Benžík Odesláno 20. červen 2010 Odesláno 20. červen 2010 Plovoučku mam a po pěti letech je tak na vyhození. Nic to nevydrží a ještě se na ní začali dělat spáry. Takže radši než plovoučku i to lino. Citovat
adraj Odesláno 20. červen 2010 Odesláno 20. červen 2010 dával jsem minulý rok lamino taky. Už v životě nikdy tmavý,je na tom vidět kde jaký škrábnutí. Navíc máme vzor Country a ten škrábanec někde je vidět někde ne. Mám doma sice opravnou sadu,ale ještě jsem nepoužil. Rozmysli si co bude opravdu lepší jestli oprava stavajících parket a nebo lamino. Jinak 6mm nebrat,to je tak na chalupu kde moc nejsi. Citovat
Péťa Odesláno 20. červen 2010 Odesláno 20. červen 2010 Benžíku, to musíš mít nějaký problém s kvalitou - buď lamina nebo pokládky. Nechci lamino vychvalovat, je to prostě levná podlaha, tomu odpovídá i užitná hodnota. Já ale doma mám zátěžovou třídu 32 (komerční prostory, střední zátěž), máme ji cca 6 let a zatím na vyhození není. Citovat
Benžík Odesláno 20. červen 2010 Odesláno 20. červen 2010 Bylo to něco levnýho z obi, pod to jsem dal mirelon a pod mirelonem je podlaha z nějakého materiálu, který neznam. Údajně se to jmenuje keramzit, je to uplně hladký, vypadá to jako červená dřevotříska a je to pevnější než dřevotříska, ale ne tak jako beton. Ten \"keramzit\" je krásně hladkej, ale prohnutej, uprostřed kuchyně je tak o 2cm níž oproti krajům. Letos nebo příští rok (až bude hotová půdní vestavba) tak to nějak srovnam, ještě nevim jak, na nivelačku ty 2cm asi bude moc a koupim asi lino. Citovat
adraj Odesláno 20. červen 2010 Odesláno 20. červen 2010 Benžík: mám osvědčené,že kdekoliv jsme vyrovnávali podlahu,pokud tam bylo víc jak 0,5cm,Tak nejdřív vylejt obyč lepidlem na obklady. Potom nivelačku.Vyjde to o dost levněji a s tím lepidlem se dělá líp. Musí být teda hodně řidký. Citovat
koblih69 Odesláno 20. červen 2010 Odesláno 20. červen 2010 Na keramzitu mi stojí kytky http://www.keramzit.cz/co-je-keramzit/ Citovat
Guest Scratch Odesláno 20. červen 2010 Odesláno 20. červen 2010 Benžík: se nedivim, ze je na vyhozeni :-) Citovat
Benžík Odesláno 21. červen 2010 Odesláno 21. červen 2010 Původně zaslal: adraj Benžík: mám osvědčené,že kdekoliv jsme vyrovnávali podlahu,pokud tam bylo víc jak 0,5cm,Tak nejdřív vylejt obyč lepidlem na obklady. Potom nivelačku.Vyjde to o dost levněji a s tím lepidlem se dělá líp. Musí být teda hodně řidký. Jak silnou vrstvu lepidla muzu udelat? Citovat
adraj Odesláno 21. červen 2010 Odesláno 21. červen 2010 ty ale nemáš betonovou podlahu. Máš dřevotřísku nebo něco podobnýho. Tak to lepidlo by asi nebylo to nejlepší. Jinak se lepidlo namíchá jak voda a potom se roztáhne třeba hraběma. Po vytvrdnutí zameteš vzduchový bubliny. Dělal jsem i přes centimetr a vždycky to bylo v pohodě. Jo podklad natřít sokratem a i do lepidla trošku přidat. Citovat
MJSytic Odesláno 21. červen 2010 Odesláno 21. červen 2010 JJ, podlahy, taky jsme si užili Každopádně jestli ten podklad pruží, tak ti na tom to lepidlo a nivelačka popraská Na tohle je potřeba pevný podklad - beton. My jsme vyrovnávali betonovým potěrem a pak jen uhladili tenkou vrstovu nivelačky. Vyrovnávali jsme celý byt a byly tam rozdíly od 4 do 0,5cm. [upravil dne 21.6.10 MJSytic] Citovat
Medvěd Odesláno 21. červen 2010 Odesláno 21. červen 2010 Pokud máš parketovou podlahu bez zásadních vad typu vyhnilé parkety apod., pak opravdu doporučuju kvalitní renovaci (výbrus si - pokud jsi zručný - můžeš udělat sám, na vrchním laku ale fakt nemá cenu šetřit - my máme podlahy nelakované, ale ošetřené olejem a taky to není špatné). Citovat
brslen Odesláno 21. červen 2010 Autor Odesláno 21. červen 2010 Původně zaslal: Medvěd Pokud máš parketovou podlahu bez zásadních vad typu vyhnilé parkety apod., pak opravdu doporučuju kvalitní renovaci (výbrus si - pokud jsi zručný - můžeš udělat sám, na vrchním laku ale fakt nemá cenu šetřit - my máme podlahy nelakované, ale ošetřené olejem a taky to není špatné). zitra nebo ve st se tam zajdu mrknout.Puvodno majitelka tvrdi ze jsou v poradku,.Tak se uvidi.Jo vcera jsem se dival na RADY PTAKA LOSKUTAKA a oni natirali nejakym TYKOVYM OLEJEM muze to byt tim? Citovat
