Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
pochopili to myslím všichni--nikdo nechce platit cenu oleje v pežot servisu,když na eshopu je za polovic :), jen ti ten servis může říct v době garančky, že ten tvůj olej nepříjme a bude dávat svůj...,svede to na to,že za svůj olej ručí a za tvůj nebude přebírat záruku--a myslím,že na to má plné právo,at se nám to líbí,nebo nelíbí...

jiná je situace po uplynutí záruky--když ti v opravně nevezmou tvůj olej, můžeš jít do jiného servisu,nebo si ho vymenit sám :myslim

[upravil dne 6/10/10 od ozzy56]

pokial im tam berem cisto novy nevybaleny olej a tu istu znacku aj typ..by som bol zvedavy ktory by bol ten dovod ze to nechcu pouzit.. a ze mi zaruka odpadava vtedy :o:D

Odesláno

buga

ten důvod jsem napsal jasně: z oleje, co jim přineseš nemají nic, rozumíš?? a mají právo si dát v záruce co chtějí oni, néé co chceš ty :roker

Odesláno
... trend za posledné roky je jasný - ceny nových áut klesli aj o 40-50%, tým pádom zarobiť na chod prevádzky musí iné oddelenie... Áno, servis je dnes drahá záležitosť, ale zadarmo dnes nikto nič robiť nebude...

Aby sme sa chápali - neobhajujem vysoké ceny!!! Len si treba uvedomiť, že prevádzkové náklady koncesie sú obrovské (energie, úvery, mzdy atď.).

Od zlatej bane má licencovaný biznis s autami veľmi ďaleko... Ak si myslíte opak, moja otázka znie: \"Prečo už dávno v tom nepodnikáte tiež?!\"

V posledných rokoch akoby sa ľudia zbláznili - každý rozmýšľa nad tým, koľko na ňom niekto iný zarobí, pritom by nás mala zaujímať kvalita, čo za zaplatené peniaze dostaneme!

len kvalita je taktiez rozna :);) ale hej, mas pravdu..

napr dnes som bol v BEGAME v Trnave a hned pri prichode vonku sa mi pozdravil servisak a ja som pozeral prvu sekundu ze wow, aky slusni ludia! :super

No kde mají auto o 40-50% nižší hned tam jdu auto koupit myslím, že ceny jsou stále stejné již několik let jen se mění verze např.: dříve 306 pak 307 a teď 308, ale ceny jsou stále stejné.

Odesláno

staina: pred 4 rokmi stála nová 207-čka s 1.4e cez 500 000 Sk, dnes mám na predajni 207 1.4e s ESP a vyhrievanými sedačkami za 290 000 Sk!!! Nech počítam akokoľvek, pre mňa to pokles ceny JE...

Pozrime sa na ceny 307-čiek - vo svojej najväčšej sláve sa predávali aj bez klímy cez 600 000 Sk. Dnes mám na showroome 308 1.4VTi s automatickou dvojzónovou klímou za 360 000 Sk...

Najpredávanejšie verzie Boxera 335 L3H2 120k sa predávali cez 1 000 000 Sk, dnes auto naložené doslova všetkým vyjde na 580 000 Sk...

407-čky pri vstupe na trh stáli všetky okolo 800 000 Sk, lepšie výbavy a motory atakovali hranicu 1 000 000 Sk, dnes mám full výbavu bez kože 2.0HDi 140k za 590 000 Sk...

Mám pokračovať?!

Tento pokles neznamená, že predajne stratili toľko na maržiach v absolútnych číslach, ale určite je iné zarobiť určité percento z vyššej sumy ako z nižšej...

Odesláno
Keby to clovek vedel tak si aj rok pocka ze :)

Este k tym olejom...vsetci pisete do motora THP olej 5W-30 ale ja som mal predpisany 0W-30?? Ako to?

...určite má byť 5W-30, nad 0W-30 sa špekulovalo, či by nebol kvôli jeho vlastnostiam lepší pre zimné obdobia (problémy s rozvodmi v tuhých mrazoch)...

Odesláno

Tak jsem byl na výměně oleje:

Ceny (bez DPH):

Total OL5W30 INEO SUD x 4 kousky = 1860Kč

Filtr = 349Kč

Těsnění 30Kč

+ nějaká prohlídka a diagnostika = 3634Kč s DPH.

Docela dost, ale motor je znatelně tišší ... to nekecám. :)

• O 4 měsíce později...
Odesláno

caute,mám otazku..

Nahodou neviete mi poradit ze ako casto treba robit servisne interv.na 308 1, 6 HDI, 112k.Teraz to budem kupovat ako jazdene 2008 a zatial malo o tom aute viem.... diky moc za pomoc.

Odesláno
caute,mám otazku..

Nahodou neviete mi poradit ze ako casto treba robit servisne interv.na 308 1, 6 HDI, 112k.Teraz to budem kupovat ako jazdene 2008 a zatial malo o tom aute viem.... diky moc za pomoc.

Otázkou je, jak to bude mít zdokumentované předchozí majitel. Jestli na servis jezdil a hlavně kam.

Na druhou stranu jeté auto je nejlépe nechat prohlédnout (pokud možno ještě před koupí).

Odesláno

To ti to tam lili jakože z flašek?? To jsou teda dobrý vydřiduši. Co jsem kdy kde byl, tak olej měli vždycky značkový, ale \"ze sudu\". 4l oleje plná systetika+výměna filtru, vždycky jsem se dostal i s prací a DPH pod 2 tisíce (v autorizovaném servisu).

Odesláno

To ti to tam lili jakože z flašek?? To jsou teda dobrý vydřiduši. Co jsem kdy kde byl, tak olej měli vždycky značkový, ale \"ze sudu\". 4l oleje plná systetika+výměna filtru, vždycky jsem se dostal i s prací a DPH pod 2 tisíce (v autorizovaném servisu).

No on to byl SUD, ale počítali litr jako z flašky, která byla o 100% dražší než seženeš na NETu. :grr

Odesláno

Na garancku si môzes priniest aj vlastny olej,ak je original baleny ja tam lejem taktiez Total Ineo ECS 5w30.

Aspon naposledy nikto nic nenamietal je to origo servis Peugeot a chodievam na garancky po 15000km.

[upravil dne 19/2/11 14:16 Mirec-308]

Odesláno

U Peugeota jsem ještě neměnil, ale mám zkušenosti z TDCi Fordu (olej stejný, 0W30 nebo 5W30).

Ve značkovém servisu v Praze u Charouze mi na rovinu řekli, že to bude za 3600. O 10km dál, ve značkovém servisu Valoušek to bylo za 1600Kč. (Bez diagnostiky a podobných serepetiček, to u auta z roku 2002 nehrozilo).

Naposledy jsem měnil v neorigo servise (ovšem specializovaný na Ford), olej z flašek, vyšlo to na 1700Kč.

Chce to holt najít férový servis, kde člověka nechtějí jen oškubat.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...