Capy Odesláno 23. srpen 2010 Odesláno 23. srpen 2010 tak jme si všimli že se máme kolem chalupy velký výskyt tohoto hmyzu. A ejhle hnízdo pod prknem ve štítu. Vysoké asi 50cm a dole už vykukuje pod prknem. Dokonce je slyšet i chroustání jak si zvětšují místečko a na zemi spousta pilin. Jak se jich nejlépe a bezpečně zbavit? Vosy jsem bezpečně hubil technickým éterem a stačila jedna injekce. Na tohle to bude asi málo kor když se na to nedá dostat (pod prkna) a sršeň je poměrně houževnaté zvířátko jež bych nerad nasral Citovat
peugeot09 Odesláno 23. srpen 2010 Odesláno 23. srpen 2010 Několik vrstev oblečení na sebe, pořádnej kabát, masku, zapalovač a nějakej sprej...po ruce radši měj i nějaký ten hasící přístroj. Co kdyby náhodou. Známej to řešil ještě brutálnějším způsobem-zaměnil hořlavý sprej za PB láhev (bo jak se tomu nadává). To byl panečku ohňostroj. [upravil dne 23/8/10 peugeot09] Citovat
Qcko Odesláno 23. srpen 2010 Odesláno 23. srpen 2010 VYSER SA NA TO!!! Zavolaj si firmu a radsej si zaplat, srsne nechci nasrat, pri nich niekto moze prist o zivot, za to to nestoji ... to je moj nazor, teraz som nicil osy a mal som dost:ticho Citovat
Wolfik Odesláno 23. srpen 2010 Odesláno 23. srpen 2010 Kamarád koupil takový malý oválný domeček, ve které je nějaká chemikálie, která je láká + jed (hormony či co). Oni tam vlezou, otrávěj se a umřou. Za dva dny to měl skoro do půlky plné. Objem tak něco mezi 0,5-1l a nápně je tam snad jen 100ml, nebo kolik. Ale leze tam skoro všechen hmyz. Citovat
BV406 Odesláno 23. srpen 2010 Odesláno 23. srpen 2010 zavolej hasice ... nebo prinejhorsim nejakou specializovanou firmu sam bych se do boje se srsnemi nepoustel ... bud rad, ze tady nejsou srsne mandarinske [upravil dne 23/8/10 BV406] Citovat
Gabriel 307 Odesláno 23. srpen 2010 Odesláno 23. srpen 2010 Počkej do zimy a pak sundat a spálit(tak jsme to dělali my) Citovat
vendelinek Odesláno 23. srpen 2010 Odesláno 23. srpen 2010 Sršni jo? Tak ruce prič,s nima sem zápasil asi před 4ma rokama na chalupě,tim sprejem sem je akorát ještě víc rozdráždil.Měl sem hnízdo (jestli se to dá nazvat) jako dva fotbalový míče v dílně na patře kam chodim sem tam jen někdy , bylo jich miliony,a tak sem sháněl deratizera,nebo jak se menujou, celej se nasoukal do gumový kombinézy na dva zipy i s kuklou,napumpoval sem mu tu jeho bombu a šel za jima jim domluvit,zavření okna a dvéře a domlouval jim asi tak 20 minut,pak najednou vylítnul z dílny:D(asi to okoukal od sršňů) a zabouchnul dveře a dva dni sem tam nesměl jít.Chodil sem se na ně dívat oknem,jak padaji dolu,hele co budu povídat,když sem je potom zametal,byl jich plnej kýbl:D stálo mě to 1000kč za 20 minut práce Citovat
Tomin0007 Odesláno 23. srpen 2010 Odesláno 23. srpen 2010 S těma hasičema si nejsem tak jistej, protože přes sezónu k hnízdům moc nevyjíždějí, protože by pak nedělali nic jinýho.....a když už k těmto případům vyjedou, tak jedině když je tam přímý ohrožení lidí (např. na školách atd.)....to spíš najít nějakou firmu Citovat
oddie Odesláno 23. srpen 2010 Odesláno 23. srpen 2010 Nijak. Sršni jsou v pohodě a neotravujou, na rozdíl od vos. Sršně jsme měli v baráku vždycky, žádnej problém s nima nebyl, a jen tak mimochodem jsou i chránění. Citovat
Tomin0007 Odesláno 23. srpen 2010 Odesláno 23. srpen 2010 Já nevím.....já bych je teda v baráku nechtěl.....chránění nechránění, chtěl bych se jich za každou cenu zbavit Citovat
