Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim, mam dve dulezite otazky>

1. za kolik se da sehnat starsi ale rekneme v dobrem stavu prevodovka plne funkcni

2. za kolik se da ta moje, ktera rachoti na volnobeh, kde predpokladam ze sou loziska a gufera a takove pytloviny v haji, repasovat, cili oprava s vymenou lozisek a tak s tim, ze kolecka predpokladejme ze sou dobre.

3. Zdali se do te prevodovky davaji nejake vylozene specialni dily, jako ty loziska, nebo to jsou bezne typy a rozmery k sehnani(kvuli tomu, aby auto nemuselo stat rekneme mesic nez by teoreticky prisly dily odnekud)

Pokud mate nekdo prehled napiste budu rad. Potreboval bych s tou svoji neco udelat, aby se mi nahodou nerozsypala nekde, ma to uz najeto 270, kastle je super, motor si brumla taky spokojene, prave jsem vymenil spojku, a chci na tom jeste par let pojezdit, takze s tou prevodovkou chci neco udelat at mi to vydrzi !

[Editován dne 19/11/04 rimmer]

Odesláno

no jak mi menil servisak spojku, protoze jeste 605 nedelal, tak pravil, ze vetsi prevodovku jeste nevidel..roztahl ruce do siroka a rikal..takova je to krava :)) hlavne me zajima tak celkova cena opravy, jestli to uz nekdo delal, nebo nekdo z oboru (Rebik, Oddie) co maji tucha co to tak muze stat cca. +- par tisic..at vim proste jestli to bude stat treba 5 tisic, 10 tisic, 15 tisic...nebo snad jeste vic...tezko rici..orpavdu netusim jak je to vsecko slozite a narocne na opravu

Odesláno

Opravovat převodovku ve smyslu výměny špatných ložisek a gufer není problém a finančně žádná vražda. Teda, vycházím z doměnky, že se 605 extremně neliší od ostatních modelů. Horší bych to viděl se synchronama.

Co jsem se o to zajímal, tak to byla pěkná pálka a řešení pro mě bylo už takhle nic neopravovat a koupit druhou převodovku.

To už je pak jen otázka trhu a štěstí na kup něčeho lepšího, než už člověk sám má.

Protože takhle jsem koupil dobrou převodovku za 150 kč, někomu prostě zbyla a překážela v dílně. Stejně jako s motorem.

Jen moje vidění světa. Oddie ti jistě poradí, kolik stojí převodovka celá, nebo Annonce. V porovnání pak s cenou pár dílů do převodovky - original Peugeot.

Protože zatím jsem nenašel nikoho, kdo by dělal druhovýrobou synchrony. Všichni mně zatím odkázaly pouze na Peugeot. Kde synchrony na 4 kvalt na 205 stály 6 tisíc. Na 605 to může pak být o dost víc (větší auto, vyžší třída, vyžší cena)

Odesláno

Starší dobrá převodovka stojí tak 5-8tis, je to přeci jen 605... na menší auta jsou levnější. Zkus zavolat do Litic, jsou sice dražší, ale mají kvalitní věci a dávají záruku.

Pokud jde o opravu, v tom jsem skeptický. Pažoutí převodovky každej pes jiná ves, dvě snad nejsou nikdy stejné... Pokud je v háji skutečně jen a pouze ložisko (ložiska), extra problém to není - ale to se zjistí až po rozebrání. Pokud je třeba vzít něci z jiné převodovky, většinou to tam je jako na potvoru jinak :( Koupě nových dílů do převodovky je většinou finanční nesmysl (vyjma těch ložisek).

Těžko říct, je třeba se rozhodnout podle toho, nač si troufá mechanik - už jen rozházet převodovku na kousky a složit stojí pěkný ranec! Každopádně, je třeba počítat s tím, že auto bude dost dlouho nepojízdné, a třeba když se to rozebere, že pojedeš pro jinou. A v nejhorším případě - že se do toho dají nové díly, složí se to, a bude to stále v p.... to už tu taky někdo popisoval. Každopádně - nechápu, proč jsi to neřešil zároveň s tou spojkou, takhle zaplatíš 2x montáž.

Odesláno

to vis..naraz nejde vsechno, jednak nemam dalsi prachy nazbyt, zarizuju barak, a vic nez rok tak takhle klechta a triska, tak snad jeste par mesicu bude :) Asi kontaktuju ty litice a zkusim starsi prevodovku, hlavne at je na to jakztakz zaruka, at nekoupim neco co bude ve stejne stavu nebo horsim jako mam ja...to bude asi nejlepsi reseni. Jinak synchra se zatim daji, razeni jde ztuha jen pri studenem motoru, a pers zuby nic nejde, tak by teoreticky pomohla jen vymena lozisek...vsecko je to stejne o prasulich..kdyz sezenu dobrou starsi, tak radsi cely kus za cely, at mi auto hned jezdi.

