Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

HDIčko začalo hulit, klesl výkon a motor jde nepravidelně

Recommended Posts

Odesláno

Volba je na Tobě - já na rozvodech najel 95 000 km (87 000 - 182 000) a výsledek vidíme o kousek výš (taky jsem na nich chtěl najet 120 000 km)

Odesláno

Moje byly měněny asi na 160tkm a nyní mám 245tkm. Když se nám před pár tisíci km zhroutila řemenice na klice, tak jsme koukali na rozvody, řemen o správné šířce a řádně napnutý. Rád bych, kdyby to vydrželo do těch 300-320tkm. :myslim Motor nehodím, tak by to ještě něco mohlo vydržet.

Odesláno

Vzhledem k mé osobní současné zkušenosti bych se takového nájezdu (160 000 km !!!) na měněných rozvodech bál. Jak už jsem psal výše, je to každého volba - já si ale vážně docela drbu hlavu (a to jsem se snažil získat informace z více míst a byl jsem ujišťován, že 120 tkm v pohodě najedu).

Odesláno

Jasný, já to beru, raději vyměním dříve, navíc nevím, od jakého výrobce tam je sada.

PS: pak by mě teda zajímalo, proč 1,6HDI vydrží 240tkm ...

Odesláno

milan - vydrzi 240 tkm ale od prvovyroby.dalsie z druhovyroby asi sotva.neexistuje jedna znacka ktora plati pre cely komplet.sada sa sklada z kladiek,vodnej pumpy a remena.kazda cast ma ineho vyrobcu

Odesláno

jozefsv: vím, že sada není od jednoho výrobce, nevím, jaké díly tam dal předchozí majitel, on sám určitě taky ne, prostě to odvezl do servisu a nechal to udělat. Prostě zkrátím interval :)

Odesláno

Prvni rozvody na HDi vydrzi cca 120 i víc (120 je jistota), dalsi rozvody taky 120 ale rikam KONTOLA po 50tis.

Stary motor, buhvi co se stane nema cenu riskovat ... a cena za kontrolu na hdi je cca 500 kč.

Odesláno

1,6 a 1,4 ma uplne jiny remen , je snad jednou tak verci nez klasicky , jinak prave niske otacky namahaji kladku vice nez vysoke a jak psal PP neni to ani tak rozvody ale i vsim kolem

ERG muze mit take vliv na kourivost do oleje ale ze by az takhle ?

Odesláno

néé nízké otáčky, ale častá ZMĚNA otáček má vliv na životnost řemene--proto se při jízdách převážně po městě řemen mění dříve...:roker

Odesláno

To je díra jako do pekla.

To Benžik: řekl bych, že o šrouboválu nebo něčeho podobného jak to čistil aby na fotce bylo jasně vidět o co kráčí.

To PP205: bylo by k dispozici i foto zdravé součásti ? Jen pro porovnání.

Odesláno

Takže ani vstřiky, ani rozvody - ale křuplej píst (bohužel to je věc, která asi nemá souvislost ani s jízdním stylem, ani s výměnami olejů (měním po 10 tkm), takže se tomu nějak vyvarovat nedá). Každopádně večer si auto přebírám a PPčkovi děkuju za rychlou nabídku pokusu vyřešit problém (a doufám, že už bude pokoj).

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...