Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Koblihu, klidně se rozepiš, můžeš i klidně SZ, nebo můžu zavolat když mě dáš číslo, vím že o tomhle něco víš, proto budou Tvoje rady pro mě cenný;)

Odesláno

řešil bychto jako koblih univerzální multimediální přehrávač s připojením k netu,

než po funkcích bych šel po kvalitě obrazu...

radši TV o 2 řady obrazově lepší bez píč...a zbytečných věcí,

stačí 3xHDMI a ostatní bude na centru..

jen můj názor....:aut

• O 1 rok později...
Odesláno

Tak trochu vykopeme a oživíme staré téma :aut Chtěl bych vyhodit nějaký peníze a pořídit novou TV. Mám zbytečných max 15tis, ale klidně může být levnější (zbytek naleju do nádrže :D) Podmínkou je alespoň FHD, úhlopříčka +-120cm a možnost přehrávání z USB. 3D smart srajdy nepotřebuju, ale když budou, nevadí. Chtěl jsem původně i s DVB-T2, ale bez podpory H.265 HEVC je to stejně asi k ničemu, takže to podmínkou není. Barva ideálně černá, případně kombinace černá/stříbrná. Můj "favorit" je tahle: https://www.alza.cz/48-panasonic-tx-48as640e-d783082.htm ale aktivní 3D k prdu, Smart funkce k prdu, dva ovladače (jako bych jich neměl dost) a nemá IPS panel (což nemusí být vyloženě nevýhoda, ale na černou moc nekoukám :aut). Kdyby neměla 3D a smart a byla za 13K tak bych byl radši :)

Tak copak mi prosím doporučíte? :)

Odesláno

Mám jen DVB-T (pár programů v HD) + filmy přes USB (různá kvalita), případně DVD (přes scart :aut) Jinak nyní koukám na 32LG3000, takže předpokládám a doufám v lepší obraz, než u téhle 7 let staré TV :)

Odesláno

Hele jakej jinej je ten panel, když není IPS? Myslíš BLS IFC? To jsou jen technologie pro vylepšení podsvícení či rychlých pohybů na stupidním TFT.

Mám doma jeden panasonic, IPS panel je prostě šedivej, jasně. Opruz, bohužel. No váhal jsem, jestli čekat na něco nového (OLED - v nedohlednu) nebo si pořídit nádherně černou plazmu. No nakonec tedy LCD s IPS, šedivé. Co se dá dělat, dnes není moc na výběr.

Překvapuje mě to aktivní 3D. Já mám tedy pasivní a stejně se na to nikdo nekouká. 2-3x za rok... Nevím, jestli to bez 3D dnes někdo nabízí. Ono odlaďovat soft je fuška a rozdíl mezi 2D a 3D (pasivní) je nula nula nic. Aktivní nechápu, asi potřebují vyprodat brejle nebo nevím.

Co se týče smart od panasonicu, řekl bych, že v současnosti asi nejdotaženější smart na trhu. Sice nemá tolik "fukcí" co Samsung - ve výsledku nepoužitelných, ale je celkem rychlý, uživatelsky přívětivý, jednoduše ovladatelný, logický. Je vidět, že je z Japonska, ne z Koreje. Podobně jako třeba Sony, který ale bohužel trochu dost zaspal.

Vcelku pozitivně hodnotím Swipe and Share, já mám dva tunery a v podstatě si udělám druhou telku z čehokoliv připojenýho k síti (Windows, Android, iJabko). To je docela milé a u nás doma často používané, sem tam dojde i ke sporům o druhý tuner. Ta 640tka má ovšem tuner jen jeden, ale umožní ti třeba nastreamovat nahranej program na jiný zařízení. Nahrávání na USB pohoda, mám USB 3.0, takže napájení utáhne v podstatě jakýkoliv 2.5" disk, a 7200ot disk bez problémů ukládá 2 programy současně a jeden přehrává, případně používá TimeShift. Nové verze mají i funkci Anyconnect a umožní ti stream posílat na jakékoliv zařízení v netu, takže se teoreticky můžeš dívat v práci na telku doma.

