Radek Hurvajz Odesláno 19. prosinec 2010 Odesláno 19. prosinec 2010 Mě se to defragmentuje pěkně samo podle plánu, mam tam myslim jednou nebo dvakrát do týdne a ani o tom nevím, běží to na pozadí. Jinak takhle to vypadá když je to OK, modrá je před a žlutá po defragmentaci Jo a pokud po spuštění PC při defragmentaci po startu to dlouho trvá tak by to při nasledným restartu mělo bejt hodně znát na rychlosti spuštění. Je to proto že soubory načítané po startu jsou hodně fragmentovány [upravil dne 19/12/10 21:22 Radek Hurvajz] Citovat
MilanF1 Odesláno 19. prosinec 2010 Odesláno 19. prosinec 2010 U mě ty modré byly mnohem menší Nevím, zda jsem v posledních měsících dělal defragmentaci, ale myslím tu ve WIN. A ten druhý na to čistění byl taky super, našel 7 GB a stovky Spywaru /to jsem za rok a půl nedělal/ + hromadu chyb v registrech - jsem to ale bordelář Citovat
Pata Odesláno 20. prosinec 2010 Odesláno 20. prosinec 2010 Dadadavid: já nevím, jestli instaluješ Widle co 4 měsíce, tak musí být problém jinde. Sám mám systém 4 roky v kuse, nástrojů na programování, optimalizace, TeX, hudbu, stříhání videa... prostě kopa SW a jede dost svižně (i když se v nejbližší době chystám na reinstall, není to z důvodu rychlosti...) Citovat
AnotherOne Odesláno 20. prosinec 2010 Odesláno 20. prosinec 2010 Defragmentácia? No nechcem vám brať ilúzie, ale pri dnešnej veľkosti keše diskov a NTFS je to skôr placebo. Ja sám som nedefragmentoval od doby Win98SE. Citovat
Pata Odesláno 20. prosinec 2010 Odesláno 20. prosinec 2010 AnotherOne: pokud nemáš SSD, tak není. Pokud samozřejmě víš, jak pracuje klasický HDD... Citovat
AnotherOne Odesláno 21. prosinec 2010 Odesláno 21. prosinec 2010 Pod \"klasickým\" myslíš niečo ako na obrázku? Koľko času získaš pri bootovaní po defragu? Stopoval si niekedy? Citovat
Péťa Odesláno 23. prosinec 2010 Odesláno 23. prosinec 2010 Tak máme novou verzi: http://www.zive.cz/bleskovky/microsoft-security-essentials-20-nova-verze-bezplatneho-antiviru/sc-4-a-155114/default.aspx Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 23. prosinec 2010 Odesláno 23. prosinec 2010 Pod \"klasickým\" myslíš niečo ako na obrázku? Koľko času získaš pri bootovaní po defragu? Stopoval si niekedy? No nevim kdo to stopoval, ale podle mých zkušeností je to třeba i jedna minuta;), samo že ne na mym kompu, ten se defragmentuje pravidelně, ale pokud nekdo přinese komp co defragmentaci nepoznal tak je to sakra znát Citovat
Pata Odesláno 23. prosinec 2010 Odesláno 23. prosinec 2010 AnotherOne: stopovat to nepotřebuju, to bych musel jít z extrému do extrému a proč si špinit vlastní komp, že Samozřejmě že záleží na parametrech disku, ale tu \"mechanickou\" prodlevu v nejhorším případě fragmentace ničím jiným než defragmentací neodstraníš (resp. nedostaneš na polovinu). Psal jsem diplomku + SW, který využíval přímý přístup na disk a věnoval jsem se optimalizaci čtení více než dost... Citovat
