MilanF1 Odesláno 24. březen 2011 Odesláno 24. březen 2011 nedohadujte se tu Já vám zítra odfotím ložisko z mého ropáka po 240 tkm, ale bude to z P306. Citovat
Alibaba Odesláno 24. březen 2011 Odesláno 24. březen 2011 Zdar,já mám 206 benzín a před týdnem jsem dělal uložení taky.Auto má 120000 a 7 let,ložiska byly úplně na kaši.Jinak misky v pohodě.Pojevovalo se to lupáním při zatáčení.Ani jsem to při demontáži nevytahoval s poloos a spodního čepu.Když jsem se o auto na kolech opřel trochu jsem to smáčknul dolů druhou rukou nacvaknul na pružinu doma dělaný držáky,největší problém povolit kosti.Podruhý už bych je radši zrovna upálil flexou a dal nový.No a pak jen sklepnout person.V řízení jak píšete jsem necítil žádný tah,přitom lož.rosypaný.Čau. Citovat
mmmb Odesláno 25. březen 2011 Odesláno 25. březen 2011 Jo toho tu už bylo. Měli by to psát v manuálu, po 10 letech vyměnit horní uložení. Já sem to měnil až mi praskla pružina. A sused taky až po prasknutí, ikdyž viděl co to udělalo mě. Naštěstí ti Méďo nepraskla pružina :-) [upravil dne 25.3.2011 10:13 mmmb] Citovat
hugo.v.r. Odesláno 25. březen 2011 Odesláno 25. březen 2011 Vono je to těžký - ani ten nejpokrokověji smýšlející francouzský odborář, hledící směle k zítřkům, nemyslel až tak dopředu, aby odhadl, že tady na východě budeme jezdit s jejich auty ještě po tolika letech a tolika najetých km. A po celou dobu normální životnosti auta to patrně drží - zatím tu asi nebrečel nikdo s 2003 nebo 2004. Naše desetiletý auta prostě drobátko přesluhujou plánovanej poločas rozpadu, navíc když srovnám evropský okresky a naše dálnice ... Citovat
ozzy56 Odesláno 25. březen 2011 Odesláno 25. březen 2011 to ses trefil přesně, oni ty problémy nemají, protože nemají 10 let jedno auto Citovat
Bjukemen Odesláno 30. březen 2011 Odesláno 30. březen 2011 ..tak a moje ložisko vyzeralo takto Citovat
martys07 Odesláno 4. duben 2011 Odesláno 4. duben 2011 No, alespoň nám pozinkovali karoserie. Citovat
Jaroslav Čapek Odesláno 26. červen 2011 Odesláno 26. červen 2011 Čau tak jsem dneska udál na mém mazlikovi horní uložení.ložiska uplně v prdeli.ale uloženií bylo skoro jako nové.šlo to docela dobře když člověk ví jak na to.musi bejt pořadné stahovaky.pak to jde samo.ale je to super chodí to těd krásně lechce.Ještě zajit někde na geometri...jarda. Citovat
Dave_k Odesláno 26. červen 2011 Odesláno 26. červen 2011 Po výměně ložisek horního uložení geo netřeba. Citovat
Jaroslav Čapek Odesláno 26. červen 2011 Odesláno 26. červen 2011 ja jsem dal vzadu jeste tyčky na odklon kola.tak s tim musim tak proto jsem psal že musim na geo.. Citovat
martin.holub Odesláno 27. červen 2011 Odesláno 27. červen 2011 Když to bylo venku, tak se udělalo všechno Takže investice - vzhledem k ceně vozu - nemalá. PS: mně to časem bude čekat taky ... tak se \"pochval\" na kolik tě to vyšlo, mně to čeká taky tak jsem zvědavý :-( ... a napiš co jsi všechno měnil .. dík :-) Citovat
Medvěd Odesláno 27. červen 2011 Autor Odesláno 27. červen 2011 Kuk zpět do vlákna 4/3/2011 v 16:02 Citovat
Jaroslav Čapek Odesláno 27. červen 2011 Odesláno 27. červen 2011 ahoj vyšlo mě to na 3300 s geometrii(ja si ji radči udělam protože jsem dal vzadu tyčky na odklon kola) horní uložení monroe s toho jsem vyhodil ložiska ty jsem koupil skf.a práci nepočitám dál jsem si to doma...a postup když máš nové tyčky stabilizatoru tak ti to pujde.když máš staré tak budeš muset dat asi nové protože ti nepujdou povolit..pak povolíš nahoře na tlumiči šroby takové ty hvezdičky pak si rovnou kapku povol(ne vyšroubovat celou) matici na tlumiči to je naka 19 myslim.jde ti to pak lepe když máš tlumič venku povolit.pak povoliš šrouby co drzej takove ty drati od senzoru opotřebení destiček jsou tam dva šrouby klič 10. pak dole na tlumiči povoliš matku je to klič 16 ale sedumnackou to taky jde.vyndáš ten celej šroub.vezmeš kladivo a tlumič vytukneš s te obímky. připrav se že to pujde blbe.ale jde to.velkým kladivem a nejlepe přez nakej kus mosazy aby jsi neroztlouk tu obimku.a nebo přez nakej hranolek tvrdej.pak aš ti bude lezt tlumič dolu tak si dej pozor aby ti nevyklouzla polosa podlož si to nečím.no a pak povol ty šrouby nahoře ty hvezdičky a tlumič si drž a pak ho vysoukej ven..no a pak musiš mít dobré stahovaky a prožinu stahneš a vymeníš to cele uložení.jěšte je dobré než to tam budeš dávat to nové uložení tak odrbat od rezu ty misky a kapku je namazat vazelinou.no a apk to všechno namontuješ zpatky.:-)prvni ti pujde pomalu ale druha pujde jak po masle:-) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.