Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

P406 Výměna servo klapky uzavreni privodu vnejsiho vzduchu -NÁVOD-

Recommended Posts

Odesláno

tak me se to povedlo vysroubovat i nasroubovat z5 ... a take jsem mel vylamane stejne ozubene kolecko, opravil jsem to tak ze jsem to dane kolecko obrousil od zbytku zoubku a na to kolecko dal kousek izolace u kabelu. nalepil sekundovim lepidlem a pilnickem trosku naznacil zoubky ... dnes jsem to vratil do auta tak uvidim jak to bude drzet :-) 20x jsem zavrel a otevrel klapku a zatim je to v pohode ... zabzuci... otevre a ticho ... a naopak :-) pohoda :-)

• O 1 měsíc později...
Odesláno

svinska robota, moj motorcek bol odpojeny, na co som prisiel asi mesiac po kupe auta, tak som to rozobral, koliecka samozrejme rozsypane, tak som kupil z coupe, ale tam zas to nesedi elektricky, ma to len dva draty miesto troch, ale nastastie ozubenia sedeli, tak som prehodil len tie. Hnusna piplava robota

• O 3 týdny později...
  • O 3 měsíce později...
Odesláno

tak jsem dnes měnil motorek klapky vnějšího přívodu vzduchu a už vím proč nešlo byl ulomenej trn ,který pohybuje ozubeným kolečkem..

[upravil dne 27/3/12 15:53 od Charlie 1]

[upravil dne 27/3/12 15:54 od Charlie 1]

post-26804-14109623022343_thumb.jpg

Odesláno

tak jsem tam dal nový motorek ,ale nastavení toho trnu pro polohy zavřeno a otevřeno bylo úplně jiny a motorek nešel nasadit na bílé ozubené kolo,ještě mi nejde do hlavy,když jsem zapnul uzavření klapky tak trn motorku se otočil o 360 stupňů na obrázku ČERVENĚ měl by se otáčet podle výřezu toho ozubenýho kolečka o 90 stupňů ne na obrázku ZELENĚ?tam jsou nějaký koncový spínače v tom motůrku,který asi u starýho nešli a proto se ten trn co drží ozubené kolečko střihl?

[upravil dne 27/3/12 16:10 od Charlie 1]

post-26804-14109623023228_thumb.jpg

• O 3 týdny později...
Odesláno

Ano otáčí se o více než 180° proto se tam dodělávají ty mikrospínače. Samo se to má vypnout zvýšeným odporem při zablokování motorku. Jenže kolík to nevydrží.

Odesláno

ahojte ,taky mam takovy problem ,presne ulomena hřidelka(černy trn) trn jsem provrtal prilepil a sešrouboval vrutem mikro spinače funguji asi správně bon se to netoči cele do kola, namontuji a uvidim.

Ale tet nevim jak to nasadim abych se trefil s pulkruhem presne na dorazy s klapkou?

Odesláno

A ještě jeden dotaz co je to za motorek(valeo) k čemu slouží ? je s boku vedle toho mot. vnitř a vnější okruh. Když přepínam funkce na topení (digi. panel) tak ten motorek nereaguje . :myslim

• O 2 týdny později...
Odesláno

mne ta klapka tiez nefunguje, kontrolka cirkulacie zasvieti ked zapnem aj zhasne ked vypnem, ale nepocujem ziadny zvuk, klapka je stale zatvorena, strasne sa mi v zime zahmlievaju okna... skusal som tu klapku nejako manualne otvorit, ale nejde to, neviete mi poradit ako sa to da? nechcem tam nieco zlomit...

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Tak jsem dneska vyndal servo, samozřejmě utržený ten trn na kolečku. Pokus číslo jedna byl, že jsem to provrtal, slepil a prošrouboval šroubkem. Po namontování se to protočilo:(

V dalším pokusu jsem podélně celého trnu a ještě kus do kolečka vyvrtal(1,5 vrták) dvě dírky a narval tam kulatinku(kusy z hřebíku). zase prošrouboval a dal matičku. Trošku jsem se trápil se správným nastavením kol, ale už to fachá :potlesk!!!! Nedivím se, že to praská, protože jsem si to zkoušel zastavit v ruce a je to teda síla.

• O 2 měsíce později...
Odesláno

Taky jsem měl utržený trn, který drží venkovní \"půlkolečko\". Provrtal jsem ho vrtákem vel 2,5 a prošrouboval šroubkem vel 3, zalil lepidlem a stáhl matkou. Zdá se, že to drží dobře.

Motorek je napájen 12,5 Volty a cca po půl minutě sám vypne. Bohužel je motůrek moc silný a při zatížení v krajní poloze přepere kolečka nebo zlomý trn. Tento týden budu mít před motůrek zapojené diody které sníží napětí na cca 6 Volt. Motůrek se bude otáčet skoro stejně rychle, ale bude mít mnohem menší sílu, tak by neměl pochroumat kolečka.

Pokud to bude fungovat, tak to doporučuji udělat všem co mají motorek ještě v pořádku, protože ty kolečka tu sílu prostě časem nemůžou vydržet.

• O 2 roky později...
Odesláno

Ahoj.

Tak mi taky přestala fungovat klapka přívodu vzduchu. Mám dotaz jestli se tam může posr.... ještě něco jiného než ten motorek.

Když zapnu klimu tak motorek bzučí, ale strašně dlouho. Když jsem vyndal filtr, tak ta klapka je úplně volná - dá se s ní volně rukou

pohybovat.

Díky za pomoc :)

Odesláno

Klapku přitlač rukou k poloze "otevřeno zvenku", motorek pod palubkou prozatim odpoj, jinyho se s tím stát nemuže. Nezavira stejně tak aspoň bude ticho, ja to tak mam už 9 let a nikdy mi to nevadilo že to nefunguje, jen když čistím klimu tak musim klapku ručně překlopit a zajistit drátem na tech 15 minut

Odesláno (upraveno)

Ta klapka nejde dát do určitý polohy, ta tam volně plandá.Zajímá mě jestli se tam mohlo rozbít ještě něco jiného kromě toho motorku. Třeba něco přímo na tý klapce.

Upraveno uživatelem Luboš406k

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...