Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

tak už asi vim proč mi praskla pružina... Může za to horní uložení pružin, je to takovy ložisko a když sem to vyndal tak se mi to ložisko uplně rozpadlo v ruce... To ložisko zajištuje že když zatačim tak se pružina otočí a ja to měl zarezly, tak semi zkroutila pružina a prdlo to.... Takže kdo nechce mít trable jako já tak si to radši překontrolujte, jen ta cena je dost vysoka:(:(

Odesláno
:D tos objevil Ameriku

Možná nevěděl, že jím objevené ložisko je totožné s tzv. axiálním ložiskem, které je tady zmiňováno.

• O 4 týdny později...
Odesláno
asi blbej napad ale vzpomel jsem si jak jsme na š120 strkali tenisaky do zadnich pruzin kdyz jsme jezdili z vozejkem aby nelezela na zemi neslo by to aspon na dojeti?

Když ti prdne přední pružina, ještě ke všemu u dolního konce, vystřelí to dolů a zastaví se až o těhlici (či jak se tomu vodlitku dole nadává). Pak už nikam nic nenastrkáš. Proto jsem tu špekuloval, jestli se nedá dojet na dorazech. Ale to péro většinou dolehne zevnitř na kolo a za jízdy se odvaluje po pneumatice a točí se kolem tlumiče. No a při couvnutí se \"zašroubuje\" tím prdlým koncem do homokloubu a je vyděláno.

Ještě mi tak teď napadlo: vzadu by to možná fungovalo.

Tohle jsem náhodou našel a vzpomněl si při tom na naši novoroční diskusi. I když nevidím schůdný vozit sebou sadu podložek \"pro všechny případy\". Nicméně by to asi po vyheverování šlo nasadit na tyč na dojetí.

post-21937-14109616544673_thumb.jpg

• O 1 rok později...
Odesláno
A je to teda tím, že je zanedbané (jde ztuha) horní uložení?

je to zarezlým ložiskem hor. uložení(bývá úplně rozpadlé), takže pružina nechodí lehce v misce tlumiče a zlomí se, servořízení tomu nahrává, protože necítíš , že by volant šel těžko...

pomohlo by jen preventivně měnit ta ložiska třeba po 8 letech:myslim, ale to se nedá--někomu pružina nerupne nikdy, pružiny začínají praskat většinou po deseti letech provozu

Odesláno

jak říkám, někomu pružina nepraskne nikdy, někdo o tom ložisku ví a hlídá si to--nefunkční ložisko jde odhadnout pouhým okem, stačí točit do rejdů a druhý se dívá na pružinu-- když poskakuje po misce tlumiče a vydává různé skřípavé zvuky, ložisko je v tahu

Odesláno

tak v mem pripade zas tak zanedbane nebylo, menil jsem ho celkem vcas asi pred 3 lety (jeste nebylo zarezle totalne), samozrejme nemuzu rict na 100%, jestli je ted uplne OK, to uvidim az po rozebrani, ale nepredpokladam, ze by tak rychle odeslo. U me spis unava starim, preci jen pres 470tis km najetych a vyrobeny byly v roce 1995, taky jsem mel pruziny pro auto bez klimatizace s nejnizsi vybavou, ale klimatizaci jsem dodelal a i dost z te vybavy, takze auto trosku ztezklo.

Ta pruzina musela byt uz trochu nacnuta delsi cas, na lomu bych rekl, ze jsou videt znamky koroze, zkusim udelat a vlozit foto

[upravil dne 16/12/12 18:41 od Ferry]

Odesláno

Příspěvek jsem smazal, protože jsem si uvědomil, že jednou pružina praskla.

Tak ještě jednou stručně: horní uložení mi měnili v Zábřehu už asi 20 x, za celkem asi 20 mil. km.

Poznáme to snadno, řidič hlásí, že auto táhne ke straně (minulé zatáčky). Ještě častěji to poznám já, protože pravidelně projíždím všechna firemní auta - řidič je s tím sžitý, ale já si dávám pozor, abych odhalil i mírné nesrovnalosti.

[upravil dne 16.12.2012 18:44 od P607Olda]

Odesláno

tak ted jsem nasel, ze tlumice a ulozeni maj najeto 150tis km od posledni vymeny, kterou jsem delal 12.11.2008, takze jsou to 4 roky

Odesláno

premyslim jeste, zda nedat pri jedne praci rovnou i nove tlumice, kdyz ty Monre maji najeto 150tis (a dost z toho po mizernych prazskych silnicich)

uvazoval jsem o KYB Excel G

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...