Mojo2 Odesláno 5. březen 2024 Odesláno 5. březen 2024 ahoj, minuly tyden jsem vsiml (a vcera potvrdil) ze se mi leve zrcatko vyhrejva pomaleji ci s prodlevou oproti pravemu. Prave bylo temer odmlzene (a to bylo na chladnejsi strane aute) a leve teprve zacinalo odmlozovat. Da se to nejak resit krom celkove vymeny? Citovat
Mojo2 Odesláno 3. červen 2024 Odesláno 3. červen 2024 mam dotaz ohledně klimatizace/topeni. Nevím jestli je to normální chování od začátku nebo mam hledat co je spatne. Jde mi to, ze treba dnes rano. Venku pod mrakem, teplomer ukazuje 16°. Teplotu jsem mel nastavenou na 20,5° Bylo mi chladno na nohy, tak jsem teplotu nastavil na 22° (celkove po min 30 min jizdy). Cekal bych, ze zmena bude celkem rychle znatelna, treba u vydechu, kde prilozim ruku a zmenim teplotu. Coz jsem v podstate nepoznal rozdil. Jel jsem s tim cca dalsich 30 min a celkove to asi trochu znat bylo, ale celkem nepatrne. Kde je v kabine cidlo mereni teploty? Jestli neni potreba vycistit, nebo ma to radiator, kterej by mohl byt zanesenej? Nemuzu rict, ze by auto vubec netopilo. Kdyz se nastavy vyssi teplota, tak to hned teplo fouka. Diky Citovat
HonzaC2 Odesláno 3. červen 2024 Odesláno 3. červen 2024 Mam zkusenost, ze vetsinou ta zmena teploty vzduchu je poznat u toho vydechu na nohy. Naopak na postranich vysesich zadny pozorovatelny rozdil teploty nezaznamenavam. Ale rekl bych, ze to tam maji zamerne, pokud mas nastavenu automaticke rizeni teploty. Pokud by sis dal manul s tim, ze to ma davat vzduch vsemi vydechy, byl by rozdil videt i na postranich vydesich. Citovat
LBNS Odesláno 3. červen 2024 Odesláno 3. červen 2024 Moje zkušenost s teplotním komfortem je celkem tragická. Inu velké černé auto, s panoramou a klima dimenzovaná na hatchback. Na automatický režím jsem zcela rezignoval a musím to obsluhovat jako manuální klimu. Problém mám ale hlavně s tím, že to málo fouká (ochladí), když venku teplo. Citovat
Mojo2 Odesláno 3. červen 2024 Odesláno 3. červen 2024 (upraveno) hele nemam panoramu, ale s timhle problem ani tak nemam. Ano, kdyz je rozehrata ta hluboka palubovka, tak to je trochu slabsi. Celou dobu jedu na automatiku Upraveno 3. červen 2024 uživatelem pavelu96 Necituj celý přímo předchozí příspěvek - jsi tu celkem dlouho, na to aby jsi chápal základní pravidla. Děkuji Citovat
Pacho69 Odesláno 4. červen 2024 Odesláno 4. červen 2024 Souhlasím, že je chlazení blbě vyřešené. Nejvíc a nejstudenější je foukání na nohy. Letní delší trasy nikdy ne v kraťasech a sandálech. Ostatní cestující si mohou dát nohy od výdechů, já ne. Takže slyším jen, proč tolik "mrazíš". Přitom to mám jen tak, aby se mi nepotili ruce na volantu. Auto chladí dobře, ale (aspoň za mne) nedá se nastavit tak, aby mi to bylo příjemné, včetně seřízení výdechů z palubky. Jsem navíc citlivější na studený průvan, takže je to v létě vždycky dost boj. Jinak čidlo teploty je podle mne uprostřed palubky pod sklem? Citovat
jarokare Odesláno 4. červen 2024 Odesláno 4. červen 2024 Čidla teploty jsou zboku tělesa topení/klimy , to , co je pod oknem , je snímač slunečního záření . Citovat
Mojo2 Odesláno 4. červen 2024 Odesláno 4. červen 2024 @Pacho69 mrznouci nohy posloucham dost casto. Ja v sandalech neridim, mam radsi uzavrene boty, tak mi to tak nevadi. Citovat
Pacho69 Odesláno 5. červen 2024 Odesláno 5. červen 2024 Já taky v sandálech spíš neřídím, v létě se prostě musím přezout. Není to zrovna komfortní. A všichni se obrací na mne, že prý příliš klimatizuju, ale nemůžu s tím nic udělat. když to vypnu, je v úrovni volantu takový vedro, že se mi potí ruce. Stejně tak mi nevyhovuje směrování bočního výdechu u dveří řidiče, nedokážu najít polohu, která by mi vyhovovala. Nejde zvednou výš tak, abych neměl hlavu v proudu ledového vzduchu a když ho nasměruji víc do okna ledový proud vzduchu je středovým sloupkem nasměrován mě přímo za krk. Už jsem skončil s křečí krčního svalu a dávám si na to velký pozor. Nejhorší je nasednout v horkém slunněm dni do rozpálenýho auto, nedejbože ještě zpocený venku, auto během minut zapne chlazení na nejstudenější vzduch a ventilaci naplno, je úplně jedno, kolik si nastavím teplotu. To, jakou teplotu nastavím ovlivní pouze to, jak dlouho bude "namražení" probíhat, tedy délku, kdy "fouká mráz". Občas raději nastartuji a nechám auto vychladit až přestane foukat naplno, než do něj vlezu. Klimatizaci v tomto modelu určitě nemohu nazvat "komfortní". Citovat
