Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Zdanění podpory stavebního spoření

Zdanění podpory stavebního spoření  

1. 1. Zdanění podpory stavebního spoření

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: kobr

Už jsem skončil, nemá to cenu, když chcete vidět jen to, co se vám líbí

[upravil dne 5/7/10 kobr]

Ještě sem ti zapoměnl odpovědět na jednu věc.

Původně zaslal: kobr

No na to, že jsme byli v pořadí osmou zemí, která měla nejnižší státní dluh v Evropě, jsme měli do Řecka hóóódně daleko, ale v brzké době opravdu k tomu Řecku míříme. Nejlepší je oškubat lidi, kteří daně musí zaplatit. 99% živnostníků je každým rokem ve ztrátě, ale přesto mají příjem, jako by vydělávali miliony nebo aspoň statisíce. Chybí zde prokázání zdroje příjmu, proti tomu protestuje speciálně pravice.

Pak totiž přibude do státní kasy podstatný zdroj příjmu z podnikání.

Když má soused větší dluh, než já a přichází o barák, měl by to být pro mně spíš další důvod proč se toho svýho zbavit. To, že ten jeho dluh je větší ještě neznamená, že já ten svůj můžu prohlubovat nebo neřešit.

Odesláno

kujon106: já četl ten zákon a četl jsem i VOP od ČMSS. Ty se na ten zákon odvolávají (a zároveň v nich není přesná částka uvedena).

Rozporuji jen to, že by mělo jít o podvod (důvody jsem psal - Kalousek neslíbil, že něco dostanu a navíc daně můžeme jen těžko označit za prostředek ke způsobení škody na majetku - ačkoli jím fakticky jsou:D).

Odesláno

Jestli má strejda google pravdu, tak tam je tato formulace:

Poskytovaná záloha státní podpory činí 15 % z uspořené částky v příslušném kalendářním roce, maximálně však z částky 20 000 Kč.

Takže když si naspoříš tisícovku, tak dle mého Kalousek slíbil, že dostaneš 150kč. Když si naspoříš 20k kč, tak bys měl dostat ony maximální 3000kč.

Odesláno

Někde sem se už zmínil, že je otázka jestli bych měl platit daně, když jsou prokazatelně používány k trestné činnosti (úplatky apod.) a já této organizaci odevzdávám peníze i s tímto vědomím a v podstatě se stávám spolupachatelem. Takže bychom měli všichni do kriminálu.

A ještě musím dodat, že nemá cenu nadávat na politiky a říkat, že tě někdo okrádá. Kdo nevyužil ani korunu sociálních výhod rozdávačných vlád je bohužel šikanovanej. Teď bude poctivě pracující a platící člověk doplácet na ty roky sociální pohody a solidarity ČSSD, protože největší výdaj státního rozpočtu jsou sociální dávky. Takže když nadávat tak sousedovi, kterej nepracuje a užívá si na podpoře, protože je (byla) tak výhodná. Ty mu platíš tu pohodu.

Ještě jednodušeji - bydlíš u rodičů, po škole se zaměstnáš a rodiče po tobě chtěji malý procento za bydlení, jídlo atd. (zcela normální situace). Tvůj o dva roky starší bratr už dva roky \"shání\" práci, doma se válí u televize, hraje hry, brouzdá po internetu. Je jasný, že tvoje daně jdou establishmentu (rodiče) a posléze bratrovi na jeho flákačství. Říkáš si, že než si sežene práci, měli bychom mu pomoct. Jenže kapesný propije v hospodě když jde \"do firmy na pohovor\", tloustne, pivo zdražuje a on častěji pije a vyžaduje čím dál víc peněz. To co ty odvádíš rodičům už nestačí, rodiče dávají dost ze svýho a začíná být problém s financemi. Ale tvoji rodiče jsou sociální demokrati a věří, že jednoho dne Pepa bude milionář a vrátí jim to (chce být testér her) a tak si vezmou půjčku a další půlrok ho dotují. Tebe už to nebaví, doma řekneš establishmentu, že ti snížili plat (přitom sis sehnal brigádu navíc a máš se celkem dobře, koupil sis i auto) a tedy místo 2000 budeš na \"chod domácnosti\" už dávat jen 1000, jinak se teda vyklašleš na zaměstnání, když rodičům nevadí podporovat nicnedělače. Rodiče souhlasí, ale na účet, kterej ti založili ke spoření na bydlení už nebudou dávat tolik peněz co dřív. V rodině je situace na nože a přemýšlíš o odstěhování, protože bratra nedonutíš pracovat. A konec povídky? Ten si musí každej vykonstruovat sám. Někdo by ho dál podporoval, někdo by byl pro snížení kapesnýho bratrovi, popř. vyplácení pouze pár měsíců a budoucí stabilizaci rodinných financí.

