Pe.Tr Odesláno 2. září 2011 Autor Odesláno 2. září 2011 Stiflere nějak tu tvoji slohovku nechapu co tim chces rict. ad moje cestovani , mas link na to vlakno? docela by me zajimalo kdo tady rozšiřuje takovou blbost. vždy jezdím za své peníze. a to nemluvim o tom kolik toho pro klub protelefonuju také za své. Citovat
Medvěd Odesláno 2. září 2011 Odesláno 2. září 2011 Stife - na Tvou slohovku budu reagovat bohužel až v neděli v noci - za chvíli přijede na víkend kamarádka s rodinou a tak na PC nezbyde čas Citovat
Pe.Tr Odesláno 2. září 2011 Autor Odesláno 2. září 2011 a zeptam se na nazory na jednotlive akce spanilka letiste nebo taky nuda ? Citovat
paul jane Odesláno 2. září 2011 Odesláno 2. září 2011 Musim rici, ze v pocatku, kdyz jsem si zacal prokousavat timto vlaknem, jsem si rikal ze neprispeju. Ale pak pro zajimavost jsem se vratil zpatky do minulosti a kouknul jsem se od kdy jsem zacal jezdit na srazy a kolik srazu jsem vynechal. A musim rici ze jsem sam sebe teda prekvapil. Kdo me zna a vubec plzenaky tak vi, ze na srazy jezdime a to je jedno kde jsou. A tim vice me dostavaj ty hlasky co tu probihaj jako cena, zabava, orietaky a misto jak moc to je daleko a tak. Kdyz to vemu tak na srazy jsem zacal jezdit s pritekyni ta se pak stala manzelkou a pak i s prckem. Cas je desnej, ale nikdy se mi na srazu nestalo, ze by to byl nejakej problem a at to bylo kdekoliv. Takze si myslim, ze to nejsem jen ja s rodinou kdo jezdi, jedi i dalsi a zabavu si najdou a to se treba orientak nejel. Petr ma pravdu, je tu halda novej lidi a je sice pekne, ze prispivaj na foru, ale taky by to chtelo aby vyrazili mezi skutecne lidi na pokec at je to o autech, lidech ci jinech vecech. A musim rici, ze kdyz bych nejezdil na srazy tak bych nepoznal tu bezvadnou partu lidi co tento club ma pac jen tak na foru to neni takove tak ty lidi skutecne nepozname. A zaverem chci rict ze urcitou roli dneska take hrajou roly penize, sam to vim, ale kdyz vim ze sraz bude tak neco nasetrim. Petre drzim palce verim, ze se myslenka povede a mou podporu mas. Citovat
punkac Odesláno 2. září 2011 Odesláno 2. září 2011 hmm... Trošku nevím, co jsi příspěvkem chtěl říct. Vezmu to od zadu.... Nikdo tu nezpochybňuje Petra. Všichni víme, co pro klub dělá a taky víme, že by bez něj byl momentálně v prdeli. Partu jsem taky poznal na těch slovy třech srazech,co jsem byl a jsem za to moc rád. To proč tu ale diskutujeme, je pro zatraktivnění soboty i pro členy, kteří nemusí auto orienťáky, kterejma se zabije celá sobota. Citovat
Moby89 Odesláno 3. září 2011 Odesláno 3. září 2011 a zeptam se na nazory na jednotlive akce spanilka letiste nebo taky nuda ? Proč ne? já myslim, že to je to co lidi přiláká, v kempu ti počet aut zanikne, ale při spanilce se to naopak projeví naplno, a navíc spanilka je zažitek. a co se týká letiště tak za mě určitě, ale asi to nebude vyhovovat všem(rodiny atd...), ale proč nezkusit na letišti třeba zrovna sprinty zorganizovat? třeba do čtyř kategorií( do1,6L. do 2,0L. nad 2,0L a diesel) tři pokusy na čas, nejlepší se počítá. do toho může probíhat soutěž o nejhezčí auto srazu(během sprintů). opět je to jenom myšlenka která mě drapla v sobotu před obědem, tak mě za ní netlučte Citovat
