Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Nove Auto  

1. 1. Nove Auto

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Recommended Posts

Odesláno

Tak rozhodovani dokonceno, moje dilema asi vyreseno... premyslim ze prodam sve kocary a koupim nove auto... ted nekolik dni probihala predvadecka, objel sem si autosalony a probihalo vybirani mezi Audi A6, Citroen C5 Tourer, 407SW 2.2HDi premium pack, Skoda Superb Combi...

Tak po absolvovani zkusebnich jizd ve zminovanych autem musim dat mensi report.

Audi A6 2 Tdi starsi automat, neni to tiptronic... ale co mi nesedelo byly sedacky vice nez moc sportovni, pulhodinka v nich docela neprijemne... automat byla celkem prijemne zmena, ale nezabiral tam kde bych si predstavoval a nerikal sem mu co ma delat protoze by to potom nebyl automat, a 2.0Tdi vice nez slaby, toto auto jenom v V6 jinak je to lina svina. 1.2mil.

Citroen c5: tak svezeni bylo krasne podvozek je genialni, ale skoda ze nedelaji 2.2, ale i tak ta 2.0 bohate staci, sestistupnova prevodovka dobre odstupnovana, ale sestku sem hodil jen tak, to je fakt rychlost na dalnice, ale tam je perfektni. 800tis

Skoda Superb: mno skodovka, libyli se mi ficurky i vzhled a vse okolo dokola, ale jak bych to rekl, je to skoro levna kopie te A6, je to skoro totez, ale pomerne levnejsi. ani mne nijak nenadchla... 900tis

407Sw: mno musim se priznat motor 2.2 Hdi s temi dvemi turby me primo dostal nakolena, ten zatah od spodu je primo nadherny, uplne hruby pozitek z jizdy, to je proste jak nadupany benzin, od zacatku tahne do kolen. Tak budu pokracovat dale, podvozek vice nez dobry, sice to neni C5, ale i tak mi dosti vyhovoval i vybava, sice to neni audi, ale i tak velice impozantni, ovladani primne vse ok.

navrhnuta cena 550tis

Takze me pazout dostal do kolen s cenou, nikdy sem neveril ze to jde ale takovou cenu nelze odmitnou, asi kvuli motoru a cene a foru zustanu u pazoutu...

pokud vas nekoho zajiam vice specifikace aut co sem projel tak se zeptajte.. projel sem se v kazdem tak necele pulhodky a v audi asi nejdyl tam byla vice nez prijemna slecna mco mi pomohla a poradila, v citroenu byla pani celkem neprijemna, mno ne z neprijemna ale nebyla prijemna, snazila se ale nejak ju to nebavilo. Ve skodvce byl tipon kterej byl docela prijemnej zadna vterka, sli jsme k tomu na rovinu a zodpovedel co sem potreboval. A peugeot.. mno pan byl docela vterka, choval sem ke mne jak k nejakymu bezdakovi, ze snad nemam ani na auto, jako ano ale proste sem na nem videl ze si mysli ze to nekoupim moc mi toho nerekl i kdyz o cenach ano, ale ze by mi rekl nejaky prednosti to ne, jenom mi vyjmenoval cedulku pred autem a sam nevedel par prkotin na ktere sem se ho ptal.

Takze sem se rozhodl ze vzhledem k tomu kolik najezdim cca 40tis za rok, tak chci jit do noveho auta... chtel bych sliset na to nejaky nazor idelane na tu 2.2 HDi... priznam se ze bcyh osoben sem radsi do C5 Tourer protoze se mi liby mnohem vice jak exterier tak interier. Ale ten pevnej stred volantu mi zlomil jazyk, to je takovej hrubej nezvyk...

Tazke mi kazdej k tomu neco reknete, zkusenosti s tim ci tim a tim... rad si poslechnu neco noveho.

Odesláno

Jo 407 sem taky chtěl.... Německy auta mi nikdy nelákali,ani neseděli,asi proto jezdím v pegotu,citroena jsem nikdy neřídil,alespon ne novějšího,takže těžko porovnat... :) Ale za tu cenu nějak moc není o čem přemýšlet,pokud chceš nový tak je to jasná volba.... :aut

Odesláno

Do mergla bych nešel,moc drahej servis a ty dnešní mercedesy taky nejsou žádná výhra ve spolehlivosti,to už radši to volvo,ale tam ten servis taky není zrovna nejlevnější... :D Jednže ono dneska u ničeho... No ale jestli chce limuzínu tak bych šel do 607.... :aut

Odesláno

Vzhledem k castkam, ktere Chepp nasypal do 406ky te novote snad i rozumim.

