epicus Odesláno 3. červenec 2011 Odesláno 3. červenec 2011 Nazdar všichni, po vtipném příspěvku /aj ja to mám /, bych se chtěl zeptat,jestli jste někdo řešili praskání žárovek. Už je to fakt neúnosné a po třech letech provozu mě ta neustálá výměna přestává bavit. Jedná se o H7, zkoušel jsem různé značky a nic. Naposled jsem koupil drahé Osram a ty vydržely jen 3 měsíce,tak jsem to zkusil reklamovat. Pokud reklamaci neuznají,tak zas budu kupovat jen ty nejlacinější cca50kč/ks. K čemu je pak pěkná spotřeba benzinu a hledání laciné čerpací stanice,když nám ročně x kč za žárovky. Zkusím autoelektrikáře,ale nejdřív se ptám ,jestli jste to někdo vyřešili nějakou součástkou apod. nějaké rady už jsem dostal např. relé....,ale ještě se ptám. Díky předem Peugeot 207 1.4 8V 2008 Citovat
Pe.Tr Odesláno 3. červenec 2011 Odesláno 3. červenec 2011 ti rovnou řeknu že reklamaci ti zamitnou, duvod? žarovky dosahli hranice sve životnosti .na dvouletou zaruku zapomen , proszte to podlehlo opotřebeni. ja musim zaklepat , za rok provozu jen dve h7 leva a pak prava , jj ty odpory by mohli pomoct , zkusil bych to jako prvni variantu , nejlevnejsi jsou tusim ve skodovce za 150,- Citovat
P607Olda Odesláno 3. červenec 2011 Odesláno 3. červenec 2011 Slyšel jsem o tom teorii, že pokud je vyhřátý konektor a hřeje, tak se celá žárovka přehřívá a dřív odejde. Prohlídni konektory žárovky, jestli jsou čisté, dobře pruží a jestli nejsou vyhřáté - jinak zbarvený kov. Pokud ano, koupit nové konektory (univerzální v Mototechně) a připojit je pájením anebo ještě lépe krimpováním (zamačkáním). Samozřejmě, bylo by řešení zařadit seriový odpor, ať už kupovaný, anebo prostě metr kabelu. Ale bude to trošičku (nepozorovaně) míň svítit. Citovat
P607Olda Odesláno 3. červenec 2011 Odesláno 3. červenec 2011 Jo a ještě něco - máš denní svícení? Ve kterém okamžiku to odchází? Lze to vypozorovat? Žárovky takhle odcházejí na autech, která mají denní svícení - mám dojem, že regulátor v autě neureguluje odpojení nějakého spotřebiče a pošle do sítě napěťovou špičku (to by platilo spíš pro diesly, kde se po několika sekundách po nastartování odepíná žhavení). [upravil dne 3.7.2011 12:29 P607Olda] Citovat
epicus Odesláno 3. červenec 2011 Autor Odesláno 3. červenec 2011 Vypozorovat to bohužel nejde, denní svícení se automaticky zapne až pár vteřin po nastartování, to je u všech modelů stejné Citovat
mr.SM Odesláno 3. červenec 2011 Odesláno 3. červenec 2011 Vyresil jsem HID 5000k, serizeno v servisu, bez blikani protijedoucich a bez stiznosti... PCR uz rok v poho... Citovat
epicus Odesláno 3. červenec 2011 Autor Odesláno 3. červenec 2011 ještě je možnost, namontovat led denní svícení a potkávací světla používat jen v noci ,nebo špatné viditelnosti. Prodloužil bych tak životnost žárovek. Stejně jsem o led svícení uvažoval. Citovat
godzila.01 Odesláno 3. červenec 2011 Odesláno 3. červenec 2011 Normálně tam dej odporové drátky to většinou pomůže .... Na tři měsíce staré žárovky ti možná ještě reklamaci uznají, mně je většinou berou do půl roka, i když na maloobchodní prodej je to často kvalifikováno jako \" běžné opotřebení\" ..... Citovat
207James Odesláno 3. červenec 2011 Odesláno 3. červenec 2011 Na firemní 207SW máme odpory a od té doby nepraskla jediná žárovka, do té doby praskaly žárovky tak každé 2 měsíce. Citovat
ozzy56 Odesláno 3. červenec 2011 Odesláno 3. červenec 2011 píšu to tady už posté--dávám kus po 50kč a nemám problém,vydrží i dva roky dříve jsem kupoval drahé žárovky a vydržely cca 3-6 měsíců, už je dávno nekupuju a nechci ani vědět,proč tomu tak bylo:) Citovat
