Otan Odesláno 1. březen 2011 Odesláno 1. březen 2011 V březnu 2009 jsem vyměnil olej a nyní mám Total Quartz Ineo ESC 5W30. Najel jsem jen 5000 km a nastalo dilema. Mám vyměnit olej, který by se po 2 letech vyměnit měl, či ho ještě rok nechat. Dostal jsem informaci, že INEO je velmi kvalitní olej, který může být ve voze déle. Tak mi prosím poraďte.:papa [upravil dne 1/3/11 10:14 Otan] Citovat
DanculD Odesláno 1. březen 2011 Odesláno 1. březen 2011 Urcite vymenit !!! Boze ludia, naco si kupujete auta, ked jazdite tak malo a potom chcete setrit na takych zakladnych veciach ako je olej? Podla mna su vela uz tie dva roky. Kyslik v atmosfere robi divy. Citovat
Otan Odesláno 1. březen 2011 Autor Odesláno 1. březen 2011 Není to o penězích, ani nechci šetřit tam, kde by se mi to mohlo vymstít. Jen jsem chtěl ověřit informaci, že je to zbytečné. Citovat
BV406 Odesláno 1. březen 2011 Odesláno 1. březen 2011 no, ineo mozna kvalitni olej je, ale pokud ho mas dva roky s najezdem 5000 !!! km !!! tzak ho urcite vymen ... vzdy se udava bud najete km nebo ubehla doba ... ovsem pokud jsi presvedceny, ze mu das jeste rok, dak mu dej klidne jeste tri ... a pak to hod ze skaly Citovat
ozzy56 Odesláno 1. březen 2011 Odesláno 1. březen 2011 motorový olej se opotřebovává (znehodnocuje) provozem motoru, samozřejmě bude mít i vliv stáří oleje...,když však uvážím, že tento olej se dle výrobce mění cca co 20 tisíc km a je na něm najeto jen 5 tisíc, tak bych ho ještě rok (pravděpodobně 2500 km) NECHAL. Myslím si, že horší by bylo přejíždět kilometry (měnit např, co 40 tisíc km), než překročit časovou lhůtu při tak malém nájezdu kilometrů. P.S. kdo chce hodit kamenem, má šanci Citovat
jirkaj Odesláno 1. březen 2011 Odesláno 1. březen 2011 To je jako když najedu 80tisíc ročně a řekll bych že je zbytečný ho měnit 4x když je tam jen 3měsíce!! Prostě se udává čas nebo km tak co víc řešit Citovat
milda67 Odesláno 1. březen 2011 Odesláno 1. březen 2011 to je ta samá otázka jako řešil otec jestli má vyměnit rozvodák nebo ne,když má na něm najeto jen 40 tisíc,ale výrobce píše,že se má vyměnit po 5 letech a on ho tam má už 7 let.takže odpověd zní,když chceš aby se ti rozlítl tak ho tam nech:D:D:D..bohužel čas je taky konstanta která pracuje proti nám Citovat
Otan Odesláno 1. březen 2011 Autor Odesláno 1. březen 2011 Rozvoďák se má měnit co 5 let? To jsem taky nevěděl. U oleje se to dá pochopit, ale ten rozvoďák mne dostal. Jinak Jirkaj to dal mimo mísu - je jasné, že najeté km jsou limitující, že se olej opotřebuje, nikdo to nezpochybnil, otázka byla jen o čase. Citovat
milda67 Odesláno 1. březen 2011 Odesláno 1. březen 2011 to co jsem psal platilo o otcovým Renaultu a tam je opravdu psáno,že rozvodový řemen je nutmo vyměnit po ujetí 80t km nebo max. pět let stáří. u každého typu motoru je to jinak. [upravil dne 1/3/11 13:43 milda67] Citovat
MilanF1 Odesláno 1. březen 2011 Odesláno 1. březen 2011 Otan: tvůj rozvoďák je na 240tkm nebo 10 let (běžné podmínky), při stížených dříve (krátké trasy atd). Jinak olej bych tam ještě ten rok nechal, jak psal ozzy. Ale po roce raději už vyměnit, pokud chceš, aby vůz sloužil dlouho Táta má v P205 olej asi čtyři roky a má namotáno asi 25t km ... pořád to jezdí, ale jaksi se s budoucím provozem tohoto vozu už příliš nepočítá. [upravil dne 1/3/11 13:38 MilanF1] Citovat
Otan Odesláno 1. březen 2011 Autor Odesláno 1. březen 2011 Pokud bych jej měnil, můžu dát jiný TOTAL QUARTZ - ne INEO? Dočetl jsem se, že je dobrý pro katalyzátory, který nemám. Citovat
