Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Co se týče podvozku, si nemůžu na 5008 stěžovat. Třeba ve strovnání s novým modelem Octavie Combi 5008 jasně vede. Nevím, možná je to motorizací, vesměs se tady mluvilo o HDI a já mám 1,6 THP. Pravda ale je, že na autě jasně poznám lední 17" gumy. Na 16" zimních je o dost pohodlnější.

Odesláno (upraveno)

Tak mam za sebou dalsie stovky km a musim uznat, ze motor sa skludnuje. Ten cinkot je zvlastny, avsak celkovy prejav je tichy. Samozrejme je to tym, ze cim viac jazdim, tym viac spoznavam jeho "silu", stotoznujem sa s nim stotoznujem, teda dokazem stale lepsie a lepsie vyuzivat jeho schopnosti. Podvozok je vseobecne lepsi ako napr. Altea XL, je ovela pohodlnejsi ako sluzobna Octavia a samozrejme ma svoje hranice, kedy uz nezvlada nerovnosti, no to kazde vozidlo.

Myslim, ze tomu autu prichadzam na chut a milo ma prekvapuje ;-)

Upraveno uživatelem Návštěvník
Odesláno

Co se týče podvozku, si nemůžu na 5008 stěžovat. Třeba ve strovnání s novým modelem Octavie Combi 5008 jasně vede. Nevím, možná je to motorizací, vesměs se tady mluvilo o HDI a já mám 1,6 THP. Pravda ale je, že na autě jasně poznám lední 17" gumy. Na 16" zimních je o dost pohodlnější.

Tak já nevím mám sice hdi, ale můžu přímo srovnat s 2.0 tdi O III, a ta jasně vede co se odhlučnění podvozku týká. Jasně vede, ne že je o něco lepší. Ono to auto je celé malinko jinde, ať se budeme bavit o celkovém fungování, nebo kvalitě a provedení. Na Peugeotu se bohužel dost projevuje snaha ušetřit za každou cenu, tedy dodavatelská kvalita a kvalita vstupního materiálu. Interiérové a pohledové díly z plastu a pryže, tam to vidím zcela jasně. Je to moje práce, takže přesně vím, o čem mluvím. Nehledě na inteligentní provedení O III, jsou tam takové pitominky, které frantíky nalité vínem nikdy nenapadnou. Ale to je na jinou debatu.

Odesláno

Neporovnávejte zde jen Octavii III, dyť to není jediné auto na trhu a navíc to není MPV.

Vyzdvihněte zde hlavně přednosti 5008ky, proč jsme si ji koupili, proč nás zaujala a jak jsme sní spokojený.

A až najedete nějaký km v 5008ce a pak sednete do Octavie III, tak zase budete chtít hodně rychle zpět do 5008ky jako já.

Užívám si to, zatím.

Odesláno (upraveno)

Mě se asi nejvíc líbí ten posez řidiče. 

Připadám si jako na posedu-pěkně vysoko a vše přehledné.

Dává mi to pocit že řídím min. truck.

Jen ještě nemám pořádně "očuchané" vnější rozměry.

A když zajíždím do garáže tak musím dopředu sklopit zrcátka.

Jinak bych se šířkou nevlezl.

Za mě po 1500km-pohodlné, prostorové, rodinné MPV.

Přesně to co jsme chtěli ;)

Zítra to dám na dynamické nastavení střiků-tak snad vše bude OK

Upraveno uživatelem Dodo1976
Odesláno

Souhlasím s Dodo1976, přesně jak píše: Pohodlné, prostorné, rodinné MPV. Přesně co jsme chtěli.

Trošku nechápu, proč se tady toto auto srovnává s Oktávkou. Pokud někomu toto nevyhovuje, ať si pořídí Oktávku.

Odesláno

Já nesouhlasím, možná proto, že jsem to srovnával. Srovnával jsem to proto, že se dají obě auta koupit za podobnou cenu (nová) a Oktávek je u nás mraky. Osobně jsem si kupoval 5008ku proto, že všechno ostatní je dražší. Argumentovat tím, že když s mi to nelíbí, tak ať si koupím Oktávku je hodno základní školy.