Odesláno

No jasně, ale to sem věděl už na začátku. Asi jsme si nějakým způsobem nerozuměli :-) Viz. kousek toho článku:

Vláda hned v počátku zjistila, že by bylo protiústavní a rizikové státní podporu snížit přímo, tak k tomu přistoupila klasickou cestou české vychcanosti a tuto podporu se chystá zdanit drastickými 50 %. Neboli udělá totéž, jen pravděpodobně „legální“ cestou.

Nově danit nové smlouvy proč ne. Ale nově danit staré smlouvy, kde jsou peníze vázány na určitý delší čas je dle mého opravdu vychcanost (pardon za tento slovník) :-)

Odesláno

Zvýšit (zavést nově) účelově daně je nejjednodušší cesta, jak vyřešit příspěvky státu. Bohužel u stavebního spoření se to dotkne většiny lidí. Sám jsem si za ně dvakrát koupil auto a ze současného jsem přefinancoval hypotéku. Byl bych rád, kdyby mi stát uznal, že ze stavebního spoření financuji bydlení a vybranou daň mi zase vrátil při ročním zúčtování. Ale na pohádky jsem už moc starý. Takže budu si nadále všechno kolem bydlení platit sám a ještě doplácet na ty, kteří bydlí skoro zadarmo ve státních bytech a pláčou, že jim znevýhodnili stavebko...

Bude vám také tak líto zdanění příspěvku na bydlení pro vojáky nebo výsluhového příspěvku policistů?

Odesláno
Původně zaslal: Fusion

Teď bude poctivě pracující a platící člověk doplácet na ty roky sociální pohody a solidarity ČSSD, protože největší výdaj státního rozpočtu jsou sociální dávky.

no, jasne ... dyt za to muze vlastne cssd, konecne to tady zaznelo, ale celkem pozde, hmmm, cekal jsem, ze za to bude moct cssd uz minimalne v prvni desitce prispevku ...

citovany vyrok je fakt hodny lumena :roll

Odesláno

Je to vcelku fuk. Před volbami se všichni shodli, že státní dluh je třeba řešit. Levice chtěla úpravu na stránkách příjmů - změna daňového systému, což by se pochopitelně nelíbilo jedněm, ale zachovalo by to jakýs sociální (což neznamená spravedlivý systém). Pravice hodlala zachovat příjmovou a upravit výdajovou stránku - zachování daní a uprava výdajových složek (což by znamenalo vcelku hlavně úpravu výdajů v sociální oblasti). To be se pochoipitelně nelíbilo zase jiným, ale vcelku s tím lze souhlasit, protože jak víme, zneužívání sociálního systému je u nás příliš výrazné.

Co je ovšem alarmující je to, že strana, která nevyhrála volby sestavuje vládu. Na základě této abnormality kromě změny těchto výdajových položek (platy policistů, vojáků, peníze ze sociálního systému...) začíná upravovat i onu příjmovou část, tj. více danit příjmy, zvyšuje tolik diskutované poplatky u lékařů a kdo ví, čeho se ještě dočkáme...

Já je teda nevolil, ale nejsem si jist, že i ti, co je volili je volili kvůli tomuhle. A to ve mě vyvolává, pocit podvodu. A to, že se dělá koalice se stranou, která se původně odtrhla a se stranou, která nakonec vlastně vůbec neví, co vlastně chce je pro mě alarmující...

Odesláno

Proč by to mělo být alarmující? Však Sobotka má možnost vyjednávat o koalici s kým chce. Že se s ním krom komunistů nikdo nebaví je už trochu jiná písnička. To samé jeho možná menšinová vláda - při prvním hlasování o nedůvěře by se sesypala jak domeček z karet. Pyrrhovo vítězství v praxi.

Současná situace je z tohohle hlediska nejrozumnější (úspora času, financí a nesmyslných nikam vedoucích tahanic), přičemž to pochopil Sobotka, celá Čssd, komunisté, ale jen ty ne :-)

Odesláno

Ale já taky.... vím moc dobře, jak to je... Jen mi to nepřijde standardtní... A to s tím alarmem jsem psal v poněkud jiné souvislosti. Alarmující je to, že před volbami říkaj jedno a po volbách se chovaj úplně jinak. Podle mě je to normální podvod na lidi.

Odesláno

OK: a co místo nemyslnýho kvákání někde na peugeot klubu, sebrat se ze židle a jít to tomu \"lumpovi\" řict do ksichtu co ti vadí?

