Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj všichni, dnes mám konkrétní dotaz..........natrefil jsem u nás na P 205 3 dv. 1,6 GTI, r.v. 90 ,motor po GO, snižená, s novým lakem, centrál na DO, Alu kola, odskoky na dveřích, sport.volant, zamračená kapota, prahy Rieger, celkově velmi pěkná ( já mám pocit, že to je zgenerálkovaný auto - popř. pěkně spravená bouřka ) ovšem stojí 47000 Kč. No......a teďka jsem řešil, jestli si nechat 106, nebo to vyměnit za tu 205. Napadá mně blbá otázka - 106 1.4 XSi r.v.93 vs 205 výše uvedená.To auto vypadá opravdu velice pěkně, jezdím kolem něj asi rok.

co vy na to? Pokud je to blbej dotaz, tak mi to napište a já se nad sebou zamyslím.

Odesláno
Napsán autorem Hadra

Ahoj všichni, dnes mám konkrétní dotaz..........natrefil jsem u nás na P 205 3 dv. 1,6 GTI, r.v. 90 ,motor po GO, snižená, s novým lakem, centrál na DO, Alu kola, odskoky na dveřích, sport.volant, zamračená kapota, prahy Rieger, celkově velmi pěkná ( já mám pocit, že to je zgenerálkovaný auto - popř. pěkně spravená bouřka ) ovšem stojí 47000 Kč. No......a teďka jsem řešil, jestli si nechat 106, nebo to vyměnit za tu 205. Napadá mně blbá otázka - 106 1.4 XSi r.v.93 vs 205 výše uvedená.To auto vypadá opravdu velice pěkně, jezdím kolem něj asi rok.

co vy na to? Pokud je to blbej dotaz, tak mi to napište a já se nad sebou zamyslím.

Marlin bude plakat

Odesláno

Ten dotaz myslíš vážně, nebo si děláš srandu???

Motor po GO? Proč, když tyhle motory bez problémů najezdí pár set tisíc km? Nadto, poctivá GO motoru by stála víc, než je hodnota toho auta! Takže můžeš mít 100% jistotu, že motor NENÍ po GO... a v tom případě bych se zajímal, co do něj kdo konkrétního napatlal, že tomu říká \"GO\".

S novým lakem? Celkově zgenerálkovaný? Opět, jako předtím. Za a) původní lak z 90 by byl dobrý, pokud by to nebyla bouračka (můžu předvést na r.v.88!). Poctivě udělaná kastle s kvalitním lakem opět vyjde prakticky na tu hodnotu auta...

A nadto, buď ujištěn, že takovýhle kousek je do budoucna prakticky neprodejný, nebo prodejný s obrovskou ztrátou - na rozdíl od té 106, pokud jí ovšem taky NESPRASÍŠ nesmysly jako zamračená kapota, odskoky na dveřích :/ )

Ale, pokud to chceš \"pro radost\", a nevadí ti prodělek, klidně si to kup, což o to. Akorát mám dojem, že pro tebe to zrovna moc není, co jsem tak párkrát četl tvé nářky na ceny věcí a leckdy nesmyslné snahy ušetřit...

Odesláno

2 Oddie: Děkuju za názor......tímto je věc rozlousknutá a o 205 přestávám uvažovat. Možná naříkám na ceny, ale zas......nemám tolik zkušeností s ojetýma autama a tudíž nevím co je lepší a do čeho se pouštět a nepouštět.Proto se ptám na každou kravinu a snažím se řídit se názorama zkušenějších.Tak to ber takhle.A na závěr ....106 prasit nehodlám. Omezuju se jen na provozní věci, max kola nějakej decent přední spoiler.

Odesláno

Ono tak. To auto klidně může být pěkné, neříkám že ne. Mohl jej klidně někdo udělat poctivě, a prodává jej, protože jej přestalo bavit (se ztrátou). Nicméně to neznamená, že do něj budeš lít jen benzín, to za prvé, a taky, v případě problémů, kdybys to potřeboval rychle prodat, dostaneš za to tak polovičku. Mimochodem, psal jsi, že už je to na prodej rok?

Jinak, znal jsem maníka, co kdysi takhle dělal š120. Kompletní generálka všeho, vše z nových dílů, nový lak, interiér, hudba... celkem: 110tis Kč. Nedělám si srandu, prostě do toho postupem času naskládal přes 100tis Kč. Auto v lepším stavu než nové z fabriky, ale za tuhle cenu? No, a pak ho to přestalo bavit, tak to prodal. Našel na to blázna za 45tis. Reálná cena pěkné šádovky tehdy byla 20-25... takže kluk měl sice super stav, ale neprodejný.

Co tím chci říci? Jen, jestli ti ty relace něco nepřipomínají.. 110 - 45 - 25.

Jinak poznámky, že to byla \"jen\" škodovka, si vážení zastrčte, ono je to pár let zpátky. Takže, tahle relace platí úplně stejně. 205 je dnes stejný šrot, jako byla tehdy ta 120.

