Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Tak já většinou u OMV.

Na Shell už ani náhodou.

Samozřejmě záleží na provozovateli, ale zkušenost od nás z práce.

Tankování nafty letos v zimě u třech aut znamenalo zamrzlou naftu a uvíznutí dvou aut na horách a třetího v Bohdanči...

Co se týče benzínu, tak škubání a neplynulý chod motoru u čtyř aut.

Z toho udělaný závěr člověka který mě služebáky na starost - zákaz tankování na Shell...

Po zbytek zimy tankováno na OMV a vše v pohodě...

Jedná se o čerpačky v Kolíně.

U bráchy v práci tankujou naftu i benzin do služebáků u Benziny a bez problémů.

Ještě informace od revizáka, který k nám jezdí a dost střídá auta, jelikož najede kolem 100tis km za rok po celé ČR, tak má auto cca na 2-3 roky. Benzina a OMV kdekoli paráda, ostatní jak kde, ale už prý jezdí jen k těmto dvěma.

Přišel i s tím, že si v MB nechávali dělat nezávislý test pohoných hmot a jen tyto dvě čerpačky prošly, ostatní ne.

Ale o tom by musel ukázat nějaký výsledek ze zkušebny, jinak si o tom může každý myslet co chce, ostatně jako o našich názorech :D

Odesláno

ahoj všichni,

do mého ropáčku dávám jenom VERVA Diesel, občas to polechtám VIF em. Nedělám si srandu, ale pažoutek si víc jak 4,4 nevezme, ale je fakt, že tady dálnici nemám, dálniční známku také ne, tak furt jezdím s lehkou nohou.

Odesláno

Hoj :)

Objektivní rozdíl byl poznat u Vervy Disel oproti naftě brané u neznačkových levných čerpacích stanic. Rozdíl je hlavně ve zvuku motoru a startování. Srovnatelné parametry má Agip a OMV. Shell hlavně kvůli ceně a nejistým parametrům oproti třeba zmíněné Benzině, Agipu nebo OMV už neberu. Mám to otestované na 206 1.4HDI(bosch) a 307 2.0HDI 16V(siemens).

Benzín kvůli elektronice, která si normalizovaně upraví spalování, beru standartni 95. Předražený závodní paliva u běžných aut nemají moc významu výkonově a finančně. Občas se stane že některý benzín zapříčiní škubání a špatné spalování, ale to u aut s 200t km na tacháči nemusí být palivem 306 1,6(1bod), F-Mondeo 1.8 16V(4bod). 206 1.4(4bod).

Dlouhodobě spalovaná nafta od Alberta zapříčinila u Octavie II 1.9TDI nadlimitní kouřivost a hluk motoru. Ten pak neprošel na emisích o 30% nad horním limitem.

Už se těším, až se budou někdy testovat pohoné hmoty a bude konečně člověk vědět co tankuje. :roker

Odesláno

tak ja mam benzin 1.6 tankuju vervu. Na vykon to samozrejme efetk nema ale najedu s ni o neco vice kilometru. Mlada ma Octavii II 1.9Tdi a tam ta verva citit je na vykonu a to podstatne.

Odesláno

OMV ... dříve jsem brával Carreru 95, ale jelikož Carrera 100 je jen o korunu dražší, beru ji. Narozdíl od Shell V Power 95 a Racing. Neřekl bych, že to je tolik znát na výkonu, ale motor je nepodstatně tišší.

Určitě doporučuji do nových aut (a nejen do nich) aditivovaný benzín, ať už ho berete kdekoli. Asi rok nebo dva starý (celoroční) test SM s naprosto zaneseným motorem dokázal, že aditiva fungují.

V době, kdy se nesmí zveřejňovat čerpací stanice se špatnými palivy se orientuju tady:

Dobrá pumpa

[upravil dne 2/10/10 od matii]

[upravil dne 2/10/10 od matii]

Odesláno
po zjištění že kvalitní palivo nezaručuje značková pumpa jsem se opět vrátil těm kde to je nejlevnější.

nemyslim si ze je to dobra volba.Znam to uz z vlastniho okoli ze ty nejlevnejsi dokazi byt peknej humus.

• O 2 týdny později...
Odesláno

dnes mi říkal známý, že ve Zlíně vozí do Makra ti samí chlapi ten samý benzín jako na Shell, bavil se o tom s nima :roker nevím co je na tom pravdy, já beru v Makru 98 oktanů a pak to třeba mixnu s OMV normál 95 natural :bacha každopádně motor mám asi naprosto v pořádku ( musím zaklepat ) páč vůbec nežere olej ( výměna oleje před 20 měsíci a neubylo ani trošku ) :super

[upravil dne 11.10.2010 od Honimír]

Odesláno

Aktualne tankuji vyhradne na benzine a omv, jinde uz ne. Ostatni jsou pro me patoky:D Ten seznam je pouze mizive procento z tech sejdirskych pump, jsou-li vubec nejake \"kvalitni\" pumpy:)

[upravil dne 12/10/10 od hoferik]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...