Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim,

Kedze som menil zadne vodorovne tycky tak som zasiel na geometriu v jednej znamej sieti pneuservisov v SR. Po chvile ma vsak prekvapila hlaska servisaka, ze zadna naprava sa neda spravit, kedze tam nie je excentricka skrutka:roll. Tak som mu ukazal prstom na vodorovnu tycku a potom sa zbadal. Po skonceni pozeram protokol a nezdaju sa mi hodnoty odklonu zadnej napravy. Preco je tam po geometrie taky rozdiel ked pred to bolo este v norme? A ked sa nemylim tak odklon sa na 406tke neda nastavit,

post-30211-14109619992989_thumb.jpg

Odesláno

přesné hodnoty neznám,ale s takovou věcí se jezdí tam, kde mají s vozy peugeot zkušenosti--tím netrvám na tom, že zrovna autoriz. servis

seřizuje se jen sbíhavost--nic jiného se seřizovat ani nedá

Odesláno

mne to povedali v 3 servisoch :o dokonca jeden bol certifikovaný servis b..h, takze som dal prsty rychlo preč a v živote tam ani len nezavolam. Nakoniec som bol v servise v GA, kde su spickovo vybavený, a majster jak sa patrí, takže som veľmi spokojný. :papa

Odesláno

vlavo -1°12´ teda o 0°08´ prekrocena norma:nevim

Ale neviem ako je mozne,ze pri nastavovani zbiehavosti sa zmenil aj odklon. Pred nastavovanim boli tie hodnoty v norme a nebol medzi lavym a pravym kolesom taky rozdiel.

[upravil dne 27/9/11 21:44 od Mino85]

Odesláno

s prednou napravou ti nehybali? ked som ja nedavno menil zadne vodorovne stabilizacky, tak mi robil jeden znamy geometriu len vzadu, dodrbal to, tak som isiel do servisu a tam mi povedali, ze ked sa meni nieco vzadu, musi sa nastavit geometria aj v predu...doma budem az v piatok, tak sem mozem hodit ako sa mi pomenili hodnoty ;)

Odesláno

Najprv robili len prednu a mysleli si ze su hotovy:o. Ked som im povedal, ze aj zadna sa da spravit tak este potom doladovali aj prednu. Bol som v Pneuboxe v TT. Geometriu som si tam robil prvy krat.

Odesláno

Tak já dám jen pro srovnání můj výpis z geo, co jsem byl v peugeotě ve Zdibech. Ty úhly jsou tam taky nějaký divný, ale prý je to OK - nerozumím tomu, ale věřím :D

post-2095-14109619998506_thumb.jpg

Odesláno

Podla vsetkeho sa pri stelovani zbiehovosti mierne zmeni aj odklon. Inak si neviem vysvetlit rozne hodnoty pred a po merani odlkonu. Dufam, ze rozdiel 0°08´mimo normu nebuden mat velky vpliv.

• O 9 měsíců později...
Odesláno

no hlavne mam dojem ze 406 se prvne musi prikurtovat nebo nalozit na pozadovanou visku a pak az se dela geometrie zadni naprav. ja jsem dopad podobne v jednom velkym pneuservisu tady v brne

Odesláno

na takovej veci sa setrit neoplati. Ja byl po vymene zadnych tycek v origo servise, urobili co mali, dal sem 40 euro. V predu se mi gumy drali z vnutornej strany, a v zadu tez nic moc. Ted je vsechno v naprostem poradku :papa

Odesláno

je to děs najít někoho schopného aby udělal dobře geometriu:-( tady na zlínsku je to katastrofa pokaždé se musím vrátit at to udělají pořádně:-( ted sem našel takového jednoho borca dělá enom celý život geometrie idu k němu tak uvidím

Odesláno

Panove. Z geometrie mam i ja strach bo uz sem bol mrknout par geometrii v okoli Tachova a setkal sem se s hlouposti. Jeden mi dokonce rekl ze tam je vlecna naprava a ze dela hodne 406, pak dalsi mi rekl ze se dela jenom odklon a kdyz sem ho upozornil, tak sem byl moc chytrej a mam si to teda udelat sam. To sou moje skusenosti a to sem tam auto jeste ani nedal :myslim

[upravil dne 26.7.12 20:14 od comm]

Odesláno

Panove, jsou v poradku takoveto hodnoty geometrie u 406 viz. podpis?

Auto mi pred i po geo stale stejne tahne trosku doprava, prohozeni gum z leva do prava a naopak nepomohlo...

Vystupni hodnoty jsou sice zelene, takze \"OK\" :D Ale nevim zda je to fakt OK...

Diky za odpovedi.

dsc0119hb.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...