kajvet Odesláno 23. květen 2011 Odesláno 23. květen 2011 Zdravím, rád bych pro manželku která je doma koupil nějaký zavedený internetový e-shop. Na co si dát pozor, jaká uskalí mě můžou čekat...? Případně nějaký zajímavý tip na nějaký eshop k prodeji? Citovat
Péťa Odesláno 23. květen 2011 Odesláno 23. květen 2011 Tady: http://www.cenik.cz/ něco nenajdeš? Je Ti jedno z jakého oboru má e-shop být? Citovat
kajvet Odesláno 23. květen 2011 Autor Odesláno 23. květen 2011 dá se říci, že ano... snad jen aby to nebyly hodně těžké a rozměrné věci...ale jinak je to jedno jestli to bude krmení pro kočky nebo sportovní potřeby a věci.. P.S. ale nechci doméno ale celý e-shop, to na těch stránkách nějak nemůžu najít:myslim [upravil dne 23/5/11 19:53 kajvet] Citovat
Péťa Odesláno 23. květen 2011 Odesláno 23. květen 2011 Aha: \"Levně nakoupit, draze prodat a pozdržet platbu\" Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 23. květen 2011 Odesláno 23. květen 2011 A neni predsa lepsie, sa rozkouknout po netu, vybrat si co chces prodavat, omrknout dodavatele, a potom si ten E-Shop dat na mieru vyrobit ? Je plno ludi, co ti ho spravia uplne funkcny ... 1. Uspech Eshopu mas vo svojich rukach 2. Vyberes si design a vse podle sebe 3. Budes prodavat co chces Take to muzes spojit s online prodejnou, a podobne ... Take schopny clovek ti poradi, za jakou cenu se ad byt na poprednych mistach v google a podobne ... Ja bych asi existujici webshop nebral ... Nejakou klientelu mit urco bude, ale asi nic moc, kdyz to majitel prodava ... Ja osobne bych dobre zajety webshop neprodal, prodal bych jen ten, ktery nejede ... Citovat
P607Olda Odesláno 23. květen 2011 Odesláno 23. květen 2011 Hlavně, jestli ta vůle vychází z manželky, která má být hlavní osobou. Tvoje vůle nestačí, spíš by to vedlo k neshodám. Navazuji na to, jak je formulovaná první věta vlákna. Citovat
P607Olda Odesláno 23. květen 2011 Odesláno 23. květen 2011 Existuje tady pan servisák, který pro manželku, aby se nenudila, postavil benzinovou pumpu. Bohužel neprosperuje, ale stálo ho to několik milionů, které teď splácí vlastníma rukama. Taky, když pro někoho sháněla pracovní místo maminka, nebo manželka, tak to nikdy nevyšlo. Citovat
kajvet Odesláno 23. květen 2011 Autor Odesláno 23. květen 2011 já mám svoji práci... spíše sbírám informace a tipy a předávám dál... bude to dělat ona sama... Citovat
stewie Odesláno 23. květen 2011 Odesláno 23. květen 2011 Vyplatí se to vůbec ? Dneska je tolik eshopů a nákupních galerií, že nějaký malý (nový) eshop má minimální šanci se uplatnit Citovat
Návštěvník Odesláno 23. květen 2011 Odesláno 23. květen 2011 Obchodování na internetu není zábava pro paničky na mateřský. Když chceš bejt úspěšnej, tak to stojí hodně peněz a ještě víc času. Koupit e-shop není problém, ale koupit zavedenej e-shop je sakra problém a ten ti provětrá kasírtašku. Vím o čem mluvím - provozuju 3 e-shopy a 9 roků tvrdejch zkušeností. Citovat
kajvet Odesláno 24. květen 2011 Autor Odesláno 24. květen 2011 mě šlo a jakýsi přívýdělek k mateřský (na pokrytí hypotéky) 11.000,-Kč měsíčně... zda je reálný něco takového provozovat... Citovat
Medvěd Odesláno 24. květen 2011 Odesláno 24. květen 2011 Nejspíš souhlasím s Kirkisem - kdyby to bylo tak jednoduché, tak má e-shop každý, kdo má do ... díru. Ono třeba jen zajistit návštěvnost a přísun zboží za konkurenceschopné ceny není žádná legrace Citovat
Návštěvník Odesláno 24. květen 2011 Odesláno 24. květen 2011 mě šlo a jakýsi přívýdělek k mateřský (na pokrytí hypotéky) 11.000,-Kč měsíčně... zda je reálný něco takového provozovat... Ale jo jde to, existují open source e-shopy pro začátek. Může to manželka zkusit. Kdybys měl zájem, tak ti někam můžu šoupnout nějakej shop, kterej je volně stažitelnej na netu a ten základ nestojí ani korunu. Klidně pošli SZ, je to instalace na pár minut a pak můžete testovat a zjišťovat co to všechno obnáší. Citovat
