koblih69 Odesláno 18. listopad 2010 Odesláno 18. listopad 2010 Budeš na to mít daňový doklad s vyčíslením francouzské VAT ( DPH ) ? Citovat
BV406 Odesláno 18. listopad 2010 Odesláno 18. listopad 2010 pravdepodobne ano, je to normalni francouzsky prodejce , http://www.planetefcsm.com ... chci si k vanocum udelat radost Citovat
Y2K Odesláno 18. listopad 2010 Odesláno 18. listopad 2010 myslim ze by si nemal platit nic naviac. Pretoze zasielky v ramci EU ani nejdu cez colne konanie Citovat
koblih69 Odesláno 18. listopad 2010 Odesláno 18. listopad 2010 V rámci EU musíš být daňově neutrální, tedy pokud ti to prodá s DPH a máš doklad pak by ti neměli doměřit DPH při vstupu. Pokud doklad nemáš nebo je neprůkazný tak by mohli mít snahu o doměření, ale myslím, že se to nestane. Citovat
Burisek Odesláno 19. listopad 2010 Odesláno 19. listopad 2010 no mě by spíš zajímalo co ty kurvy nezdaní a nezdraží !! Jinak co se týče USA nebo Kanady není problém se na mě obrátit,objednat poslat adresu co to je a nebude asi problém zajistit nějakou levnější dopravu do ČR. Citovat
oddie Odesláno 19. listopad 2010 Autor Odesláno 19. listopad 2010 Jako že to tam někdo vezme a přepošle? To neřeší českou celnici. Leda že by sem někdo pravidelně lítal a troufal si brát věci s sebou do zavazadel, ale i tak trochu riskuje. Citovat
Pata Odesláno 20. listopad 2010 Odesláno 20. listopad 2010 jirka639: aha, díky, tenhle web už jsem viděl, ale neuložil jsem si link Máte někdo zkušenosti s doručením do Česka? Citovat
Fusion Odesláno 20. listopad 2010 Odesláno 20. listopad 2010 Zásilky v rámci EU: - seš konc. zákazník nebo pondikatel neplátce - cenu platíš vč. DPH - seš firma nebo podnikatel plátce - prodejce je povinen ti prodat bez DPH (může žádat doklad o reg.) a ty pak DPH doměřuješ v přiznání - neexistuje clo v rámci EU V EU jednoznačně doporučuju DPD. Německo - česko balík přijde do 72h a za velmi rozumný ceny. Co se týče DX, zatím co sem slyšel jenom chválu, občas jen delší dodání (10-14 dní) jinak do týdne. Dá se třeba za pár klacků poskládat kompletní kamerovej zabez. systém i přes wifi. Nezapřu nutnost se v daným oboru trochu vyznat, nespolíhal bych se na nějaký záruky ani podporu. Posílat reklamaci většinou nemá smysl. A velmi bych doporučil pokud možno vybrat (třeba i připlatit) dopravu TNT, DHL. \"Jejich\" celníci se tak nešťourají v detajlech jako nejmenovaná celnice a deklarace v Praze, přes kterou jdou EMS zásilky v rámci ČP. Dovoz mimo EU - seš konc. zákazník nebo pondikatel neplátce - cenu platíš bez DPH a v ČR celnici platíš CLO+DPH z částky za výrobek + doprava - na to bacha a taky na cenu celní deklarace, v případě té nejm. firmy kolem 650Kč/zásilka, TNT 300Kč. - seš firma nebo podnikatel plátce - cenu platíš bez DPH a v ČR celnici platíš CLO a JSD deklarantům a pak DPH doměřuješ v přiznání Pro rychlý odbavení je nutný striktně dodržovat požadavky deklarace na doklady apod. Celní sazba se hledá v Taricu, není to jednoduchý tam něco najít, ale věda taky ne http://ec.europa.eu/taxation_customs/dds2/taric/taric_consultation.jsp?Lang=cs&Taric=&Expand=true&Area=&SimDate=20101120 [upravil dne 20/11/2010 03:35 Fusion] Citovat
