Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: dobrmik

teda vaše spotřeby bych nechtěl mít..:D:aut couračky do 6 a dálkové 5,5 a brzda rozhodně nejsem :mrk

No jo,ale maš chip

Odesláno

to chobotnice:

taky leju VIF ale spotreba bych rekl stejna...nebo spise kdyz jej naliju a dotankuju tak se mi vzdy zda ze to zere min ale pak na celkovym prumeru to bylo a byva jako obvykle...to je mozna jen ten prvni pocit kdyz si reknes ze si neco udelal pro sveho milacka. mozna je lepsi sundat ruzove bryle ;)

kazdopadne aditivum VIF je dobry a stejne jako Šalda pozoruju trochu tissi chod

Odesláno

Ahoj, no je to asi tak - vše souvisí se vším - Stav motoru, seřízení, styl jízdy, dálky nebo couračky s častými starty atd atd atd. Najezdím tak 250 - 300 km denně převážně po městě a průměr mám 6,2l.

Ale třeba cesta na sraz pežotů ma Moravu vyšla na 5,8l.

Odesláno

Ahoj. Máme zhruba stejný auta a jezdím jak dálnici, tak i město. Dlouhodobý průměr mám na spritmonitoru - dole v podpisu. Zaznamenal jsem rozdíly v tankování levné nafty u nás (autodopravce) a pak přechod na Vervu-Benzina nebo Agip. Rozdíl při stejném stylu jízdy i přes litr. VIF dávám pořád na naši naftu, když jsem tankoval párkrát v Německu tak průměr 5,3l/100km, a to pomalu rozhodně nejezdím.

Guest bostich
Odesláno
Původně zaslal: ozzy56

HDi 80kw--do 6litrů, jinak je chyba v autě,nebo řidiči :ticho

podle velkýho techničáku je spotřeba pro 2.0 HDI 80 kW (r.v.99) 7.3/4.5/5.5 takže při těch couračkách po městě s do těch 6l dostává blbě:(

[upravil dne 7.8.2010 bostich]

Odesláno

Souhlasím s bostichem, do 6l se dá vejít málokdy, něco jinýho je když pojedu okresky, tam se pod 6 dá vejít, ale stačí mě k tomu pár křižovatek v Brně a 6 je zase v prdeli:D

Dlouhodobou mám cca 6,3, což si myslím že se dá;)

Guest bostich
Odesláno

rekord mám 9.2 l/100 km za asi 40 km :D ale to bylo v zimě, město a popojíždky po 500 metrech a jenom studenej motor:)

jinak 2.0 hdi vážně není auto do města.Jezdil jsem jenom město, spotřeba za 7.5 podle PP tak jsem to projel po okreskách, ale to hooodně sportovní jízdou a padlo to na 6.1 podle PP :D

Odesláno
Původně zaslal: stanko.z

no ja chodim v meste max na 7,5l/100km a mimo mesta + dialnica 6-6,5l/100km

mám téměř stejnou spotřebu a to to nešetřim, prostě jezdim, žádný šetření :D

Odesláno
Původně zaslal: bostich

Původně zaslal: ozzy56

HDi 80kw--do 6litrů, jinak je chyba v autě,nebo řidiči :ticho

podle velkýho techničáku je spotřeba pro 2.0 HDI 80 kW (r.v.99) 7.3/4.5/5.5 takže při těch couračkách po městě s do těch 6l dostává blbě:(

co ti mám na to napsat:(, jezdím do práce 4km tam a 4km zpátky,je to vlastně furt studené, každý rok chorvatsko,rakousko a německo,a to tomu šlápnu na krk,to mi věř,jezdím tak třetinou město,okolí a dálnici...,mám ho šest roků a dělám si přesnou spotřebu každý rok (za celý rok)--zatím jsem se nedostal přes šest litrů, věř nebo nevěř,ale nemám ve zvyku si srát do huby:roker

jinak nejsem nějaká vyjímka--viz tento link :myslim

Guest bostich
Odesláno

ozzy nemusíš se hned čertit, nic špatnýho ti neříkám:) Říkám jenom to, co mám napsaný v techničáku.

Odesláno

Nechci vám do toho moc zasahovat,ale 80kw Hdi jsem měl půjčené chvíli na jaře a najel jsem s tím skoro 800km a spotřeba podle počítače 7,7l reálná 8,1l.... :D Hodně jsem s tím jezdil po městě,ale i tak :D

Guest bostich
Odesláno
Původně zaslal: godzila.01

Nechci vám do toho moc zasahovat,ale 80kw Hdi jsem měl půjčené chvíli na jaře a najel jsem s tím skoro 800km a spotřeba podle počítače 7,7l reálná 8,1l.... :D Hodně jsem s tím jezdil po městě,ale i tak :D

to je dost i na město.A PP nevím jak ostatním, ale mě přeměřuje o necelých půl litru.Slyšim poprvý, že by to bylo naopak:)
Odesláno

Godzilo, podle Tvýho inzerátu jsi měl nebo ještě máš 406 s benzínem 1,8 16 ventil, a to se Ti zdálo že 406 2,0 Hdi 80kw jelo hůř než ten benzín?? To si teď děláš srandu, ne?:)

Měl jsem stejnej benzínovej motor a teď mám Hdi jen s 66kw a auto jede o dost líp než právě ten benzínovej, s 80kw Hdi jsem jezdil taky a ten výkon tam je znát proti tomu mýmu 66kw, takže 80kw Hdi musí jet o hodně líp než ten benzín 1,8;)

[upravil dne 7/8/10 Šalda]

Odesláno

To se ti zdá... Má to lepší krouták jako každý naftový auto,ale zrychlení to má stejný jako benzín(jak 66kw tak 80kw verze) všechny za 9.9,alespon do stovky,pak bych řekl že začíná ten nafták strácet u tý 1.8 nechám trojku do 120 pak dám za čtyři a jedu furt jak raketa s tím naftovým tam máš dávno pětku a už to není tak živý jako při nižších rychlostech, navíc předtím jsem měl spoustu jinejch aut benzín i nafta takže nečerpám jen ze svého poslední nejslabšího benzínovýho auta....:bojim Jako na tak těžký auto je ten motor strašně slabej,jak benzínovej,tak naftovej,podle mně je by to mělo mít alespon 100kw aby to trochu jelo....:)

sorry za :xvul ,ale musel jsem reagovat.... :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...