Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

vytáhni tu tlumičovou vzpěru (McPherson) a zanes v tašce kdekoli na výměnu pružiny, pak ji tam zas nahodíš...,dá se to udělat na tom parkovišti, neříkám,že bych to chtěl dělat v tom mrazu :D:myslim

[upravil dne 25/1/11 20:26 ozzy56]

Odesláno

tak dneska vymenena praskla pruzina na ulici, druhou pak taky venku, ale uz pred garazi ;) jedna strana mi trvala asi hodku a pul

[upravil dne 25/1/11 20:33 Ferry]

Odesláno
vytáhni tu tlumičovou vzpěru (McPherson) a zanes v tašce kdekoli na výměnu pružiny, pak ji tam zas nahodíš...,dá se to udělat na tom parkovišti, neříkám,že bych to chtěl dělat v tom mrazu :D:myslim

[upravil dne 25/1/11 20:26 ozzy56]

Ani mně se nechce. A navíc nechávat to na zvedáku - mám strach aby to okolí nebralo jako výzvu k dokončení rozborky :bojim Stejně jsem plánoval generálku předku, tak už mám objednaný nový komplety na obě strany, poskládám v teple a vyměním na počkání. Akorát mi dere ta manžeta, to bude větší patlárna...

Odesláno

dneska jedu po prazskym okruhu a napul odstavnym pruhem si to sine pomalu 406ka, zezadu lehce naklonena na jednu stranu, vepredu vlevo ponorena az skoro prednim naraznikem na asfalt - co mu asi tak mohlo bejt :aut:myslim

... ne nezastavoval jsem, nemel jsem uz v kufru stahovak na pruziny ani novou pruzinu, tak jsem jel dal :D

Odesláno

Prosím o radu: koupil jsem včera nové pružiny a teprve doma se všiml, že u spodního konce mají nějaké jakoby vypilované či omačkané vrypy až do masa (viz fotka).

Je to skoro přesně v místě, kde mi praskla ta stará. Mám obavy, aby v tom místě nebyla narušená pevnost materiálu nebo tak podobně.

Nemáte někdo nějaké zkušenosti ?

Nechci plašit dodavatele zbytečně, jestli je to normálka.

post-21937-14109614978424_thumb.jpg

Odesláno

treba si tak zajistujou kseft na priste, po roce prijdes zase pro novou pruzinu :)

ted vazne, nevim, mozna jsou to stopy po stroji na vinuti tech pruzin, ale asi bych radeji neposkozene, co je to za znacku? Monroe, Loemferder ? Jsem nazoru, ze je lepsi original pruziny z vraku, nez neorigo.

Jaky mas barevny oznaceni tech starych?

Odesláno

2 Ferry: jsou to Kayaby, sehnal jsem to v kompletní sadě s tlumičema a prachovkama za docela slušnej peníz, proto jsem do nich šel.

Původní byly dvě modrý (5002.V2) a tyhle jsou podle jejich tabulky 5002V6.

Počítám s tím že to drobet ztvrdne (V6 jsou pro \"zesílený podvozek\", snad mi to nevyrazí zuby...).

Stopy po vinutí pružin bych chápal schovaný pod barvou-přece to nemotají nalakovaný ? Nebo že by je po vyrobení nějak zkoušeli a třídili ?

Odesláno

tak kayaba by mela byt slusna znacka, tezko rict proc tam teda ty zarezy jsou.

5002V6 jsou urceny pro tezkej 3.0V6 s tezkym automatem, 5002 V2 pak pro 2.0HDi 66kW v manualu, trochu to asi poznat bude (mel jsem tu cest vyndavat z auta ven jak ten 3.0V6 s automatickou prevodovkou, tak i 2.0Hdi s manualni a rozdil ve vaze byl sakra znat ;) )

kdybys to jeste chtel rozmyslet, tak Devils-Night ma origo pruziny 5002 V3 z 2.0HDi 80kW

Odesláno

No v S-boxu je 5002.V6 psaná i pro HDi66 ve verzi \"zesílenej podvozek\", tak jsem bláhově myslel, že to zas o tolik tvrdší nebude a vydrží to naše tankodromy :myslim

Každopádně ještě čekám co mi na to poví můj dodavatel. Možná že mají schválně označený místo kde to má prasknout, aby bylo třeba

shánět i manžetu a tyčku. Protože když to prdne nahoře, je to nudná práce :cool:

Tak dodavatel prohlásil, že to je na všech brkách KYB, co jich má ve skladu ke všem možnejm autom. Inu, povíme si to po novým roce :papa

[upravil dne 27/1/11 13:37 hugo.v.r.]

Odesláno
tak dneska vymenena praskla pruzina na ulici, druhou pak taky venku, ale uz pred garazi ;) jedna strana mi trvala asi hodku a pul

Jj, co bych se nazapojil, když je to trendy.

Tímto děkuji Petrovi za stahovák a Ferrymu s Davidem za výměnu pružin a všeho v osvěžujícím větru a sněžení s teplotou pod nulou.

BTW: já byl na tom, že to prasklo z důvodu výmolů a on v tom má prsty Sytič. takže Míšo - takhle by to nešlo.

Odesláno

Ani mně se nechce. A navíc nechávat to na zvedáku - mám strach aby to okolí nebralo jako výzvu k dokončení rozborky :bojim Stejně jsem plánoval generálku předku, tak už mám objednaný nový komplety na obě strany, poskládám v teple a vyměním na počkání. Akorát mi dere ta manžeta, to bude větší patlárna...

Nešlo by ulomený konec brka přivázat a stahnout nahoru kurtama na stahování nákladu a s tim dojet do garáže?

[upravil dne 28/1/11 15:52 Ferry]

Odesláno

Nešlo by ulomený konec brka přivázat a stahnout nahoru kurtama na stahování nákladu a s tim dojet do garáže?

[upravil dne 28/1/11 15:52 Ferry]

Čoveče, to péro má šílenej tah, to nahoru kuretm asi nedostaneš. Jedině vzít stahováky a narafičit konec péra zpátky na misku a ulomenej konec zkusit vyndat. Ale pokud je zadřený uložení, vyskočilo by to v první zatáčce.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...