Hlasoval jsem pro SuperBa, protoze se mi 407 vubec nelibi - kdybych ale hlasoval az po precteni Cheppova prispevku, asi bych se taky nechal ovlivnit cenou - 550 za auto tehle kategorie, motorizace a vybavy je hodne dobra nabidka (skoda, ze soucasne s ni neumi i zvetsit kufr).

Odesláno

Fusion dekuji za odkazi mrknul sem to volvo je krasne, ale preci jenom mi tak trosku zalezi na servisu ale na to volvo jeste pomrkam sice sem to uz ridil, ale asi si tam zajdu at mi reknou co a jak...

Medvede pochopil si presne, ocenil bych vetsi ale v pomeru to veru ze kdyztak zklopim sedacky a pridam rakvu na strechu, preci jenom je v te 407 vybava premium packet takze je to v zakladu vyse nez ostatni vozi, vzhledem ze uz se nedaji objednat tak doprodaji skaldovky a jeste par jim prijde takze bude z ceho vybirat.. je tam navigace temp. dvouzonova klima atd... vse v jednom za dobrou cenu... k tem ostatnim by se to muselo jeste dohodit, krom audi tam to vse ma... i sestikval a vse okolo... vzhledem k tomu co najedu neni to pro mne uplne optimisticke, ale koupit auto se 100tis a resit spojku rozvody FAP... a dalsich milion veci co je uz potreba se mi nechce... to radsi koupim novotu ktera me vyjde pri cene 407 na podobnej peniz s tim ze to nikdo nezk*rvil... a je to v prodku a maximalne si to znicim sam.

godzila: mno jde mi o velkem kombajn je to na praci preci jenom a pro budouci rodinu, a cenay servisu dop budoucna taky hraji samozrejmne roli., ten citron je skvelej.. muzu jenom doporucit skoc is k dealerovi projet a uvidis.. sam sem byl velice potesen.

peugeot09: ano presne jak pises.. radsi si to priplatim ze budu miti klid a ten priplatek v dane okolnosti 407 je pro mne da se rici prijatelny.

Odesláno

hlasoval sem pro 407 SW

Audi A6: měl známej co má dost prachy, a když už on řekl že jsou drahý díly atd... po měsíci ji vrátil :D

Citroen c5: sem na tom stejně, hezčí než 407 zvenku i zevnitř ale ten volant fakt ne :bojim

Škoda SuperB: proč ne, ale za ty prachy jsou skoro dvě 407 :aut

Peugeot 407: z tohoto výběru jasná volba :papa

[upravil dne 27/7/10 Mik.e]

Odesláno

Halsoval jsem pro C5, 407 je přeci jen už starý auto, vyrábí se tuším 5 let, C5 vyšla před nedávnem, a je mi to líto ale líbí se mě mnohem víc než 407:nevim

Jinak Superb ani A6 bych nebral, nemám rád německý auta, když si chvilku počkáš tak bude k mání 508, a to už bude jiný kafe, a myslím že by ses měl vejít i cenou jakou jsi psal:papa

Odesláno

Saldo: taky bych radsi sel do C5 [ten volant bych msuel odlomit a prilepit :D ], ale ta cena..., ano taky se mi mnohem vice paci jak int. tak ext.. ale proste jit do stejne kategorie o 250tis nahoru je rozdil... spis mi to nedovoli rozum, mno preci jenom tam toho neni tolik.. a to nepocitam ze kdybych tam chtel pridat navigaci apodbne co je v 407 tak se dostanu na mega a mam po prdeli.

508 ano na to se tesim.. ale pochibuji ze se to dostane nekde s cenou... ted za normalnich okolnosti kdyz chces break 2.0 diesel tak sem an cene 700-800tis... a to se nebavim o priplatkove vybave... proto pochybuji ze bych to koupil za 550... proste se tech 407 chcou zbavit a ja si ji asi rad prijmu i kdyz bych sel do jineho tak musim vzit v potaz cena/vybava... a to proste prohrava citroen... nenabydli mi zandou slevu absolutne nic... peugeot, audi, skoda mi nabydli slevu 100-140tis na skladove vozi a pegeot akci do konce srpna dalsi stovku dolu... a citron proste nic... nechapu... kdyby udelal stejnou akci jako pazout tak proc ne... ale vzhledem k novote tourera to nehrozi a nebudu cekat dalsi tri roky na nastupce c5...

