Stifler Odesláno 2. říjen 2010 Odesláno 2. říjen 2010 Mám menší problém. Občas hned po nastartování auta se mi rozsvítí kontrolka na palubovce - diagnostika motoru (oranžová kontrolka). Někdy jede auto normálně a někdy chvíli jede jakoby bez turba - netáhne to. Když to jede normálně, tak nepozoruji žádné změny, ale když to netáhne, tak to trvá asi 10 sekund a pak se jakoby turbo chytí a jede to už zbytek jízdy normálně. Někdy mi ta kontrolka svítí i několik jízd po sobě, někdy to svítí jednu jízdu a pak je nějakou dobu nastartuju a kontrolka se nerozsvítí. Dělá mi to u dlouhých i krátkých tras. Někdy se mi ta kotrolka rozsvítí během jízdy a pak třeba při příští jízdě už po startu, ale za jízdy nikdy nezhasne. Vždycky zhasne až při nějaké příští jízdě zase hned po startu. Něví někdo, co s tim může být? Nechce se mi hned na diagnostiku, nejsem při penězích. Edit: Závada zjištěna - vadný snímač tlaku turba. [upravil dne 11/10/10 od Stifler] Citovat
Stifler Odesláno 2. říjen 2010 Autor Odesláno 2. říjen 2010 Nemám. Je to klasika HDi rok výroby 2000 Citovat
Benžík Odesláno 2. říjen 2010 Odesláno 2. říjen 2010 Zkus prohledat konektory ruznych snimacu, hlavne tlak turba. Mozna taky vaha vzduchu? Citovat
P607Olda Odesláno 2. říjen 2010 Odesláno 2. říjen 2010 Taky to vidím na konektory. Taky váha vzduchu. Citovat
straki007 Odesláno 3. říjen 2010 Odesláno 3. říjen 2010 Mám menší problém. Občas hned po nastartování auta se mi rozsvítí kontrolka na palubovce - diagnostika motoru (oranžová kontrolka). Někdy jede auto normálně a někdy chvíli jede jakoby bez turba - netáhne to. Když to jede normálně, tak nepozoruji žádné změny, ale když to netáhne, tak to trvá asi 10 sekund a pak se jakoby turbo chytí a jede to už zbytek jízdy normálně. Někdy mi ta kontrolka svítí i několik jízd po sobě, někdy to svítí jednu jízdu a pak je nějakou dobu nastartuju a kontrolka se nerozsvítí. Dělá mi to u dlouhých i krátkých tras. Někdy se mi ta kotrolka rozsvítí během jízdy a pak třeba při příští jízdě už po startu, ale za jízdy nikdy nezhasne. Vždycky zhasne až při nějaké příští jízdě zase hned po startu. Něví někdo, co s tim může být? Nechce se mi hned na diagnostiku, nejsem při penězích. :myslim Citovat
Hauke Ivo Odesláno 3. říjen 2010 Odesláno 3. říjen 2010 Tohle bez diagnostiky nevyresis, muze to delat klidne i senzor klepani. Hodi auto do nouzaku a vypne turbo. Pokud chces zjistit KO turbo tak zapoj podtlaky na turbo bez solenoidu. Musi tlacit plynule celej rozsah otacek. Ale pozor tocit jen do 3000 pak to spadne do nouzaku protoze nebude klesat tlak ale bude namisto toho stale stoupat az na 2.5 baru Citovat
Benžík Odesláno 3. říjen 2010 Odesláno 3. říjen 2010 Myslim, že turbem to nebude, píše, že to někdy jede normálně. Citovat
Stifler Odesláno 4. říjen 2010 Autor Odesláno 4. říjen 2010 Včera jsem zjistil za jízdy, že když mi svítí ta kontrolka, tak auto jede jakž takž normálně, ale při otáčkách nad 3000 se auto jakoby zastaví - nezrychluje, až mám pocit, že stojí a nejede vůbec, takže to určitě bude souviset s turbem, alespoň s tlakem v turbu a když to jede s tou rozsvícenou kontrolkou, tak to žere jako tank - na čtyřku v 70 km/h do kopečka to žere více než 15 litrů okamžité spotřeby, což dříve bylo podstatně míň, tak nevim. Kouknu na tu váhu vzduchu, ale konektory nevim, na který kouknout, páč jsem absolutní amatér, co se aut týče. Nějaký podtlaky, solenoidy nebo senzor klepání mi nic neříká. Citovat
ozzy56 Odesláno 4. říjen 2010 Odesláno 4. říjen 2010 zkus tu váhu a její konektor vyčistit sprejem určeným k čištění váhy...,nic tím nepokazíš Citovat
