Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Slave. Po peti letech mam moznost se vratit do klubu a poridit si P406 Break. Nemam vsak zadne zkusenosti s timto motorem, proto se obracim na vas s zadosti o rady, zkusenosti atd.

- jedna se o r.v. 1999, 2.0 16V 97KW v plne vybave krom kuze.

- najeto 173K Km (rozvody delane v 151K Km, naplne a filtry pred par desitkami km)

- posledni tri zimy nejety

- pouzivany hlavne na dalkove trasy (majitel ma jeste dalsi dve vozidla)

- majitel je ochotny dolozit servisni historii za tri roky vlastnictvi

- majitel je vyborny znamy kolegy z prace

- cena 50K Kc.

jak je na tom tento motor s poruchovosti? Spotreba? Na co si davat pozor? Jit do toho po hlave?

Diky

Odesláno

Salve Oddie. Na odpoved od tebe jsem se tesil. (Mozna si jeste pamatujes moji cernou 205 bouchnutou na zadek).

Zatim mam k disposici jen fotky, jelikoz auto stoji v garazi pod plachtou. Venku se projede az nebude snih a zima. Kolega je ochotny se za to auto zarucit. Jedine co majitel neni schopny dolozit je co se s autem delalo pred tim, nez si jej koupil.

Odesláno

Ahoj,

rok 1999 byl prelom mezi starym a novym modelem. Zvenci se to pozna na prvni pohled se to pozna podle prednich svetel (novy model ma cirou optiku) a podle mrizky grilu. Ja mam take rok 1999 - novy model 2.0 16V 99kW. Koupil jsem v nemecku pred 4 lety cca s 100 000km, ted mam 225 000. S motorem jsem nikdy vetsi problem nemel, menil jsem jen silentblok, kladky, svicky, remeny a pravidelne olej, tot vse. Spotreba na benzin byla cca 8l, po prestavbe na plyn 9,5 - 10l LPG. Ja jsem zatim maximalne spokojen a nemenil bych.

Odesláno

Auto se stejným motorem před dvěma lety koupila kamarádka. V době koupě faktický nájezd hrubě přes 250 000 km, nicméně s plnou servisní historií z Německa (vše opravováno ve značkovém servisu). Kámoška s autem jezdí hodně po Praze (spotřeba kolem 10 l) a krom detailů (prasklá stahovačka okna ve dveřích nebo výměny poloosy) s autem neměla žádný zásadní problém (jezdí takřka denně).

Odesláno

Dodatek: jedna se o starsi model.

Zkusenosti s motory od peugeotu mam jen dvoje, oboje diesel. Mel jsem XUD 1.9 D, kde mi odesel predehrev nafty (vyreseno jeho odpojenim), jinak nic. U otcovy 2.1TD (kod motoru si nepamatuji) nam permanentne odchazelo tesneni pod hlavou (2x meneny motor), odesla i vodni pumpa a permanentne s nim neco bylo.

Zkousel jsem hledat na netu info k tomuto motoru, ale vetsinou akorate odpovedi typu \"spokojenost\", bez konkretnejsich detailu.

Odesláno

Ahoj, mám sice sedan, ale to nemá vliv. Mám ho dva roky, zatím jediné co jsem měnil tak je olej. Motor je bezva, tichý a hodně kultivovaný, na to jak je starý. Se spotřebou to mám ve městě kolem 10ti litrů a na dálku kolem 8 a to že nejezdím nějak vyhlídkově. Za ty prachy je to hodně muziky.

Odesláno

Starší model není r.v. 1999, nový model je od MR 1999, tzn. od půlky roku 1998. Pokud je v TP 1999, jedná se o datum uvedení do provozu, ne r.v., buď se to auto prodalo a registrovalo až v r.1999, nebo to někdo \"omladil\" (celkem častá věc).

Každopádně starší model by měl navalit o dost levněji, za ten je 50tis moc.

Odesláno

Napisu mu o vin a uvidime, jak to s tim rokem je. Je mozne, ze 1999 je rok prvni registrace a je to jeden z poslednich vyrobenych, nebo je omlazeny jak pise Oddie.

U techto aut (dle vybavy, motoru) a rok 1999 co jsem nasel na netu se ceny pohybuji kolem 60-70K s tim, ze mivaji 180-220K na tachometru.

[upravil dne 14/2/11 22:31 Murdoc]

Odesláno

zdar, ja som nad mieru spokojny jazdim ho cez 5 rokov a ziadny problem, v meste trosku cucne ale dialnica pohodove tempo je spotreba velmi prijemna..;) tichy, dost pruzny, no problem, neslaplnes vedla co sa spolahlivosti tyka...odporucam....

• O 2 měsíce později...
Odesláno

Mám taky tenhle motor, a zajímalo by mi kolik na něj vyjde udělat LPG? Případně jestli by to šlo vytáhnout z bouranýho auta a nějak předělat, samozřejmě nějaká firma. Co to je ten servicebox, a kde to najdu. Jsem tu nový, díky;)

Odesláno

ano můžeš. Nedostaneš se na placené funkce jako např. diagnostika. Ale najdeš tu komplet rozkresy dílů, jejich kódy, takže potom každý nákup na opravy je bez problémů, jestli je to pro tvůj vůz či nikoli. A samozřejmě i nástřel ceny, za kterou ti to dává Peugeot :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...