Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak jsem dnes obul Barumky-bravuris 2 po pár km se zdají být v pohodě. Snad vydrží víc než micheliny. Najel jsem na nich 37 000km. Po naších cestách by ještě 3000 snesli, ale příští týden jedu do Skandinávie a těch 8-9 tisíc nééé.:bojim Barumky pořádně otestuji.

Eltone, nesfouklo ti to včera střechu na baráku? Měli jste tam pořádně větrno.

• O 2 roky později...
Odesláno
Zdravim, 

pripravuji se na zimu a chci si koupit plechace 7Jx16 4x108 ET29 65 , pneu uz mam taky vybrany, ale ted jsem si uvedomil a zde po precteni povrdil , ze budu potrebovat i srouby .... Ted mam na aute klasicky 16" Eris.... A po precteni a hledani v tomto tematu , se mi zuzila odpoved "jaky srouby?" na 

M12 x 1.25 x 26 nebo 

M12 x 1.25 x 24  

Jenom nevim kuzelove nebo kulove sedlo.  Pokud mel nekdo primo odkaz, dekuji predem

Ludek

Odesláno (upraveno)

Kup ještě jedny ERIS. Já jsem to tak udělal a bez problému. Zkus inzeráty, minule byly někde za rozumnou cenu.

Plecháče Peugeot mají kuželová sedla. Vyšroubuj a koukni na ty, co máš v hliníkáčích na autě, dost často jsou to univerzální, tzn. mají kužel i plochu.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odesláno

Diky za reakci,

moc se mi nechce na zimu jezdit s Alu kolama , jsem je schopen ponicit i v lete  :nevim  Navic novy plechy se daji sehnat jiz za 1050,- ... Rozhodne je pro me prekvapni, ze se daji mozna pouzit i ty srouby z Eris , ja jsem tusim nekde tady v historii tohoto tematu cetl ze to nejde... No nic asi opravdu omrknu ty stavajici srouby jak jsi psal jestli jsou univerzalni...

Diky Ludek

Odesláno

Šrouby mají dosedaci plochu na plechove disky buď kužel nebo čočku. Když použiješ ty "univerzalni" šrouby z obrázku výše (kužel je tam kvůli plechové rezervě), tak ti budou přečnivat, že tam možná ani nedáš poklice.

Když spočitaš, kolik dáš za plecháče, poklice a možná i šrouby a pokud třeba dojíždíš zimaky přes léto, tak o plechovejch discích vůbec nepřemýšlel. Mluvím z vlastní zkušenost :-)

Odesláno

Když spočitaš, kolik dáš za plecháče, poklice a možná i šrouby a pokud třeba dojíždíš zimaky přes léto, tak o plechovejch discích vůbec nepřemýšlel. Mluvím z vlastní zkušenost :-)

Ted si nejsem uplne jist co vlaste doporucujes ? Jestli to ze si mam nechat jenom alu disky a s nima jezdit 2x rocne na vymenu gum - ta to jsem drive delal. Vzhledem k tomu , ze mam novy auto a predpokladam ze si ho min. 5 roku necham tak proto si kupuju plechace abych mel dve sady. 

Ale diky za oba prispevky vyse ...

Odesláno

já měl vždy dvě sady kol a je to podle mě nejlepší. Neřešim narvaný pneuservisy v jejich sezóně a kola si přehodim kdykoliv potřebuju

Odesláno

urcite jsem taky pro dve sady kol. Uvazoval jsem tez o plechacich, ale staci chvili sledovat inzeraty a sehnal jsem ALU Eris za penize plechacu + poklic + sroubu. Mozna o dva stovky v celku draz. Osobne bych doporucoval prohledat inzeraty na netu a koupit zase ALU

Odesláno

Ted si nejsem uplne jist co vlaste doporucujes ? Jestli to ze si mam nechat jenom alu disky a s nima jezdit 2x rocne na vymenu gum - ta to jsem drive delal. Vzhledem k tomu , ze mam novy auto a predpokladam ze si ho min. 5 roku necham tak proto si kupuju plechace abych mel dve sady. 

Ale diky za oba prispevky vyse ...

Samozřejmě doporučují koupit druhou sadu, pokud možno stejných, alu disků.
  • O 4 týdny později...
Odesláno

Ahoj,

měl bych dotaz pro zasvěcené... Rád bych si pořídil na zimu plechové disky 7x16, problém je, že jiné ET než 29 není nikde k sehnání(vyjma Peugeot za cca 2200 Kč/kus).

Dotaz zní bude tolik vadit jiné ET?  V TP mám 7x16 ET 26 a 7,5x17 ET 29. Někde tu nedávno byla i diskuze o ET, ale nemohu to najít. 

Pneu mám vybrané Nokian WR D4.

Předem děkuji za odpověď.

Odesláno

Ahoj,

měl bych dotaz pro zasvěcené... Rád bych si pořídil na zimu plechové disky 7x16, problém je, že jiné ET než 29 není nikde k sehnání(vyjma Peugeot za cca 2200 Kč/kus).

Dotaz zní bude tolik vadit jiné ET?  V TP mám 7x16 ET 26 a 7,5x17 ET 29. Někde tu nedávno byla i diskuze o ET, ale nemohu to najít. 

Pneu mám vybrané Nokian WR D4.

Předem děkuji za odpověď.

Pneunet.cz..... Cca 1400/ks
Odesláno (upraveno)

v TP máš 7x16 ET 26? To je nějaká změna po FL? Nepíšeš, jaké máš auto.

Standardně je 7x16 ET 29. 7,5x16 ET29 není standardní rozměr, od výrobce určitě není zapsaný. Aspoň před FL to tak bylo.

Pokud to nemáš zapsané v TP, tak to administrativně bude vadit, technicky nemusí, větší rozdíly mohou zhoršit chování auta (hluk, nerovnoměrné sjíždění pneu, nepředvídatelné chování při zatáčení, v nejhorším ti otáčející se kolo může zachytávat o nápravu nebo karoserii). Můj soukromý názor je, že ET25 by nemuselo vadit, každopádně bez zápisu do TP ti auto nevyhovuje specifikaci. Já osobně "riskuji" zimní na 7x16 ET28. 16" ERIS 2200Kč za kus? Tak pokud máš takovou nabídku, neváhal bych ani chvilku ;) (1500 za plech, 2tis za elektron). Když dnes kouknu na heureku, tak v ET 29 je tedy zlatej výběr proti době, kdy jsem vybíral já, tedy v roce 2012. To teprve nebylo z čeho.

Upraveno uživatelem Pacho69
Odesláno

Jo pochopil jsem, jen říkám dát 1500 za plech 2000 za elektron... Plech je hnusnej, aby trochu vypadal, musíš dát kryt, origo Peugeot 1600/4ks, můžeš dát nějakej hypermarketovej šit za 400/4ks, ale budeš je vyhazovat rok co rok, jsou na jedno použití.

Mě zaráží to ET 26? to je snad překlep, protože 5008 má standardně na 7" ET 29.

Odesláno (upraveno)

Pacho: tad ofocený techničák, není celý je tam ještě zápis o 17 palcových kolech. Auto je dovezené z Belgie t. r. od Domanského.

Upraveno uživatelem Husky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...