[upravil dne 5/7/2010 Fusion]

Neboj, však se mu to i řeklo, ale on má hroší kůži, takže sám uznáš, a poznal si, že je to nejen on člověk ve stylu kam vítr, tam plášť !!! Jenže už nechotí páni poslanci mezi ,,normílní obyčejné\" lidi !!! Pouze, když jsou volby!!!:grr:bacha

Jnak kromě snížení platu poslancum, jsem ještě napsal, že by se měl zrušit senát!!! K čemu jej máme v tam malém státě? Je to jen velmi dobré místo na důchod a peníze!!! Jinak na nic!!!:bacha:bacha:bacha Jinak když jsou volby, tak každý ,,plácá\" své rozumy a po skončení voleb, tak najednou neví, co říkali. Inu káží vodu, pijou víno!!! To je vizitka převážne či hlavně pravicových stran. Nechci se nikoho zastavat, ale za posledných dvacet let se tu udělal takový bordel a rozkrdlo se co se dalo, že to ani kouzelník ze země Oz nedá dohromady! Myslím si, že by se T.G.Masaryk a další divili, co se s Československem stalo! :o:fnuk

Odesláno

Současná situace mě utvrzuje v tom, že volby jsou zbytečná věc. Stejně si to politické strany po volbách dohodnou, jak chtějí. I kdyby se měla pravice s levicí potichu dohodnout a veřejně se prezentovat jinak. A kdo si myslí, že jakékoliv politické straně jde o blaho státu a obyvatel, může si dojít do koupelny, namočit ručník ve studené vodě a chladit si hlavu.

Stav, kdy si strana, která získala ve volbách jen pár procent diktuje podmínky a ostatní podle ní skáčou, je pro mě nepřijatelná. Ale bohužel u nás nikdy nezíská nějaká strana absolutní většinu a tak to bude vždy kočkopes.

Uff, a to jsem o politice tady nikdy nechtěl psát :(

Odesláno

OK406: bylo to tuším něco přes 20% voličů, kteří u voleb chtěli \"spravedlivý systém\" a tak volili ČSSD. To jsou ti, kteří volali po vyšších daních a zachování \"sociálního smíru\". Předpokládám, že to byli i někteří z vás. Mám pro vás, pánové, (zajímavé je, že debat o politice se dámy neúčastní) řešení. To řešení je dokonce prakticky vyzkoušené v jiné evropské zemi. V čem spočívá? Zřiďte si jeden společný účet, posílejte si tam libovolné částky a z nich se vzájemně podporujte. V tom vám přece nikdo a nic nebrání.

Já se předem vzdávám účasti na takovém projektu a slibuji, že z vašeho účtu nepřijmu nikdy ani korunu (stejně, jako ji tam nepošlu).

Tak co, jdete do toho? Nebo nejste tak \"spravedliví\" jak se tváříte?

Ptáte se, kde tohle funguje? V Dánsku: http://aktualne.centrum.cz/ekonomika/penize/clanek.phtml?id=672087

Odesláno

Äle sociálnost a spravedlivost systémů jsou dva rozdílné pojmy. Dokonce jsou protichůdné. Ale tady je řeč o něčem jiném... A to o tom, že před volbami ti pravicoví mluvili o tom, že se upravý výdajová stránka a teď hrabou na příjmovou. To je podvod.

Já bych to přirovnal k nádrži s kapalinou: Máme do ní několik přívodů několik vývodů a navíc mnoho děr. Jde o to, že přívody nestačej nahrazovat ztráty těmi dírami. Pravice původně chtěla přiškrtit ty vývody, zatímco levice chtěla upravit přívody. Nyní pravice kromě vývodů hodlá upravit i ty přívody. Ale v obou případech mi schází nějaká snaha opravit / zacelit ony díry. Navíc je tu vláda, která přímo vytváří podmínky k vytváření nových děr a dokonce se na některých navrtáváních oné nádrže podílí. Navíc požaduje, aby ony přívody byly stále mocnější. Při tom si jaksi nehodlá uvědomit, že i ony zdroje pro přívody jsou jen omezené.

Odesláno

Kurte, nezbyva nez zatleskat :potlesk

Ja jsem tu uz nekolikrat psal, ze jsem se soucanym stavem vcelku spokojeny a slzicky nekterych zapalenych levicaku me v tom jen a jen utvrzuji.

OKcko, kdyz jsi u Vas na vesnici tak nespokojenej, pojd k nam a muzes bejt klidne taky prazak.

Odesláno

Edison: docela ti závidím tvou informovanost, protože já jsem se do dneška nedozvěděl, jaká konkrétní opatření k \"zacelení děr\" stát přijme. Zřejmě tedy víš víc, když o nich tak zasvěceně píšeš.

Co se týče \"předvolebních slibů\" - na ty nevěřím a už jsem to tu (v jiném tématu) i psal. Jsou to jen takové bláboly, kterými si politici po volbách utřou zadky. Nevím, jestli byl větší blábol to, že ODS v případě vítězství nezvýší daně, nebo ten, že ČSSD v případě vítězství zruší poplatky u doktora (mimochodem, ČSSD přece volby vyhrála, ne?).

Z toho, co se o rozpočtu před volbami mluvilo, mi jednoznačně nejreálnější přišly výroky E. Janoty, který mluvil o tom, že bude třeba jak zvýšit příjmy, tak snížit výdaje. Jednat se prý bude jen o to, kdo ve volbách zvítězí a tedy jaký poměr těch dvou položek (+ a -) nakonec bude v rozpočtu zakalkulován.

Rozhodně více totiž důvěřuji ekonomům (a to nejen Janotovi), než politikům.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...