MACI Odesláno 24. květen 2011 Odesláno 24. květen 2011 http://webtrh.cz/f90 Jinak pred rokem a neco jsem prodaval svuj eshop (hodinky, bizuterie, sperky atd.), peknou domenu a open-source eshop s peknym designem, bez skladovych zasob, za 25t Kc. Navic navstevnost uz nic moc, kolem 200 lidi denne, nemel jsem cas se o to starat. Hlavne si nemysli, ze si koupis eshop a budete jen vyrizovat objednavky. Predevsim je treba k vam dostat co nejvice navstevniku - registrovat se vsude mozne na netu, psat ruzne clanky a dobre popisky zbozi, casto aktualizovat web a texty, pripadne si nejakou reklamni kampan zaplatit, udelat treba nejakou soutez, kde se ti budou registrovat lidi a potom je jednou za cas spamovat s nabidkama atd. Manzelka umi psat weby? A delat design ve Photoshopu a potom ho nahodit na shop? To ze koupis web neznamena ze ho nebudes muset upravovat, pridavat nejake funkce, menit design, rozlozeni atd. A jak si to predstavujes, ze budes mit nejakeho dodavatele, ktery ti feedem natlaci do eshopu zbozi i s popisy i fotkama? To by byl idealni pripad, ale casto to tak neni, a manzelka si bude muset vsechno sama nafotit, popsat a pripad produkt po produktu na web. Zalezi jake produkty byste prodavali... Ale v dnesni dobe je eshopu uz tolik, ze bych do toho znovu nesel, pokud bych nemel fakt neco originalniho a nebo bezkonkurencni ceny... [upravil dne 24/5/11 10:47 MACI] Citovat
kajvet Odesláno 24. květen 2011 Autor Odesláno 24. květen 2011 Manželka tomu může věnovat 4 hodiny denně intezivně.. něco případně já... Neměl jsem ani chvíli v myšlenkách.. že by jen po večerech vyřizovala maily a objednávky... něco o internetové reklamě víme, drobné zkušenosti jsou také... s investicí do reklamy a vyheldávačů počítáme... Citovat
Vvitty Odesláno 24. květen 2011 Odesláno 24. květen 2011 kajvet: zkus si procist treba diskuzi zde : www.prestashop.com/forum Ale pokud nemas neco zajimaveho (tj. idealne diru na trhu a nebo dobreho dodavatele), tak to nebude lehke. S tim, jak se objevuji open source reseni si eshop otevira snad kazdy... takze u bezneho zbozi je konkurence siroka. A i tak to do zacatku bude neco stat... Citovat
Péťa Odesláno 24. květen 2011 Odesláno 24. květen 2011 Tady je zavedený e-shop: http://www.peugeot-club.com/index.php?co=eshop/vypis Citovat
aka Odesláno 24. květen 2011 Odesláno 24. květen 2011 Hlavne to musi manzelku bavit, protoze jestli mate podobne zdatne postacky jako my, bude te brzo nenavidet Citovat
Goldinka Odesláno 24. květen 2011 Odesláno 24. květen 2011 bacha na kvalitu zpracování eshopu - kód, skrytý texty, správná struktura obsahu... Abys pak nevrazil víc peněz do oprav celého webu, než tě stál... pozor i na použitý redakční systém. Kolikrát narazim na web, který v patičce hrdě hlásá jakej redakčák tam je použitej a pak zjistíš, že se do něj dostaneš bez hesla, nebo se do něj dá nabourat, protože to smolil nějakej jeliman na koleni... a mnoho dalších ) Citovat
koblih69 Odesláno 24. květen 2011 Odesláno 24. květen 2011 Promiň, ale z toho co čtu je to omyl. Tahle to opravdu nefunguje. Vyber osobu ( tu asi máš ) vyber několik oblastí produktů které budou osobě blízké, prozkoumej možnosti ( vstupy, trh, konkurenci ... ), spočítej plánované tržby a odvoď náklady. Pokud to bude stále dávat smysl rozjeď to. Zavedený e-shop je to poslední co by mě v tomto případě zajímalo.Moje heslo je, že prodat se dá skoro všechno, ale základní podmínkou je, že to dává ekonomický smysl, že člověk, který to dělá ví alespoň minimum a zbytek se chce učit a že produktu věří. Pak se to dá dělat dobře. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.