AnotherOne Odesláno 24. prosinec 2010 Odesláno 24. prosinec 2010 AnotherOne: stopovat to nepotřebuju, to bych musel jít z extrému do extrému a proč si špinit vlastní komp, že Samozřejmě že záleží na parametrech disku, ale tu \"mechanickou\" prodlevu v nejhorším případě fragmentace ničím jiným než defragmentací neodstraníš (resp. nedostaneš na polovinu). Psal jsem diplomku + SW, který využíval přímý přístup na disk a věnoval jsem se optimalizaci čtení více než dost... Čo sa týka tej mechanickej prodlevy, nejde ani tak o to ju odstrániť, ale sa jej vyhnúť, resp. snažiť sa aby nastala čo najmenej keď už tam je. O technikách vieš, keďže si to študoval. Rýchlosť disku je v tomto prípade druho až treťoradá. Hlavné ťažisko je na kešovaní na viacerých úrovniach od samotného disku až po OS a v súborovom systéme, ktorý ho dopĺňa. Hurvaz, mne bútuje PC asi pol minúty (žiadne delo, windows 7, inštalovaný cca pred rokom a pol). Obávam sa, že defrag by v mojom prípade vyžmýkal možno pár sekúnd ak vôbec. Fakt mi to za to nestojí pravidelno ho spúšťať na pozadí a buď čakať kým skončí alebo sa nechať rýchlostne obmedzovať, aby som potom keď skončí mal pocit, že to ide rýchlejšie. Oveľa účinnejšie ako defrag je rozhodiť si veci na viac diskov. Hlavne swap držať samostatne. Citovat
CelticGirl Odesláno 24. prosinec 2010 Odesláno 24. prosinec 2010 a co program Zrychlení počítače? Nebo jiné programy stejného typu... co byste případně doporučili? Citovat
Y2K Odesláno 24. prosinec 2010 Odesláno 24. prosinec 2010 Necital som cele vlakno...ale na autorovu otazku mozem odpovedat tak akurat Linux Ja viem, kazdy tu teraz vyleti ze nie a to je blbost a tak. Na moju normalnu pracu plne postacuje a obsahuje vsetko co potrebujem. Windows je proste taky, cim viac sa pouziva cim viac sa do registrov pridava a podobne tym je pomalsi, to uz nehovorim o virusoch, spyware a tak. Taketo nic neexistuje na Linuxe, je sice troska tazsie tam cosi nastavit a podobne, ale ak sa to spravi potom to uz ide stale rovnako Takze v tomto bohuzial nad Oknowsom vedie u mna aspon Linux EDIT: Tak vidim ze Linux tu uz zaznel [upravil dne 24.12.2010 11:23 Y2K] Citovat
AnotherOne Odesláno 24. prosinec 2010 Odesláno 24. prosinec 2010 Y2K na to len jedno - aký pán, taký krám. Citovat
Dadadavid Odesláno 24. prosinec 2010 Autor Odesláno 24. prosinec 2010 No kdysi jsem mel Linux a byla to verze ze vypadaly stejne skoro jako windows,bez prikazovych radku a to se mi celkem libilo a melo to chytre funkce,ale mel jsem problem s programama... Citovat
Pata Odesláno 24. prosinec 2010 Odesláno 24. prosinec 2010 AnotherOne: cachování je sice důležité, ale velikost cache disku bývá 32MB, u lepších 64MB a to je spíš \"režie\" pro plynulost... (tohle se dřív řešilo SW). Víš kolik dat načítá OS pro spuštění? (Jakákoliv vyšší cache je v této chvíli nepodstatná) Rychlost disku je bohužel stále prvořadá, protože na cestě disk - procesor je to pořád to nejpomalejší zařízení. Princip je v tom, že zvýšíš li \"výkonnost\" disku defragmentací byť jen o 20%, bude to vždy poznat, protože sebelepší cache to prostě nenahradíš. Další otázka je zda se vyplatí spouštět to pokaždé na pozadí Dadadavid: Linux bez příkazového řádku? :o:o To je jak auto bez volantu Citovat
Dadadavid Odesláno 24. prosinec 2010 Autor Odesláno 24. prosinec 2010 No nic jsem tam nezadaval,bezelo to klasicky jak z cd tak jsem to i zkusil nainstalovat,byla to aprada,treba se mi libilo,ze jen najedes na pisnicku a uz se zacala prehravat Citovat
bobo7 Odesláno 24. prosinec 2010 Odesláno 24. prosinec 2010 Mam jeden dotaz k Microsoft Security Essentials da se nekde vypnout jako Nod kdyz je potřeba něco instalovat a on do toho stale keca. Citovat
Pata Odesláno 24. prosinec 2010 Odesláno 24. prosinec 2010 Dadadavid: takže grafickému rozhraní říkáš \"bez prikazovych radku\"? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.