Přejít na obsah

tronik

Uživatel
  • Počet příspěvků

    30
  • Registrace

O uživateli tronik

  • Datum narození 18.5.1965

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 508
  • Rok výroby
    2014

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Černá Hora
  • Stát
    Česká republika
  • Nálada
    Nejsem přizdisráč.

Kontakty

  • Facebook
    https://www.facebook.com/TrojanPetr
  • Skype
    trojan.petr

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

tronik's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

14

Popularita

  1. Presne... C5 je fak super s tim pevnym stredem volantu. Na tech testech me vzdycky vytaci ty nic nerikajici kecy...o pocitech...a ze to ma tlacitko jako Porsche, moc tlacitek ze jim nerozumi, malo odkladacich ploch na kafe a flasky apod. Kdyz sednu do sluzebniho Superbu....vsechno je taky nejak divny a jinak. Nemam ty vozy rad, ale je to jen o zvyku ....ale pani redaktori jak neni auto z Nemeckych dilen, nebo od Mazdy, vzdy si neco najdou. Libi se mi nazor jednoho kolegy ktery rika... "Vsechny auta jsou dnes kvalitativne podobne, ale nejsou pro mne. Pro mne je Citroen" :-) To neuráží a jasne vyjadruje nazor.
  2. Zdar. S tou prevodovkou :-) kdybych byl byval vedel :-) ale co...jsem spokojeny. Manual je dobry. S tou dotykovkou ... zvykl jsem si a je to v pohode. Oproti navigaci, co jsem mel v 308 SW je to spica. Je lepsi, rychleji nabiha, ovlada se lepe. To same muzu rict i o bluetoth. V 308 obcas se nechytal telefon hned, hrozne tezko se ve velkem seznamu hledalo. Tady to funguje dobre, rychle. Co mi vsak opravdu vadi, je ovladani na volantu. Ktereho lumena napadlo dat vsechno ovladani na volant??? Je to na ho.no. ZLATA PACKA POD VOLANTEM, nebo ZLATEJ pevny stred volantu jako v Citroen C5. Jak clovek ridi, je pakarna ovladat neco z volantu. Na dalnici, nebo rovnych usecich jo...ale kde se musi motat volantem...absolutne k nicemu. Co si zacinam opravdu pochvalovat, je automaticke tlumeni dalkovych svetel, nebo jejich aktivace. Pracuje to perfektne....a svetla..uz jsem to tu psal...fakt super, to se podarilo. Ta dotykovka pracuje opravdu dobre. Kdyz ovladani na volantu stoji za prd...tak toto pomaha. Uz nemusim se ani divat...natahnu ruku a udelam co chci. Jak si clovek zvykne...nemusi odpoutat oci a jde to po pameti.
  3. Zidane gratuluju. Dodnes lituju, ze jsem se nechal zlakat vychvalovanim THP. I dnes ho stale vychvaluji, jakoby "nevedeli" co je zac. 308 SW jinak je opravdu fajn rodinne vozitko. Hlavne super 3 samostatna sedadla vzadu. Nova 308 SW je autem roku . Na venek vypada pro nekoho lepe nez predesla, ale po prakticke strance...nevim, nevim. Uz nejsou 3 samostatna sedadla a kdyz jsem zkusmo do nej sedl, tak mam pocit, ze i mista ubylo. No a ten bastl 1.6 THP cpou tam stale. Do 508 a Citroen C5 take. Jak sem dal Radim ten odkaz z Primy, kde brepta borec o 508, tak byl taky v 1.6 THP. Honzo presne. Nekdy tzv. "moda" nahrazuje osvedcene a funkcni necim jakoby novym a modernim, ale ne vzdy vhodnym. Vzpomnel jsem na dalsi dve veci, ktere mi neudelaly radost. V aute nemam kam dat slunecni bryle...na rozdil od puvodni 308....ale hlavne, ze tam dali popelnik, ktery je k ho.nu :-) . Sam jsem kurak, ale v aute bych si nikdy nezapalil a dokonce bych i zakazal zakonem kourit v aute. Naopak ... profesionalni recenzenti omilaji, ze si nemaji kam dat flasku a jak jsou super drzaky na kafe. Za sebe rikam, ze auto neni hospoda a jestli si chci dat kafe, tak zastavim a v klidu si ho vypiju...a dam treba i róru = retko = cigarko. Vadi mi cokoli, co odpoutava pozornost. Drzaky na kafe 508 ma. Ja je nevyuziju, popelnik jako kurak taky ne, ale sl.bryle budu cpat do operky? Nebo budu cpat do dveri? Kam mam dat mobil? Mam ho v naprsni kapse, nebo v prirucni kabelce nekde vzadu, alr hodne lidi co znam ho chce mit pri ruce....ale :-) jsou to drobnosti. 508 je fakt super.