Kdybych nacpal rodunu do Laguny, tak bych ji nikdy neprodal.Mě vyhovovala mnohem víc, jak posezem, tak jízdními vlastnostmi. Pokud chcete mít pocit, že jste si koupili dokonalé auto přesně pro vás, tak ok. To je na Vás. Tohle vlákno se jmenuje zkušenosti, tak píšu svoje. Moje zkušenost byla například taková, že jsem do auta potřeboval nacpat bytové dveře, běhal jsem kolem něj asi 20 minut, než se mi to povedlo. Do Laguny jsem je naložil za 2 minuty. Bohužel, 3 děti nejsou dveře :)

Odesláno (upraveno)

Cena? Tak nevím, jestli nízkou cenu považuješ za výhodu, nebo nevýhodu. Jako pravověrný oktávkář sis měl připlatit a držet se oblíbené značky. Škoda a VW se pyšní tím, že má největší zisk na výrobku, což jinými slovy znamená nejvíc předražený výrobek.

A "Argumentovat tím, že když s mi to nelíbí, tak ať si koupím Oktávku je hodno základní školy." je naprosto logické a přirozené. Je divné, že ses tím neřídil, když je to jednoduché.

Stěhování: nevím, proč jsi tam nedostal dveře, ale já už v 5008 přestěhoval dva byty, i nábytek z IKEY. Dveře se pohodlně vlezou nastojato či našikmo, mezi přední sedačky. Vejde tam spousta věcí a osoby k tomu, což je nejlepší (přeci to nebudu do schodů tahat sám). Např. vanu atd, bylo toho opravdu mnoho.

V práci máme oktávky, a nasedat "do ponorky" mnohokrát za den je otrava - když máš jako projektant za den objet např. 20 objektů.

Má Oktávka vzadu místo na 3 dětské sedačky?

Zkusil jsi někdy mít vzadu 3 dospělé na delší trasu? V Oktávce sedí oba krajní nakřivo, protože jsou tam dvě prohlubně, v 5008 pohodlně, protože jsou tam 3 plnohodnotná sedadla.

Jakou délku měla tvoje Laguna, že jsi do ní dostal dveře a do 5008 stejné dveře ne? Byla delší?

BFG: Velmi tě lituju, že nemáš dost peněz, aby sis koupil auto, které ti vyhovuje (Sharan? Viano?), abys na své vlastní auto nemusel nadávat.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odesláno

100procentní souhlas s P607Olda.

A stojím si za tím, že pokud se mi nelíbí 5008, mám si koupit něco jiného. Myslím si, že auto je přeci jen docela podstatná finanční položka, než abych to střídal každého půl roku jako třeba mobil.

Já jsem auto taky nekoupil ze dne na den, ale docela dlouhou dobu jsem četl recenze, testy, toto fórum, než jsem se rozhodl.

Tvrdost podvozku mi nevadí, jsem zvykly z fabky kombi první generace, tak byla taky tvrdší. Spíše to beru jako klad, že mě 5008 nezradí v zatáčkách, protože předpokládám, co od ní můžu čekat.

Je pravda, že každý máme různé zkušenosti s různými auty, ale taky předpokládám, že máme to, co jsme chtěli a když se nám to nelíbí, nebudeme střílet do vlastních řad. Pak vypadáme jak hlupáci.

Já jsem maximálně spokojený. Byl jsem i s fabkou a když vznikla budoucí potřeba tří autosedaček, tak jsem začal hledat a srovnávat taková auta, kam tři sedačky dám pohodlně do isofixu. P5008 vyhrál. Určitě jsou jiná auta a mají své lepší a horší stránky. Já mám P5008. :-D

Odesláno

Má 5008ma bude mít brzo pět roků. Pomalu se koukám po nástupci. A jediné co jsem zjistil, že mě žádné auto neoslovilo tak jak 5008. Takže auto zůstane doma a měnit se nebude.

Odesláno

Já auto vyměnil po 8 letech a 144 tis. km. Ale díky rozrůstající se rodině. To elton: Asi ještě není čas po 5 letech ho měnit, ale jak se začnou nabalovat poruchy a pravidelný servis začne být čím dál dražší, tak pryč s ním. Pak už je to jen žrout peněz.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...