Mino85 Odesláno 20. červen 2011 Odesláno 20. červen 2011 Zdravim. Chcem vycistit klimatizaciu. Mam spray ( penu ). Kazdy vyrobca udava iny postup,ale vzdy treba nastriekat obsah do sania. U 406 je to teda priamo na ventilator Chcel by som vediet, ze ci sa nemoze motor ventilatora nejako poskodit. Ked som to robil minuly rok naposledy tak sa mi pri cisteni sam zastavil. Nastastie sa potom rozbehol. Dakujem Citovat
koblih69 Odesláno 20. červen 2011 Odesláno 20. červen 2011 Ventilátoru by samotná pěna ublížit neměla, ale s účinností tohohle čištění nemám dobrou zkušenost. Výsledek mi vždy vydržel tak 2 týdny. Doporučuju stříkat na výparník zespoda odtokovou hadičkou. Vláken na tohle téma tu najdeš několik. Citovat
Fosil Odesláno 20. červen 2011 Odesláno 20. červen 2011 Pěna není vhodná k použití přes ventilátor, musí se nanést na výparník a nechat několik minut v klidu působit. Pěna postupně zkapalní a odteče drenážní hadicí ven. K použití přes ventilátor je vhodný sprej- aerosol (rozprášená kapalina je unášena ventilátorem přes výparník do celého rozvodu vzduchu). Citovat
EMILIO 99 Odesláno 20. červen 2011 Odesláno 20. červen 2011 presne ako pise koblih 69.sprej je slabý skus najst niekoho kto to robí pristrojom ktorý vyraba taku suchu paru a ta znici vsetky bakterie a hlavne pach.oplati sa to Citovat
Mino85 Odesláno 20. červen 2011 Autor Odesláno 20. červen 2011 no naposledy som pouzil prave ten aerosol a ako som ho tam striekal tak ten ventilator sa mi zastavil. Som myslel ze je po nom ale rozbehol sa. Citovat
Pišta Odesláno 20. červen 2011 Odesláno 20. červen 2011 Přesně to se mi stalo taky. Po nastříkání přípravku na ventilátor se mi za chvíli zastavil a trvalo tak půl hodiny než se zase rozběhnul:myslim ale čímse to stalo to mi tu ještě nikdo neodpověděl. Tak už to tak raději nedělám Citovat
Vítek1 Odesláno 21. červen 2011 Odesláno 21. červen 2011 ja jsem strikal ajatin a zastavil se 2X asi na pul minuty Citovat
Ferry Odesláno 21. červen 2011 Odesláno 21. červen 2011 ja ventilator vyndal a dirou po nem jsem nasmeroval a rukou tim kanalem vzduchu prostrkal hadicku od desinfekcni peny az k vyparniku, tam jsem to pak penou cely vyplnil a nechal ctvrt hodky pusobit, mezitim jsem namontoval zpet ventilator a pak to profouknul na plny otacky se vsemi otevrenymi vydechy po smradu ani pamatky a ventilator prezil bez uhony, rozhodne bych penu nestrikal primo na nej [upravil dne 21/6/11 09:30 Ferry] Citovat
hugo.v.r. Odesláno 21. červen 2011 Odesláno 21. červen 2011 Přesně to se mi stalo taky. Po nastříkání přípravku na ventilátor se mi za chvíli zastavil a trvalo tak půl hodiny než se zase rozběhnul:myslim ale čímse to stalo to mi tu ještě nikdo neodpověděl. Tak už to tak raději nedělám Je tam motorek s komutátorem (pro absolutní laiky to je jednoduše váleček s měděnýma segmentama a na něj doléhají uhlíkový kontakty, který přenášejí proud z přívodu do točícího se vinutí rotoru toho motorku) a ten když se namočí, dojde ke zkratu a (máš-li štěstí) je třeba počkat na vyschnutí. V horším případě komutátor ohoří a motorek pak už nemá ten správnej výkon. Při napětí 12V sice moc nehrozí proražení izolace mezi lamelama, ale přesto to riziko tu taky je. Pak je motorek prakticky na vyhození. Rozhodně bych nikdy nic mokrýho nestříkal do běžícího ventilátoru, zvlášť do toho, kterej má vrtuli dole a motor nahoře, takže to může zatéct pěkně do vinutí ! Citovat
Lihous Odesláno 10. červenec 2011 Odesláno 10. červenec 2011 Zdravim presne jak pise Ferry vymontoval jsem motor nastrikal penu na vymenik -- zbytek od MOTIPU/starsi nechal pusobit namontoval motor a pote profoukl a mam \"zatim\" klid. Ten \"sprey\" do ventilatoru spatny neni ale je to spis jen posledni pomoc na ceste aby se ulevilo posadce nez aby se vycistila klima. Uz z principu veci se musi zapachajici vec dostat ven z vymeniku a otazka je proc se tam ona spina dostala -- jak casto menime \"pylovej filtr\"? Odkapava dostatecne zkondenzovana voda pod auto -- je cisty odtok? Ted mame 406 a tady trosku problem s klimou/smradem byl na zacatku sezony to nebylo dobre,ale meli jsme starou 405 a ta se za 10let cistila jen jednou a bez problemu..... Puvodni majitel naposled menil filtr pred cca 4lety [upravil dne 10/7/11 15:52 Lihous] Citovat
mirdaa Odesláno 13. červenec 2011 Odesláno 13. červenec 2011 Čistím střídavě oběma způsoby.Pěnou přez odtokový otvor výparníku - po sundání hadice. A sprej jsem vyřešil vyvrtáním 8mm díry (kterou poté zaslepím ucpávkou) v potrubí za ventilátorem. Stačí pak sundat koberec u spolujezdce,zasunout hadičku s rozprašovačem a nemusím se bát o běžící ventilátor.Mlhovina se v potrubí dobře unáší a při otevřených dveřích se ta vůně dá vydržet Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.