aka Odesláno 3. září 2011 Odesláno 3. září 2011 Ad vodeni za rucicku....jsme snad dospeli, ne? takze podivat ci zeptat se, co je v okoli zajimave zvladneme vsichni. Organizatori uz casto to nejzajimavejsi pisi do zvadla, jinak preci neni problem se jich zeptat( a verim, ze to zvladnou i rodiny s detmi). Vymyslet pet programu v jeden cas by nebyl takovy problem, jako to pak zrealizovat - proste tolik poradatelu neni a priznavam, ze kdyz jsme delali Sec, ktera byla pro nektere uz od stredy - nekdo se zucastnil soutezi, nekdo sel na hrad, orientak byl,....byla sem tak vystavena, jako uz dlouho ne.... Pesi orientak neni spatny, ale vzhledem k tomu, ze mnozi z nas jsou slecinky, co se na to vykaslou pri trose deste, je to trosku riskantni zalezitost....i auto orientak s kontrolama ma obcas pri desti problem. A sranda slalomy? uz se jelo se zavazanejma ocima, s prepravou vody, na prumernou rychlost,....tech klasickych se fakt moc nedela a za me: letiste - desna nuda, kde se vetsinou spalim spanilka- pekny poprve, podruhe, potreti, pak uz mam pocit, ze jenom popojizdim v kolone - sice pekny kolone, ale... Citovat
Frozz Odesláno 3. září 2011 Odesláno 3. září 2011 Mě osobně třeba letiště bavilo, jak tu zaznělo, nějaký sprintík podle obsahu a nejhezčí auto srazu, nějaké hlasování.. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 3. září 2011 Odesláno 3. září 2011 a zeptam se na nazory na jednotlive akce spanilka letiste nebo taky nuda ? Proč ne? já myslim, že to je to co lidi přiláká, v kempu ti počet aut zanikne, ale při spanilce se to naopak projeví naplno, a navíc spanilka je zažitek. a co se týká letiště tak za mě určitě, ale asi to nebude vyhovovat všem(rodiny atd...), ale proč nezkusit na letišti třeba zrovna sprinty zorganizovat? třeba do čtyř kategorií( do1,6L. do 2,0L. nad 2,0L a diesel) tři pokusy na čas, nejlepší se počítá. do toho může probíhat soutěž o nejhezčí auto srazu(během sprintů). opět je to jenom myšlenka která mě drapla v sobotu před obědem, tak mě za ní netlučte Moby, treba sebetov 2009 myslim, bola spanilka na letisko, boli sprinty na letisku, jazdy zrucnosti na letisku, orientak, boli skusobne jazdy z letiska, tvoril sa obrovsky napis peugeot club z aut a ludi ktory je aj tu na klubu a fotil sa z lietadla a tak podobne Sprinty na objem motoru sou trocha mimo ne ? Skorej ked tak na vykon, ale ostavame u toho, ze na sprintech se ucastnila jen velmi mala skupinka ucastniku ... Ale inak sa tu stale bavime o atraktivite ... Tym ze napisete, kde co je v okoli, zraz atraktivni urcite nikto neurobi ... Je to jako doplnek, ale to je vse ... Co ma s toho clovek co nejezdi orientak rad, a ma navstivit zraz 1 krat v jeho zivote ? Ma s toho to, ze zaplati pomerne \"slusnou\" sumu penez za vykend, nekde v nejakom campe, kde nikoho nezna, a sobotu teprv bude travit nekde naokoli ve vlastni rezii bez spoluucasti dalsich clenu klubu (co v praxi znamena, ze je v podstate jedno ze je na zraze) a s klubakmi bude akurat v patek a sobotu vecer, kdy vecsina lidi poziva alkohol ... Potom sa netreba cudovat, ze takovej clovek proste na zraz neprijede, ale za ty iste penize si veme treba chatu v horach, a ma to jeste o neco lepsi ... Urcite bych udelal neco v kempu, a nejlepe bych rozmyslal nad aktivitami, ktere se bezne delavaji na teambuildingoch, pokud z vas nekdo na teambuildingu bol, vie