Guest Scratch Odesláno 21. červen 2010 Odesláno 21. červen 2010 myslim, ze hodne oleju najdes na doporuceni vyrobcu nebo na special strankach, rozhodne opravdu nesetri... Citovat
brslen Odesláno 21. červen 2010 Autor Odesláno 21. červen 2010 uvidim co mi nabidnou a doporuci.Jak znam ale prodejce tak urcite bude to nejlevnejsi Na vikend si pujcim brusku na parkety a jedeeeem. Citovat
Benžík Odesláno 21. červen 2010 Odesláno 21. červen 2010 Původně zaslal: MJSytic JJ, podlahy, taky jsme si užili Každopádně jestli ten podklad pruží, tak ti na tom to lepidlo a nivelačka popraská Na tohle je potřeba pevný podklad - beton. My jsme vyrovnávali betonovým potěrem a pak jen uhladili tenkou vrstovu nivelačky. Vyrovnávali jsme celý byt a byly tam rozdíly od 4 do 0,5cm. [upravil dne 21.6.10 MJSytic] Nepruzi, ani se to nehne, je to jeden velkej pevnej kus, ani se to nehne. Vypada to jako odlity a vyhlazeny primo v mistnosti, jenom je to uprostred niz nez na krajich. Citovat
Medvěd Odesláno 21. červen 2010 Odesláno 21. červen 2010 Při broušení BACHA na to, jakou vrstvu odbrušuješ - aby ses nedostal moc hluboko a parkety nevyskákaly - poraď se s někým, kdo to už dělal (zničit jde svépomocí a neznalostí i kvalitní podlaha). !!!!! Mně repasi podlah dělala firma, tak přesné hodnoty neznám, ale vím, že parkety se dají prý brousit tak 2x až 3x, pak už nad perem zbývá moc málo materiálu a hrozí vyštípání. [upravil dne 21/6/2010 Medvěd] Citovat
brslen Odesláno 21. červen 2010 Autor Odesláno 21. červen 2010 Ok zeptam se jich at neco poradi.A myslim si ze se jeste nikdy nebrousily. Citovat
hrasko Odesláno 23. červen 2010 Odesláno 23. červen 2010 Zavisi to podla mna hlavne od toho kolko si ochotny do toho vrazit...Renovacia je dobra vec ale vacsinou podstatne nakladnejsia ako zakupenie priemernej laminatky...zober si ze pre renovaciu pokial chces robit sam potrebujes: zapozicanie tanierovej brusky,okrajovej brusky,smirgle,lak,kopu casu a nervov-pokial si to nikdy nerobil...pokial to nechas spravit odbornikom tak cena za m2 moze byt cca na nase 20-30eur vratane laku atd...Priemerny laminat 7-8mm ta vyjde s podlozkou a listami cca 15eur (ak neratam banany typu Baumax,hornbach a pod.ktore nukaju aj za 5 eur ) Zaklad mas vzdy rovny podklad cize vyrovnavanie urcite-najlepsie ako vraveli uz chalani...nivelizacia do max 3cm..popripade beton+ nivelacka...V dnesnej dobe kupis vacsinou uz obojstranne kliky takze pokial bude rovny podklad ti uz nehrozi rozchadzanie spojov...a osobne odporucam priznane spary-vyzera to lepsie a ma to kopu dalsich vyhod;) ...a samozrejme pokial nechces kazdu chvilu upratovat tak nie ani prilis svetlu ani prilis tmavu ...takze drzim palce so spravnym rozhodovanim a vyberom... Citovat
hrasko Odesláno 23. červen 2010 Odesláno 23. červen 2010 ...a dalsia podla mna podstatna vec je co chces ty lebo ty tam budes zit...ci sa chces dalsie roky pozerat na tu istu podlahu len pekne zrekonstruovanu alebo na nejaku peknu laminatku s inym dizajnom...hlavne aby si bol ty s tym spokojny...lebo myslim ze v uvode si pisal ze uvazujes o laminate;) Citovat
Kurt Odesláno 23. červen 2010 Odesláno 23. červen 2010 Původně zaslal: hrasko ci sa chces dalsie roky pozerat na tu istu podlahu len pekne zrekonstruovanu alebo na nejaku peknu laminatku s inym dizajnom... Furt bude mít stejnou podlahu a furt na ní bude čumět. Ať je to laminát nebo parkety, tak to asi nebude každej rok měnit, že jo. \"Pekná laminátka\", která je studená a má jí každej není žádná výhra. Je to pořád stejně umělý, jako je lino (který tolik nestudí). A přírodnímu materiálu se to vzhledově a často ani vlastnostmi nevyrovná. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.