Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Obžalování za zprostředkování odkazů

Obžalování za zprostředkování odkazů  

1. 1. Obžalování za zprostředkování odkazů

• Vinen v plném rozsahu
      1
    • Morálně vinen
      4
    • Nevinen
      25

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Recommended Posts

Odesláno

Hlasoval jsem pro nevinen, nic nesdili ze sveho diskoveho uloziste.

Jakmile se budou soft, filmy, hudba apod. prodavat za primerenou cenu, tak myslim, ze hodne lidi rado zakoupi original nosic, protoze pro me je to uplne neco jineho kdyz mam nosic originalne potisteny a pekny obal, nez kdyz mam CD a na nem treba fixem napsane jmeno kapely.

Porad je to hodne o tom, ze s cenama jsme srovnatelni s okolnima statama, ale platove ne.

Bohuzel se v techto prumyslech zivi spousta lidi, kteri chteji mit tucne vyplaty, tak se to na cene nosicu musi zakonite projevit.

Nastesti uz hodne kapel pochopilo, ze se da jit i jinou cestou, nez pres drahe vydavatelstvi, ktere jim da z prodaneho CD 70Kc.

Ale toto vlakno se brzy zmeni v flame, tak uz toho radsi necham :)

Odesláno

ono ani tak nejde o o vinu, ci nevinu studenta. hlavni je udelat kolem toho humbuk a zastrasit ostatni \'piraty\' - klasicky scenar.

tristni je, ze se na tom spolupodili statni zastupkyne.

Odesláno

Nekdo si to muze vylozit podobne jako kdyz nekdo tipuje auta ne? Kdyz na papir napusu SPZ auta jak je zabezpecene a jak je vykrade a vylepim to nekde na sloup tak jsem nevinen? Na druhou stranu chapu jak stahovani tak poskytnuti. Proto jsem nezaskrknul nic. Myslim ze je spousta lidi co by se na vetsinu filmu nepodivala kdyby je nemela zdarma. To stejne i Windows u tech bych se ani nedivil kdyz by si delali aktivátory sami. Taky kdyz si v ČR koupim jakekoliv zaznamove medium tak prece platim autorum! A platim i kdyz pujdu do kopicentra a okopiruju si svoji pr*el.

Odesláno

No to srovnání stahování filmů s těma autama není dle mého tak podobné. on u těch filmů dělal jen to že opsal RZ a tu vyvěsil na sloup, ale to je všechno, a pokud se nepletu tak to trestný není. U cracknutých software platí i to s tím návodem ;)

Odesláno

Je teď ke stažení první díl série A Lonely Place for Dying. Jde o nezávislej nízkorozpočtovej projekt, kterej spolíhá především na \"nelegálním stahování\" neboli extrémním, neomezeným, celosvětovým stahování.

Cílem projektu je ukázat, že lze vydělat slušný peníze na filmu, kterej zdánlivě vypadá \"zdarma\".

1) už 10.000 lidí se šlo podívat do kina (byli ochotni zaplatit lístek)

2) lze darovat částku, kterou divák uzná za vhodnou za stažení

3) lze dokoupit soundtrack, plakáty atd.

Obrovský společnosti se tohoto bojí, protože je jasný, že na systému \"zvážení zaplacení\" je jeden velkej problém, a tím jsou shitový filmy, který v současné době jsou schopný vydělat, protože nelze reklamovat lístek v kině, nebo vrátit dvd.

Je to podobný jako se mluvilo o placení daní dle uvážení. Funguje to, protože placení předem daných částek je stresující a odrazující. Proto vždy dobře fungovaly různý trhy, kde bylo možný se na cenách dohodnout. Člověk má možnost zvážit jakou má pro něj daná věc hodnotu a kolik je ochoten zaplatit.

Odesláno

Vezměte si nějaké české weby, kde nabízejí zdarma stažení MP3 ... samozřejmě tam uvádějí, že odkazy vedou za jiný server (v drtivé většině zahraniční) ... nezaznamenal jsem v médiích, že majitele/provozovatele někdo popotahoval ...

Odesláno

Vítek - príklad v celku špatnej, filmy sa riadi autorským právom, kdežto ti si uviedol príklad z práva na ochranu osobných údajov...

Celý zákon sem si ve skratke prešel, je podobný, dokonca skoro rovnaký, ako ten náš. O internetu, a autorském právu na internetu tam neni ani zmienka. Je tam iba počitačovej program a databaze...

Takže na 99,9 procent mu nic nemúžou. Dílo, resp. film, neokopíroval, neukradl ho, nevlastnil ho fyzicky, neni autorem neopravnene kopie neboli rozmnoženiny, atd atd. Tj nic co zákon o autorským práve zakazuje, on neudelal. Udelal to, že na stránku pridal odkazy. Porušil právo ten, kto danej film na ten či onene server nahral.

Bude to len zastrašování, nemají totiž žádnej právni podklad...

