qmysak Posted July 20, 2010 Share Posted July 20, 2010 zdarec dnes sem byl na geometrii a jedu dom a mám volant trochu do prava je to minimum mohlo by to byt špatně udělanou geometrii??auto netáhne ani na jednu stranu vše ok jen ten volant. Na geometrii udělá i sbíhavost?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek Hurvajz Posted July 20, 2010 Share Posted July 20, 2010 Jo sbihavost je pravě ta geometrie. No zajeď zpátky, volant ti musí srovnat tím že to dole udělají znova, ne aby ti chtěli sundavat volant!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maximum Posted July 20, 2010 Share Posted July 20, 2010 hm... mam presne to iste... volant je na krivo, auto bolo na geometrii, ale vraj je geometria uplne v poriadku, ze rozdiel je tam uplne neaky minimalny, ze to nestoji za nastavovanie... v servise bol s autom oco, ja by som sa nenechal odbit, urcite musi byt rozhodena geometria, lebo som volant nikdy nedaval dole, smutne na tom je, ze za ziadnu pracu aj tak zobrali od oca 20 €... len podotknem, ze to bol znackovy servis skodovky... asi by to chcelo zmenu servisu, ale otec je na mna nas...y, ze som ho poslal na geometriu a ta je \" v poriadku\". Tak zatial jazdime s volantom na krivo a mna to doooost irituje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek Hurvajz Posted July 20, 2010 Share Posted July 20, 2010 Geometrie je v pořádku, jen je nastavená tak že je volant malinko nakřivo. To že je nakřivo neznamená že je špatná geometrie. pokud ti to vadí, jako že mě by to vadilo tak ti to musí srovnat, ne že se jim nechce a že je to zbytečný, prostě ten volant musí být rovně Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
qmysak Posted July 20, 2010 Author Share Posted July 20, 2010 takže tam zajet a at mě narovná volant jo??o sundávání volantu nechcu ani slyšet!ale asi se tam dostanu až příští týden uznají to??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzy56 Posted July 20, 2010 Share Posted July 20, 2010 při seřizování geom. se přípravkem zablokuje volant v přímém směru a pak se seřizuje na obou stranách--nemůže se pak stát,že je volant nakřivo, prostě špatná technologie opravy, reklamovat [upravil dne 20/7/10 ozzy56] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wensdy Posted July 20, 2010 Share Posted July 20, 2010 maximum: Značkový servis neznamená bohužel vůbec nic a po mých osobních zkušenostech se člověku dostane daleko lepší péče a mechanika znalejšího v neznačkovém servise. Když jsem dříve míval Felicii a nešel mi otáčkoměr, tak jsem chtěl ve značkovém servise Škoda poradit kde je čidlo otáčkoměru. Vrchni technik se s machrovacím úsměvem hrnul ke kapotě ale když ji otevřel tak mu zkysnul úsměv a z úst vypustil větu \"... jo to je šestnáctka?\", podrbal se na bradě a nevěděl a ani druhý přivolaný. Po nedávné návštěvě značkového servisu Peugeot zkušenost velice podobná. A ten volant by měl být opravdu rovně a osobně bych jim to taky vrátil. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koblih69 Posted July 20, 2010 Share Posted July 20, 2010 No jenom poznámku, samozřejmě to všechno platí jen když auto není třeba po nehodě a není něco zdeformované, ale na to by měli přijít... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kobr Posted July 20, 2010 Share Posted July 20, 2010 Prostě přitáhli jednu řídící tyč o něco víc, musí to spravit rozdělením na obě strany, ten volant MUSÍ být rovně. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maximum Posted July 20, 2010 Share Posted July 20, 2010 no mne vobec neslo o to, aby mi to nastavili v znackovom servise, tiez uprednostnujem neznackove, ale vedel som, ze tam robia geometriu, tak so mtam vyslal otca... volant stal rovno, zrazu ani neviem kedy som si vsimol, ze uz nie je rovno a tak som to chcel vyriesit... zaujimave na tom je, ze ked bol rovbno, tak bola v poho geometria a aj teraz ked je na bok, tak je tiez vraj v poho... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzy56 Posted July 20, 2010 Share Posted July 20, 2010 není v tom nic divného--poloha volantu nemá se správnou geometrií nic společného, volant musí být v přímém směru i proto,aby se vypínaly správně blinkry Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
