uni-hoxis Odesláno 17. červenec 2011 Odesláno 17. červenec 2011 Zdravím, máte někdo zkušenost s touhle věcičkou? Viděl jsem to v obchoďáku a chci se zeptat jestli to funguje. Nebo je to jen další z výrobků z kolekce \"chytáky pro blbáky\" Má to fungovat na vysílání vysokých tónů a zvířata se toho mají bát. Stojí to pár korun, tak bych to klidně obětoval ) Co já vim tak vysoký tóny se používají v píšťalkách pro psy, tak aby mi pak neběhali čoklové pod kola TU Citovat
koblih69 Odesláno 17. červenec 2011 Odesláno 17. červenec 2011 No akorát, že ty ultrazvukové píštalky jsou pro přivolání ne no stačí se zamyslet - na to aby to vydávalo příslušnou frekvenci by to muselo být odladěno na konkrétním místě, ufrčitého auta a jenom při určité rychlosti. O tom, že pak by stačilo aby zafoukal vítr asi mluvit nemusím ne ? Citovat
uni-hoxis Odesláno 17. červenec 2011 Autor Odesláno 17. červenec 2011 taky mi to přijde divný, ale jezdím často po půlnoci, tak bych nerad nějakou tu sviňu potkal Citovat
koblih69 Odesláno 17. červenec 2011 Odesláno 17. červenec 2011 Si zvykneš... až srazíš řekněme 3. srnku už budeš vědět jak na to třeba ČPP má připojištění na tyhle věci za slušný peníze... Citovat
Jimmy106 Odesláno 17. červenec 2011 Odesláno 17. červenec 2011 Sorry, ale desna pi*ovina.. nehlede na to, ze az si to na auto nalepis, tak budes za super tuzera za me je rozhodne lepsi jezdit jako clovek a davat pozor... Citovat
Milan134 Odesláno 17. červenec 2011 Odesláno 17. červenec 2011 Tak meter od auta to možno nejaký diviak bude počut:D Citovat
Dadadavid Odesláno 17. červenec 2011 Odesláno 17. červenec 2011 Hmm,soused má tohle na motorce a nikdy mu žádná zvěř do cesty nevlítla,tak nevim,zkusit to můžeš,ale bude to vypadat na autě zajímavě Citovat
uni-hoxis Odesláno 17. červenec 2011 Autor Odesláno 17. červenec 2011 dáš to dolu pod mlhovky a nikdo to neuvidí ... maximálně to ulítne u ČPP jsem, tak se zkusim zeptat Citovat
Kurt Odesláno 17. červenec 2011 Odesláno 17. červenec 2011 Zřejmě to funguje - někde jsem to dostal, hodil jsem to do skříně k vercajku a světe div se, do teď se tam neobjevila ani srnka, ani diviak. Citovat
Roman Bazi Odesláno 17. červenec 2011 Odesláno 17. červenec 2011 Tož ono se řekne, jezdit v noci opatrně. Já jel 50, na rovince v lese hups, a přímo před pravé kolo mě skočil hafan. Nestačil jsem udělat vůbec nic. Oprava za 5500kč. Hafan to nerozchodil. Teď to mám připojištěný a je klid. S těma píšťalkama pro psy je to tak. Pes se musí naučit na písknutí píšťalky přiběhnout k pánovi. Sám od sebe to neumí. Ta píštala bude mít určitě jiný tón. Hafanů se neboj. Citovat
Roman Bazi Odesláno 17. červenec 2011 Odesláno 17. červenec 2011 Kurt - tož hodně dobrýýý. Tohle mě fakt pobavilo.:-):-):-) Citovat
Roman Bazi Odesláno 17. červenec 2011 Odesláno 17. červenec 2011 Tož já to udělám. Půjdu do obchodu, fouknu do té píšťaly, když to pískne tak to koupím, a pak to vyzkouším v lese. Opravdu mě zajímá, jestli zvěř bude utíkat. Do lesa chodím celkem často. Pak dám vědět. Citovat
Ferry Odesláno 17. červenec 2011 Odesláno 17. červenec 2011 ja to mam v predni masce, neni to ani moc videt a zatim jsem zadnou zver nepotkal, maximalne kdyz ji zahlidnu, tak nekde v dalce na poli, jak na me cumi, kdyz jedu kolem, ale neutikaji. A to na vysocine jezdim v dost lesnate oblasti, kde uz par znamych nejaky to zvire sejmulo, takze nevim, ale me to funguje Citovat
uni-hoxis Odesláno 17. červenec 2011 Autor Odesláno 17. červenec 2011 Tož ono se řekne, jezdit v noci opatrně. Já jel 50, na rovince v lese hups, a přímo před pravé kolo mě skočil hafan. Nestačil jsem udělat vůbec nic. Oprava za 5500kč. Hafan to nerozchodil. Teď to mám připojištěný a je klid. S těma píšťalkama pro psy je to tak. Pes se musí naučit na písknutí píšťalky přiběhnout k pánovi. Sám od sebe to neumí. Ta píštala bude mít určitě jiný tón. Hafanů se neboj. abych pak nejel přes vesnici a psi běželi za mnou Citovat
DanHal Odesláno 17. červenec 2011 Odesláno 17. červenec 2011 no, děda to má na Fabii....už asi 3 roky...za tu dobu potkal jen jednu srnku...ale možná byla hluchá Citovat
Chajda Odesláno 17. červenec 2011 Odesláno 17. červenec 2011 Já bych i věřil že tenhle plašič zvěře funguje. Strejc to má na svém autě a od té doby co to tam dal nic netrefil a ani nepotkal žádnou srnku nebo něco poblíž silnice. Já to na svém nemám, a kolem silnice nebo na mezích ty srnky vidím a nedávno sem i trefil zajíce. Citovat
koblih69 Odesláno 17. červenec 2011 Odesláno 17. červenec 2011 Asi to fakt funguje, já to na auto nedal a nesrazil jsem serku už 100 tis km na stejné každodenní trase kde jsme předtím během roku srazil 2 věř a víra tvá tě uzdraví, ale pojistka je jistější Citovat
Guest Scratch Odesláno 18. červenec 2011 Odesláno 18. červenec 2011 Sorry, ale desna pi*ovina.. nehlede na to, ze az si to na auto nalepis, tak budes za super tuzera za me je rozhodne lepsi jezdit jako clovek a davat pozor... jezdim jako svina, co to de, ale kance jsem trefil v 50 na 90, kde jsem udelal chybu? Citovat
Honza54 Odesláno 18. červenec 2011 Odesláno 18. červenec 2011 je to nesmysl, kdo trochu zná zvyky a chování zvěře na to neskočí. Tady pomůže pouze připojištění a štěstí. Citovat
Roman Bazi Odesláno 18. červenec 2011 Odesláno 18. červenec 2011 Tož já znám zvyky a chování zvěře moc dobře, opravdu moc dobře, a že je to nesmysl, pod to bych se nepodepsal. Asi tak- pokud ta zvěř je něčím vyrušená, tak většinou z počátku bezhlavě běží od místa vyrušení. Pokud v její cestě bude silnice, žádný plašič nepomůže. Ale pokud zvěř není vyrušená, opatrně postupuje, a pokud ten plašič uslyší, zbystří, a zastaví se. Na zvuk píšťalky se také zastaví. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.