ako to tam chodi Nehovorim o celom dni, ale aspom o nejakej casti dna, vyhodou je to, ze sa ludia premiesaju, a spoznavaju sa navzajom... Take se mi napriklad na zrazu v CR nepacil fakt, ze ked sme prisli na prvy CR zraz, lidi sedeli za stolmi poskupinkovany, a hotovo... Clovek ani nejak nemnel moc sanci se nekde sam zaradit, a treba jak sem psal jinde, clen Budvar, prijel na sraz sam, a skoro celej ho i sam stravil, a vecer si nemnel v podstate ani ku komu sednout, hoc to byl clovek, ktereho z fora kazdy znal, a vedel ze je to on, i tak se mu vicemene nikdo neprihovoril ... Citovat
oddie Odesláno 3. září 2011 Odesláno 3. září 2011 Spanilka a letiště jsou věci, z kterých mi naskakují pupínky. A kombinace orienťák + spanilka + letiště coby většinová náplň srazu je v podstatě důvod, proč o srazech ani neuvažuju, a když už náhodou, objevil jsem se tam jen na chvilku. Citovat
Frozz Odesláno 3. září 2011 Odesláno 3. září 2011 Spanilka a letiště jsou věci, z kterých mi naskakují pupínky. A kombinace orienťák + spanilka + letiště coby většinová náplň srazu je v podstatě důvod, proč o srazech ani neuvažuju, a když už náhodou, objevil jsem se tam jen na chvilku. A co se líbí tobě? Kvůli čemu by si na sraz třeba jel? [upravil dne 3/9/11 16:52 od Frozz] Citovat
oddie Odesláno 3. září 2011 Odesláno 3. září 2011 Já pokud bych jel, tak kvůli lidem a okolí, rodina pak jenom kvůli okolí Citovat
Driver Odesláno 3. září 2011 Odesláno 3. září 2011 Za sebe to shrnu do bodů: orienťáky - líbí se mi, ale stačily by kratší, když člověk ujede 100km tak už mě to ke konci přestává bavit a pokud se chci ještě \"kochat\" místními pamětihodnostmi tak je někdy problém dojet v limitu. Pěšího nebo cyklo orienťáku bych se zúčastnil, bylo by to zpestření. aktivity pro všechny - určitě bych bral víc nějakých aktivit pro všechny jako byli třeba soutěže v kempu v Mělníku. spanilka - podle mého názoru je spanilka zajímavá v případě jízdy třeba veteránů nebo jinak zajímavých aut, v jiném případě ostatní lidé prostě vidí pouze kolonu aut, která někam jede a stejně jako u orienťáku, pokud je moc dlouhá tak se prostě pouze cítím jako někde v koloně na magistrále a moc mě to neba letiště - sprinty jsou asi zajímavý jenom pro lidi, kteří mají \"na to\" auto, já s 1.8 vím, že to není závoďák a nepotřebuju si to ještě dokazovat sprintem, navíc jezdit rovně s cihlou na podlaze umí každej mnohem zajímavější pro většinu lidí je asi jízda zručnosti nebo třeba škola smyku jako byla na srazu v Plzni Jinak jak už tu pár lidí poznamenalo, s přípravami a zajištěním takové akce je spouta práce. Ve firmě občas pořádáme pro naše klienty různá \"zábavná\" odpoledne v rámci jejich konferencí a školení a jelikož tam jezdím pomáhat s přípravou tak vím co to obnáší a jak je po akci člověk vyřízený. Možná proto jsem zatím nenašel odvahu pomáhat s připravou na srazu, protože si takovou akci chci také užít z té druhé strany Citovat