Celkem hodnotím telku jako slušnou, soft "smart" je na rozumné úrovni, je stabilní. Aplikace pro tablety by asi vylepšení snesla. Pro Windows žádná není, ale poradí si Windows Media Player. Co se týče upscalingu z SD na HD, je vyhovující. Implementace kodecu (H.265 HEVC) podle mne nemusí být problémem (technickým, v update), otázka je, zda to výrobce bude řešit.

Odesláno

No dočetl jsem se, že to je VA panel :myslim Takže to není IPS http://www.eopcservis.cz/lcd-technologie.html 

Nahrávání na USB to údajně neumí. Ostatní tebou popisované funkce jsou určo fajn, ale já je nevyužiju, i když nikdy neříkej nikdy. Jak říkám, tenhle model se mi líbí a i má celkem dobré recenze. Jako druhou variantu mám tohle LG https://www.alza.cz/50-lg-50lb561v-d1532076.htm O dvojku levnější, bez smartu. Ale trochu se bojím, že už to bude moc velký a SD bude nekoukatelný a ještě nevím, co čekat od toho MCI 100. Ale předpokládám, že když jsem do teď koukal na fotbal a neměl jsem s 50Hz problém, tak to bude v klidu i teď. Mám v plánu se na ní jet ještě podívat. Škoda, že tam toho Panáka nemají taky. Holt výprodeje loňských modelů no ...

Odesláno

Asi jak pises,ty normální u tech levnejch rad je TFT nebo se pletu?

Tuto oblast moc nesleduji zaregistroval jsem jen ultra HD,u nás asi o ničem,když ani TV stanice moc nevysilaji ve full hd s plným datovým tokem spis uoscaluji z SD....

Já před měsícem koupil pásmu LG a jsem spokojenej,černá je černá....i když jako na Pioneeru samozřejmě ne.....

Už není z čeho vybírat,par Samsungu,chanchong a LG.....

Vzal jsem LG 50 PB 660V za to co stala ,se asi nic lepšího v ty výbavě sehnat nedalo.....zrcadlit do iPhone nebo androidu z tuneru tuším umí taky...

Nevím nezkousel jsem,jedu na satelitní tuner,mám připojeny Pres USB Hdd,mám to připojeny k sítí....

S mart funkce moc nevyuzivam,kromě YouTube,když dětem chci pustut večerníček tak to je takový nejrychlejší....

Odesláno (upraveno)

Hm, nevím, myslel jsem, že se PVA nebo MVA se už objevuje jen v monitorech, v telkách, kde je potřebná dostatečná barevná hloubka a provádí se upscaling signálu se už nepoužívají (možná nějaký noname), ale nevím. Z čeho usuzuješ, že je to VA panel. TFT jsou samozřejmě všechny, jak TN, VA, IPS. České stanice standardně vysílají v 1080i minimálně satelitně a na kabelech. Na DVB-T už to tak žhavé není. Na LCD panelu nikdy nebude černá černou. záleží jen na inteligenci podsvícení, jak moc bude šedivá. Proto všichni výrobci LCD dělají panely lesklé, aby ta šedá tak nebila do očí. Rozdíl mezi 48 a 50" je 5cm na uhlopříčce, to už prakticky nepostřehneš, upscaling bývá docela dobrý a dá se sledovat i SD. Ale třeba pokud jde třeba o sport, raději přepnu na HD. Ale taky záleží na kanálu a jeho bitrate. některé jsou otřesné. Nevšim jsem si, že ta 640 nenahrává na usb, sorry. Korejec bude vždy levnější plný fcí a SW, které jsou nepoužitelné nebo nedodělané. Takže ji zkusíš jednou a pak už nikdy.

Na panasoniku taky nepoužívám dálkové ovládání s dotykovou plochou, ani elektronický děti si na to nezvykli. A druhá věc, která je příšerná je klávesnice s rozložením "abcdefgh..." prostě podle abecedy a písmena s diakritikou se ti nabídnou na kliknutí na základní písmeno. Nic otřesnějšího jsem nikdy nezažil, to je horší než xbox. Ještě že k tomu jde připojit BT klávesnice.

Upraveno uživatelem Pacho69

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...