janci77 Posted July 20, 2010 Share Posted July 20, 2010 Chlapi, u kamoša som si u jeho 206 všimol, že má dosť nakrivo volant... On mi povedal, že už to tak kúpil. Dá sa nejako zistiť, či je to zle nastavené geometriou alebo predchádzajúci majiteľ zle nasadil volant? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubikpo Posted July 21, 2010 Share Posted July 21, 2010 Původně zaslal: ozzy56 při seřizování geom. se přípravkem zablokuje volant v přímém směru a pak se seřizuje na obou stranách--nemůže se pak stát,že je volant nakřivo, prostě špatná technologie opravy, reklamovat [upravil dne 20/7/10 ozzy56] Absolutny suhlas, reklamovat a na novo urobit geometriu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnotherOne Posted July 21, 2010 Share Posted July 21, 2010 Původně zaslal: janci77 Chlapi, u kamoša som si u jeho 206 všimol, že má dosť nakrivo volant... On mi povedal, že už to tak kúpil. Dá sa nejako zistiť, či je to zle nastavené geometriou alebo predchádzajúci majiteľ zle nasadil volant? U niektorých modelov sa volant nedá nasadiť v inej polohe - je tam zárez, tak nech sa pozrie a podľa toho bude vedieť. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luboš406k Posted July 21, 2010 Share Posted July 21, 2010 Mě když dělali geometrii, tak mi úhlopříčku volantu rovnali asi 3x, než se trefili přesně. Stačí pootočit spojovačkama, ale přesně stejně, buď na jednu nebo na druhou stranu a tím se srovná úhlopříčka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sowwwa Posted July 21, 2010 Share Posted July 21, 2010 Původně zaslal: janci77 Chlapi, u kamoša som si u jeho 206 všimol, že má dosť nakrivo volant... On mi povedal, že už to tak kúpil. Dá sa nejako zistiť, či je to zle nastavené geometriou alebo predchádzajúci majiteľ zle nasadil volant? Jednoduse, od stedovy polohy k levymu i pravymu dorazu se musi volant otocit o stejnej uhel, tzn. leva a prava krajni poloha musi bejt vuci sobe \"zrcadlove\" obraceny. Pokud nejsou, je spatne nasazenej volant. Jinak to ze je volant pri jizde \"nakrivo\" muze zpusobovat klidne i spatna geometrie zadni napravy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek Hurvajz Posted July 21, 2010 Share Posted July 21, 2010 Tak to co tu pišeš je pěknej nesmysl, skoro každý auto má na každou stranu jinej počet otáček volantu a taky jinej poloměr rejdu. Je to o málo, třeba o čtvrt otáčky, ale je to tak [upravil dne 21/7/10 Radek Hurvajz] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
janci77 Posted July 21, 2010 Share Posted July 21, 2010 Původně zaslal: AnotherOne Původně zaslal: janci77 Chlapi, u kamoša som si u jeho 206 všimol, že má dosť nakrivo volant... On mi povedal, že už to tak kúpil. Dá sa nejako zistiť, či je to zle nastavené geometriou alebo predchádzajúci majiteľ zle nasadil volant? U niektorých modelov sa volant nedá nasadiť v inej polohe - je tam zárez, tak nech sa pozrie a podľa toho bude vedieť. Vďaka AnotherOne pozrieme sa na to... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sowwwa Posted July 21, 2010 Share Posted July 21, 2010 Původně zaslal: Radek Hurvajz Tak to co tu pišeš je pěknej nesmysl, skoro každý auto má na každou stranu jinej počet otáček volantu a taky jinej poloměr rejdu. Je to o málo, třeba o čtvrt otáčky, ale je to tak Takovy auto jsem jeste nevidel, moc nechapu k cemu by to bylo dobry. Me to u vsech aut souhlasi presne tak jak pisu, tzn. vcetne 406. Jestli nekomu ne, tak bych to videl spis na spatny sesazeni pri oprave, nez umysl vyrobce. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
qmysak Posted July 22, 2010 Author Share Posted July 22, 2010 dnes sem byl znovu na geometrii a bez řečí ji udělali znova úplně v pohodě reklamaci přijali bez řečí Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts