Přejít na obsah

mirdaa

Uživatel
  • Počet příspěvků

    48
  • Registrace

1 Sledující

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 406
  • Rok výroby
    2004

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Červená Řečice
  • Stát
    Česká republika

mirdaa's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

0

Popularita

  1. mirdaa

    Jde koupit nový klíč s DO?

    Kdyby jste někdo potřeboval díly nebo klíče, mám kontakt na číňana.Samotný čip cca 4 doláče, komplet klíč 20....má i samotné obaly,tišťáky do klíčů a planžety + spoustu další elektroniky vč. diagnostiky. Kšeft s ním je bez problémů. V neděli se objedná,ve čtvrtek je to DHL-kem doma.
  2. mirdaa

    Olejove čerpadlo 406

    Bohužel řetízek na čerpadlo nemá spojku,takže budeš muset lehnout pod auto.Tzn...zafixovat motor jako když děláš rozvody.Stáhneš řemenici na klice,schodíš rozvodový řemen.Odděláš kompresor na klimu,aby ses dostal na šrouby u vany oleje.Není třeba ho vyndávat a rozpojovat hadice,jen pověsit na provázek.Odšroubuješ vanu,stáhneš kolečko na klice na pohon rozvodů,odšroubuješ plastový kryt těsnění klikovky.Pak odmontuješ olej čerpadlo,\"vyhákneš\" ho z řetízku,ten následně schodíš z ozubeného kolečka na klice a vytáhneš ven.Montáž nového je opačný postup. Když budeš mít venku olej čerpadlo,doporučoval bych ti v něm vyměnit přetlakový ventil na regulaci tlaku oleje.Jená se o pístek a pružinku.Ta se časem unaví a snížuje se tlak oleje.V origo Peugeot servisu stojí pružina 28,- Kč a pístek 23,- Kč.
  3. mirdaa

    Kšeft s číňanem.

    Ne,přímo z jeho e-shopu v číně.Má diagnostiky na různá auta a spoustu dalších vychytávek.Navíc do konce února zajímavé slevy.Už jsem od něho bral a v pohodě.
  4. Tak jsem si nechal od číňana zaslat náhradní klíč za 2,73 USD a čip za 3,65 USD...a k tomu jako bonus Lexii3, PP 2000 za 108 USD.Jsem zvědav,kdy dorazí [upravil dne 14/2/12 13:41 od mirdaa]
  5. Také tam žádný kontrolní šroub nemám.Po jízdě za tepla to vypusť,nech to co nejdéle vykapat a očisti magnet na výpustném šroubu než ho opět našroubuješ. Vedle vidliček na řazení na vrchu převodovky je odvzdušňovací černá zátka.Jednoduše ji vytáhneš a tudy za pomocí 8mm benzínové hadičky asi 50 cm dlouhé a trychtýřku doleješ origo olej: ESSO Gear BV 75W-80.....1,85 - 1,95 litrů.
  6. mirdaa

    Čep spodního ramena - VYMĚNĚNO

    Hele strejdo a nechtělo by to v Tvém případě nějaké protizávaží na straně spolujezdce kvůli rozložení váhy...?...nemyslím ale takové to 90-60-90 :mrk Jinak jsi šikula
  7. mirdaa

    Zaslepené EGR

    máš FAP? popř. neděláto s tím nějaké problémy? FAP nemám.Zaslepil jsem to nerezovým plíškem a nezdá se mi,že by to bylo hlučnější při startu nebo sešlápnutí plynu.Proč by mělo?Leda,že by to někde podfukovalo nebo u sání přisávalo falešný vzduch...a to mi nedělá...jsem ďoubalík:auttestoval jsem to i jarovou pěnou.
  8. mirdaa

    Jakou autobaterii do 2.1TD?

    Na podzim jsem koupil z velkoskladu v Praze Vartu Black dynamik 74 Ah/720 A za 1.650 Kč.(berou je ve velkém,proto ta cena).Vešla se akorát do kastlíku a nanaprostá spokojenost.Teď z toho mám Hýbrida:Djak točí Odkaz sem dát nemohu,snad jen do SZ. [upravil dne 30/1/12 17:34 od mirdaa]
  9. mirdaa

    Zaslepené EGR

    Po zaslepení EGR (na výfuku a u sání),jinak jsem ho nechal normálně běhat kvůli hlášené chybě na diagnostice,se zdá,že volnoběh je klidnější,trošku mi klesla spotřeba,motor lépe táhne od spodu,ale hlavně do něho nejde zpět sajrajt z výfuku.HDI má na propojovacím potrubí ještě výměník na ohřev chladící kapaliny.Dík tomu se pouze zhoršilo ohřátí motoru.V tomto počasí to trvá cca 10 km než se dostane na 90´C.Jinak je vše v pohodě a na STK emise také.
  10. mirdaa