Stifler Odesláno 4. říjen 2010 Autor Odesláno 4. říjen 2010 jj, zkusím to. Mam na váhu čistič brzd (mělo by to tím v pohodě jít vyčistit), tak to tím zkusim a uvidí se. Díky ozzy Citovat
marsalek Odesláno 4. říjen 2010 Odesláno 4. říjen 2010 Motor je v tzv. nouzovem rezimu a proto ho ridici jednotka nepusti pres 3000 ot./min. Potrebujes sehnat servis, kde umeji pouzivat diagnostiku a mozek. Kaja Citovat
Stifler Odesláno 4. říjen 2010 Autor Odesláno 4. říjen 2010 Aha, já jsem ještě nikdy neuměl rozpoznat \"normální\" a \"nouzový\" režim. Předpokládal jsem, že mi to něco napíše na PP, ale možná stačí rozsvícení té kontrolky diagnostiky motoru a už je nouzový režim na světě. to mě nanapadlo, ale asi na tom něco bude. díky za info Citovat
Stifler Odesláno 4. říjen 2010 Autor Odesláno 4. říjen 2010 Něco podobného mi to dělalo, když jsme jezdil s děravou spodní hadicí od intercooleru k turbu...Taky mi to někdy jelo normálně a někdy to jelo jakoby bez turba...Bylo to taky nahodilé a záviselo to i na tom, jak jsme na to šlapal a jak to protrhávalo izolačku na tý díře. Citovat
Stifler Odesláno 5. říjen 2010 Autor Odesláno 5. říjen 2010 Tak jsem včera důkladně pročistil váhu vzduchu i vybral spoustu srnčích chlupů ze vzduchového filtru a dneska už po nastartování zase svítí kontrolka diagnostiky motoru a auto jede v nouzovém režimu, takže váhou to není. Což znamená, že to bude něčim vážnějším a bude to pravděpodobně vyžadovat nějakou větší finanční investici. Citovat
oddie Odesláno 5. říjen 2010 Odesláno 5. říjen 2010 Inu, bude to (překvapivě) vhodné dát na tu diagnostiku a podívat se, co se mu vlastně nelíbí, když kvůli tomu rozsvěcí kontrolku... Citovat
godzila.01 Odesláno 5. říjen 2010 Odesláno 5. říjen 2010 Dignosti mnohá tajemství leckdy odhalí.... Citovat
Stifler Odesláno 5. říjen 2010 Autor Odesláno 5. říjen 2010 jj, už se na tom pracuje a snad v sobotu budu vědět víc (konkrétní závadu). Citovat
Stifler Odesláno 6. říjen 2010 Autor Odesláno 6. říjen 2010 Tak dneska ráno, když jsem jel do práce, nastartuju a kontrolka diagnostiky motoru se mi nerozsvítila ani postartu, ani za cesty. Tak jsem zvědavej, co se stane večer, až pojedu z práce... Nevim, proč si to se mnou takhle hraje. Buď to má svítit fort nebo to má dát pokoj a fungovat tak, jak má. Tohle chvíli jo, chvíli ne se mi vůbec nelíbí...Asi něco odchází, ale ještě to neodešlo úplně. Chvílemi to obživne a pak zase umírá. Citovat
Ericce Odesláno 6. říjen 2010 Odesláno 6. říjen 2010 přesne to samé mi to delalo hm tedy krom rosvícení kontrolky motoru. bylo to váhou vzduchu. kamarád mi to přečistil sprayem na brzdy a pomohlo to jenom na chvíli, tak jsem se dočítal nekde tu, že to chce IPA spray - izopropyl alcohol spray. koupil jsem ho v zboží z elektrosoučástkami a ted je tomu už trištvrte roku a zatím klop klop v pohode. inu ten spray na brzdy na to není dobrej ani čistič oken co tady také nekdo písal. ten IPA je nejlepší, nezanecháva na vláknech zaschnuté fleky. je třeba nechat zapůsobit cca 10 min i tři krát po sobě. ješte skus tohle. turbo se mi také nezdá, že by to bylo. jenom nejakej snímač. kdyby turbo mělo by to i přejavy více by pískalo kdyby bylo přidřený, z výfuku černej dym kdyby mělo vůli v uložení - propouštelo by nadmerné množství oleje. podobné blbnutí delal senzor tlaku nad intercoolerem. zvykla se ulomit tá černá trubička na kterej je ten senzor pak to blblo. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.