Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Rozhodl jsem se s Vámi podělit o zážitek z jednání s podvodníkem, členem Peugeot clubu (Lála, Ladislav Černý, 1973, Broumov, Lárny@centrum.cz). Při kterém jsem díky své důvěřivosti a naivitě přišel o cca 7000Kč

Dovezl jsem vozidlo P-406, 2.1td s vadnou řídící jednotkou. Jelikož se mi jí delší dobu nedařilo sehnat, dal jsem si na stránkách peugeot clubu v sekci bazar i v diskuzi inzerát na její koupi.

Z emailové adresy larny@centrum.cz mi přišla následující nabídka: Mam co sháníš,ale ma to svá uskalí.pokud je ještě yájem tak se mi ozvi na tel:728 577475.Čus Lada.

Na mé zavolání jsme si s panem Ladislavem Černým shodli, že jde o 406ku, 2.1td, rok 1997 s kódovným imobilizérem, on mi sdělil, že řídící jednotku s kódem má i klávesnici k tomu, ale přesto že nám souhlasí rok výroby, tak že typy 2.1 td se lišily a že to nemusí být to pravé. Jelikož jsme oba z opačných konců republiky, dohodli jsme se že pošle na dobírku a v případě, že to nebude fungovat, pošlu já jemu zpátky.

Obratem mi ještě od něj přišla smska, že zásilka byla odeslána. Zásilka došla z adresy Monika Černá, Broumov 3/83, 55001. Po rozbalení zásliky, mně bylo jasné, že to zcela jistě není ona ř.j. jelikož v krabici byla jakási ř.j. BOSCH a 2,1td má Epic-Lucas. Obratem jsem poslal zpět, opět na dobírku, kterou jsem snížil o náklady na poštovné. Volal jsem na uvedený mobil, že posílám zásilku zpátky, ale uvedený mobil již nikdo nezvedl (kupodivu, ani když zavolám z jiného čísla). Sms zprávy jsou ale na číslo doručeny, proto jsem poslal panu Černému mail a smsku, že mu posílám zpět. Telefon stále nikdo nebral, našel jsem si v telefonním seznamu podle adresy dvoje sousedy pana Černého, obojí mi potvrdili, že Černovi jsou doma, u obou jsem nechal vzkaz aby mi zavolali na moje číslo, kvůli řídící jednotce. Obojí sousedé mi potvrdili, že vzkaz Černým vyřídili.

Zásilku však Černí už zpátky nepřevzali, a já díky své důvěřivosti jsem se stal proti své vůli majitelem jakési řj Bosch, která mi je na nic.

Proto bych chtěl poradit všem aby se řídili heslem nikomu nevěř, sobě jen na 50%. A jelikož jsem si všiml, že pan Černý nabízel zde v bazaru i další věci (ŘJ 106 …), chtěl jsem jen upozornit všechny, kdo s ním budou někdy jednat, aby si na něj dali pozor, protože jde o podvodníka, který nedodržuje své slovo a nejdná férově.

Zkušenosti dalšího napáleného od povedené dvojice Ladislav a Monika Černí jsou třeba v návštěvní knize na www.broumov-mesto.cz

Zdravím všechny peugeo?áky, Zahrádka, Třebíč

Odesláno

Tak to je teda humus. Jak píšeš, je třeba v této zkur............. době asi opravdu ke každému přistupovat s nedůvěrou, jen mě mrzí, že se takoví vykutálenci objeví i v takové relativně malé komunitě, jako je tento klub. Vždy? tomu p. Černému přeci musí být jasné, že jestliže tu o něm napíšeš takovou informaci, tak může v podstatě své unzeráty v bazaru smazat, protože taková zpráva se tu rozšíří jako lavina. Zkoušels mu volat třeba na opevnou linku?????

Odesláno

Podvodníci jsou všude tzn.: že i tady u nás v clubu

I kdyby ses dovolal taj nemáš šanci ho přesvědčit aby ti tvé prachy vrátil.