Strad Odesláno 6. červen 2024 Odesláno 6. červen 2024 Dobrý den. Plánuju nákup starší 5008, +-2010-2014 s motorem 1.6 HDI v automatu. Je bláznovství vzít motor s nájezdem kol 280k? Narovinu, jsem hodně limitován penězma, tak si moc vybírat nemůžu:-) Po úrazu levé nohy je automat nejschůdnější řešení... Děkuji, kdyby měl někdo třeba nějaké rady na co si dát bacha, prosím pošlete mi to na mejla pilar.jenda@seznam.cz Předem děkuji Honza Citovat
pavelu96 Odesláno 6. červen 2024 Odesláno 6. červen 2024 Ahoj @Strad Koukni do sekce Naše káry a pohledej. Určitě víš, že je rozdíl mezi automatem co má Zbynek..s a robotem co jsem měl já ve staré 5008. Citovat
ozzy56 Odesláno 7. červen 2024 Odesláno 7. červen 2024 @Strad osobně bych auto s 280 kkm nekoupil, pravděpodobnost kasičky je veliká ,něco jiného je koupit se 150 a dojezdit ho třeba do 400--tam víš, co máš... a taky na rovinu--kup si něco menšího, resp. takového, co bude mít nájezd kolem 150 a vleze se do tvého rozpočtu, asi bych hledal u Korejců HonzaC2 ohodnotil 1 Citovat
P607Olda Odesláno 7. červen 2024 Odesláno 7. červen 2024 (upraveno) Já jsem takové měl, r.v. 2010 1,6 HDi a robot, pak přešlo synovi, jezdí dál. Nyní má 250 t. najetých, necháme udělat (podruhé) rozvody, (počtvrté) olej v převodovce a preventivně dáváme nový altík a startér. Ať jezdí dál. Plná spokojenost. Ve firmě tyto motory 1,6 HDi s manuálem mají kolem 400 t. a jedou krásně - 4 auta. Upraveno 7. červen 2024 uživatelem P607Olda Citovat
Vena garážmistr Odesláno 7. červen 2024 Odesláno 7. červen 2024 (upraveno) No hele vcelku jednoduché auto s necelíma třema stovkama na hrbu může ale nemusí bejt kasička. Zaleží jakej servis tomu kdo dal. Ale je předpoklad že rozvody pokud nebyli dělaný v uplynulém roce max. dvou tak budou chtít udělat podobně na tom bude podvozek brzdy . Pokud trefíš auto který bude mít tyhle věci odservisovaný tak to nemusí být špatný kup ale takové auto nebude za pár korun. Spíš napiš jaký máš rozpočet z toho se dá usoudit jestli je to reálné nebo není. A upřímně na dílně už sem viděl auto s nájezdem do 130 kkm a to auto bylo tak akorát ho zhoupnout na magnetu do pece a měl jsem tu auto s hodně přes 400 kkm a to auto vypadalo na stěží poloviční km. Upraveno 7. červen 2024 uživatelem Vena garážmistr dýzl ohodnotil 1 Citovat
P607Olda Odesláno 7. červen 2024 Odesláno 7. červen 2024 @Strad kontaktuj Hugo Boss, třeba ti něco doveze. Citovat
Strad Odesláno 23. červen 2024 Odesláno 23. červen 2024 Kontrolní dotaz k rádiu s obrazovkou vs výsuvnej display:-) Pořídil sem si rádio s odnímatelnou "obrazovkou", a tak mě napadlo, jestli by šlo tu obrazovku vrazit místo toho výklopného displeje na palubce? Jestli ta obrazovka je čistě jen zobrazovací obrazovka, nebo má i "svůj mozek" v podobě nějakého menu, co se na ni zobrazuje:-) Netuším, jak to přesně funguje, jestli to nové rádio bude zobrazovat i menu co se volí na tom původním, spotřeba atd, nebo ne. Tak je kdyžtak plán, nechat to původní rádio kvůli tomu ovládáni menu v autě taky. Eventuelně bych tu novou obrazovku dal místo té původní a tu malou, původní nechal na středovém sloupku. Nějak mi ta obrazovka na palubce po těch pár km co mám 5008 vyhovuje:-) Dík Citovat
radim.1008 Odesláno 23. červen 2024 Odesláno 23. červen 2024 Proč jsi pořizoval nové rádio? Kvůli online dopravním informacím, jak jsi psal jinde? Raději bych je vyřešil mobilem... A k tvojí otázce, nevím jaký máš typ rádia, jestli starší RNEG Wip s Navi nebo RT6ku. Ale "mozek" té obrazovky je právě origo rádio. Citovat
Strad Odesláno 24. červen 2024 Odesláno 24. červen 2024 Telefon mám na volání:-) Rádio s přístupem na wifi, online navigací mi prostě přijde lepší, než telefon. A cena rádia už taky není velká. S tím mozkem si mě potěšil, třeba to pude nějak propojit. Když ne, neva:-) Už sem vykoumal jak zabudovat tu obrazovku místo té původníí a když se zadaří, bude taky sklápěcí:-) K tomu mám dotaz ještě. Mám tam dvě tlačítka SOS a Peugeot. Ty sou funkční jak? Když propojím mobil přes blutu, tak se jima pak dovolám, jinak sou nefunkční? A dotaz ještě k převodovce. Našel sem, že některé automat převodovky jdou přeprogramovat, abych třeba na 5tku nejel už od 45, což je fakt blbost. Jde to i u té co tam mám já, jak tu o ní píšete Robot:-) Vím že mám automat, ale jakej nevím... Eventuelně kde v okolí HK by to šlo:-) Dík Citovat
radim.1008 Odesláno 24. červen 2024 Odesláno 24. červen 2024 Jednou se mi podařilo při úklidu to tlačítko Peugeot zmáčknout a někam to volalo. Ale hovor se nespojil. S ostatním ti neporadím, mám manuál. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.