A vis jak mega.. to uz je pulka baraku...

a ty nemecky... audi fakt nejsou spatny auta... nemuzu skoro nic vytknout... skoro... skoro + cena.. :D

Odesláno

Já vím že třeba 900 000.- je hooodně peněz, ale psal jsi Ty že přemýšlíš o A6 a Superbu, kde ta cena je právě těch 900 000.- a dokonce i víc, měl jsi napsat hned že dáš max. 600 000.- a o C5 bych se ani nezmiňoval:)

A u aut jako je A6 a Superb je pochopitelně mnohem vyšší cena za servis než třeba u 407 či C5, proto bych do těch německých aut nešel ;)

[upravil dne 27/7/10 Šalda]

Odesláno

Ahoj.

Nedavno jsem resil neco podobneho. Reknu v cem jsem sedel a jezdil, co bych bral a jak jsem si nakonec vybral.

Protoze vozim rodinu, tak to predpoklada, ze to chce misto a podle toho jsem vybiral.

Peugeot 407 SW 2.2 HDI - dobre sedi, prijemne posezeni v predu. Dobrej motor....ALE...ZASTARALEJ TYP...a jeste neco horsiho...hrozne malo mista na zadnich sedackach. Jsem Peugeotak, ale tohle bych nebral.

Citroen C4 Picasso 1.6 THP - pohodlny prostorny auto, u kteryho si vsak musi clovek zvyknout na tachak uprostred a taky, ze bud bude mit automat, nebo robotizovanou prevodovku a to pak radi, jako na joysticku u PC. Jinak svezeni dobry. Neni to zavodnik, ale velmi prijemne svezeni.

Hyundai ix 35 2.0i - super auto. Nejenze je hezky na pohled, ale musim rict, ze kdyz jsem do nej sedl, tak mi hned vsechno padlo do ruky. Jedna se o SUV, ale sedi perfektne, je z nej dobre videt, je v nem pohodli, ma na SUV docela dobry zrychleni a rozumnou spotrebu. Nevyhodou je trosku mensi kufr. Nejhorsi co se da o tomto aute rici je to, ze se na nej ceka 5 mesicu i vice....zkratka novej model. Jinak...vyrabi se pry na Slovensku.

Honda CRV 2.0 i - plnohodnotne SUV. Pohodlne, velmi prostorne uvnitr. Na muj vkus mne trosku prekvapila hlucnost uvnitr auta, ale to byl mozna jen dojem. Jinak toto je ale trosku drazsi auto, pokud tam chce clovek mit parkovaci kameru apod. Jinak jizda super. Drzelo auto velmi dobre, nenaklanelo se v zatackach, prijemne razeni...co vsak vim od kamarada, ktery si ho koupil...tak ma dost velkou spotrebu a to i u naftaku...

Toyota Verso - uz je na podvozku Avensis, coz vyrazne zlepsilo prostor, ale zlepsilo i jizdni vlastnosti. Pouze jsem v nem sedel, ale nejel. Ted na toto auto jsou velke slevy. Je to novinka, ale kdo ma rad spolehlivost, tak bych nevahal. Me se na nem nelibilo pouze rozlozeni ovladacich prvku, ale to byl pouze prvni dojem...jinak...lepsi veci si musi u tohoto auta priplatit.

