Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Jak dát počítači původní rychlost??+dotazy ohledne Win 7

Recommended Posts

Odesláno

Návod od case bych někde našel (od toho Atomového ne, kupováno z druhé ruky - rozprodej firemního majetku). Rozměry desky jsou opravdu malé. Jde mi hlavně o to zapojení čelního panelu, abych to nezlbnul. Jinak v PC si dokážu vyměnit cokoli. Jediné, co jsem neměl venku je deska :D. Na tom starém deska není v super kondici (šest let stará), nedrží CMOS paměť. Ale hlavně Atom jsem pořizoval kvůli spotřebě.

Odesláno

A co třeba mít všechno chlazení pasivní. tam by hluk měl být nulový. Třeba u zdroje si to moc nedokážu představit. Ale třeba mému atomu by pasivní zdroj jistě stačil, tak 60W :D

Odesláno

MilanF1: tobě stačí 60 nebo klidně i 40W NB zdroj ;)

Dadadavid: problém to není, pokud máš procesor se spotřebou pod 20W, pokud ne, je to jen otázkou peněz, ale to už jsem psal...

Odesláno

Vodní chlazení s čerpadlem a chladičem z topení od auta a ventilatorkem, to vše naplněné fridexem a vytažené ven za okno. Doma je absolutně ticho, jen je to trochu pracný, a nemužeš PC jednoduše přenést. A pak je to pořádně ulítlý:D

Odesláno

Nesmí ukápnout, jakpak jinak je řešený vodní chlazení, stejně, jen je čerpadlo a větrák přimo v bedně, tady pak větrák chladí i HDD což by se muselo asi taky vodou. Nebo vymyslet chlazení peltierovým článkem, ale to se stejně neobejde bez odvodu tepla nějak a někam

Odesláno

No to chlazeni z auta,pri jaky teplote sepne termostat? :D a co kdyz naleju jen vodu a zamrzne to?To mi pak praskne blok pocitace :D :D coz mi pripomina,ze jsem dlouho nedaval vybrousit ventily u procesoru a u RAMek bych mel dat repasovat turbo,protoze se uz nejak zpomalily...a jeste dam na diagnostiku mys protoze by me zajimalo,kolik ma najeto na tý ploše :D :D

Odesláno

Záleží kolik máš peněz a jak moc chceš mít tiché pc.

Kvalitní case nebo šmejd case a řešit rezonance lepením odhlučnovacích materiálů. Větráky s řízením otáček a inteligentní průvan většině lidí stačí.

Moje řešení je kvalitní zdroj a vodník (Zalman reserator). V předu jeden větrák který se zapíná až podle teploty v pc (takže jen když hraju víc jak 2hod).

Odesláno

No case mam kvalitni,zdroj taky,od Fortrona..jen to chlazeni,dost to vyuziju,protoze jiz nekolik let spim pri zapnutym PC a z toho hučení me boli hlava.Takze asi fakt koupim neco vodního..aby to chladilo jak procesor tak grafiku.

Odesláno

Vodník není levná záležitost, cca 5t a ztrácíš mobilitu pc, ale to ticho:super.

Vím o jednom řešení ze švédska a není ani moc drahé KUKNI ;).

EDIT: teď jsem koukal a mám doma nějaké vodní bloky a čerpadlo. Pokud si seženeš hadice a chladič tak máš vodníka:)

[upravil dne 30/12/10 01:00 dzavel]

Odesláno

Tak když se tu všichni chlubíte těmi compy, tak se taky pochlubím. :D

Tohle jsem si postavil před čtyřmi až třemi lety:

dsc03669u.jpg

dsc03673u.jpg

dsc03674u.jpg

Měl jsem vepředu bedny 25 cm větrák, z boku to samé, malý větráček na rámečku chladící HDD, ArcticCooling vzadu (viz foto), na grafice na každém jádru jeden miniaturní větráček, na procesu Primecooler a ještě větral větrák ve zdroji (Fortron 600 W). Byl to pekelnej rachot, zejména při bootování počítače řvaly větráčky na grafice, ale jinak to šlo = zvykl jsem si na provozní hluk. Větrák vepředu a z boku skříně jsem měl regulován na minimální otáčky, větrák na procesoru na maximální kvůli overclockingu a jiný větráky jsem regulovaný neměl. Ani teda u toho Fortronu jsem si nevšiml, že by měl někde regulátor otáček. :myslim

Až si jednou budu stavět další počítač, tak už určitě nebudu kupovat case s takovými brutal větráky a grafiku budu taky vybírat podle chlazení (v době koupě téhle to byla však top grafika na trhu) a HDD chlazení bych asi taky řešil jinak.

P.S.: toho chaosu v bedně si nevšímejte, nestavěl jsem to na estetiku a minimální odpor pro proudící vzduch v tak obrovské skříni. :D

[upravil dne 30/12/10 17:36 Stifler]

Odesláno
Zájemce o mechaniku za 100 Kč by tu byl, srovna SATA by se mi hodila, pokud tedy bude fungovat jak má a nebudu s tím samým problémem rozšiřovat toto vlákno :D

Vlákno se rozšiřovat bude :D. Mechanika je pěkná, DVD načítá (ač jí to trochu trvá, než se rozjede, ale to nevidím jako problém). Nicméně při startování PC mám černou obrazovku a levém horním rohu blikající _ (to bude to bootování). Asi po minutě začne načítání systému.

PS: nyní mám zapojené: SATA: DVD-RW, HDD WD160; PATA: HDD WD320

Brzy zkusím přidat druhý WD320, ale ten je nyní ve druhém PC se systémem ...

A když už jsme u těch PC, tak se zeptám. Atom jsem nekupoval nový a po instalaci systému jsem instaloval tři prográmky k desce (stažené z netu - CD jsem neměl). Bohužel při každém zapnutí PC mi naskočí dotaz, zda je chci instalovat (musím dát storno, až poté se načtou programy do pozadí (office, antivir, ...). Vcelku mě to otravuje, jak to vypnout? Přikládám foto jednoho prográmku. Omlouvám se za velmi špatnou kvalitu (na makro se mi to už fotit nechtělo)

post-15148-14109614327518_thumb.jpg

Odesláno

TO stačí jenom tohle? Jinak já už to nainstalované mám a když jsem sputit, tak jsem nainstaloval a toto okno naskočilo znovu :(

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...