FrantaCV Odesláno 3. září 2011 Odesláno 3. září 2011 Tak se taky přidám. Ale čím začít? 1. Je to o penězích - od roku 2000 do letoška se mi jen náklady na bydlení zvedly z 30.000,- na 45.000,- za rok; cena nafty z 25,- na 34,- Kč/l; o cenách \"žrádla\" ani nemluvím. Můj plat se od roku 2000 nezvedl ani o korunu zato daně stouply včetně té tzv povodňové 2. Jeden sraz? dva srazy? Tak to je především o organizátorech a jejich obětavosti. Desítky hodin věnovaných přípravě a při samotném srazu jsou to minimálně dvě čtyřiadvacítky a na závěr tak akorát padají na hubu. 3. Program: Spanilá jízda ANO je to docela parádní druh prezentace a pobaví to i okolí; Orienťák ANO pro ty, které to baví, ostatní - to už je na výběru místa konání tak aby bylo možné i sportovní vyžití (tenis, stolní tenis, volejbal, nohejbal atd.) a samozřejmě vlastní iniciativa. Např. srazu v Lednici jsme si pobyt prodloužili ještě o dva dny a projeli fůru krásných míst Jižní Moravy a rozhodně jsme se nenudili. 4. A co třeba udělat příští Jaro-letní sraz u kamarádů na Slovensku - budou-li věnovat čas přípravě. Přijeli z SK až do Chomutova, mohli bychom navštívit zase my je. Citovat
Moby89 Odesláno 3. září 2011 Odesláno 3. září 2011 Šebetov 2009 jsem nezažil, takže nemůžu hodnotit. Spirinty podle objemu nebo výkonu to už je detail, ale podstatná je myšlenka. Při pročítání zjišťuji jednu věc, a sice že jsou tu dvě skupiny lidí(v základu) 1.mladý, nevyblbnutý, akční jelita(nic ve zlym) jako třeba já, Frozz a další, který táhne spíš vyzkoušet co jejich auto, potažmo oni za jeho volantem dokážou, bez toho aniž by jakkoli ohrozili provoz na pozemních komunikacích. Takže pro ně je atraktivní letiště atd... 2.starší usedlejší členové většinou s rodinama(opět bez urážky vím, že mě to taky čeká), který preferují strávení víkendu mimo interiér auta. v klidu někde posedět pokecat, kouknout po okolí. pro ně je zase atraktivní kratší pěší orienťák+nějaký program v kempu. a teď kdo jsi bez miny hoď kamenem.:roker Citovat
koblih69 Odesláno 3. září 2011 Odesláno 3. září 2011 Zažil jsem pár spanilek, ale vždycky to bylo s veterány. A taky za asistence policie ( 2 pol. na motorkách ) a musím říct, že to bylo moc fajn. Jedna třeba vedla v Praze starým městem na Hrad… Přihlížející mávají, nikdo se viditelně nezlobí. Ale představa, že bych nasednul do 406 a jel spanilku mě úplně děsí, to je něco co bych fakt neustál Stejně absurdní mě připadají sprinty na letišti a podobné atrakce. Rozumně dlouhé orienťáky spojené s plněním úkolů jsou celkem OK, tedy pokud nejsou na čas, ale na body z úkolů. Za ideální pak považuju proložení něčím oddychovým, tedy dohodnout se na trase na hromadném vstupence pro účastníky. A myslím, že je skoro jedno jestli to byl rodinný pivovar, Ekotechnické muzeum a nebo výstava veteránů… Večerní pěší orieťák v lese je asi taky fajn. Myslím, že by se dalo určitě domluvit i podporu nějakého sponzora – dám příklad: Kelly jezdí s testovací stolicí na tlumiče… a pak dají slevu na nákup, nebo některého autosalonu Peugeot, který by se tam zviditelnil a rozdal třeba poukázky na slevu… Citovat
Frozz Odesláno 3. září 2011 Odesláno 3. září 2011 Při pročítání zjišťuji jednu věc, a sice že jsou tu dvě skupiny lidí(v základu) 1.mladý, nevyblbnutý, akční jelita(nic ve zlym) jako třeba já, Frozz a další, který táhne spíš vyzkoušet co jejich auto, potažmo oni za jeho volantem dokážou, bez toho aniž by jakkoli ohrozili provoz na pozemních komunikacích. Takže pro ně je atraktivní letiště atd... 2.starší usedlejší členové většinou s rodinama(opět bez urážky vím, že mě to taky čeká), který preferují strávení víkendu mimo interiér auta. v klidu