Guest mischko11 Odesláno 3. červenec 2011 Odesláno 3. červenec 2011 ja s tym problem nemam rovnako seriove ziarovky philips vydrzali 2 roky potom odisla jedna a o dva mesiace druha,teraz mam philips night guide a rovbvnako pohodicka (klop klop ) Citovat
epicus Odesláno 4. červenec 2011 Autor Odesláno 4. červenec 2011 uvidíme jak ta reklamace. Hlavně je před dovolenou a nerad bych se v to hrabal někde na cestách. Pak to vyřeším možná těmi odpory Citovat
.mycTD Odesláno 4. červenec 2011 Odesláno 4. červenec 2011 reklamovat muzes jen vyrobni vady, prepalene vlakno je bezne opotrebeni. ale nektere tunerske zarovky maji primo garanci, ze ti prasklou vymeni za novou, tak jedine neco takoveho. Citovat
faki Odesláno 4. červenec 2011 Odesláno 4. červenec 2011 Ja som mal ten istý problém na mojej 206SW, odchádzali mi H7 po 3 - 5 mesiacoch a bolo jedno či to boli Osram alebo Philips... Tak som si objednal odporové drôty a odvtedy (vyše roka) kľud. Citovat
pacesol Odesláno 4. červenec 2011 Odesláno 4. červenec 2011 Nazdar všichni, po vtipném příspěvku /aj ja to mám /, bych se chtěl zeptat,jestli jste někdo řešili praskání žárovek. Už je to fakt neúnosné a po třech letech provozu mě ta neustálá výměna přestává bavit. Jedná se o H7, zkoušel jsem různé značky a nic. Naposled jsem koupil drahé Osram a ty vydržely jen 3 měsíce,tak jsem to zkusil reklamovat. Pokud reklamaci neuznají,tak zas budu kupovat jen ty nejlacinější cca50kč/ks. K čemu je pak pěkná spotřeba benzinu a hledání laciné čerpací stanice,když nám ročně x kč za žárovky. Zkusím autoelektrikáře,ale nejdřív se ptám ,jestli jste to někdo vyřešili nějakou součástkou apod. nějaké rady už jsem dostal např. relé....,ale ještě se ptám. Díky předem Peugeot 207 1.4 8V 2008 No tento problém jsem vyřešil už před cca 3 roky. U Citrienu prodávají odrušovač špiček. Je to od firmy Berner taková malá červená kostička, která se zapojí mezi plus a minus na baterce a je vystaráno. Za 3 roky snad jedna žárovka. Ověřeno a cena cca 500. Pokud máte někdo možnost od b\\ernera nakupovat tak to poptejte. Mám to ověřeno a vyzkoušeno. Teď jsem koupil nové 206+ a jdo opět pro to. Citovat
antal Odesláno 4. červenec 2011 Odesláno 4. červenec 2011 Mne tiež praskaly,nijak zvlášt často ale praskaly až do doby než mi kamarat z Polska doviezol žiarovky od nich.Neviem čo je to za značka ale už ich mam vyše roka a držia stale a cena cca 200kč Citovat
epicus Odesláno 5. červenec 2011 Autor Odesláno 5. červenec 2011 jasně ,každý má své zkušenosti,ale závěr je,že na 207 prostě H7 praskají všem. Citovat
P607Olda Odesláno 6. červenec 2011 Odesláno 6. červenec 2011 Ne tak úplně. Na jedné konkretní 406 jeden čas, asi dva roky, praskaly žárovky a předtím ani potom už ne. Auto má 7 let. Jinými slovy, má to nějakou příčinu. Podívej se aspoň na ty konektory, jak jsem psal. [upravil dne 6.7.2011 07:53 P607Olda] Citovat
pipistrel Odesláno 6. červenec 2011 Odesláno 6. červenec 2011 no ja si musim zatial zaklopat ale za 22 mesiacov mi odisla len jedna predna ziarovka Citovat
Zazimir Odesláno 6. červenec 2011 Odesláno 6. červenec 2011 Na mém P206 odcházely žárovky jedna za druhou, koupil jsem si prodlužovací odporový drát na H7 a musím zaťukat, od té doby (0,5 roku) nic. Ten drát mi přišel na dobírku a stál bratru 200,- Kč i s poštovným, tak vřele doporučuji. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.