Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Nákup v USA, Číně atd. přes Ebay, DX atd. - pozor na chystanou změnu daně

Recommended Posts

Odesláno

V rámci EU musíš být daňově neutrální, tedy pokud ti to prodá s DPH a máš doklad pak by ti neměli doměřit DPH při vstupu. Pokud doklad nemáš nebo je neprůkazný tak by mohli mít snahu o doměření, ale myslím, že se to nestane.

Odesláno

no mě by spíš zajímalo co ty kurvy nezdaní a nezdraží !! Jinak co se týče USA nebo Kanady není problém se na mě obrátit,objednat poslat adresu co to je a nebude asi problém zajistit nějakou levnější dopravu do ČR.

Odesláno

Jako že to tam někdo vezme a přepošle? To neřeší českou celnici. Leda že by sem někdo pravidelně lítal a troufal si brát věci s sebou do zavazadel, ale i tak trochu riskuje.

Odesláno

Zásilky v rámci EU:

- seš konc. zákazník nebo pondikatel neplátce - cenu platíš vč. DPH

- seš firma nebo podnikatel plátce - prodejce je povinen ti prodat bez DPH (může žádat doklad o reg.) a ty pak DPH doměřuješ v přiznání

- neexistuje clo v rámci EU

V EU jednoznačně doporučuju DPD. Německo - česko balík přijde do 72h a za velmi rozumný ceny.

Co se týče DX, zatím co sem slyšel jenom chválu, občas jen delší dodání (10-14 dní) jinak do týdne.

Dá se třeba za pár klacků poskládat kompletní kamerovej zabez. systém i přes wifi. Nezapřu nutnost se v daným oboru trochu vyznat, nespolíhal bych se na nějaký záruky ani podporu. Posílat reklamaci většinou nemá smysl.

A velmi bych doporučil pokud možno vybrat (třeba i připlatit) dopravu TNT, DHL. \"Jejich\" celníci se tak nešťourají v detajlech jako nejmenovaná celnice a deklarace v Praze, přes kterou jdou EMS zásilky v rámci ČP.

Dovoz mimo EU

- seš konc. zákazník nebo pondikatel neplátce - cenu platíš bez DPH a v ČR celnici platíš CLO+DPH z částky za výrobek + doprava - na to bacha a taky na cenu celní deklarace, v případě té nejm. firmy kolem 650Kč/zásilka, TNT 300Kč.

- seš firma nebo podnikatel plátce - cenu platíš bez DPH a v ČR celnici platíš CLO a JSD deklarantům a pak DPH doměřuješ v přiznání

Pro rychlý odbavení je nutný striktně dodržovat požadavky deklarace na doklady apod.

Celní sazba se hledá v Taricu, není to jednoduchý tam něco najít, ale věda taky ne

http://ec.europa.eu/taxation_customs/dds2/taric/taric_consultation.jsp?Lang=cs&Taric=&Expand=true&Area=&SimDate=20101120

[upravil dne 20/11/2010 03:35 Fusion]

Odesláno
jirka639: aha, díky, tenhle web už jsem viděl, ale neuložil jsem si link :D

Máte někdo zkušenosti s doručením do Česka? ;)

DX co se týče doručení obykle tak 14 dnů. Nicméně třeba teď se mi sekla zásilka na poště v Honkongu a trvalo 15 dnů než opustila Hongkong. Kolega má zase poměrně často problém s tím, že i když vybere všechny položky dostupné tak některé mu posílají až s další zásilkou třeba po měsíci nebo jednou po 2 měsících vraceli peníze.

Jenom chci upozornit, že dostáváte to co zaplatíte ( a platíte málo ). Tak je to třeba brát. Třeba ND na telefony nebo PSP a příslušenství k PC vcelku dobrý, ale jakmile je něco mechanicky nebo matreiálnově náročnějšího ( třeba držák na telegon do auta ) tak moc nedoporučuju. Každopádně je potřeba číst recenze a když nejsou tak alespoň na jiné produkty stejného výrobce. Poslední upozornění -DX se snaží ušetřit na poště - nečekejte tedy balíček, ale obvykle je \"kouli v bublinkové obálce\". s tím je potřeba počítat a přeměty které jsou mechanicky zranitelné raději neobjednávat.

• O 4 týdny později...
  • O 2 měsíce později...
Odesláno

Jestli je na balicku napsano GIFT nebo SAMPLE uz davno celniky nezajima. Podstatne je, co je uvnitr. Pokud tam bude neco, co dotycnemu nic moc nerika a hodnota bude 22 EUR, je velka sance ze to projde bez povsimnuti. Pokud tam ale bude fotak, tak s tim moc nepocitejte.

Na druhou stranu to funguje lip, obcas se stavalo ze odesilatel pro jistotu balik radne pojistil (treba na dvojnasobek hodnoty), a celnik podle toho rovnou scitnul DPH a prilozil dobirkovou poukazku...

Pomerne casto chodim na vyclivaci postu a je tam krasny vyhled do skladu, kde celnici vybaluji balicky a pripadne je projizdeji scanerem, takze maji celkem prehled. Samozrejme zalezi i na nalade dotycneho, jestli zrovna bude mit naladu u daneho balicku zjistovat hodnotu, zejmena pokud to jsou treba evidentne pouzite veci.

Odesláno

Běžně kupuju na ebay i DX, nicméně teď chci koupit větší věc z Číny. Cena vč. dopravy 540USD. Platba cla a DPH mne nemine, počítám s tím, nicméně - jak to probíhá prakticky? Někdo z celního skladu mi dá vědět, že tam mám zboží a pošle složenku? Díky.

Odesláno

Pošlou ti oznámení o příchodu a tam bude seznam všeho, co musíš doložit. Např. pokud to jde přes poštu, půjde to přes jednu deklaraci, které musíš dát plnou moc atd. Pokud nejseš z Prahy tak je to trochu na dýl.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...