    406 - hledá se spolehlivý servis

    Mám dobrého mechanika na Kladně,dělá cokoliv na cizích i luxusních autech.Mohu doporučit,levný a kvalitní....Když tak se mi ozvi do SZ.
  11. mirdaa

    větrák chladiče na 407

    U vrtule je kuličkové ložisko,to je většinou v pohodě,vzadu u uhlíků je kluzné.Časem se na ose rotoru napeče bordel,jelikož není moc chráněno z venčí proti nečistotě,pak se zadře a prokluzuje komplet celé v pružném uložení,to dělá to pískání. Nejprve musíš zepředu vyšroubovat 4 šrouby co drží celý větrák na chladiči,aby jsi ho mohl natočit a dostal se na přívodní konektory vzadu na motorku. Vrtule je zepředu zajištěná šroubkem na křížák.Pozor při povolování,má opačný levý závit!! Vyšroubuješ ho a vrtuli stáhneš.Přívodní konektory jsou pod pružným plechem zezadu,rovněž zajištěným na křížák.Odděláš ho a jednotlivé konektory vycvakneš,jak se ptáš - dozadu k řidiči nejlépe dvěma plochými šroubováky proti sobě.Až budeš mít větrák venku,tak ve svěráku musíš oddělat zadní víčko motorku,drží na roztemovaných packách.Tupějším sekáčem a kladívkem všechny narovnej (při zpětné montáži se opět uprostřed roztemují a není třeba nic vařit),aby se víko dalo sundat.Chce ho pak podebrat něčím ostrým a opatrně !! sťuknout.Pozor,aby se nepokroutilo a hlavně,aby sis neulomil uhlíky.Pokud je ložislo přidřené na rotoru nejdou přez něho přetáhnout a tím pádem víčko sundat,jen kousek povytáhnout.Musíš si s tím vyhrát a něčím tenkým uhlíky postupně zamáčknout,aby jsi je přetáhl přez ložisko.Používám na to měděný drát,abych je nepodrápal a nepoškodil.Když tohle uděláš,máš to rozebrané.Stáhni kluzné ložisko,jemným smirkem očisti osičku rotoru,vnitřek ložiska,namaž to vazelínou a můžeš zpětně sesazovat. Když už to máš rozebrané,ještě zkoukni v jakém stavu jsou uhlíky a zároveň jejich uchycení na tišťák.Každé je k němu přiletováno třemi packami,a to je také slabina těhlech ventilátorů,že časem cín zoxiduje,uchycení odpadne a v lepším případě se přestane točit,v horším může poškodit i vinutí.Takže ti doporučuji všechny přeletovat. Omlouvám se za gramatiku,ale je po půlnoci... [upravil dne 11/11/11 00:45 od mirdaa] [upravil dne 11/11/11 00:52 od mirdaa]
  12. Prosím tě,to bych nějak nehrotil a koupil nový zapalovač s osvětlením v kterékoliv prodejně s autodíly.Já ho měnil před rokem,stál,ať nekecám asi 70 Kč.Jediná věc byla,že měl kulatý bajonet na +,takže stačilo ucvaknout původní svorku na kabeláži a naletovat na drát kulatou objímku.A bylo třeba demontovat středový panel kvůli tomu,že měl zespoda matku na dotažení.
  13. mirdaa

    Řemenice klimatizace

    Potřebuješ řemenici nebo máš v háji jen ložisko?
  14. mirdaa

    66kw za 81kw

    Legalizace jiného typu motoru lze,ale pouze o kubaturu výš nebo níž.V žádném případě výměna třeba benzínu za diesel.Toto jsem řešil u Forda.Musí se u zastoupení dané značky v ČR zažádat o povolení přestavby vozidla,není to žádný problém.V r. 2004 toto povolení stálo 5 tis.Ale v tvém případě bych to nedělal.Zbytečně vyhozené peníze a jak píše ozzy,další velké problémy s kabeláží,ŘJ atd. Tohle se hodí v případě,když třeba zrušíš auto o strom:bacha a zůstanou ti jen papíry.Pak si třeba můžeš (jako já) dovést z venku stejné odhlášené auto na ND (i s jinou kubaturou),zde si zažádat o přestavbu na tvé původní papíry a tím ho ofiko zlegalizuješ.Takhle se dá i omladit vozidlo stejného typu a výkonu na původních dokladech.Ofiko přeražení VIN náhradní technologií,výmaz motru z TP,změna barvy a při zachování kubatury tě to přijde do 100 Kč.
  15. mirdaa

    zadni svetla novy model

    Takhle zapojená brzdová světla přez diodu do mlhovek jsem měl u sierry sedana - měla je v jedné rovině (4x21W).Vypadalo to pěkně,ale v noci to byla pro řidiče za mnou taková šleha do očí,že by to vzbudilo i spícího knížete Schwarzenberga :mrk [upravil dne 16/9/11 23:28 od mirdaa] [upravil dne 16/9/11 23:33 od mirdaa]
×
×
  • Vytvořit...