Citroen C5 Tourer 2.0 HDi 165k - toto je SUPER auto. Mel jsem ho pujcene tri dny. Jezdil jsem v ledascem, ale tohle auto s timto podvozkem a pohodlim je fakt SUPER. Sedlo mi nejvice ze vsech. Motor velmi tichy avsak ma dobre zrychleni a pruznost. Prestoze jsem na to slapal, tak se hluk temer nezmenil. Je to nejtissi auto. Clovek je v uplne jinym prostedi. Jinak zkousel jsem samozrejme i dve varianty jizdy. Pohodlonou a sportovni. Kdyz si nedate sportovni rezim, tak se auto dost houpe, ale tato volba je asi vhodna na dalnici, jinak se vsak auto vznasi na dirach na nasich cestach. Kdyz jsem zapnul sportovni rezim, podvozek se zpevnil a auto drzelo super. nenaklanelo se a HLAVNE...zase jsem necitil ty hrboly a diry. Auto ma prehledne ciferniky a displeje. Mozna pro nekoho je nezvyk pevny stred volantu, ale ja si zvykl velmi rychle a MOC SE MI TO LIBILO a vsechno ma clovek pohodlne poo ruce na stredove konzole volantu...to same u C4. Tohle se mi moc moc libilo. Tempomat a omezovac rychlosti prehledny a pohodlny. V zadu je opravdu hodne mista a dobre pohodli. Kufr to same. Mimo to lze snizit pri nakladani i zadek auta. No..tohle by byla moje volba.

Peugeot 3008 1.6 THP - na venek se mi moc nelibilo, ale kdyz jsem videl jak vypada uvnitr a cetl i recenze, tak jsem se chtel svezt a popripade vybrat. Musim se priznat, ze toto auto bylo pro mne velke zklamani. Motor vyborny. Auto i dobre sedi...JENZE...okolo sebe jsem mel malo mista. Stredova konzole vypada sice krasne a prechazi az v operku za radici pakou, ale je na sirku malo mista. Nejsem sice tlustoch, ale nejsem ani vychrtlina a musim rict, ze od sedacky ke stredove konzole je velmi malo mista. Pripadal jsem si jako v openoffice a manzelka na miste spolujezdce take. Jinak velmi hezke zpracovani vnitrku. Dalsi minus jsem zaznamenal na zadnich sedackach. Jsem dost vysoky a kdyz jsem si seridil pohodlne predni sedadlo, tak manzelka sice sedela pohodlne, ale kolena mela uz na me sedacce. Jinak...je to auto na podvozku 308 a proto ikdyz toto auto vypada vetsi, tak tomu tak neni. Je mensi uvnitr nez 308 SW. Mimo to toto auto je neco mezi SUV a VAN, ale ani do jednoho bych to neradil. Neni to SUV a VAN uz vubec ne. Ja bych ho nikdy nechtel.

Peugeot 308 SW 1.6 THP Premium - ja chtel C5, detem se nejvic libila C4 Picasso a manzelce se nejvice zamlouvalo toto auto. Mozna na prvni pohled hodne nesourody vyber co jsme prosli a v cem jsme se vozili, ale auto si nevybira clovek casto. Nakonec jsme vybrali toto auto. Rozodlo nekolik veci. Je to velmi prostorne a pohodlne auto. Mimo to, kdyz jsem vybral temer NEJ vybavu, tak cena velmi prizniva. Auto sedi velmi dobre na silnici. Jel jsem sice v naftaku 1.6 , ale byl velmi tichy a i akceleraci mel dobrou. Cela prosklena strecha dela z tohoto auta uvnitr zcela neco jineho. Variabilita sedacek SUPER. Velmi jednoducha manipulace. Presto, ze jsem si seridil sedacku pohodlne v predu, tak v zadu mela manzelka jeste tak 7cm od kolen k me sedacce. Je to zvlastni, ze 3008 a 308 SW maji stejnej podvozek, ale uvnitr je 308 SW vetsi. Jinak musim rict, ze je dobre zpracovani interieru. Toto je auto na rozhrani kombiku a VAN. Velmi prostorne a pohodlne auto, s velmi dobrou spotrebou jak v benzinu tak naftacich.

Co vic rict. asi ceny...

407 - da se sehnat NOVE v dobre vybave do 600 000

C4 Picasso - v lepsi vybave a dobrym motorem okolo 580 000

Toyota Verso - ve sleve s druhou NEJ vybavou 550 000

C5 Tourer - 700 000 - 750 000

Honda CRV - 750 - 850 000 begin_of_the_skype_highlighting              750 - 850 000      end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting              750 - 850 000      end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting              750 - 850 000      end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting              750 - 850 000      end_of_the_skype_highlighting

Hyundai ix35 - po slevách, benzín motor, druhá NEJ vybava cca 530 000 - 550 000

3008 1.6 THP - cca 550 000 - 600 000

308 SW 1.6 THP Premium s doplňky (téměř NEJ výbava) a po slevách 540 000

Vybrali jsme neco jinyho, nez jsem si pral ja, i kdyz nebyla rozhodujici cena. Ja bych bral C5 Tourer s lepsim podvozkem, na druhem miste pro mne byla ix 35 Hyundai a na tretim 308 SW.