Qcko Odesláno 23. srpen 2010 Odesláno 23. srpen 2010 oddie: mat alergiu a dostat raz v zivote jedno bodnutie, tak clovek zmeni postoj, nikdy viac to uz nechcem zazit:( ... a preto su dobre firmy, lebo vedia co maju robit (teda vacsina )... Citovat
oddie Odesláno 23. srpen 2010 Odesláno 23. srpen 2010 U alergika to chápu, ale jinak není důvod k hysterii, sršeň není agresivní ani vlezlý jako vosy. Citovat
Capy Odesláno 23. srpen 2010 Autor Odesláno 23. srpen 2010 Chránení nechránení mimochodem v téhle obalsti máme i přemnožený zmije takže samý hezký zvířátko. Koukat po zemi at nešlápnu na hadici a ještě nahoru na sršně. nehledě na to že jim chalupa asi zachutnala jak jí chroustaj. Naši hasiči to nedělaj nemaj vybavení a volat daraizéra se asi nevyplatí už jen kvůli dojezdové vzdálenosti. takže to asi zůstane na zimu. A jestli je nákej ochranář chce rádi mu je necháme za odvoz:D Citovat
FrantaCV Odesláno 23. srpen 2010 Odesláno 23. srpen 2010 Vyprovokovat sršně k útoku (jakkoli) stejně jako testovat jestli mám či nemám alergii na bodnutí mi nepřijde jako dobrý nápad. Osobní zkušenost a spůsob likvidace: Vyčakal jsem až se uloží k zimnímu spánku, nasledně celou kouli odříznul do plasového pytle (na odpadky) přilil tak 2 dcl PERCHLORETHYLENU, pytel zavázal a měli \"Vymalováno\" . Osobně, když vydím šršeň tak mám vyrážku jako pralinky. Na jednu stranu chápu ochranáře, je to živý tvor, jako my, ale na druhou stranu já jim do \"Baráku\" taky nelezu. Citovat
wojtěch Odesláno 23. srpen 2010 Odesláno 23. srpen 2010 http://protect.cz/index.php?sekce=polozka&id=SA19080013 jeden sprej na ně padl a bylo po sršních padali okamžitě k zemi... Citovat
BV406 Odesláno 23. srpen 2010 Odesláno 23. srpen 2010 Původně zaslal: FrantaCV To BV406: To je Tvoje ruka?? neblbni .... v ten moment bych se posr..al jinak velmi zajimavy dokument je tento, bezel i na CT http://www.csfd.cz/film/256575-buddha-vcely-a-obri-srsne/ [upravil dne 23/8/10 BV406] Citovat
oddie Odesláno 23. srpen 2010 Odesláno 23. srpen 2010 Ve Francii jsem viděl kempařku, co jí večer lítali sršni za světlem do stánku, normálně ho bafla do dvou prstů a vyhodila ho ven. Úplně v klidu. To bych si taky netrouf... Citovat
jbily Odesláno 23. srpen 2010 Odesláno 23. srpen 2010 Asi před 5ti lety jsem potmě přimáčkl sršně rukou na stole. Píchla mě 2x. Do pěti minut jsem měl ruku od malíčku až po rameno trojnásobnou, směle jsem mohl konkurovat Arnoldovi, možná bych ho v objemu dal... Po dalších pěti minutách mi bylo tak špatně, že jsem se maximálně zvládl mátožně dohrabat do auta (taky jsem nebyl úplně střízlivý...), odvezli mě do špitálu a několikrát mě píchli i tam, tentokrát kontrolovaně . Naštěstí se to tak za 2 hodiny stabilizovalo a mohl jsem odfrčet domů spát, ale ruka byla špatná ještě tak 3-4 dny. Nedovedu si představit píchnutí vícekrát nebo do citlivého místa (např. jazyk...), to je pak otázka minut. Tak ofafrně s nima... Citovat
OK406 Odesláno 23. srpen 2010 Odesláno 23. srpen 2010 Zavolej hasiče a oni mají na tyto případy vybavení. U rodičů taky byli na hnízda sršnů. Je to zdarma. A nebo v noci vezmi vědrou s vodou a schoď do něj hnízdo. Ale hasiči jsou jistější. Mimo jiné ohrožují život + zdraví lidí v okolí. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.