někde posedět pokecat, kouknout po okolí. pro ně je zase atraktivní kratší pěší orienťák+nějaký program v kempu. Jojo, to je pravda, tu jsou prostě ti mladší, co radši upřednostňují nějakou akci (sportovní turnaje, sprint, různé slamomy, prostě nějaká akce v autě) a pak ti starší, kteří tráví čas radši mimo auto, a půjdou si někam sednout, v klidu pokecat, nebo pěší tůru, většinou mají i děti ... Tohle ale plně chápu, každý má jiné priority, zkušenosti a věk na dané aktivity. Takže podle mého názoru by to chtělo nějak skloubit, já se třeba nebráním ničemu a v tomhle ohledu jsem skromnej a pochválím všechny akce, které se připraví, protože vím, že příprava stála čas, peníze a úsilí organizátorů. Pro mě rozhoduje i celkem dost vzdálenost, přeci jenom aktivně nevydělávám a třeba 2x plná nádrž je pro mě dost peněz. Ale když je termín znám dlouho předem, neměl by být větší problém. [upravil dne 3/9/11 19:02 od Frozz] Citovat
Vvitty Odesláno 3. září 2011 Odesláno 3. září 2011 Spanilka jedine pokud je nevyhnutelne nutna pro presun z kempu do jineho prostoru, kde potom zacina orientak. Jinak tento zpusob dopravy moc nemusim... Citovat
Slipkont Odesláno 3. září 2011 Odesláno 3. září 2011 Já eště dodám jednu maličkost když se tu teda řeší volný program pro ty , kteří se nezůčastní spanilky tak já mám takovou možnost zapůjčit sportovní aktivity tj. skákací boty,weykick,taneční podložky,discGolf,holandský billiard,kickstar,Kubb,trampolínu a mnoho dalšího pro kolektivní hry , děti i rodiče ale bohužel , zadarmo to není ... Většinu z těhle výše jmenovaných spor. aktivit mám vyzkoušených a za sebe mohu říct že jsou to vynikající kolektivní hry a dokážou zahnat nudu na hodiny a hodiny ... To je jen takový malý návrh na zpestření volného času ... Citovat
kaper Odesláno 3. září 2011 Odesláno 3. září 2011 Tak skúsim aj ja niečo pridať a je to skúsenosť s môjho posledneho zrazu v Šebetove. Zraz pripraveny na jednotku prostredie krásne, orienták som nešiel. Volantu mam dosť v práci. Za mňa spokojnosť. Ako už niekto písal komunikácia na vašich CZ zrazoch je trošku komplikovanejšia z dôvodu skupinkovéhoového sedenia a usporiadania všetkého v hospodách.(ale stretol som sa aj s vynimkou. Mám pár tvarí ktoré viem prideliť k nicom. A myslím že o tomto su tie zrazy ) Na Slovensku si väčšinu vecí pripravujeme sami a pritom priložia ruku k dielu aj členovia či starý alebo nový čím sa zoznámia. Viem že niekto sa ozve a napíše že si ide na zraz odpočinút, Príklad donesenie dreva na večerné opekanie zoberú sa chlapi a donesu každy nejaké polienko konár každý koľko vládze. Po ceste sa podá ruka prehodí pár slov. Organizovanie takéhoto zrazu nie je len o orientáku, strave, a ubytovaní, ale o tom vedia hovoriť asi len tý čo už nejaky ten zraz poriadali a ja sklánam hlavu pred touto drinou odriekaným a nocamy bez spánku. Znižovanie počtu zrazov podľa mna nie je cesta správnym smerom každému vyhovuje iny termín lokalita a tym že sa budú zrazi robiť v nových lokalitách prídu novy ludia lebo to budú mať kúsok a ak sa im bude páčiť a budú mať s kym kecat a niekto ich oslový privíta a večer si k nim prisadne tak na další zraz sa určite aspoň 30% príde pozrieť. trochu som sa rozpísal ale snád k veci? :papa:papa Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.