  4. Jeste male doplneni...ale upozornuji...ze to je jen o pocitu a kazdy ma jine. Me se libi a vyhovuje pevny stred volantu co ma C5. To je super. Tocim volantem, ale ovladani cehokoli ma stala pevna mista. Ovladace na volantu, ktery motam...je to mnohem mene pohodlne. Dalsi moznost ovladani - u Peugeot mi vyhovovala packa navic pod pakou steracu. Nechapu proc toto nezachovali. Bylo to pohodlnejsi, nez otapkavat volant. Za sebe bych doporucil bud pevny stred volantu s ovladaci...nebo viceprvkovou pomocnou packu, jak byla drive u Peugeot.
  5. Kdyz pisu lepsi, tak take ale nejasam. V praci jezdim v SuperB a tam se ovlada navigace a tel. jeste lepe...ake jinak to je panzerwagen :-). Dalsi rozdil u 508 stara a nova ... ridi se myslim stejne dobre, dokonce bych rekl, ale myslim ze nova je jeste vic odhlucnena od kol, nevim jestli stara mela i sledovani mrt.uhlu v zrcadkach...mam to v nove a je to fakt super. Ve stare 508 nebyla couvaci kamera. Ted uz je. Za svetla fakt to pomaha, za tmy...absolutne k nicemu. Frantici zkratka nic nedokazou dotahnou do konce...kamera neni infra a nema prisvit...tak je videt max.prah kufru. Dalsi rozdil je v ovl. panelu dotykove obrazovky. Mluvi konecne i cesky. Nevadi mi cokoli v anglictine, ale principialne mi vadi, ze auto za dost penez, neni v jazyce, kde je nabizeno zakaznikum. Ted Frantici zas udelali krok kupredu. Navigace, nastaveni, telefon, media mluvi uz Cesky. Jenze...to by nebyli opet Frantici, aby zas to nedotahli do konce. Na stredovem panelu ridice zas cteme anglictinu...nastaveni tempomatu, omezovace, jizdnich vl. ....atd. Takze posun opet k lepsimu, ale zas ... nedotazene do konce. Dostat vyvojare PSA k nam do podniku, meli by problem a neodesli by domu z prace, pokud by nedodelali vsechno jak ma byt. Takze...nova 508 se posunula urcite vzhledem dal. U velmi dobrych jizdnich vlastnosti zustala, komfort pro ridice se zcela jiste zvysil pri ovladani cehokoli, navic LED, sled. mrtveho uhlu...a zapinani a tlumeni dalkovych svetel... Stara 508 a nova...nevim jak to popsat... 508 je hezka manzelka. 508 je jako krasna milenka :-). Tim nikoho k nicemu nenavadim a jestli to cte i moje manzelka :-) .... Iri...vis preci, ze ses pro mne ta jedina :-) stejne uz jako Nova 508. :-)
  6. Ahoj. Zidane puvodne jsme objednavali starou 508. Kdyz se podivas do historie co jsem tu psal i s odkazem na jine vlakno, tak tam je popsana ta hodne slozita historie. Vybirali jsme z nekolika aut. Ve finale uz jen mezi C5 tourer 2.0 HDi ve stejne vybave ale s Hydroactiv III a 508 SW. Chteli jsme "poradne" otestovat auta, tak jsme pozadali prodejce o zapujceni vozu na vice dni. U Citroena nam vyhoveli jak Carling Brno tak Brnocar Brno (tam jsme C5 pujcili na tri dny zadara) a podobnou sluzbu nam u Peugeot nabidli v Auto Palace, i kdyz puvodne jsme byli u jineho prodejce v Brne, ktery vsak auto nechtel pujcit a u dalsiho prodejce v Brne, zas nemame dobre zkusenosti v necem jinem. C5 je super. Je to pecka pro ty co chteji hyckat telo, hlavne zada a prilis necekaji mit v ruce auto, se kterym chteji obcas i jezdit rychleji na okreskach. Dalsi minus byl v interieru. Je opravdu poznat, ze C5 je uz hodne stary model. Stara 508 me naopak hned sedla do ruky. Provetrali jsme ji z Cerne Hory, prez Tisnov, Osovou Bitysku do Velkeho Mezirici a zpet prez dalnici do Brna. Pak Cerna Hora, Prostejov, Dub na Morave, Prerov. Domu pak Prerov, Olomouc dalnice, Brno, Cerna Hora. Tyto trasy jsme jeli ze vsema autama, co jsme meli pujcene a bylo tedy jak porovnavat. 