Bjukemen Posted December 11, 2010 Share Posted December 11, 2010 ..mám problem že po každom naštartovaní sa mi kurenie prepina do modu AUTO a zapína sa klíma,hlavne teraz v lete aj napriek tomu že si štelujem sám kurenie...da sa to nejako vypeť aby to nerobilo.? [upravil dne 12/12/10 17:57 Bjukemen] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lape Posted December 11, 2010 Share Posted December 11, 2010 OT: vy teď máte na Slovensku léto?Tak to tam hned jedu,u nás padá nechutně sníh:D:D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Scratch Posted December 11, 2010 Share Posted December 11, 2010 me to dela automaticky kdyz si pustim vofuk okna..... takze to vypnu pred nastartovanim Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Edison Posted December 11, 2010 Share Posted December 11, 2010 To je zcela normální a logické chování automatických klima ne jen u pažoutů. On totiž vzduch procházející klimou je výrazně sušší. Krom toho se říká, že i v zimě je dobré aspoň občas klimu zapnout. Toto je fajn příležitost. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddie Posted December 11, 2010 Share Posted December 11, 2010 Teraz v lete mi to dělá taky, ale co je horší, zamrzá mi nafta Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetrCoupe Posted December 11, 2010 Share Posted December 11, 2010 Jak tu psal Edison, vzduch z klimy je sušší, tím pádem se ti nebudou mlžit skla -> Když se zapne fce ofuk předního skla, automaticky se zapne klima. Když se mi to mlží, zapnu klimu, dám krásných 23° a jsem v klidu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bjukemen Posted December 11, 2010 Author Share Posted December 11, 2010 ..no tak to je pekne na chuja ale čo sa da robiť,mne osobne to vadí ale nejako to hadam prežijem... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetrCoupe Posted December 11, 2010 Share Posted December 11, 2010 Jednině si to před startem nastavit podle svých představ Teplotu, rychlost větráku, vypnout klimu atd a pak nastartovat .. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bjukemen Posted December 11, 2010 Author Share Posted December 11, 2010 ..tak je mi jasne že na odmlženie je najlepšie zapnuť klímu ale ja sa chcem v aute hriať a nie chladiť,hlavne ked stojí celu noc pred barákom.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OK406 Posted December 11, 2010 Share Posted December 11, 2010 Pokud ti to zapíná v tomto počasí při nastartování klimatizaci v režimu AUTO, tak je to v pořádku. Přečti si to v manuálu, kde je vše popsané. Musíš si to sám vypnout. Stačí, než nastartuješ a je klíček v druhé poloze,tak si ji vypni a pak nastartuj. Jinak klimatizace nejen chladí, ale i topí. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetrCoupe Posted December 11, 2010 Share Posted December 11, 2010 Psal jsem že si na klimě nastavím krásných 23°... Zdá se ti to málo? Sedíš si v tričku v teple a venku mrzne a chumelí. [upravil dne 11/12/10 13:19 PetrCoupe] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnotherOne Posted December 11, 2010 Share Posted December 11, 2010 ..tak je mi jasne že na odmlženie je najlepšie zapnuť klímu ale ja sa chcem v aute hriať a nie chladiť,hlavne ked stojí celu noc pred barákom.. Auto znamená, že automaticky udržiava nastavenú teplou. Tj keď je vonku chladnejšie ako nastavená teplota tak topí inak chladí. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bjukemen Posted December 11, 2010 Author Share Posted December 11, 2010 ..dobre dakujem za odpovede,ja len som mal zvyk z bawora že tak ako som kurenie vypol tak sa mi zaplo ked som na druhy den štartoval... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bjukemen Posted December 11, 2010 Author Share Posted December 11, 2010 Psal jsem že si na klimě nastavím krásných 23°... Zdá se ti to málo? Sedíš si v tričku v teple a venku mrzne a chumelí. [upravil dne 11/12/10 13:19 PetrCoupe] ..ja sedím stale vo vetrovke,mne je vkuse zima... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetrCoupe Posted December 11, 2010 Share Posted December 11, 2010 Psal jsem že si na klimě nastavím krásných 23°... Zdá se ti to málo? Sedíš si v tričku v teple a venku mrzne a chumelí. [upravil dne 11/12/10 13:19 PetrCoupe] ..ja sedím stale vo vetrovke,mne je vkuse zima... Tak si teplotu zvýšíš ... Klima v zimě hřeje, v létě chladí Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bjukemen Posted December 12, 2010 Author Share Posted December 12, 2010 ..tak nechcem zakladať novú temu tak prispejem sem,pri nastaveni pridenia vzduchu na sklo šipka hore a nohy šípka dole to nefunguje korektne so stredneho vyduchu ide stale najzlinejší prud na sklo len tak slabo a na nohy takmer vobec,preto ma zaujima ako su tam tie klapky alebo či niekto nemate nejaky nákres aby som to rozobral a rozchodil... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koblih69 Posted December 12, 2010 Share Posted December 12, 2010 Když dáš klimu na sklo + nohy tak je realita taková, že to fouká hodně na sklo, ale i z prostředka. Pokud přivřeš průduchy v palubce tak to jde dolů o něco lépe. Jestli klapky fungují OK poznáš snadno, Sedni ke spolujezdci, obličej dej proti průdochům uprostřed palubky a přepínej na jen na sklo, jen doprostřed a jen dolů. Uprostřed to ucítíš a nahoře a dole to zkusíš rukou. Pozor chvilku trvá než se to přepne. Stejně skončíš u toho, že pěkně přivřeš prostředek tak aby aby se ti jen nezamlžovaly skla, přepneš na sklo + nohy a dáš o něco vyšší teplotu než jsi zvyklej. Pak je to funguje vcelku OK. Aspoň u mě. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bjukemen Posted December 12, 2010 Author Share Posted December 12, 2010 ..idem to vyskušať som zvedavy ako to bude fachať ale mne sa jedna hlavne o nohy a sklo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vix Posted December 12, 2010 Share Posted December 12, 2010 oddie: tankuj kupříkladu v Rakousích/Němcích - tam nafta nemá důvod zamrzat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bjukemen Posted December 12, 2010 Author Share Posted December 12, 2010 ....no funguje to tak ako hovoriš mierna regulacia tam predsa je škoda že to nefacha normalne tak..ale čo budem privierať stred.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts