Ivouš Odesláno 21. březen 2011 Odesláno 21. březen 2011 Pro opraváře televizí :čau můj strejda má televizi Samsung 55 úhlopříčka asi nějak, koupena nějak v roce 1994. Má sní problém : Vždy když ji zapne tak prvních pár minut po zapnutí mu místo obrazu (televizní vysílání)mu tam naskočí barevné pruhy na obrazovce od zhora dolů (např. žlutá,červená,modrá atd) a až po pár minutách provozu televize,pruhy zmizí a naskočí normálně obraz (televizní vysílání).Čím by to mohlo být neví někdo?Vadná nějaká součástka a jaká?kolik by stála oprava tohoto problému? Televize je pěkná zatím ji vyhazovat nechce.dík;) Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 21. březen 2011 Odesláno 21. březen 2011 Nejspiš něco přimo v TV tuneru, než naběhne potřebuje ohřát, myslim že oprava bude nakladná, leda nějakej domamonter, ale je možný že je tam něco špatně tak že to nepujde opravit. A potom televizi z r 94 bych asi jen zkusil opravit, a při prvnim ohledání bych ji nejspiš vyhodil Citovat
Guest minimaxa Odesláno 21. březen 2011 Odesláno 21. březen 2011 stačí odmagnetizovat zmagnetizovaný magnet vypnutím telky na dobu delší než 12h vytažením ze zásuvky Citovat
Péťa Odesláno 21. březen 2011 Odesláno 21. březen 2011 Zkus opraváře. Mám TV Thomson ještě starší a opravář mi ji vždy dá dokupy. Vždy to zvládne na počkání a za pár korun (vymění tranzistor a je to). Ale pozor! Většina servisáků raději prodává nové TV než opravuje staré. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 21. březen 2011 Odesláno 21. březen 2011 stačí odmagnetizovat zmagnetizovaný magnet vypnutím telky na dobu delší než 12h vytažením ze zásuvky Tak tohle co popisuje nebude pouhým zmagnetováním obrazovky, to by dělala fleky a podobný chujoviny, ale ne pruhovanou obrazovku jako při servisním modu nebo k čemu to přirovnat Citovat
koblih69 Odesláno 21. březen 2011 Odesláno 21. březen 2011 Jak ty pruhy vypadají? Jsou ostré řekněme jako počítačová grafika nebo nějaké šmouhy? Můžeš to třeba vyfotit? ... nezlobí tý telce třeba ještě teletext nebo zobrazení čísla programu ... + zobrazuje se číslo programu když jsou tam ty pruhy? Má to nějakej AV vstup? Když do něj něco zapojíš dělá to asi taky, že? [upravil dne 21/3/11 22:10 koblih69] Citovat
jofo Odesláno 21. březen 2011 Odesláno 21. březen 2011 Koblih. Presne to som sa chcel opytat. Bol si rychlejsi. Inac. Zozen si ten kutac, drotik co sa topi a tu mapku ku telke a opravis aj sam.:D:D Citovat
Ivouš Odesláno 23. březen 2011 Autor Odesláno 23. březen 2011 Koblih 69- ty barevné pruhy jsou normálně ostré žádné šmouhy.Až budu u něj tak to zjistím to AV vstup atd. Citovat
Ravel Odesláno 24. březen 2011 Odesláno 24. březen 2011 Když už je tu tohle téma :-) Mám Panasonic Viera a někdy mi nenaskočí obraz, zvuk jde. Televize se sama vypne cca za 5 vteřin. Potom musím na DO podržet zapnutí tak na cca 2vteřiny, pustit a pak zase podržet a TV naskočí a jde normálně. Někdo mi tvrdil, že to je někaký startér nebo co. Má cenu to opravovat? (stejně chci kupovat novou FULL LEDku) Abych se s tím netahal někam do servisu a tam mi řeknou nesmyslou cenu za opravu. Citovat
John_Ice Odesláno 24. březen 2011 Odesláno 24. březen 2011 Pro opraváře televizí :čau můj strejda má televizi Samsung 55 úhlopříčka asi nějak, koupena nějak v roce 1994. Má sní problém : Vždy když ji zapne tak prvních pár minut po zapnutí mu místo obrazu (televizní vysílání)mu tam naskočí barevné pruhy na obrazovce od zhora dolů (např. žlutá,červená,modrá atd) a až po pár minutách provozu televize,pruhy zmizí a naskočí normálně obraz (televizní vysílání).Čím by to mohlo být neví někdo?Vadná nějaká součástka a jaká?kolik by stála oprava tohoto problému? Televize je pěkná zatím ji vyhazovat nechce.dík;) Ikdyž ti to někdo přesně řekne(o tom pochybuji) co to může způsobovat,tak to stejně postrádá smysl,sám si to určitě nevyměníš...může to být i obrazovej zesilovač...může to dělat cokoliv a nikdo ti neřekne,jestli tehle tranďák či tohodle švába vyměn..dej to do opravy a uvidíš,buď to bude prkotina a nebo ti řekne nemá to cenu.Ale 20let stará telka bude i vysvícená a rozhodně se na to nedá koukat. ale rozhodnutí je na tobě nebo spíš strejdovi. Ravel:TV a startér? No záleží kdo čemu říká Nevím proč to nedáte na opravu a potom uvidíte,většinou lidi co to dělaj nejdřív sdělí kolik cca oprava bude činit,podle toho se můžete rozhodnout. Citovat
koblih69 Odesláno 24. březen 2011 Odesláno 24. březen 2011 Když už je tu tohle téma :-) Mám Panasonic Viera a někdy mi nenaskočí obraz, zvuk jde. Televize se sama vypne cca za 5 vteřin. Potom musím na DO podržet zapnutí tak na cca 2vteřiny, pustit a pak zase podržet a TV naskočí a jde normálně. Někdo mi tvrdil, že to je někaký startér nebo co. Má cenu to opravovat? (stejně chci kupovat novou FULL LEDku) Abych se s tím netahal někam do servisu a tam mi řeknou nesmyslou cenu za opravu. Nejde obraz nebo jen nejde podstvit? Posviť na to baterkou pod různými úhly měl bys vidět náznak obrazu. Pokud to tak je bude vadný invertor u \"zářivky\", což je poměrně dostupný ND. Citovat
tadom Odesláno 24. březen 2011 Odesláno 24. březen 2011 Když už je tu tohle téma :-) Mám Panasonic Viera a někdy mi nenaskočí obraz, zvuk jde. Televize se sama vypne cca za 5 vteřin. Potom musím na DO podržet zapnutí tak na cca 2vteřiny, pustit a pak zase podržet a TV naskočí a jde normálně. Někdo mi tvrdil, že to je někaký startér nebo co. Má cenu to opravovat? (stejně chci kupovat novou FULL LEDku) Abych se s tím netahal někam do servisu a tam mi řeknou nesmyslou cenu za opravu. U Viery se mi stalo něco podobného, jen že nešla zapnout vůbec (problikla a hned se vypnula) naštěstí to bylo těsně před koncem záruky. Vyměnili základní desku, kdybych to platil tak říkali něco kolem 7-8000,- , ale u tebe to může být cokoliv jiného. Pokud ji chceš stejně měnit, tak ji hoď třeba na Aukro s popisem závady, divil by ses po čem a za kolik lidi skočej (klidně dej cenu od 1,- Kč) Levná ta oprava v servisu na 99% nebude (sámsiopravář ji třeba dovede za pár korun rozběhat) Citovat
Ivouš Odesláno 31. březen 2011 Autor Odesláno 31. březen 2011 Tak jsem byl u toho strejdy a vyfotil ty barevné pruhy (viz.foto).Av vstup i teletext stále to dělalo.Strejda říkal upřesnil to ještě,Že když pustí televizi tak někdy to jede úplně normálně i po startu televize ale jakmile zvýší hlasitost nad 20,tak to už blbne a dělají se tam ty barevné pruhy nebo i někdy čáry na obrazovce na televizním vysílání (viz foto) střídá se to .Nebo jak jsem psal nahoře hned po startu televize jsou tam ty barevné pruhy i ty čáry na té obrazovce na televizním vysílání přeskakuje to. a po pár minutách po zahřátí už normálně naskočí televizní vysílání.Ale jakmile zvýší hlasitost nad 20 tak to už zase blbne. Citovat
Ivouš Odesláno 31. březen 2011 Autor Odesláno 31. březen 2011 druhá fotka čáry na televizním vysílání. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 31. březen 2011 Odesláno 31. březen 2011 Reaguje to na poklepání?? To by i odpovidalo že to dělá při ty zvyšený hlasitosti studenýmu spoji Citovat
Ivouš Odesláno 31. březen 2011 Autor Odesláno 31. březen 2011 Radku Hurvajzi ano ještě jsem zapoměl když to blbne tak strejda říkal že do televize bouchne plácne a ono je pak vše v pořádku.Ukazoval mě to taky bouch vždy nahoru na televizi.A kolik by stála oprava tohoto problému.On mo peněz nemá .Nebo jestli má enu to opravovat?dík Citovat
Ivouš Odesláno 31. březen 2011 Autor Odesláno 31. březen 2011 Peavey na sluhátka zkusím až tam za ním zase pojedu Citovat
Ivouš Odesláno 31. březen 2011 Autor Odesláno 31. březen 2011 studený spoj = přerušený spoj na desce? Citovat
FrantaCV Odesláno 31. březen 2011 Odesláno 31. březen 2011 studený spoj = přerušený spoj na desce? Studený spoj = špatně zapájená součástka Přerušený spoj = prasklina na plošném spoji Hledá se to pěkně hnusně i s dorou lupou. Pokud je reakce opravdu na polep, dala by se alespoň vymezit oblast, kde hledat. Vzhledem k těm barevným pruhům bych soudil na mdoul RGB. U tohoto typu TVP by to měla být samostatná destička plošných spojů kolmo nasazená a zapájená do základní desky ale ruku do ohně za to nedám. Tam bych hledal nejřív. To rušení při vyšší hlasitosti je už jen sekundární projev vybrací přenášených od reproduktoru a \"jiskření\" toho špatného spoje. P.S. Tyhle závady se na dálku řeší velmi špatně - je to na 80% dohad. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.