Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno
Nazdar hoši, aj vám búcha na pravej prednej strane predná náprava ?
Na nápravě mi nic neklepe (mám jenom 28000KM), ale co jsem jezdil náhradní 5008 tak tam mlátila levá strana fest a mělo to najeto jen 23000KM
Odesláno

OldasII: Já dobíjel baterku vždycky venku. Je ale pravda, že to je naposledy před 7mi lety. Mezi tím jsem měl jednu veselou příhodu s baterkou a dobrovolnými hasiči, ale to sem nepatří, to nebyl peugeot.

P.S. Tímto vzdávám hold všem dobrovolným hasičům. I těm, co nesedí s kaprem v kádi.

Odesláno
Marto, ještě to nemáš vyřešené?

Veru ešte to nemám vyriešené, bol som s tým v peugeote a povedali, že tam chýba nejaká tlmiaca hmota. Dám im to opraviť pri servisnej prehliadke.

Odesláno

ahojte,

mal niekto z vas problem s dvermi? mne z nicoho nic ako sa ochladilo, zacali v urcitom bode pri otvarani akoby vystrelovat. dvere sa drhnu o pravy predny blatnik. zajtra idem do servisu vraj mi to spravia na pockanie, ale aj tak som nemilo prekvapeny. :myslim

Odesláno

No mě u žádnýho taky ne, jen u 5008, a to ji mám letos první zimu. U 5008 \"lepí\" dveře, jak do nateče do té chlupaté pásky nahoře. Přemýšlel jsem ji naimpregnovat glycerinem. Nechce se mi to moc mastit, protože to všechno utřou děti do oblečení, na nastném se drží špína, nevím...

U japonce před tím se mi stávalo, že \"vymrzl\" zámek, když jsi otevřel, tak se už nevracel, ale dělalo to jen u jedněch zadních dveří, tak jsem ho v létě vyndal, vyčistil, vymazal grafitovou vazelínou a byl klid.

Odesláno

mám na střeše ty stříbrný ližiny (co v nich tak krásně praská) a voda mi ze střechy nestéká na dveře, takže mi ještě nikdy těsnění nepřimrzlo. Jinak jednou za rok to namažu přípravkem na těsnění. Velmi to pomáhá proti vrzání dveří za jízdy.

Taky se mi stává, že jak hodně mrzne, tak křupe při otevírání dveří, ale nevšiml jsem si, že by to o něco chytalo, tak jsem neřešil

[upravil dne 21/12/12 10:28 od martinecondrej]

Odesláno

Já mám taky lyžiny, myslel jsem, že to bude lepší, ale není, stačilo, že nasněžilo, lehce povolilo a troška vody vymrzla v těch horních těsněních. Nakonec všechny dveře se otevřely, jen zadní šly prostě těžko. Já jsem na to nebyl zvyklý, prostě novinka. Zatím mě to nijak neomezuje.

Odesláno

Jj, když nasněží, potaje a přimrzne, tak jsem to taky řešil. Zadní levé dveře šly fakt ztuha, ale nakonec povolily, až jsem se bál, že to těsnění servu. Vydrželo :)

Zato mi pěkně přimrzly ty krytky, pod kterými se skrývají hříbky na uchycení zahrádky. Právě jsem jel pro stromek a zahrádku jsem měl v kufru. No...namontovat nešla:grr. Stromek se pak vezl jako spolujezdec:D To bylo vysávání ...

Odesláno
A nemůžou ti normálně přimrzat :) Taková typická vlastnost... Ostatně, jak se s ní vypořádáváte?

nie rozoznam primrzanie a trenie dveri o blatnik. bol som v servise a uz to opravili, vraj material blatnika jemne zachadzal do dveri a pri tom chladom pocasi sa to akosi posunulo ci co, ale teraz je to uz odstranene a dvere sa otvaraju krasne a tichucko. no a ked som tam bol, tak som si dal odstavit automaticke zapinanie rucnej brzdy.

Odesláno

Ahoj všichni,

jsem majitelem roční 1,6 VTI. Mám najeto 10 tis. Tento motor se tu moc neřeší, což je jen dobře.

Nicméně přidám také jednu drobnost, kterou nikdo zatím nezmínil. Při podřazování buď 4 -> 3 nebo 3 -> 2 někdy řadící páka klade neuvěřitelně tuhý odpor. V jeden moment, když jsem opravdu zabral, tak jsem se bál, že řadící páku zlomím nebo ohnu. Fakt jsem chtěl zařadit:) Naštěstí převodovka moudře ustoupila.

Problém se takto silně objevuje jen občas, tak jsem jej zatím neřešil. Běžně mám ale pocit, že podřazování na zmíněné stupně jde hůře, než u aut, které jsem kdy řídil.

Chtěl jsem zeptat jestli se s tím někdo z vás nesetkal, nebo nemá nějakou radu. Dopředu říkám, že při řazení na spojku šlapu:)

Odesláno

Zdravím, aj mne od včera začali vodičove dvere haprovať, síce mi nevystrelujú, ale pri otváraní a zatváraní škrípu ako divé. Premazal som pánty aj úchyty, no robí to aj tak. Na pohľad sa nedá zistiť, kde drhnú, no mám podozrenie, že to je to gumovoplastové tesnenie, ktoré drie niekde o plast nárazníka, blatníka alebo podbehu. No nedá sa tam ani nijako pozrieť, nie ešte premazať.

A dnes, pri vonkajšej teplote +3 stupne, keď som išiel pod 90, tak začala kolísať teplota motora +-10-20 stupňov. Keď som išiel nad 90, tak držala 90 stupňov - žeby tiež zadrhával termostat?:myslim

Mám už cez 16000, tak to asi nechám až na servisnú prehliadku po 20000 km.:roll

... a šťastný rok 2013 prajem! :)

Odesláno

1,6hdi se relativně rychle zahřeje, ale zase dost rychle chladne. Stačí jet z kopce, vyřadit u křižovatky atd. V zimě je to normální už od těch +3 stupnů.

Odesláno

Teplotu neřeš v zimě. Horší by bylo kdyby teplota rostla a rostla a najednou by vařila, to by byl problém....:D

ps: jsem zvědav kdo další napíše, že mu v zimě chladne motor :D:D:D:D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...