Odesláno

to je neuvěřitelný... možná ale stojí za to si tam udělat výlet

omlouvám se, že sem to nepsal dřív, ale zkoušels vrakoviště v Brně? Schrott Car, tel: 602.713.305

Odesláno

Ale to jo, určitě si udělám výlet do Broumova. Sice mu to nemám jak dokázat a přesvědčit ho k vrácení peněz, když kromě poštovních dokladů nemám v ruce nic - to jsou ty telefonické domluvy. Tož to budu řešit jinak... Ještě jednou radím nikomu nevěřit a radši si to přes celou republiku zajet ověřit, než od vypečeného podvodníka \"koupit zajíce v pytli\" dobírkou. Jinak jednotku už jsem snad konečně vyřešil a vyjedu...:mad:

Odesláno

Hoši, jednou kámoš, je to tak rok, poslal kámoš klávesy na dobírku a nějak to zblbnul, myslel, že platí pojištění 4 litry, páč cena byla 4 litry a tak se stalo, že ten borec kdesi v prdeli dostal klávesy a ještě prachy.A kámoš se diví, že mu nebere telefon........

Odesláno

Já takhle na blind kupoval jednou modem (2000,-) a jednou motorky na ovládání světel (1000,-). Musím zaklepat vše proběhlo jak mělo. :cool:

Odesláno

zdravim vsechny. Na dobirku jsem uz take kupoval a prodaval nejake veci a zatim s tim nemam spatne zkusenosti. Ale jak jiz bylo psano - vzdy je to vo hubu. A kdyz ma navic nekdo takovou drzost prodavat to pres klubovy stranky...fuj:mad:

Odesláno

Tak to je fakt k nas**ní. Ale hovada se najdou opravdu všude a bohužel tohle svedčí o tom, že i mezi námi.

Kámoš prodával před lety Nokii 711O. Přes inzerát si dal s kupcem schuzku v Praze na parkovišti. Přijel kupec i s kámošem (asi z Ukrajiny) a že si telefon chtejí vyzkoušet jestli maká na jejich kartu. Když zjistili že je O.K. tak ho ten ukrajinec podržel ten druhej sedl do auta nastartoval a kámoš kterej byl tímto úplně nečekaným a chladným jednáním zaskočen koupil jednu na solar a bylo mu sděleno že má padat domu. Taky husta story asi za 12000Kč.

Já kupoval také věci na inzerát. Naposledy zesiky do káry. Na Usteckém srazu jsem potkal kluka s nickem MDS (pro ty kteří ho znají třeba z AHC), podotýkám že sme se nikdy dřív nevideli. Dal mi na sebe kontakt protože jsem projevil zajem pořídit si repro do auta pravě od značky, kterou jeho firma u nas prodává. Po cca 3 měsících jsem se mu ozval a připoměl jsem mu odkud se známe. Vzpoměl si.

Doladili jsme koupi repro i typy zesiků. Poslal mi to na dobírku. Vše bylo OK. Jen druhej zesik neměl skladem tak jsem na nej přes 20 dní čekal. Byli jsme furt v kontaktu, protože už jsem to chtěl mít v kupě a čekání bylo dlouhý. Pak mi ten druhej zesik poslal. Opět na dobírku! Zboží bylo opět v pořádku.

Ale asi 2 nebo 3 dny na to mi přisly ze stejné firmy prachy. Shodná částka, kterou jsem za zesik poslal dobírkou. Sice jsem zboží získal s nějakou slevou ale takovejhle prezent si nemůže dovolit snad žádná firma. Prachy jsem vyzvedl hodil do skříně a odjel na plánovanou dovolenou. Po týdnu se mi MDS ozval jestli jsem si balík už převzal a poslal peníze. Řekl jsem že ano. Domluvili jsme se že půjde vyřídit ten bordel na poštu. A pak mi to začalo docházet... Tak jsem mu volal a sdělil, že jsem stejnou částku obdržel před dovolenou a že na složence je jako odesílatel razítko jeho firmy, takže to pravděpodobně nebude chyba pracovnice pošty.

