti tak to vypnu zároveň s dálkama. Pěkně to přisvěcuje hlavně v lesích do okolí a je vidět zvěř, ale nesnáším když s tím někdo jede za jasnýho počasí a nechá ti to pražit do ksichtu a ty mlhovky si nevypne... Jinak zezačátku jsem s tím jezdil i přes vesnice, ale stálo mě to 200 tak to vypínám. Citovat
PAJA106 Odesláno 27. říjen 2011 Odesláno 27. říjen 2011 Převzato ze stránek policie.cz Mlhová světla Přední mlhová světla osvětlují vozovku před vozidlem v případě mlhy, v noci i ve dne. Mlhová světla zajišťují krátký, ale široký světelný paprsek, který pomáhá prosvítit mlhu, a osvětluje tak prostor přímo před vozidlem a pomáhá řidič lépe se orientovat podle značení na vozovce. Mlhovky jsou do počasí, kdy není vidět \"na krok\" z důvodu mlhy a hrozí tak případná kolize s jiným vozidlem nebo účastníkem silničního provozu. Nepatří do počasí, kdy vidíte 500 metrů před sebe, ale jen je tma nebo lehká inverze. Citovat
koblih69 Odesláno 27. říjen 2011 Odesláno 27. říjen 2011 V úterý cestou do Ostravy byly chvílema mlha, ale trubka v P607 měla mlhu celou dobu... velmi příjemné stát za ním v zácpě před Brnem... dneska jedu Týnem v 16:30, mlha samozřejmě nikde a za mě se na kruháči od náměstí vyloupne 406 Sedan a šajnuje mlhovkama, a ještě navíc zkrášlenej chrom lištama v bočních lištách a ještě nalepovacíma pod nima... doufám, že ani jedno nikdo z klubu... Citovat
wooody Odesláno 27. říjen 2011 Odesláno 27. říjen 2011 tak zadní mlhy taky nesnášim, kord za deště když je mokrá silnice, ale předek mi nějak nevadí, a kord ty moje co svítěk půl metru před auto :D:D:D jsou spíš na okrasu Citovat
Majkls Odesláno 27. říjen 2011 Autor Odesláno 27. říjen 2011 Zadní nepoužívám vůbec, pokud není fakt mlha to souhlas Citovat
agresssor Odesláno 27. říjen 2011 Odesláno 27. říjen 2011 Tak jako mlhovky pouzivam kdyz jedu ve tme za deste a po cerny silnici protoze to o neco vice osvetly zem, vzhledem k tomu ze je v podzimnim pocasu pouzivam dost casto teda pokud jde o mlhu a nebo dest. Jinak jednou me chytili a mel sem to za 500 ... BTW: o co vic je t neprijemny nez treba xenony vv parabolach ze..... Citovat
.mycTD Odesláno 27. říjen 2011 Odesláno 27. říjen 2011 ja treba zase nesnasim ty, co v desti nerozsviti zadni mlhovku ani na dalnici, ale to uz jsme tu resili mockrat Citovat
Medvěd Odesláno 27. říjen 2011 Odesláno 27. říjen 2011 Mlhovka je od toho, aby svítila v MLZE (jak už její název naznačuje). Mlhovka tedy není dešťovka a tak netuším, proč bych jí měl za deště rozsvěcet - naopak mně vadí, když mi s ní někdo 20 km šajní do xichtu. Jedu - li v mlze jako poslední auto v koloně (nebo sám), tak mlhovkou svítím podle potřeby - jakmile mně ale dojíždí jiné auto na vzdálenost, kdy by mu moje svícení mohlo vadit, tak zadní mlhovku vypínám. [upravil dne 27/10/2011 22:56 od Medvěd] Citovat
agresssor Odesláno 27. říjen 2011 Odesláno 27. říjen 2011 Mlhovka je od toho, aby svítila v MLZE (jak už její název naznačuje). Mlhovka tedy není dešťovka a tak netuším, proč bych jí měl za deště rozsvěcet - naopak mně vadí, když mi s ní někdo 20 km šajní do xichtu. Medvede ano mas pravdu ale pokud jedu na silnici sam a prsi tak proc bych si ji nerozsvitil..... Citovat
koblih69 Odesláno 27. říjen 2011 Odesláno 27. říjen 2011 Mlhovka je od toho, aby svítila v MLZE (jak už její název naznačuje). Mlhovka tedy není dešťovka a tak netuším, proč bych jí měl za deště rozsvěcet - naopak mně vadí, když mi s ní někdo 20 km šajní do xichtu. Jedu - li v mlze jako poslední auto v koloně (nebo sám), tak mlhovkou svítím podle potřeby - jakmile mně ale dojíždí jiné auto, tak zadní mlhovku vypínám. [upravil dne 27/10/2011 22:54 od Medvěd] Medvěde asi souhlas, já taky vypínám když mě někdo dojede... nicméně někdy na dálnici při hustém dešti a navečer bych uznal mlhovku i bez mlhy, ne? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.