jirkaj Odesláno 1. březen 2011 Odesláno 1. březen 2011 Rozvoďák se má měnit co 5 let? To jsem taky nevěděl. U oleje se to dá pochopit, ale ten rozvoďák mne dostal. Jinak Jirkaj to dal mimo mísu - je jasné, že najeté km jsou limitující, že se olej opotřebuje, nikdo to nezpochybnil, otázka byla jen o čase. A ty si snad myslíš že když to prd jezdí takto tam může bejt x let?!! Nejen ježděnímto všechno stárne. Takže když mam měnit tak měním! Taky můžu upřímně říct že se oleje celou výměnu \"nevšimnu\" protože vim co čekat od motoru o kterej se starám. Jsou roky kdy Km nenajedu,ale prostě před zimou měním a hotovo. Citovat
victory Odesláno 1. březen 2011 Odesláno 1. březen 2011 No nechci vést hospodské řeči ale pokud máš 1.6 HDi, tak bych olej měnil opravdu poctivě. Filtr + olej 5W30 okolo 1000,- , práce na pár minut. Citovat
Jindras Odesláno 1. březen 2011 Odesláno 1. březen 2011 Pokud se nevymění rozhodně u takto kvalitního oleje se nic nestane,při takto malých jízdních intervalech by se ten motor nemohl opotřebit nikdy.... za jakéhokoliv oleje v uvozovkách!!! Citovat
BV406 Odesláno 1. březen 2011 Odesláno 1. březen 2011 klidne dej i jiny olej, treba total quartz bez inea ineo ma inovativni slozeni kvuli FAP FILTRU, ne katalyzatoru ale vidim, ze to bude asi dlouhe vlakno ... zastavam nazor ridit se intervaly vyrobce motoru, cili maximalne 2 roky a 20.000 km pri beznem provozu, coz ty rozhodne nemas, nebo 1 rok ! a 15.000 km pri ztizenem provozu ... tim chci rict, ze si myslim, ze ty dva roky jsou fakt max ... ! [upravil dne 1/3/11 18:04 BV406] Citovat
dusan2 Odesláno 1. březen 2011 Odesláno 1. březen 2011 Pokud se nevymění rozhodně u takto kvalitního oleje se nic nestane,při takto malých jízdních intervalech by se ten motor nemohl opotřebit nikdy.... za jakéhokoliv oleje v uvozovkách!!! 80 % opotrebenia motora pripada na studene starty , takze neviem o com to tu pises. Je velky rozdiel ak sa s autom jazdia dlhe trasy. Na mnohych sa automaticky predlzuje vymenny interval ak s nim prave takto jazdis. Cim viac po meste kratke trasy a vela startov tym kratsi interval. A po dvoch rokoch tam uz ten olej nema co robit!!! Citovat
romik1 Odesláno 2. březen 2011 Odesláno 2. březen 2011 velmi sa v tom nevyznam, ale dva roky je asi dost. ja menim vzdy po 10 000km , čiže 3-4 x do roka, ale aspon viem že mi auto hadam neskape. Mal som stary renault 21-nevada a ten najazdil asi milion km a motor v poho. sice vsetko ostatne v prdeli, ale motor slapal jak hodinky. asi trosku mimo ale moj nazor... Citovat
dusan2 Odesláno 2. březen 2011 Odesláno 2. březen 2011 velmi sa v tom nevyznam, ale dva roky je asi dost. ja menim vzdy po 10 000km , čiže 3-4 x do roka, ale aspon viem že mi auto hadam neskape. Mal som stary renault 21-nevada a ten najazdil asi milion km a motor v poho. sice vsetko ostatne v prdeli, ale motor slapal jak hodinky. asi trosku mimo ale moj nazor... Si moj clovek. Tak to ma byt. kratke intervaly, kvalitny olej , setrna jazda so zimnym motorom a milion je na svete. Citovat
romik1 Odesláno 4. březen 2011 Odesláno 4. březen 2011 nevravim ze som najazdil milion km ale strasne vela mal najazdene ten renault. skapala mi spojka a cely zhnil, ale auto ked som predaval kvoli motoru v celku, tak po roku na zahrade u kamarata nastartovalo na druhy raz!!! Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.