Odesláno

Chtěl jsem napsat něco podobného, jako Vítek1. Jak by se vám líbilo, kdybych na web dával místa, kde parkujete svá auta, jaké mají vybavení, případně kde od nich najdete klíčky. Určitě nelíbilo. A je jedno, že se nejedná o autorský zákon. Je to navádění ke krádeži (usnadnění krádeže).

Odesláno

No jenže věci podléhající autorskému zákonu mají oproti jakémukoliv jinému zboží jednu zvláštnost. Je to snad jediná věc která nelze vrátit protože se mi nelíbí, a to i přesto že jsem si její obsah nemohl prohlédnout před koupí. Pokud by se jim povedlo to udělat tak že si opravdu vše musíme zaplatit, tak to lidi nebudou tolik kupovat protože nebudou vědět co si kupují a zda má smysl za to utrácet..

Odesláno

Jenze tu se nabavime o ziskoch, ktoré za to dostanú, ked si to zaplatis na nete a podobne :)

Vetsina ziskov je aj tak z kina a z televize ... Pokud by vsak umoznili, aby si kazdej mohl film kdykoliv pozret, tak by tolik z kin a podobne nevidelali ...

Kdyby zavedli, ze za vsetky takovehle filmy platit proste musis, tak vubec by nedoslo k znizeni nakupu, proc by ? Ty tvrdis, ze kdyby zavedli to, ze ty co si momentalne filmy nekupuji, ale kupovat by si je museli, tak ze by to znizilo celkovy prodej ? Trocha mimo ne ?

Verim, ze keby se ku filmu dostat nedalo, tak by treba vice lidi navstivilo kino :) Ale to je jedno ...

Z moralniho hladiska, kdyz nekdo si ten film stahne, pro vlastni potrebu,a podobne, OK, nech ho klidne ma, a nemam s tym z moralniho hladiska nic proti.

Ale tenhle chlapec, si to udelal za vidinou zisku... Proste udelal stranku, kterou zarucene navstevovalo X tisic lidi, a dostaval penize za reklamu. Ci dostal \"jen\" tych 40 tisic, nebo daleko vic, to je uz jeho problem, v kazdem pripade vydelaval tak, jak se to mne moralne prici. Navadel primo uzivatele na bezplatne koukani piratskych kopii, a za tuto navstevnost dostaval ponuky na reklamu, placenou, na svim webu. Z moralni stranky to odsudzuji.

Nic to vsak nemeni na faktu, ze mi nikdo nic nemuze protoze zakon jako taky to nezakazuje ...

Odesláno
Chtěl jsem napsat něco podobného, jako Vítek1. Jak by se vám líbilo, kdybych na web dával místa, kde parkujete svá auta, jaké mají vybavení, případně kde od nich najdete klíčky. Určitě nelíbilo. A je jedno, že se nejedná o autorský zákon. Je to navádění ke krádeži (usnadnění krádeže).

Je tam malý rozdiel. Ak takto označené auto niekto ukradne tak budem mať škodu v cene auta. Ak si to auto iba odfotí tak on má kópiu môjho auta ale mne nevznikla škoda.

Nedá sa porovnávať hmotný majetok a autorské práva.

Ak si 100 ľudí stiahne nejaký film tak aká škoda vznikla autorovi? Film mu nikto nezobral, takže škoda je 100 x cena lístka v kine?

Celá politika existencie zväzov na ochranu autorských práv je postavená na hlavu. Napríklad prečo pri kúpe CD mechaniky alebo multifunkčnej tlačiarne platím poplatok autorskému zväzu? Prezumpcia viny?

Odesláno

Takhle, špatně jsme se pochopili. To že na tom vydělával mi také vadí, já osobně za takovéhle věci neplatím (abych si mohl něco stáhnout když to bude stále na černo - to si radši připlatím a budu mít originál), ale nevím proč zbrojí proti dílům která například proběhla televizí. Tak jako tak si to můžu nahrát a nikdo mi nic nemůže říct, a neztrácí pak takovéhle boje proti stahování starších děl smysl? Když to nebude na internetu, tak si dojdu za sousedem ať mi to půjčí když to má natočený ;) Stejně některý starý díla je už problém sehnat ke koupení

Odesláno

OSA su hajzlici. Tvaria sa ako ochrancovia prav a popritom su to obycajny zlodeji zarabajuci na autoroch. Co myslite kolko percent zo zaplatenych autorskych prav ide autorovi? Necelych 7 percent. Ostatok ide OSA. Nemam to z vlastnej hlavy ale od majitela jedneho hudobneho diela. On sam mi povedal ze kludne napaluj rob co chces s tym on a aj ostatny autory to maju skoro na salame, lebo maju z toho skoro nic. Vsetko zezeru v OSA.Pokial si niekto stiahne nieco pre vlastnu potrebu a nesiri to dalej predajom, alebo verejne tak mu mozu tak akurat fukat.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...