Ruslan Posted December 14, 2010 Share Posted December 14, 2010 Zdravim, nejspis tenhle dotaz se tady probiral million krat, ale nic jsem nenasel v starych diskuzich a chci to mit dobre aby mi pak nepraskla hlava nebo neco podobneho... Potrebuju poradit. Zitra chci vymenit chladici kapalinu ve svem peugeotu, je to 2.0HDI 66kW, r.v 2000. Kolik litru se tam vejde, a jak se to spravne odvzdusnuje, pac u peugeotu je to docela slozity Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzy56 Posted December 14, 2010 Share Posted December 14, 2010 vejde se cca 8 litrů,ale všechno nevypustíš...,tak kup 3-4 litry nemrzky a zbytek dolij destilkou, odvzdušnuje se na hadici topení (je tam ventilek), většinou nemusíš odvzdušnovat vůbec, vypust kohoutem na chladiči--když ho nemáš, tak odpoj spodní hadici chladiče Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brutall Posted December 14, 2010 Share Posted December 14, 2010 Nemrzku kup v Peugeot servisu, jmenuje se TECNIC. Maji jí ve dvoulitrovkách, stačí čtyři litry, jak psal ozzy56. Odvzdušněni je u peug. složitější, ale pokusim se napsat srozumitelnej postup. S vypuštěním si snad poradíš sám. Odvzdušňuje se tak, že povolíš expansku, aby šla volně vyndat, ale zůstala připojená k hadicím. Expansku dáš co nejvýše nad motor (neutrhni hadice), nalej do ní nemrzku, povol odvzdušňovák na topení, chladiči a termostatu. Mačkej vodní hadici a dolévej nemrzku, dokud nepoteče z vetilu topení. Postupnym doléváním nemrzky, mačkáním hadice, povolováním a utahováním ventilku na termostatu okruh odvzdušníš. Odvzdušnění poznáš tak, že z ventilku termostatu teče kapalina bez vzduchu. Nastartuješ motor, počkáš až se spustí ventilátory na chladici, utáhneš odvzdušňovák na chladiči (vrátíš expansku nazpět) a je hotovo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ruslan Posted December 14, 2010 Author Share Posted December 14, 2010 Diky chlapi, zitra provedu a snad to bude dobry. A kolik stoji nemrzka TECHNIC? myslel jsem koupim nejakou obyc v autokelly. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brutall Posted December 14, 2010 Share Posted December 14, 2010 V srpnu stála dvoulitrovka 256,00 kč. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ruslan Posted December 15, 2010 Author Share Posted December 15, 2010 tak tu vodu mam vymenenou. Veslo se tam 3,5 l antifrizu a 3 l vody. Snad to bude dobry Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chechet Posted March 24, 2011 Share Posted March 24, 2011 po nastartovani mi chvili sviti kontrolka chladici kapaliny, po zahrati zhasne. v expanzni nadrzce nic neni. bude stacit dolit destilku nebo radsi nemrznouci smes? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miroja Posted March 24, 2011 Share Posted March 24, 2011 Ja by som dilieval zmes (v koncentracii ako mas na zimu). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chechet Posted March 24, 2011 Share Posted March 24, 2011 Ja by som dilieval zmes (v koncentracii ako mas na zimu). no jo, ale jak zjistit jaka tam je nyni koncentrace a jaka je vubec barva nemrznouci kapaliny? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddie Posted March 24, 2011 Share Posted March 24, 2011 Pokud jsi ji nikdy neměnil a nevíš, co tam je, dal bych komplet novou. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chechet Posted March 24, 2011 Share Posted March 24, 2011 Pokud jsi ji nikdy neměnil a nevíš, co tam je, dal bych komplet novou. jo, to mi taky prijde jako nejlepsi reseni. nicmene pred vikendem se to zrejme nestihne a o vikendu potrebuju najezdit par set kilometru. doliju tedy jen destilku a pak necham vymenit vsechno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jirka.budejovice Posted April 22, 2019 Share Posted April 22, 2019 Prosím, kde se na 2.0 HDI RHZ vypouští chladící kapalina na bloku motoru? V knize jak na to o tom píšou, bohužel bez fotky. Děkuji moc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brutall Posted April 22, 2019 Share Posted April 22, 2019 Když povolíš spodní hadici na chladiči, vyteče namrzka i z bloku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Charlie 1 Posted April 22, 2019 Share Posted April 22, 2019 Doporučuju vyhodit i termostat a protočit motor aby všechna voda šla pryč.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzy56 Posted April 22, 2019 Share Posted April 22, 2019 já doporučuju na ten šroub nesahat--když ho špatně zalomíš (protože ho od novoty nikdo nepovoloval), vyrobíš si BIG problem..., povol spodní hadici na chladiči, jak psáno nahoře, i když je možné, že budeš muset tu hadici pak koupit novou, protože ten plechový nesmysl na konci té hadice vymyslelo nějaké hovado Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jirka.budejovice Posted April 22, 2019 Share Posted April 22, 2019 Nebudu, protože mam to štěstí že mám vypustak. Já už jednou výměnu dělal a právě vím, že toho moc nevyteklo, tak půlka, tak jsem myslel že to vypustím celý no.. Tvé doporučení beru v potaz ale beztak kde ten vypustak na bloku je? Kdyby se mi to nepodařilo vypustit tak bych to risknul.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jirka.budejovice Posted April 22, 2019 Share Posted April 22, 2019 Před hodinou, Charlie 1 napsal: Doporučuju vyhodit i termostat a protočit motor aby všechna voda šla pryč.... A není potřeba pak dát nějaké nové těsnění? Termostat jsem nikdy nesundaval Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HC MAREK Posted April 22, 2019 Share Posted April 22, 2019 Ja keď som vypúšťal tak som zavrel víčko a tam kde je čapička som fúkol s kompresorom ,ešte čo to vytieklo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krtek 2 Posted April 22, 2019 Share Posted April 22, 2019 ja to preplachol zahradnou hadicou a ten zbytok sa zriedi a vyjde von len potom pocitaj ze cca 2 litre mas dnu (cistej vody ) aby si to vedel namiesat s chladiac kvapalinou Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jirka.budejovice Posted April 22, 2019 Share Posted April 22, 2019 To je všechno hezky, ale budu mít dost ztížené podmínky, žádný kompresor, žádná čistá voda z hadice. Budu to dělat na chatě. Takže si musím vystačit s rukama, destilkou a nemrzkou Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts