Mino85 Odesláno 27. září 2011 Odesláno 27. září 2011 Zdravim, Kedze som menil zadne vodorovne tycky tak som zasiel na geometriu v jednej znamej sieti pneuservisov v SR. Po chvile ma vsak prekvapila hlaska servisaka, ze zadna naprava sa neda spravit, kedze tam nie je excentricka skrutka:roll. Tak som mu ukazal prstom na vodorovnu tycku a potom sa zbadal. Po skonceni pozeram protokol a nezdaju sa mi hodnoty odklonu zadnej napravy. Preco je tam po geometrie taky rozdiel ked pred to bolo este v norme? A ked sa nemylim tak odklon sa na 406tke neda nastavit, Citovat
ozzy56 Odesláno 27. září 2011 Odesláno 27. září 2011 přesné hodnoty neznám,ale s takovou věcí se jezdí tam, kde mají s vozy peugeot zkušenosti--tím netrvám na tom, že zrovna autoriz. servis seřizuje se jen sbíhavost--nic jiného se seřizovat ani nedá Citovat
pysta1 Odesláno 27. září 2011 Odesláno 27. září 2011 mne to povedali v 3 servisoch dokonca jeden bol certifikovaný servis b..h, takze som dal prsty rychlo preč a v živote tam ani len nezavolam. Nakoniec som bol v servise v GA, kde su spickovo vybavený, a majster jak sa patrí, takže som veľmi spokojný. Citovat
Mino85 Odesláno 27. září 2011 Autor Odesláno 27. září 2011 By ma zaujimalo ci tie hodnoty odklonu zadnej napravy su este v norme Citovat
krtek 2 Odesláno 27. září 2011 Odesláno 27. září 2011 odklon nenastavis podla tabulky to mas v norme akurat to lave zadnea koleso je asi mimo [upravil dne 27/9/11 20:43 od krtek 2] Citovat
Mino85 Odesláno 27. září 2011 Autor Odesláno 27. září 2011 vlavo -1°12´ teda o 0°08´ prekrocena norma:nevim Ale neviem ako je mozne,ze pri nastavovani zbiehavosti sa zmenil aj odklon. Pred nastavovanim boli tie hodnoty v norme a nebol medzi lavym a pravym kolesom taky rozdiel. [upravil dne 27/9/11 21:44 od Mino85] Citovat
superjoe19 Odesláno 28. září 2011 Odesláno 28. září 2011 s prednou napravou ti nehybali? ked som ja nedavno menil zadne vodorovne stabilizacky, tak mi robil jeden znamy geometriu len vzadu, dodrbal to, tak som isiel do servisu a tam mi povedali, ze ked sa meni nieco vzadu, musi sa nastavit geometria aj v predu...doma budem az v piatok, tak sem mozem hodit ako sa mi pomenili hodnoty Citovat
Mino85 Odesláno 28. září 2011 Autor Odesláno 28. září 2011 Najprv robili len prednu a mysleli si ze su hotovy:o. Ked som im povedal, ze aj zadna sa da spravit tak este potom doladovali aj prednu. Bol som v Pneuboxe v TT. Geometriu som si tam robil prvy krat. Citovat
MJSytic Odesláno 28. září 2011 Odesláno 28. září 2011 Tak já dám jen pro srovnání můj výpis z geo, co jsem byl v peugeotě ve Zdibech. Ty úhly jsou tam taky nějaký divný, ale prý je to OK - nerozumím tomu, ale věřím Citovat
Mino85 Odesláno 28. září 2011 Autor Odesláno 28. září 2011 Podla vsetkeho sa pri stelovani zbiehovosti mierne zmeni aj odklon. Inak si neviem vysvetlit rozne hodnoty pred a po merani odlkonu. Dufam, ze rozdiel 0°08´mimo normu nebuden mat velky vpliv. Citovat
karbo Odesláno 24. červenec 2012 Odesláno 24. červenec 2012 Neviete poradit pri vymene tlmicou mi na geometrii povedali ,ze na pravej strane mam nejaky problem.Dakujem za odpovede. Citovat
Vítek1 Odesláno 24. červenec 2012 Odesláno 24. červenec 2012 no hlavne mam dojem ze 406 se prvne musi prikurtovat nebo nalozit na pozadovanou visku a pak az se dela geometrie zadni naprav. ja jsem dopad podobne v jednom velkym pneuservisu tady v brne Citovat
krtek 2 Odesláno 24. červenec 2012 Odesláno 24. červenec 2012 to vitek no on ma asi 206 -ku predpokladam podla podpisu aj protokolu [Edited on 24/7/12 15:39 by krtek 2] Citovat
foxo Odesláno 24. červenec 2012 Odesláno 24. červenec 2012 na takovej veci sa setrit neoplati. Ja byl po vymene zadnych tycek v origo servise, urobili co mali, dal sem 40 euro. V predu se mi gumy drali z vnutornej strany, a v zadu tez nic moc. Ted je vsechno v naprostem poradku Citovat
qmysak Odesláno 25. červenec 2012 Odesláno 25. červenec 2012 je to děs najít někoho schopného aby udělal dobře geometriu:-( tady na zlínsku je to katastrofa pokaždé se musím vrátit at to udělají pořádně:-( ted sem našel takového jednoho borca dělá enom celý život geometrie idu k němu tak uvidím Citovat
Vítek1 Odesláno 25. červenec 2012 Odesláno 25. červenec 2012 co treba Samohyl nebo jinej autorizak [upravil dne 25/7/12 10:33 od Vítek1] Citovat
comm Odesláno 26. červenec 2012 Odesláno 26. červenec 2012 Panove. Z geometrie mam i ja strach bo uz sem bol mrknout par geometrii v okoli Tachova a setkal sem se s hlouposti. Jeden mi dokonce rekl ze tam je vlecna naprava a ze dela hodne 406, pak dalsi mi rekl ze se dela jenom odklon a kdyz sem ho upozornil, tak sem byl moc chytrej a mam si to teda udelat sam. To sou moje skusenosti a to sem tam auto jeste ani nedal [upravil dne 26.7.12 20:14 od comm] Citovat
MACI Odesláno 27. červenec 2012 Odesláno 27. červenec 2012 Panove, jsou v poradku takoveto hodnoty geometrie u 406 viz. podpis? Auto mi pred i po geo stale stejne tahne trosku doprava, prohozeni gum z leva do prava a naopak nepomohlo... Vystupni hodnoty jsou sice zelene, takze \"OK\" Ale nevim zda je to fakt OK... Diky za odpovedi. Uploaded with ImageShack.us Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.