Zkousel jsem i Mondeo, C Max, Kuga - nejak mi to nesedlo. Pro uplnost vyberu jsem byl i u Renaultu - Laguna, Megane, Fluence, Scenic. Laguna hezka na venek, ale nejak jsem se tezko srovnaval za volantem. Megane lepsi, ale malo mista v zadu. Scenic se mi nelibi. Fluence prekvapil prostorem i vnitrkem. Hezky auto. Renault bych si po zkusenostech nekolika znamych nikdy nevybral a pisu to zde jen pro poradek. To co se mi u nich libilo nejvic - Fluence ...tak se vyrabi v Turecku...no asi neni co dodat. Vozil jsem se i v BMW 320 a libilo se mi, ale cena...to jedine ojete, ale spica. Jinak Audi preferuje kamarad, ale ma A6 a jeho manzelka A3 a dost si stezuji ... nevim...jinak ja moc panzerwageny nerad...tim myslim vse od VW...tedy i Skodu.

Hodne jsem se rozkecal. Snad jsem napsal neco co druhym v necem pomuze.

Hezky vecer Petr

[upravil dne 27/7/10 tronik]

Odesláno

Podle mě peníze rozhodujou,o tom není debata.Ale taky podle mě rozhoduje pohonná jednotka a jestli ji uplatníš...když jezdíš hoodně a potřebuješ to k životu,tak si myslím,že z 550 na 700 není zas takovej rozdíl.

Taky člověk musí uvažovat o servisu....jakej,kterej bude lepší a přístup a ochota-šikovnost.Aby si člověk nekoupil auto a nejezdil do servisu 100km daleko(nemusí tam dojet)

Ale u mě vyhrává 407-cena-servis

a co,že má v zádu málo místa,jsem šofer a tam je dost.že člověk má rodinu?no a jak dlouho rodič bude vozit děti než budou tak velcí,že se do zadu pořádně nevejdou?To spíš oni přestanou už s rodiči jezdit.A že jednou je někam povezu?tak to se dá určitě vydržet.A že je malej kufr oproti ostatním SW.No a,vždyt člověk jede 1-2x někam,že ten kufr potřebuje a to se tam vejde.No když ne,tak existují boxy na střechu(položka cca10 000kč není zas tak velká)A jestli opravdu ten kufr nestačí,tak hold ať si člověk koupí náklaďák.

Nechápu jednu věc jezdilo se s žiguly a se š1000 (100<)a vezlo se vždy hodně,protože nebylo kde koupit a naše povaha byla,že ušetří než to kupovat v jiném městě (např hory či dovolená v jugině)a vešlo se tam vše i 50kg stan.Teď když se někam jede,člověk má plnou penzi,kreditku,ceny nejsou až tak závratně rozdílné a nevejde se do auta o kterém si před x lety mohl nechat zdát. Jsme rozmazlený a zhýčkaný

toď jenom můj názor

:papa

Odesláno

Ja by som bral tu C5, ale zas 407 s tou cenou a tym biturbom. Tazke rozhodovanie. Inac ak sa rozhodnes pre tu C5 tak mas dve moznosti podvozku. Jedna je klasicke pruzinove- nie az taky komfort a druha je hydroaktiv-super vozenie.

Odesláno

Ja som hlasoval za 407 a ani som nic nepisal, jasna volba, A6 a Superb, studna na peniaze a za tie prachy, ty vole, co dodat:super

Ale s tou 508 to fakt nie je zly napad, aj ked mne sa nepaci, ale to je vecou vkusu:papa

Odesláno

hlasoval jsem z daneho vyberu pro C5..tohle auto se mi fakt libi..co jsem slysel tak na volant se da fakt zvyknout a pak je to pry vyborny..407 je momentalne fakt dobrej kup co se tyce pomer cena/vybava/vykon..ale je to proste vybehovka..

jinak kdyz uz jsou tu zminena i ta SUV..co takhle nove mišivbuši ASX..za 600k nejsilnejsi nafta skoro v plne

edit: tak sry..tech 600k je bez dane..ale i tak..vzhledem k tomu, zes tu hazel auta za mega..:aut

[upravil dne 28/7/10 Tommy306]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...