MDS zjistil pochybení na straně pracovnice vjeho vlastní firmě. A protože roztržitá slečna či paní zvorala prý tímto způsobem 6 dalších zakázek přišla kvůli tomu o místo. My jsme se domluvili že mu peníze (asi 6tis) posílat nebudu a přivezu mu je osobně na sraz v Mimoni, který se konal asi 14 dní nato. Tam jsem se o celém příběhu dozvěděl. MDS už tou dobou měl kladně vyřešeno 5 ze 7 nesprávně odprodaných zásilek. Snad pak vyřešil ke své spokojenosti i zbylé dvě.

Z toho vyplívá,že ještě stále mezi námi je i dost férovech týpků. Já i tady v diskuzi dojednal pár kšeftíků a střelil nějaké drobnosti. A vše bylo bez problémů.

PS: Jen Davidovi vysím ten dig.teploměr, protože se mi ho nepovedlo rozchodit. Poslal jsem ti jej zpět, ale nikdo si ho nevyzvedl, tak ho od té doby vozím v káře. Budu ho mít s sebou i v Semilech. Pokud budeš chtít tak ti ho po někom pošlu. Dej vedět pokud to budeš číst. Bye

Odesláno

já taky vždycky trnu hrůzou, když něco kupuju dobírkou.ale zatím ok.

ale asi bych si nerisknul koupit něco za 7 litrů.

to si tam dojedu i kdyby měla cesta stát 2000

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Telefon za 5000 a svete div se, byl tam telefon. (od nejakyho kluka z Prahy, co byl prej pod nejakou firmou-asi byl) Ale ted uz bych to neudelal, radsi si priplatim 500.

• O 3 týdny později...
Odesláno

Tak to by chtělo navštivit toho černého a nakopatmu prdel a aby vratil peníze z5 ..No myslím si že se na tyhle lidi musí tvrdě sám jsem řešil podobnou věc .. Přijelo nás plné auto za dotyčným a trošku jsme ho pomačkali a peníze vrátil hned ..Já vím že nasílím se nic nevyřeší ale tohle jinak nešlo!! :cool:

• O 2 týdny později...
Odesláno

Dobírka je někdy docela adrenalinový sport. Sám to moc nevyužívám. Dostaly ste věci, které jsou vám na nic, ale nemělo to ráz takové hrubárny jako kamoš.

Nechal si na dobírku poslat telefon, asi za 14 000 a došel mu balík s kilem polohrubé mouky.

Jen tak mně napadá, co takhle založit samostatnou rubriku na podobné nespolehlivce?

Holt prvnímu neš?astníkovi asi nepomůžeme, ale pokud bude ochoten se o svůj zážitek podělit a možná předejít dalšímu podvodu.

Jen doufám, že to nebude nástroj na pomluvy. Jenomže to by mělo být v rámci Peugeot clubu v jeho moci si ohlídat pomlouvačné řeči ...

Odesláno

no ja bych chtel uvest zkusenost s jednim mozna ho znate z fora Cpt. Chip...tzv. prodejce dilu..mel jsem objednanou spojkovou sadu, pritlacak ovsem nesedel, tak sme se domluvili, ze mu ho poslu zpet a on to nejak vyhandluje s vyrobcem a vrati prachy za ten pritlacak...to trvalo cca 3-4 mesice, potom mi psal ze je to vyrizeno a ze na me prachy cekaji u nej ve firme, jeste sem mu pak poslal starou lamelu, protoze tam fungoval nejaky vymenny system, ze kdyz posles tu starou vec, daji ti slevu..sice par stovek ale dobry. Starou lamelu jsem mu poslal. Vsecko bylo ok...pak mailuju, volam....volam kazdy den, po deseti dnech me to uz prestalo bavit, telefon zvoni ale nikdo nebere, na maily neodpovida....z cehoz mi vyplyva, ze kdyby chtel, prachy mi uz davno poslal, protoze moji adresu ma...takze vas upozornuju...jinak kdybyste nekdy sli v praze kolem tak mu muzete nasekat i za me .... uz neocekavam ze se vubec ozve...at si vytre i s tim pritlacakem prdel ! Mam plne zuby takovych jakoby prodejcu a s jakoby spolehlivych lidi na dalku ... co neni overene a zavedene neni vubec spolehlive !

• O 1 rok později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...