Odesláno

Můj názor, výměna převodky za jinou nesmysl, spousta modifikací, hodně rozdílných kol, nejsem schopen objednat nový díl aniž počítám zuby. Synchron od 2500-5000 kč, vymezovací sada (včetně ložisek hřídelů) cca 7000 kč. Problem bude s ložiskama do diferáku, kus 2500 kč a není náhrada. Ceny jenom orientačně , jsem schopen upřesnit dle VIN.

Odesláno

Na 605 2.1td se davala prevodovka tusim typu ME5T, ta se davala i do 3.0 benzinu, ale mela jine odstupnovani, takze pokud budes kupovat primo na 2.1td, tak bys nemel narazit na jinou s jinym odstupnovanim. Akorat jsem shanel presne tuto prevodovku, a ceny se pohybovaly kolem 6 az 8 tis. V te Plzni-Liticich jsou solidni, uz jsme tam pred rokem kupovali motor i prev. na 3.0, a vse v poho. Ted tam za prev. na 2.1td chteli tusim 10 tis.... :bojim

Odesláno

Můj názor je takový a říkám to i zákazníkům že pokud ta skřín jen rachotí tak je lepší ji vždy rozhodit a ložiska vyměnit i s guferama. Onehdá jsem dělal skřín do 406 a vyšlo to i s matrošem na 6000 Kč. Možná se to někomu bude zdát hodně ale je to pořád lepší než sehnat skřín a ona bude tak rok dobrá a potom začne taky hloupnout.

Odesláno

Ty ceny mi prijdou nejaky levny...

V zari jsem menil prevodovku taky na 2.1TD (odesel komplet diferencial). Shanel jsem ji pekne dlouho a byl jsem rad, kdyz jsem se dostal na 10.000 za samotnou prevodovku. Dle toho, co jsem zjistil, je potreba shanet prevodovku stejneho roku vyroby a dat si pozor na druh spojky (mechanicka, hydraulicka). Ja sehnal prevodovku na opacnou spojku, nez jsem v aute mel. Povedlo se to nasadit ale byl s tim problem.

za samotnou vymenu jsem pak zaplatil ze znamosti 5.500....

Odesláno

když sme u převodovek, zkoušeli ste někdy někdo řadit bez spojky? já pár krát ale moc dobrej pocit z toho nemám, jen taková machrovinka... spíš radši dávám aji meziplyn, hlevně v zimě a studenej motor

Odesláno

Fusion: ano. Když se mi kdysi na jednom autě v neděli odpoledne přetrhlo spojkové lanko, tak jsem s tím normálně přijel cca 50km domů. Řadit se dá v odlehčení, s dorovnáním otáček, problém je rozjezd. Je to nouzovka, ale jde to. Nicméně, od té doby s sebou vozím náhradní lanko - mimo jiné - je docela k vzteku, když stojíte nad neposlušným autem a víte, že 50 km odtud máte v garáži těch lanek pět, \"jenom\" tam dojet...

Odesláno

:) se stalo kamošovi v 120R, Znojmo - Brno - Znojmo

jinak eště nahodím otázku:

máte někdo zkušenosti s litím převod. oleje pro automaty do manuálu? (ATF Dexron III) Prej je to super pro starší auta a jde mnohem líp řadit v zimě apod. Nevím co je na tom pravdy. Ten Dex stojí 165kč/l

(Automatic Transmission Fluid)

[Editován dne 21/11/04 Fusion]

Odesláno
Napsán autorem Fusion

:) se stalo kamošovi v 120R, Znojmo - Brno - Znojmo

jinak eště nahodím otázku:

máte někdo zkušenosti s litím převod. oleje pro automaty do manuálu? (ATF Dexron III) Prej je to super pro starší auta a jde mnohem líp řadit v zimě apod. Nevím co je na tom pravdy. Ten Dex stojí 165kč/l

(Automatic Transmission Fluid)

[Editován dne 21/11/04 Fusion]

\"Prej je to super pro starší auta a jde mnohem líp řadit v zimě apod\" Promiň, ale už ta formulace trošku zavání. Řazení za studena by měl řešit trošku řidší oleje, ne?

Odesláno
Napsán autorem Milhaus65

Jestli má Tva 605 ABS tak je to šichta, ale i tak je suma větší, než ve značkovém servise, jestli jsem to dobře pochopil.

ony sou 605tky bez ABS ? sem netusil...jinak ciste za praci za spojku sem daval 2,500 v neznackovem servisu, jen prevodovka by mohla byt tak za 2

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...