Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Jak dát počítači původní rychlost??+dotazy ohledne Win 7

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj,s pocitacema delam uz spoustu let,od malicka se v tom hrabu,ale 1 vec mi stale nejde,vzdy kdyz slozim novy pc nebo kdyz jsem si objednal ntb a nainstaloval do nej windows a antivir,tak to bylo dělo,vsechno bezelo okamzite,uvodni obrazovka xp nabihala jen cca 4 vteriny a uz to jelo,dnes kdyz napr na tom ntb preinstaluji win,jeste pred tim zformatuji disk,tak je tak rychlý,jako by se ani nic nedelo,programy pro vycisteni RAM mi taky nejak nepomohly,jsou nejake rady,nebo to proste uz nejde zaridit tak,aby byl rychlejsi ?Díky za rady a držte se prosím tématu ;)Myslim ze hodne lidem by mohlo pomoci se stejnym problemem. a PS:jaký pouzivate antivir na nejnizsi zatizeni systemu? ja mam ESET NOD 32

[upravil dne 19/12/10 10:40 Dadadavid]

[upravil dne 26/12/10 16:00 Dadadavid]

[upravil dne 22/1/11 17:20 Dadadavid]

Odesláno

Zajímavý dotaz. U mě taky čistý systém běhá jako drak. Nicméně potřebuji antivir (NOD 32 asi čtyři roky stará verze), office a další prográmky, to samozřejmě zatíží ramku a PC jede pomaleji, hlavně pomaleji nabíhá. Samozřejmě je to dáno i výkonem PC, nyní jedu na stolním i ntb na Atom, takže nemám přebytek výkonu.

PS: jako prográmek mě napadá tak defragmentace disku, ted to jdu udělat, nějaký čas jsem to nedělal :)

Ještě jedna věc, i ikonky (aplikace) na ploše dělají své, sám mám FullHD a je úplně plná, měl bych ji taky vyčistit :D

[upravil dne 19/12/10 11:48 MilanF1]

Odesláno

Defragmentace, defragmentace registrů + defragmentace souborů po spouštění, na to je dobrej Raxco Perfect disc, nebo jinej podobnej defragmentátor, a jednou za čas vyčistit registry a zbytečný soubory, třeba programkem Advanced system care, v zakladni verzi je zdarma a česky

[upravil dne 19/12/10 11:51 Radek Hurvajz]

Odesláno
Zajímavý dotaz. U mě taky čistý systém běhá jako drak. Nicméně potřebuji antivir (NOD 32 asi čtyři roky stará verze), office a další prográmky, to samozřejmě zatíží ramku a PC jede pomaleji, hlavně pomaleji nabíhá. Samozřejmě je to dáno i výkonem PC, nyní jedu na stolním i ntb na Atom, takže nemám přebytek výkonu.

PS: jako prográmek mě napadá tak defragmentace disku, ted to jdu udělat, nějaký čas jsem to nedělal :)

Ještě jedna věc, i ikonky (aplikace) na ploše dělají své, sám mám FullHD a je úplně plná, měl bych ji taky vyčistit :D

[upravil dne 19/12/10 11:48 MilanF1]

Vsiml jsem si ze microsoft vydal nejaky antivir zdarma a je prej uplne perfektni ale rozebehnes ho jen na origo win jinak to proste nejde...a ram mam 4gb a beha to stejne jako kdyz sjem mel 1 gb...navic 32bit system ani nepodporuje 4 gb,nýbrž jen 3,5gb ...

Odesláno

To Hurvajz: ja pouzivam od Uniblue na registr registry booster a na rychlost speed up my pc 2209 ...origo to stojí cela ta sada programu cca 4 tisice kc,mam jeste neco na defragmentaci,ale to jsem neinstaloval..

Odesláno

Ofiko antivir, tak to se možná na něj kouknu, protože já mám legální licence. Win nelegal :bojim:bojim

Já na stolním mám Atom + 2GB RAM, integro grafiku. Žádný super dělo, ale na net stačí. Kouknu na prográmky od Radka ;)

Odesláno

Já mám noda, ale ještě z dob, kdy stačilo demo verzi odinstalovat a dá si ji tam znovu a měsíc fungovat bez starostí. Aktualizace se mi pochopitelně stahují :)

Odesláno
ty programy co jsi doporucil uz stahuju tak dam pak vedet jak moc je to znat ;)
V Perfect Disku zaškrtni u \"C\" Boot time a restartuj počitač, po restartu se provede defragmentace souborů spouštěných po startu atd. jinak se v něm dá naplanovat defragmentace třeba jednou týdně automaticky
Odesláno

V tom perfektu disku není to nějak omezené volným místem na disku, jako v origo defragmentaci? Já totiž na obou discích jsem jen na 10% volného místa.

Odesláno

tak uplnej zacatecnik nejsem driv jsem si stavel kompli a hrabal se porad v registrech dneska uz na to nemam moc cas ale proste ten TuneUP me prijde nejlepsi vubec na nej nesaham a vzdycky me akorat vypise co udelal

Odesláno

Já mu vrátím rychlost tím, že ho znova nainstaluju. Asi používáš při tý reinstalaci jiný pracovní postup :aut Je ale jasný, že za rok-dva je to zase línější ;) Ono taky záleží o jaký stroj se jedná. Když máš P3jku s 512MB, tak s tím můžeš dělat co cheš a raketa z něj už nebude. I na tom pitomým internetu je všechno čím dál víc náročnější díky flashy apod. :myslim

Každopádně ty výše doporučený softy dokážou obvykle pomoct ;)

Odesláno

Microsoft Security Essentials používám a dávám ho také celému okolí. Nikdy si nikdo nestěžoval.

Na zrychlení počítače fungují dva slušné příkazy:

fdisk

a

format c:

Odesláno

no ja ako antivirak použivam teraz novy avast 5 vo full.....a na čistenie disku mám CCleaner a na registri a upravenie vykonu PC mám Tune UP utilities a uplna spokojnosť....ale samozrejme najlepšie je ked raz ročne alebo raz za dva roky preinštaluješ cely win

Odesláno
Já mu vrátím rychlost tím, že ho znova nainstaluju. Asi používáš při tý reinstalaci jiný pracovní postup :aut Je ale jasný, že za rok-dva je to zase línější ;) Ono taky záleží o jaký stroj se jedná. Když máš P3jku s 512MB, tak s tím můžeš dělat co cheš a raketa z něj už nebude. I na tom pitomým internetu je všechno čím dál víc náročnější díky flashy apod. :myslim

Každopádně ty výše doporučený softy dokážou obvykle pomoct ;)

Neboj,ja windows reinstaluju kazdy 4 mesice ;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...