Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Nákup v USA, Číně atd. přes Ebay, DX atd. - pozor na chystanou změnu daně

Recommended Posts

Odesláno

Pokud to nevypada jako zbozi obchodni povahy (treba mych obvyklych 200 motorku z Japonska za 50K), neni to na firmu a celnik ma dost podkladu pro vypocet cla a DPH (je tam treba uvedena verohodna cena), tak rovnou prilozi dobirkovou poukazku. Jinak poslou jen vyzvu k procleni...

A mnohdy tuto vyzvu poslou, i kdyz vyse uvedene podklady maji...

• O 4 týdny později...
  • O 3 týdny později...
Odesláno

Už jste to někdo absolvoval? Ideálně s čáskou pod 22 EUR? Na jiných fórech si docela stěžují na Českou poštu :( Já jsem teprve v očekávání nabíječky na mobil z ebay a tak jsem zvědavý. A to bych chtěl ještě objednávat něco málo na vrtulník...

Odesláno

Ano. \"Nenápadně\" k tomu přibyla jedna taková sviňárna, a to, že si Česká pošta účtuje 96Kč za uložení do celního skladu a 180Kč v případě, že se doplácí DPH. Takže 96 zaplatíte v každém případě, když vám celnice tu zásilku zasekne, a pokud si to nechcete vyřizovat sami a bude se platit DPH, vylepíte 180. Viz http://ceskaposta.cz/cz/aktualne/tiskove-zpravy/2011/ceska-posta-zastupuje-od-1--dubna-sve-zakazniky-pri-celnim-rizeni-id32855/

Takže u zásilky pod 22 EUR, když se jim to nebude zdát, máte to za +96, u zásilky nad 22 EUR, když to celník nevezme podle deklarace, ale nechá si to doložit, to máte za +180. Rozhodnutí je na celníkovi, ale vzhledem k tomu, že je to pro poštu kšeft... Jedna věc s deklarací 15USD mi už nicméně prošla bez buzerace.

Odesláno

Se taky zapojím...no já naststesti jsem se odnaucil nakupovat v americe a nakupuju jen v Anglii, levnejsi nez u nas a nemam problem...clo tam neni tak neni co resit

Odesláno

Jinak ještě podle starého limitu, ale už s touhle sviňárnou mi zasekli aku pilu s perfektně vypsanou deklarací dle skutečnosti, takže mě to stálo týden zpoždění za 96Kč, kdežto další tři věci, co byly psané rukou k nepřečtení a s nesmyslně nízkou cenou pustili jen tak. Jo a do třech balíků mi vlezli, ačkoliv bylo jasně napsáno, co to je a muselo to být jasně vidět i na RTG.

Odesláno
Ano. \"Nenápadně\" k tomu přibyla jedna taková sviňárna, a to, že si Česká pošta účtuje 96Kč za uložení do celního skladu a 180Kč v případě, že se doplácí DPH. Takže 96 zaplatíte v každém případě, když vám celnice tu zásilku zasekne, a pokud si to nechcete vyřizovat sami a bude se platit DPH, vylepíte 180. Viz http://ceskaposta.cz/cz/aktualne/tiskove-zpravy/2011/ceska-posta-zastupuje-od-1--dubna-sve-zakazniky-pri-celnim-rizeni-id32855/

Právě, že já si vysvětluji tiskovou zprávu pošty jinak.96,-- zaplatím, pokud mám \"nedostatečné nebo nesprávné údaje na poštovní celní prohlášce nebo při absenci potřebných dokladů\" - pak pošta účtuje 96,--

Pokud mám vše v pořádku a cenu do 22 EUR, tak bych neměl platit nic, i kdyby to měla pošta ve skladu a celníci to okukovali třeba půl roku.

Jinak dnes mi nabíječka dorazila, byla bez cla a bez poplatků.

Odesláno

Pokud máš \"nedostatečné nebo nesprávné údaje\" a skončí to v poštovním celním skladu, vylepíš 96.-Kč. O tom, co je \"nedostatečný nebo nesprávný údaj\" rozhoduje celník.

• O 2 roky později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...