508 byla pradny kus pred vsim. Fakt to je auto, ktere nejenze je pohodlne, ale dokaze tesit i ridice. Zkratka...ty trasy jsem jel obcas i hodne svizne :-). Kdyz porovnam ted ... s temi zazitky s vice ruznymi vozy a novou 508, tak nova 508 si zachovala z jizdnich vlastnosti vse co mela, ale navic pridala absolutni pecku v FULL LED. To je zkratka nepopsatelne a musite oprubovat, abyste poznali rozdily s xenony a LED. Dalsi vec je opravdu velky rozdil v navigaci. Drive u Peugeot obrazovka navigace, byla jen zobrazovacim doplnkem navic a ovladat navigaci a hlavne telefon bylo nic moc. Ted...je to mnohem, mnohem lepsi.
  7. Ahoj. Tak na to se asi neda dobre odpovedet, kdyz mas auto s najetymi 200 km. Pred nim tyden auto, s najetymi 4000 km. Me se to zatim drzi okolo 7. To pujcene take, ale nesetril jsem ho. Verejne nebudu radsi psat jak moc :-) se da jezdit s 508. Bylo mi receno, ze bych se mel casem dostat na 5.5-6L. Myslim ze spotreba by se nemela vyrazne lisit od starsi 508.
  8. ChouLu dík za info...konec října je už ale dááávno pryč :-) příští týden zjistím, jak to půjde a případně se zaregistruji. Ještě jednou děkuji za info.
  9. Budu prodávat po novém roce. Auto dobře udělané. Prostorné. Nic nevrže, dobře se chová na silnici. Motor průůůůser. 1.6 THP 155 K .... 5 oprav za čtyři roky. Koupil jsem 508 SW provedení 2014. Mám ho týden a už jsem koupil naftu. S benzínem u Peugeot nechci mít už nic společného. SOudruzi z Peugeot a BMW udělali někde asi chybu.
  10. Nechápu kam jednou tyhle "zelené" vylomeniny dospějou. S tou cenou močoviny ... slyšel jsem o tom ... řekněme radši od nejmenovaného zdroje :-) ... těch 18 000 km je asi dáno objemem té "srajdy". Takže ... musíš do servisu doplnit, abys za chvíli jel znovu na pravidelnou prohlídku. Cena není prý nějak katastrofální ... myslím, že jsem slyšel něco nad 2000,- Kč. Zas se podařilo zelenejm mozkům v Eu dát pravidlo, jak vytáhnout z lidí další prachy. Nastartovat se bude dát určitě, abys dojel do servisu :-) padesátkou. Dříve jsem chápal hodně pozitivně "zelené" aktivity, ale je to asi stejné, jako s jakýmkoli "náboženstvím". Když se to zvrhne, je problém. Zelené mozky bojují, proti jakékoli energii, pokud není z vody, slunce, nebo větru a do paliva dáváme BIO a proto jsou pole osázená řepkou, ale chleba zdražuje. Místo pole s trávou, jsou všude slunečníky. Nakonec se budeme divit, že tyhle ptákoviny se nám vymstí ještě víc. No a teď ještě další ptákoviny pro motoristy. Nejen, že na palivu stát rýžuje, ale osladí to nám ještě další blbostí. Nežijeme ve svobodném světě. Žijeme tam, kde je povinný úzus mlčet a neříkat svůj názor, protože pokud ho člověk sdělí, je obviněn z jakýchkoli ismů a svoboda a rozum jsou pryč. Takže nenápadné doporučení :-) dokud se dají koupit klasické motory...rychle, rychle. Bude hůř. Radši jiné téma - měl jsem obavu z bezklíčového přístupu a zamykání, ale je to pohoda. Jen si člověk nesmí nechat spadnout klíč někam pod sedačky :-) a pak ho hledat :-) auto takto kdokoli odemkne a nastartuje. Také jsem už slyšel zajímavou příhodu u Pežoťáků ... nějaký borec z Brna .. si měnil auto s manželkou a jel do Břeclavi.... Manželka jen vystoupila, ani nevypla motor, chlapík nasedl a vyrazil...dojel do Břeclavi a chtěl zastavit. Ještě že to neudělal. Najednou si uvědomil, že manželka odešla s klíčem. Volal hned do autosaluno co může a co ne. Musel hned zpět pro klíče :-) Toto se prý stalo u starého modelu 508 a myslím, že to už vychytali, protože pokud nechám motor běžet a vylezu...třeba jen vyložit kufr...začne to hned řvát a nadávat, že klíč opustil kabinu a nadává to hůř, než kontrolky a zaměřovač v F15 z filmu TOP GUN :-) Radime. Jo...Velké Pavlovice .. tam to znám :-) Není to daleko. Pro víno ale jezdím do Čejkovic :-) dík za pozvání. Možná dorazím. Jen malý dotaz. Já nejsem členem klubu. Jsem pouze trvalý uživatel pažoutů a člen tohoto féra od roku 2010. Vadí to?
  11. Dam sem na sebe cislo +420 734 690 459 klido pido :-) Ten sraz je kde a kdy? Ptam se, protoze dnes jsem se dozvedel, ze k nam miri 1.12. do firmy sam velky, obrovsky, nesmrtelny .... Zeman :-) radsi auto schovam, aby mi na nej nehodil savli.
  12. Zapomnel jsem dodat par dalsich super poznatku. FULL LED. To NEMA CHYBU. Je videt nadherne a kdyz jsem stoupl pred auto...neoslnovaly. Nataceni svetlometu a pomocne svetlo do zatacky...opravdu SUPER. Automaticke rozihani a prepinani tlumenych a dalkovych svetel...funguje a dobre. Presto to mam vyple. Protoze nechci oslnit kdyz uz vidim auto za zatackou a ono to reaguje, az je zdroj svetla v protismeru, nebo predemnou. Otevirani kufru - dalkove klici, tlacitkem u ridice, nebo zatlacenim spinace na kufru. Nezamazou se ruce. Zavirani take tlacitkem a zadne bouchani kufrem. Couvaci kamera - behem dne to je ok. V noci k nicemu. Nechapu, proc nema prisvit, nebo infra. Na beznych i levnych kamerach to uz je standard. Takze je to pomocnik tak napul. Klima - mame ctyrzonovku. Mam tri baby a kdo zna devcice, tak jedne je zima, druhe dobra a treti teplo. Takto at si delaji co chteji...a velmi rychle a jednoduse muzu to prepnout na dvouzonovku, nebo MONO. Motor - tichy, pruzny a v pohode predjedete galosaky, co ometli slepicaky a vyjeli na nakup do Kaufu. No a kdyz vas prudi i nejaky borec s ksiltovkou dozadu...a ma VW, nebo BMW z bazaaaaru, tak hodite cihlu na plyn a nechate ho v prachu. Auto se suprove ridi. Reaguje nadherne. Drzi, neposkakuje a dokaze projet i horsi zatacky svizne. Posilovac je perfektne uzpusobeny. S rychlosti tvrdne posilovac a to je fajn.
  13. Oskenuji sem jeste vybavu. Cenu ... omlouvam se, ale tu sem nedam, protoze se hodne lisi od cenikove a Peugeot byl vstricny, kdyz jsme meli takove problemy s tim 1.6 THP 155k v 308 SW. Vsem radim, vyhybejte se tomuto preplnovanemu benzinaku od BMW. Jezdi chvili super. Je tichy, ma odpich, ale po roce zacnou problemy a budou se opakovat. Vubec nechapu, ze takovy motor i nabizi v 508 a Citroen C5. Beru to jako hodne velky ulet a nechapu, ze PSA jeste nabizi tyto motory. Kdyz pojedete kolem C.H. klidne se stavte, ale pres tyden jsem do noci v praci. V CKD v Blansku. Kdo chce mit super odpich, tak bezte do GT 2.2 HDi 204k. Osobne nedoporucuji blue HDI. Dalsi "zelene" kurvitko. Pod zadnimi sedadly byste meli nadrzku s mocovinou, ktera se doplnuje po 18 000km. Kdyz to neudelate, tak vam to dovoli jeste 1000km a kdyz ty najedete, tak vam nedovoli jet...myslim ze ne vic nez 50km/h. Dalsi debilni zelena technologie.
  14. Ahoj parto :-) Ty kola jsou jen na zimu. Na zimu jsem koupil obyc. Na leto mam origos 19tky. Navigace je super. Ta je spica. Horsi je telefon...radsi vytocim cislo z founu...kdyz maze moc kontaktu, pracuje se s tim obtizne. Co mi vadi...je dotykova klavesnice...neni to uz zazita QWERTY/Z ale jak jdou pismena v abecede. Nechapu proc to tak udelali...ale clovek si zvykne. Jukebox ... taky super. Repro 5.1 a jednoduche kopirovani na JB. Drzaky na kafe jooo :-) ale co mi chybi odkladani sl. bryli. To v 308 jsem mel. Nevim proc to nedali i sem. Ovladani tempomat a omezovac v pohode.
×
×
  • Vytvořit...