Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Výměna uhlíků ventilátoru topení (nebo výměna celého ventilátoru)

Recommended Posts

• O 7 let později...
Odesláno

Změř si rozměry, větší se dají snadno dopilovat. Všimni si, při pilování a nasazování, že činná plocha není kolmo ale šikmo, a ještě je zaoblená - dutá.

Hlavně, že jsou to uhlíky do auta na ventilátor, protože např. do mixéru mají jinou tvrdost.

• O 5 měsíců později...
Návštěvník
Odesláno

Existuje návod, ako sa dostať k ventilátoru? V servise mi tvrdia, že musí von celá palubovka 

Odesláno (upraveno)

Tak ak máš 406 ku tak je pod nohami spolujazdca za kobercom držia ho 3 skrutky.

Upraveno uživatelem brixtr
necituj předchozí příspěvek
  • O 4 roky později...
Odesláno

Ahoj všem, jestli dovolíte vytáhnu tohle vlákno neboť momentálně řeším obdobný problém - ventilátor začal vynechávat. Začalo to tím, že občas, aby se rozeběhnul bylo potřeba pohnout ovladačem "sem tam". Později už pomáhala jen  správně "cejchovaná" rána zespodu na ventilátor. Tak že nejdříve rozborka panelu s ovladačem - bez závady.  Pokud by to někoho zajímalo není to potenciometr, ale řadič pevných odporů (SMD). Druhým krokem byla rozborka ventilátoru. No uhlíky už měly evidentně hotovo, viz.obrázek. U Elan-caru jsem našel v nabídce uhlíky správného rozměru zakončené rádiusem (RC SU9059 Sada uhlíků ventilátoru - 8 x 9 x 20 mm). Bohužel mají rádius ke špatné straně, tak že jsem musel stejně přebrušovat. Ventilátor s novejma uhlíkama šel zpátky do auta. Ze začátku to vypadalo nadějne, ale po pár týdnech opět to samé. Tak znovu ven, znovu kontrola všech spojů. Ventilátor na stůl a natvrdo na 12V. Když se mu pomohlo tak se i roztočil ale hrozně "unaveně". Zprvu jsem podezíral ložiska motorku, ale točení rukou šel volně. Další varianta byla přetočit komutátor. S rozebíráním motorku se zjevně nepočítá, ale jde to. No po očištění jsem konstatoval že přetočit komutátor nepůjde, protože není co přetáčet, viz obrázek. Holt najetejch necelejch půl mega se nutně musí projevit.

Nemáte, prosím, někdo do 406,starý model, klima ventilátor, nebo stačí jen funkční motorek? Případně nějaká dobrá duše s přístupem na servis mi našla pro VIN:VF38ELFYE80424081  kód?

Díky.

image000004.jpg

image000000.jpg

Odesláno
Odesláno

@lukr škoda, že jsi nenapsal dřív. Dneska jsem byl na vrakovišti a jednu 406 jsem tam potkal. Ale tuším, že měla automatickou Klímu. Nevím, jestli se ten ventilátor nějak neliší. Ale příští týden tam možná pojedu znovu, tak bych ho mohl vzít a poslat.

Odesláno (upraveno)

Díky PaKr, ale ten bude asi jinej, alespoň podle obrázků co se mi podařilo k 406kám najít. Možná že motorek by mohl být stejný. Když tak se ozvu. Ještě jednou díky za reakci.

Upraveno uživatelem pavelu96
Necituj přímo předchozí příspěvek

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...