koblih69 Odesláno 20. listopad 2010 Odesláno 20. listopad 2010 jirka639: aha, díky, tenhle web už jsem viděl, ale neuložil jsem si link Máte někdo zkušenosti s doručením do Česka? DX co se týče doručení obykle tak 14 dnů. Nicméně třeba teď se mi sekla zásilka na poště v Honkongu a trvalo 15 dnů než opustila Hongkong. Kolega má zase poměrně často problém s tím, že i když vybere všechny položky dostupné tak některé mu posílají až s další zásilkou třeba po měsíci nebo jednou po 2 měsících vraceli peníze. Jenom chci upozornit, že dostáváte to co zaplatíte ( a platíte málo ). Tak je to třeba brát. Třeba ND na telefony nebo PSP a příslušenství k PC vcelku dobrý, ale jakmile je něco mechanicky nebo matreiálnově náročnějšího ( třeba držák na telegon do auta ) tak moc nedoporučuju. Každopádně je potřeba číst recenze a když nejsou tak alespoň na jiné produkty stejného výrobce. Poslední upozornění -DX se snaží ušetřit na poště - nečekejte tedy balíček, ale obvykle je \"kouli v bublinkové obálce\". s tím je potřeba počítat a přeměty které jsou mechanicky zranitelné raději neobjednávat. Citovat
Péťa Odesláno 18. prosinec 2010 Odesláno 18. prosinec 2010 Tak máme čas ještě do konce března: http://aktualne.centrum.cz/finance/nakupy/clanek.phtml?id=685725 Citovat
jjjirkaaa Odesláno 24. únor 2011 Odesláno 24. únor 2011 Trošku to tu oživím. Našel by se zde ochotný člověk, který by mi objednal něco z Dealextreme? Nemám PayPal. Peníze bych samozřejmě poslal předem. Kdyby to byl někdo z Prahy a okolí, budu velice rád. Jedná se mi o toto: http://www.dealextreme.com/p/7-touch-screen-lcd-windows-ce-net-6-0-gps-navigator-with-fm-av-europe-maps-4gb-56308 Díky Jirka. Citovat
Péťa Odesláno 24. únor 2011 Odesláno 24. únor 2011 Zřiď si PayPal a nebudeš chtít platit jinak Třeba i tady http://shop.navaseauta.cz/index.php? Citovat
jjjirkaaa Odesláno 24. únor 2011 Odesláno 24. únor 2011 Kvůli jedné platbě to dělat nebudu:bojim, proto přicházím sem s prosbou. Jinak kde je v tvém linku odkaz na PayPal? Nějak jsem nenašel:myslim. Díky jirka. Citovat
Vvitty Odesláno 24. únor 2011 Odesláno 24. únor 2011 Jestli je na balicku napsano GIFT nebo SAMPLE uz davno celniky nezajima. Podstatne je, co je uvnitr. Pokud tam bude neco, co dotycnemu nic moc nerika a hodnota bude 22 EUR, je velka sance ze to projde bez povsimnuti. Pokud tam ale bude fotak, tak s tim moc nepocitejte. Na druhou stranu to funguje lip, obcas se stavalo ze odesilatel pro jistotu balik radne pojistil (treba na dvojnasobek hodnoty), a celnik podle toho rovnou scitnul DPH a prilozil dobirkovou poukazku... Pomerne casto chodim na vyclivaci postu a je tam krasny vyhled do skladu, kde celnici vybaluji balicky a pripadne je projizdeji scanerem, takze maji celkem prehled. Samozrejme zalezi i na nalade dotycneho, jestli zrovna bude mit naladu u daneho balicku zjistovat hodnotu, zejmena pokud to jsou treba evidentne pouzite veci. Citovat
oddie Odesláno 24. únor 2011 Autor Odesláno 24. únor 2011 Klidně ti to koupím, není problém, ale chce to fakt rychle, aby to stihlo ještě dojít včas... Citovat
Fusion Odesláno 24. únor 2011 Odesláno 24. únor 2011 Březen bude u mě ve znamení desítek objednávek z USA. Citovat
oddie Odesláno 24. únor 2011 Autor Odesláno 24. únor 2011 V USA mám vyhlídnuté věci hrubě přes 200USD, a zrovna tam zpravidla píšou do deklarace skutečnou cenu... Citovat
jbily Odesláno 25. únor 2011 Odesláno 25. únor 2011 Běžně kupuju na ebay i DX, nicméně teď chci koupit větší věc z Číny. Cena vč. dopravy 540USD. Platba cla a DPH mne nemine, počítám s tím, nicméně - jak to probíhá prakticky? Někdo z celního skladu mi dá vědět, že tam mám zboží a pošle složenku? Díky. Citovat
Fusion Odesláno 25. únor 2011 Odesláno 25. únor 2011 Pošlou ti oznámení o příchodu a tam bude seznam všeho, co musíš doložit. Např. pokud to jde přes poštu, půjde to přes jednu deklaraci, které musíš dát plnou moc atd. Pokud nejseš z Prahy tak je to trochu na dýl. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.