Odesláno

Nene, to není na prodej rok....já kolem toho jezdím rok, ten kluk to postupně dělal a teďka to dal na prodej...asi od neděle co vim. S tou Shade to znám, to jsem taky už jednou viděl sice z 85 na 45 ale i tak.Já o tom přemýšlel proto, že jsem sháněl 205 a pohybovaly se kolem 40 000 a to byly litry nebo 1,2 už nevím a navíc takový po?ukance.Když byla pěkná, tak stála kolem 70 000. Což se mi teda už zdá dost.Tudíž mně u tohodle auta překvapila cena a začal jsem srovnávat.A červ hlodal ahlodal.Už chcípl.No, celkově teda uznávám, že by to byla asi kravina....Ale jen tak na okraj....je na tom 106 konstrukčně líp než 205 nebo to vyjde nastejno?Co se týče převodovky, náprav, motoru atd..

Odesláno

Odskoky budou asi zavařené zámky a kliky, a místo klik jen el.mag. otevírání. Význam..., no, co bych k tomu asi tak napsal, no... :D

Jinak ještě k těm 205: tohle auto je ze své podstaty nákupní taška. Také proto jsou verze 1,2i v novém modelu absolutně nejžádanějším a také nejdražším modelem (druhý důvod je, že je tu na ně nejmíň dokladů). Druhý nejžádanější je diesel (ještě cca před dvěma lety to bylo naopak). U nákupní tašky se hledí především na provozní náklady, proto tomu tak je. Naopak hodně nestandardní verze jsou průser - jak třeba konstrukčně (přední náprava GTI/TD verzí vs. normální jednoduchá verze), tak i celkovým stavem těhle verzí (většina z nich je po x bouračkách, mizerně opravené a posledních 10let bez údržby, protože si to pořizují akorát mladí blázni, co pak nedají ani kačku do \"zbytečností\" jako tlumiče apod.).

Jinak pokud se divíte cenám, co uvádím: když koukáte do inzerátů, asi je tam, pravda, nenajdete. Ale, zkuste někdy takové auto PRODAT - a uvidíte...

106 a 205 se zas tak extra neliší, ale přeci jen je ta 106ka poněkud novější, a navíc jí máš ve vcelku standardní verzi, tj. levné na údržbu. Za starší model bych jí rozhodně neměnil

Odesláno

Oddie děkuju, jsem celkově spokojen. Jinak \"odskoky \" jsou tak jak psal Oddie .....zavařené kliky a otevírání elektromagneticky.....í.Věc pěkná na pohled, ale nedokážu si představit, jak někoho z tohodle dostávají hasiči. Tohle se mi třeba moc nelíbí, ale u 106 to nemusím řešit, tam mám kliky hezky schované.

Odesláno

Jenže si tuzer neuvědomí, že než vytáhnou nůžky, tak třebas umře.

Ale má to pěkně udělaný kterási Alfa Rómeo u zadních dveří.Ale mně by se třeba líbil ten odskok nebo táhlo co mají feldy na třetích dveřích.mám to tlačítko nějaké posraté.Navíc přítelkyně si pravidelně láme nehty.

Odesláno

A zkuste s těma elektromagnetama vyjet v zimě z myčky nebo wapky a budete koukat jak vám najednou nejdou otevřít dveře, jak vám přimrzlo těsnění. Věc na pohled pěkná na machrovačku taky, ale asi ne moc praktická. Jak tady kdosi psal, to je pro mladý blbí frajírky co se potřebujou zviditelňovat před buchtama a neumí je zbalit jinak. No né?:papa

[Editován dne 16/2/05 Xantik]

Odesláno

Ale, tak třebas mně se to líbí..........jako.......nechci brutality, ale zas chci, aby moje auto bylo pěkný a nebylo tuctový.Když už ho má i Simírova Andrea....teda měla.

Odesláno
Napsán autorem Hadra

Ale, tak třebas mně se to líbí..........jako.......nechci brutality, ale zas chci, aby moje auto bylo pěkný a nebylo tuctový.Když už ho má i Simírova Andrea....teda měla.

Nic proti, ale nebylo by lepší investoval do třeba litých kol, pokud je nemáš? Ono se na to podívej taky z druhé strany. Co o tobě bude vypovídat tvoje tvé netuctové auto. Dát mračítka nebo navařit místo koncovky rouru z kamen je otázka \"pár korun\", ale litá kola nebo kvalitní pneu už je větší suma. Nechci nijak rýpat nebo poučovat. Jenom bych chtěl ukázat pohled \"bežného řidiče\"

Odesláno

Hadro, kam jsi dal oči. To auto jsem už viděl taky a ty mračítka mu teda moc nesluší. A ten lak? Taková nevýrazná šedá. Když jsem na to dneska koukal, tak jsem přemýšlel, jestli to někdo nenatíral doma Balakrylem.

Jestli je to stejné auto, jako že asi jo, podle toho, co tu píšeš, tak poslední dobou parkuje kousek od mého mazlíčka...

Odesláno

Teď mě tak napadá, že na tom parkovišti stává zelená 106, teda alespoň myslím. Poslyš chlape, že mi parkujem na stejným parkovišti ani o tom nevíme?

Nemáš náhodou auto na Brněnské u těch nových baráků, konkrétně u toho posledního co je souběžně s Brněnskou? Ten další už k ní stojí bokem...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...